The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2024, 17:38
Dziwne porównanie gościa, który ma rekord 8 goli w sezonie w lidze rumuńskiej i który się zapuścił na 108 kg z Lewandowskim. Mam nadzieję, że nikt w Wośle nie odważy się robić znowu robić dziwnych tzw. wzmocnień.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.02.2024, 17:40
wszystko zrozumiałem, 108-kilowy typ który w ostatnie dwa sezony strzelił dwa gole jest jak Lewandowski
nic więcej nie chcę wiedzieć, pozdrawiam ciebie i całą rodzinę (czy ktoś może zadzwonić po kaftan? tylko jeszcze nie wiem dla kogo)
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.02.2024, 17:57
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Poniżej link do statystyk ligowych Omraniego, może będzie łatwiej dyskutować. Choć pewnie i tak nikt dotąd nie widział na żywo jak gra...
Zabawny szczegół - wg tego zestawienia dostał w karierze więcej żółtych kartek niż strzelił goli
https://www.flashscore.pl/zawodnik/o...llel/6X9r9Goi/

Pamiętam, że @Framat za czasów Petrescu tłumaczył teksty z rumuńskiego, może chciałoby Ci się zapytać na forach Rumunów co to za as?
Nie ma sprawy. O ile go tam pamiętają
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.02.2024, 18:04
Watts napisał(a):Wyświetl post
wszystko zrozumiałem, 108-kilowy typ który w ostatnie dwa sezony strzelił dwa gole jest jak Lewandowski
nic więcej nie chcę wiedzieć, pozdrawiam ciebie i całą rodzinę (czy ktoś może zadzwonić po kaftan? tylko jeszcze nie wiem dla kogo)
Jak również Brożek, Frankowski, Żurawski, Kuźba, Juskowiak, Van Basten, Lubański, jak i 99,9% innych napastników, którym w karierach zdarzyło się nie strzelać goli w siedmiu meczach z rzędu. A nie ważyli 108 kg.

O to chodziło w tym przykładzie. Okazał się za trudny? No cóż, to leć po ten kaftan

PS. Pochwal się, skąd wiesz, że dziś ma taką wagę ten Algierczyk? Kiedy go ważyłeś?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 21.02.2024, 18:05
kuźwa to moja jedyna reakcja na czytanie tych bzdur, zlituj się człowieku
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.02.2024, 18:08
na poczatek tłumaczenie artykułu z ProSