The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2024, 11:00
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Moment...
Ten pączuś najwięcej goli strzelił kiedy grał w CFR Cluj i był prowadzony (między innymi) przez naszego dobrego znajomego... Dana Petrescu.
A jakie miał wymagania co do ciężkiej pracy Dan, chyba dobrze pamiętamy.
Tam miał 47 bramek.
Czy dzisiaj dalej jest pączusiem nie wiesz.

Oprócz tych prawie 50 bramek miał prawie 40 asyst. Dlaczego nagle je pomijasz? One nic nie znaczą?

U Petrescu jakoś potrafił grać i strzelać oraz asystować. Wtedy też niby był leniem? Nie pokazywał, że potrafi ciężko pracować?

Dlaczego nie chcesz pozostawić decyzji odnośnie jego przydatności naszym trenerom? Uważasz, że nie będą widzieć czy ma nadwagę i odpowiednie podejście do pracy oraz odbudowania się?

Czego się boisz? Że nie zostanie sprawdzony i przebadany? Akurat co do tego - zwłaszcza po opiniach w mediach społecznościowych, które klub śledzi - jestem spokojny. Nie podpiszą kota w worku. A jeśli go po sprawdzeniu i przebadaniu podpiszą, to na korzystnych dla nas warunkach finansowych, tak by niczego nie ryzykować.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.02.2024, 11:00
Markus napisał(a):Wyświetl post
Czyli 47 bramek i 37 asyst w 204 meczach w Rumunii zrobił przypadkiem, bo to cienias? Poziom pierwszej ligi rumuńskiej i ich czołowych klubów jest jednak raczej wyższy niż poziom drugiej czy trzeciej ligi hiszpańskiej, nie mówiąc o poziomie naszej pierwszej ligi.
...
A czy zawodnik który strzelił 129 bramek i zaliczył 54 asysty m.in w Chorwacji, Rosji i Izraelu do tego strzelił 15 bramek w reprezentacji może przepasc w polskiej lidze w wieku 31 lat?

Wybiórczość która tu uprawiasz jest zatrważającą. Już nie raz klub się przejechał na wzbogaconym CV a tu nawet niedopuszczasz możliwości wpadki

(..)
U Petrescu jakoś potrafił grać i strzelać oraz asystować. Wtedy też niby był leniem? Nie pokazywał, że potrafi ciężko pracować?
.
Skoro przestal grać od jakiegoś czasu poważnie w piłkę, to na pewno z jego forma jest tylko lepiej. Wierzę na słowo.

U Petrescu grał też Pereira i co z tego wynikało? To jakiś wykładnik czy zawodnik po latach ciągle jest w dobrej formie?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.02.2024 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.02.2024, 11:05
Zadajcie sobie pytanie: kto o zdrowych zmysłach da piłkarzowi kontrakt na dosłownie 3 miesiące, jeśli ma on nadwagę dyskwalifikującą go z występów na powiedzmy miesiąc z okładem?

Ja wiem, że na przestrzeni ostatnich lat różne u nas kwiatki wychodziły przy okazji transferów, ale tutaj sytuacja jest klarowna. Rozmawiają z nim, jak przyjedzie na testy medyczne i okaże się, że chłop ma 15 kg sadła, to po prostu dostanie bilet na Wawel za fatygę i go bez żalu pożegnają.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.02.2024, 11:18
Oczywiście, że jest.
Na początku listopada 2023 roku wzbudzał śmiech u komentatorów, kiedy pojawił się w meczu z Sepsi.
W transmisji telewizyjnej jeden z komentatorów powiedział, że nie widział jeszcze piłkarza z taką nadwagą.
Sądzisz, że w krótkim czasie, kiedy na poczatku roku żegnano go w Petrolu bez żaku, właśnie ze względu na nadwagę i problemy z fizycznością, już jest OK?
https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/bil...ea-717312.html
Skąd ta nadwaga?
Jak wcześniej pisałem - niesportowy tryb życia.
Kiedy "grał" w FCSB, Omrani więcej czasu poświęcał na zabawy, życie towarzyskie, włóczenie się po knajpach i próby zaistnienia w show-biznesie.
Zaprzyjaźnił się m.in z Alexem Velea, prywatnie mężem jednej z najpiękniejszych i najlepszych rumuńskich piosenkarek Antonii.
https://as.ro/galerie?uri=dat-afara-...67&foto=326491
Próbował śpiewać w jego muzycznym studio z wieloma rumuńskimi artystami.
Pewnie tam zbijał wagę ;-)
Oprócz tych prawie 50 bramek miał prawie 40 asyst. Dlaczego nagle je pomijasz? One nic nie znaczą?

Problem w tym, że się zapuścił, a nawet ciężko pracując strzelał bramkę średnio co 300 minut, co jak na napastnika nie jest rewelacją (delikatnie mówiąc).
Obiecywał po podpisaniu kontraktu z Petrolem, że zejdzie z wagi i będzie ciężko pracował, żeby odzyskać formę fizyczną.
Nie zrobił tego.
Jaka pewność, że cokolwiek zrobi u nas?
Dlaczego nie chcesz pozostawić decyzji odnośnie jego przydatności naszym trenerom? Uważasz, że nie będą widzieć czy ma nadwagę i odpowiednie podejście do pracy oraz odbudowania się?

Czego się boisz? Że nie zostanie sprawdzony i przebadany? Akurat co do tego - zwłaszcza po opiniach w mediach społecznościowych, które klub śledzi - jestem spokojny. Nie podpiszą kota w worku. A jeśli go po sprawdzeniu i przebadaniu podpiszą, to na korzystnych dla nas warunkach finansowych, tak by niczego nie ryzykować.
Z tym się zgadzam, niech trenerzy decydują.
Nie mam takiej mocy sprawczej, żeby wpływać na ich decyzję.
Pokazuję tylko na forum, jakie są ewentualnie argumenty przeciwko.
Wszystkie argumenty "za" dotyczą tylko jego przeszłości przed zapuszczeniem się i przed gwiazdorzeniem..
Ostatnio edytowane przez FraMat : 22.02.2024 o godz. 11:20.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.02.2024, 11:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A czy zawodnik który strzelił 129 bramek i zaliczył 54 asysty m.in w Chorwacji, Rosji i Izraelu do tego strzelił 15 bramek w reprezentacji może przepasc w polskiej lidze w wieku 31 lat?

Wybiórczość która tu uprawiasz jest zatrważającą. Już nie raz klub się przejechał na wzbogaconym CV a tu nawet niedopuszczasz możliwości wpadki

Ta wybiórczość ma polegać na tym że chcę, by aktualny stan zawodnika i jego wagę oszacowali trenerzy, a nie kibice na podstawie artykułów prasowych sprzed kilkunastu miesięcy?

I że do każdego zawodnika należy podchodzić indywidualnie, a nie robić z niego drugiego Beciraja nawet nie widząc go na oczy?

Jak najbardziej dopuszczam możliwość wpadki i tego, że ów Algierczyk będzie dziś jednak w takim stanie, iż Rude od razu go skreśli. Chciałbym mu jednak dać na to szansę (niech go oglądnie, zobaczy, podejmie decyzję), a nie ferować wyroki o aktualnej przydatności Omraniego na podstawie wyobrażeń kibiców.

Klub też się zabezpiecza oferując bardzo niski kontrakt.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.02.2024, 11:21

Ta wybiórczość ma polegać na tym że chcę, by aktualny stan zawodnika i jego wagę oszacowali trenerzy, a nie kibice na podstawie artykułów prasowych sprzed kilkunastu miesięcy?
.
Z tego roku.... a ma on niecałe dwa miesiące

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.02.2024, 11:28
Z tego roku.... a ma on niecałe dwa miesiące
Artykuły mówiące o 108 kg mówiły o sytuacji latem 2023 roku.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.02.2024, 11:30
Opinia dyrektora sportowego CFR Cluj po pozbyciu się Omraniego:

Cytat:
Znamy Omraniego bardzo dobrze, był u nas tyle lat. Jest wyjątkowy, może okazać się bardzo przydatny, ale tylko w przy specyficznej koniunkturze. Dan Petrescu to jedyny trener, z którym grał na wysokim poziomie. On zawsze wiedział, jak go ustawić. Wiedzieliśmy, że przejdzie do FCSB, pozwoliliśmy mu odejść. Wiedziałem, że tam mu się nie uda. To wyjątkowy chłopak, ale trzeba wiedzieć, jak z nim postępować. Jest kapryśny. Na pewne rzeczy też trzeba zamknąć oczy, trzeba wiedzieć, jak z nim postępować. Zdecydowaliśmy się pójść inną drogą i wybraliśmy dobrze. Ci, którzy przyszli, dali na o wiele więcej.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.02.2024, 11:37
Artykuły mówiące o 108 kg mówiły o sytuacji latem 2023 roku.
Do Petrolu przyszedł 28 września.
Faktycznie, latem.
Opinie o jego nadwadze pojawiły się w październiku podczas pierwszych meczów.
Faktycznie, latem.
Od tego czasu nic się nie zmieniło. Dopuszczam, że może zrzucił kilka kilogramów, ale nie 15-20, co przy jego wzroście (188 cm) byłoby odpowiednie

Potwierdzam jedynie, że słynne 108kg to wieści, jakie nie pochodziły z klubu.
Być może tyle ważył, być może nie.
16 stycznia 2024 w wywiadzie trener Petrolu nie chciał na ten temat rozmawiać. Uciął rozmowę krótko, że Omrani już nie jest w klubie.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.02.2024, 11:39
Opinia dyrektora sportowego CFR Cluj po pozbyciu się Omraniego:
No i? Mam zakładać, że Rude sobie nie poradzi, bo Algierczyk ma trudny charakter? A skąd to wiesz, że Hiszpan i z takimi ludźmi nie umie pracować i wydobywać z nich 100%? Trzeba traktować Rude jako gorszego trenera od Petrescu? Wiesz lepiej od niego samego z jakimi zawodnikami sobie radzi, a z jakimi nie, jakich się boi i tak dalej?

Ja decyzję w tej sprawie pozostawiam jemu, nie Tobie. Do niego należy ocena sytuacji. I tak powinno być.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.02.2024, 11:54
Tak, do Rude wszystko należy. Przede wszystkim, jeśli chcemy być uznawani za szanujacy się klub to w ogóle takie śmieci, bo nawet ciężko to nazwać odpadami, nie powinny byc na naszym celowniku. Tym bardziej skoro widzimy, że ta polityka się nijak u nas nie sprawdza i kontuzjowanych oraz wiecznie powracającyh do formy ci u nas dostatek.

Po raz kolejny się ośmieszamy. Ale oczywiście można naginać dowolnie rzeczywistość bo przecież:
- nie kibic z forum będzie wybierał, tylko trenerzy i inni fachowcy od tego
- przecież jak się okaże, że ma 100 kg to nikt go nie podpisze
- kiedyś dobrze grał więc może tutaj się odbuduje i wypali

itd. To wszystko można wlożyć do worka pt. głupoty. W tym klubie zamiast szukać wzmocnień, prawdziwych wzmocnień, swój czas poświęcać na potrzebną pracę, to ludzie zajmują się łowieniem śmieci na rynku transferowym, później trenowaniem z tym szrotem, później leczeniem tego szrotu itd.

PS Chyba notes Kiko szybko się wyczerpał. O ile jak tu wchodził to miał kilka nazwisk w zanadrzu, na nasza kieszeń, to teraz jakoś nie widać aby kogokolwiek w tym notesie i na celowniku z Hiszpanii miał. To też trochę już obecnie pokazuje w jakiej iluzji żyliśmy/żyjemy. Było fajnie bo miał w głowie kilka nazwisk. Poprzednie okienko to już ściąganie byle kogo, a teraz jak widać nawet ciężko o Hiszpana w obecnej sytuacji.

A przecież tutaj też m.in. Markus serwowałeś teorie, że rynek hiszpański jest tak szeroki i głęboki, że jak na polskie warunki można stamtad czerpać non stop. Widać jak to non stop wygląda.
Oczywiście powstrzymują nas na pewno w dużej mierze finanse, niemniej, jeśli nie ma dla nas w Hiszpanii na zawołanie kilku piłkarzy z poziomu II-IV ligi, którzy by dali gwarancję tego, że nie ważą 108 kg, coś tam umieją grać w piłkę i te 5-10 goli na pewno strzelą w sezonie, to już widać, że bardzo słabo to wygląda.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.02.2024, 11:57
siara napisał(a):Wyświetl post
Opinia o gościu z pierwszej ręki. Wybaczcie ale z pewnych względów źródła nie podam. "Piłkarsko super, ale j.... leń"
Od tego jest trener by j... leni ustawić do pionu.

Przy okazji polecam inteligentny opier**l Rudego (od 13:32):
https://youtu.be/TdeM1K1s_00?si=0Bgad7iqEyy5mx_C&t=812
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.02.2024, 12:04
(...)
Jak wcześniej pisałem - niesportowy tryb życia.
Kiedy "grał" w FCSB, Omrani więcej czasu poświęcał na zabawy, życie towarzyskie, włóczenie się po knajpach i próby zaistnienia w show-biznesie.
Zaprzyjaźnił się m.in z Alexem Velea, prywatnie mężem jednej z najpiękniejszych i najlepszych rumuńskich piosenkarek Antonii.
https://as.ro/galerie?uri=dat-afara-...67&foto=326491
Próbował śpiewać w jego muzycznym studio z wieloma rumuńskimi artystami.
Pewnie tam zbijał wagę ;-)
(...)
Dzięki Framat, twoje insiderskie informacje z Rumunii były bardzo pomocne przy Petrescu.
A co do Antonii to sam bym się zaprzyjaźnił
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.02.2024, 12:07
Kur.wa co tu się odpierdala....Nawet rozpatrywanie kandydatury takiego piłkarza przez klub już jest co najmniej śmieszne najłagodniej to ujmując.A tu się go chce ściągać na testy i ewentualnie badać.Po kiego uja ja się pytam?
Co Kiko już doszedł do ostatniej strony w notesie?Chcecie badać gościa który w najlepszym wypadku zdolny do gry będzie gdzieś w okolicach baraży?
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.02.2024, 12:08
Dla mnie ten gość brzmi jak całkowity odpad, który ktoś chce nam wcisnąć. Najpierw pojawiały się pogłoski, że idzie gdzieś do ekstraklasy, ale jak widać nikt go tam nie chciał. Gdzieś też pisali, że ma tego samego agenta co Rodado, więc po znajomości próbują go wepchnąć do nas żeby pobierał pensję za nic. Trudny charakter, spora nadwaga, problemy z dyscypliną i tylko jeden trener potrafił coś z niego wykrzesać. Po co nam ktoś taki, może tylko atmosferę w szatni popsuć.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.02.2024, 12:12
Z tego co pamiętam to nie tyle "klub rozważa" co agent Rodado chce odbudować w Wiśle swojego innego klienta.
To, że się dyskusja toczy również w mediach to dowodzi, że może być sytuacja 50:50 (on chce, my nie) albo są jakieś transakcje wiązane, które teoretycznie mogą się Wiśle opłacać.

https://www.meczyki.pl/newsy/wieki-k...kozak/233371-n

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.02.2024, 12:28
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam to nie tyle "klub rozważa" co agent Rodado chce odbudować w Wiśle swojego innego klienta.
To, że się dyskusja toczy również w mediach to dowodzi, że może być sytuacja 50:50 (on chce, my nie) albo są jakieś transakcje wiązane, które teoretycznie mogą się Wiśle opłacać.

https://www.meczyki.pl/newsy/wieki-k...kozak/233371-n
Sorry nie kupuję tego.Tu powinien być jasny przekaz z klubu,że to dziennikarskie pierdy a gdyby to były pierdy Zaskroniec już dawno poleciałby z tym na twitera
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.02.2024, 13:26
Dla mnie to też pachnie wciskaniem ciemnoty. Obawiam się, że nadejdzie weekend i hokus pokus - usłyszymy o miśku na na testach.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.02.2024, 14:26
No i? Mam zakładać, że Rude sobie nie poradzi, bo Algierczyk ma trudny charakter? A skąd to wiesz, że Hiszpan i z takimi ludźmi nie umie pracować i wydobywać z nich 100%? Trzeba traktować Rude jako gorszego trenera od Petrescu? Wiesz lepiej od niego samego z jakimi zawodnikami sobie radzi, a z jakimi nie, jakich się boi i tak dalej?

Ja decyzję w tej sprawie pozostawiam jemu, nie Tobie. Do niego należy ocena sytuacji. I tak powinno być.
Słońce moje markusowe - ja też zostawiam decyzję sztabowi.
Gdybym miał coś do powiedzenia w klubie, tam bym składał raporty zamiast dzielić się tym, co znalazłem, tutaj na forum.
Przedstawiam tylko problemy, jakie mogą, choć nie muszą, wynikać z ewentualnego zatrudnienia tego Algierczyka.
Skoro nieco ponad miesiąc temu Petrol pozbył się go rozwiązując 2-letnią umowę, która trwała niecałe pół roku i nie zatrudnił w jego miejsce jakiegoś super kozaka, tylko dwóch młodych piłkarzy, to chyba nie twierdzimy, że w Petrolu pracują ignoranci, którzy wypuścili z rąk taką perełkę?

Oczywiście, byłbym szczęśliwy gdyby po zatrudnieniu Omraniego okazało się, że jest na tyle dobry, że sadza na ławkę Rodado.
No choćby Sobczaka...
Jesli nie, to po co nam on?

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.02.2024, 14:58
Słońce moje framatowe.

Dobrze wiem, że na szczęście nie masz żadnej władzy w tej sprawie.

Dlaczego to dobrze? Bo już zdążyłeś przesądzić albo wskazać, w tym swoim ostrzeganiu i przytaczaniu, że Algierczyk ciągle jest pączusiem, leniem, choć od listopada nigdzie jego waga nie padała, że prowadził i na pewno nadal prowadzi niesportowy tryb życia, że ma raczej słabe statystyki swojej kariery w Rumunii (nawet gdy grał u Petrescu), z których początkowo sprytnie pominąłeś liczbę jego asyst. Dobrze, że nie próbujesz się wypowiadać o jego faktycznej wartości dla zespołu z tamtego okresu i jego sukcesów w lidze, bo jej kompletnie nie znasz - to byłby kolejny niezły hit.

To wszystko nie widząc go na oczy, a bazując tylko na wypowiedziach nieprzychylnych mu władz klubu, w którym ostatnio grał i z którymi miał konflikt oraz na garstce opinii kibiców. Skąd wiesz, że akurat nie zacytowałeś takich ichniejszych Koalików?

Znamy wersję jego ostatniego klubu, ale nie musi ona być do końca prawdziwa. Może były też jakieś inne powody, dla których ostatni trener nie umiał się z nim dogadać tak jak Petrescu? Może miał on coś więcej z naszego Sobolewskiego na przykład i dlatego zawodnik zanotował przy nim zjazd? Może nie tylko Algierczyk był sam sobie winny? Może nie tylko waga była problemem i działo się coś jeszcze?

Warto, by to wszystko ocenili i rozważyli kompetentni ludzie, a nie kibice, widząc Algierczyka na oczy i sprawdzając jak dzisiaj rzeczywiście wygląda piłkarsko i wagowo - a nie tylko na podstawie internetowego obrazu rzeczywistości kreowanego przez ostatni klub.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.02.2024 o godz. 15:59.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.02.2024, 15:12
Powinniśmy zrobić casting na piłkarza. Zaprosić wszystkich grubasów, niespełnione talenty, studentów podszywających się na YT pod piłkarzy, murzynów z przebitymi peselami. Moze by się parę perełek znalazło, warto też tak szukać
Na koniec niech cyrk zalewski przyjedzie, może od nich ktoś się nadaje do grania, ewentualnie z naszego castingu wezmą kogoś do cyrku.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.02.2024, 15:15
Dobra - ja opieram się przynajmniej na czymś konkretnym - wypowiedzi zarządu klubu, trenerów, (mogę jeszcze zacytować Becalego z FCSB ale tego byś nie wytrzymał), dziennikarzy rumuńskich i kibiców, którzy widzieli jego mecze.

Ty - opierasz się na....
...
...
...
chyba na niczym oprócz swoich własnych pobożnych życzeń i garści statystyk z okresu, 2016-09 do 2022-09, po którym to czasie zanotował spory zjazd formy i spory wzrost wagi.
No i z tych statów też wynika, że miał średnio trochę ponad 7 bramek na rok we wszystkich rozgrywkach łącznie, (kiedy jeszcze był w formie) oraz trochę mniejszą liczbę asyst.
Taki trochę starszy i grubszy Sobczak
Przy czym Sobczak ma u nas bramkę średnio co 119 minut, a Omrani w najlepszym okresie miał średnio co 300 minut.
Z asystami podobnie - Sobczak 1 asysta co 142 minuty, Omrani w najlepszym okresie asysta co 335 minut
Ja na twoim miejscu bym wolał Sobczaka jeśli chodzi o staty, ale gdzieś czytałem - chyba na tym forum, jak pisałeś że Rodado ma gorsze staty od Sobczaka bo na dziś 1 bramka co 165 minut io 1 asysta co 661 minut.

Walić to - dawajcie Sobczaka zamiast Rodao bo ma lepsze staty.
I koniecznie Omraniego.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.02.2024, 15:17
Biorąc pod uwagę jak Rude podszedł do wykorzystania Bregu, to nie sądzę, że z radością weźmie do składu sumitę. Jednak może tam są inne możliwości, choćby gra za frajer za możliwość trenowania i zbudowania formy. W takiej sytuacji nawet grubas lepszy niż nic. Bo na razie mamy 1,75 napastnika w osobach Rodado, Sobczaka i Żyry. Kto wie czy Algierczyk z nadwagą nie będzie szybszy od naszych rezerwowych napadziorów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.02.2024, 15:19
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Zadajcie sobie pytanie: kto o zdrowych zmysłach da piłkarzowi kontrakt na dosłownie 3 miesiące, jeśli ma on nadwagę dyskwalifikującą go z występów na powiedzmy miesiąc z okładem?

Ja wiem, że na przestrzeni ostatnich lat różne u nas kwiatki wychodziły przy okazji transferów, ale tutaj sytuacja jest klarowna. Rozmawiają z nim, jak przyjedzie na testy medyczne i okaże się, że chłop ma 15 kg sadła, to po prostu dostanie bilet na Wawel za fatygę i go bez żalu pożegnają.
Dokładnie. Jak po kilku sprintach straci przytomność to obudzi się już z biletem powrotnym w dłoni.

Szukamy gości:
- umiejących grać w piłkę
- z kartą na ręku
- bardzo tanich.

Taki koleś nie ma prawa mieć udanego ostatniego sezonu, albo dwóch. Bregu przyszedł nieprzygotowany i dostał w dupę na obozie. Ale wrzutkę za trzy punkty już zrobił. Grając 15 minut ma większy wkład w ofensywę niż Sapała, Basha i Żyro razem wzięci, porównywalny do Dudy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.02.2024 o godz. 15:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.02.2024, 15:22
Bregu po prostu kopnął piłkę tak, że spadła na głowę Urygi, on ją przedłużył i Eneko zamknął akcję.
Zaraz się okaże, że Bregu bije wolne jak Beckham, bo dokopał piłkę do pola karnego.
drozd:
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.02.2024, 15:39
Dobra - ja opieram się przynajmniej na czymś konkretnym - wypowiedzi zarządu klubu, trenerów, (mogę jeszcze zacytować Becalego z FCSB ale tego byś nie wytrzymał), dziennikarzy rumuńskich i kibiców, którzy widzieli jego mecze.

Ty - opierasz się na....
Ja opieram się na jego statystykach i filmach w internecie, na których pokazane są te jego bramki i asysty. Tam widać, że w piłkę naprawdę grać umiał i to na poziomie lepszym niż Ronaldo, Sobczak czy Żyro razem wzięci. Opieram się też na sukcesach, które odniósł w Rumunii pod ręką Petrescu (w zespole i lidze o znacznie wyższym poziomie sportowym niż ten, na którym gra Sobczak): jak wiemy ten trener nie toleruje lenistwa i stawia na ciężką pracę. Wyraźnie było mu w tym po drodze z Ornanim. Gdyby Algierczyk był takim dnem jakim go malujesz, nie przetrwały już wówczas u Petrescu nawet jednego tygodnia.

I taki zawodnik chce przyjść do naszego klubu. Skoro aż tyle niegdyś potrafił, warto zadać sobie chociaż odrobinę trudu, by ustalić, co tak naprawdę się stało i czy dzisiaj są jakieś szanse, by odbudował się chociażby tylko w połowie. Sprawdzić, czy rzeczywiście stał się nieprawdopodobnie gruby i leniwy.

Bo jeśli te szanse na odbudowę są i Rude widziałby je, to gdyby się udało wartością dla drużyny Ornani będzie zjadał takiego Sobczaka na śniadanie. Ale to już musi być decyzja i ocena Rude, do podjęcia której chciałbym dać mu szansę, bo w tym przypadku może być warto.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.02.2024 o godz. 15:49.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.02.2024, 16:37
Ja opieram się na jego statystykach i filmach w internecie, na których pokazane są te jego bramki i asysty. Tam widać, że w piłkę naprawdę grać umiał i to na poziomie lepszym niż Ronaldo, Sobczak czy Żyro razem wzięci.
Uscislii czy chodzi o brazylijskiego Ronaldo czy o Cristiano? Inaczej bez sensu to porównanie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.02.2024, 16:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Bregu po prostu kopnął piłkę tak, że spadła na głowę Urygi, on ją przedłużył i Eneko zamknął akcję.
Zaraz się okaże, że Bregu bije wolne jak Beckham, bo dokopał piłkę do pola karnego.
Innymi słowy - zrobił coś czego nikt inny u nas nie potrafi. I wiemy to na pewno.
Z jego 15 minut był większy realny pożytek niż z 75 Dudy albo 60-ciu Krzyżanowskiego. Większy niż z wejścia Sobczaka, gry Alfaro, Goku i Villara.

Robisz sobie jaja, ale zobacz jak wykonuje wolne nasz etatowy ich wykonawca - Goku. Tragicznie. Za daleko, za blisko, zwykle bramkarz łapie w koszyczek. O dramacie w wykonaniu Dudy nie chcę nawet pisać, tam szły groźne kontry. Alfaro - znowu dramat...

To jest pierwsza liga, nikt tu nie kopie jak Beckham - piszę o obecnym, AD 2024. Ale jest wymierna różnica między piłką lądującą w zasięgu Urygi i w rękach bramkarza. Taka dwupunktowa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.02.2024 o godz. 17:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2024, 17:53
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Ja natomiast słyszałem zgoła inną opinię, gość mocno skupiony na piłce i ponoć ma poukładane w głowie.

https://www.youtube.com/watch?v=rpDjlu-JBWI
Hm.... no cóż, może się przez ostatnie 4 lata zmienił...Oby
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.02.2024, 18:03
Ja opieram się na jego statystykach i filmach w internecie, na których pokazane są te jego bramki i asysty. Tam widać, że w piłkę naprawdę grać umiał i to na poziomie lepszym niż Ronaldo, Sobczak czy Żyro razem wzięci.
Nie przebijesz mnie.
Mam w domu sportowe kanały rumuńskie i w żadnym z meczów jakie widziałem w ubiegłym roku osoba Omraniego nie rzuciła mi się w oczy.
Nie twierdzę, że widziałem wszystkie mecze Petrolu, ale gdyby coś było na rzeczy, nie omieszkałbym wspomnieć w tym miejscu, że warto przyjrzeć się temu grajkowi.
[mogę w każdej chwili wrzucić skriny z dowolnego meczu najbliższej kolejki ligi rumuńskiej transmitowanego w Rumunii]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów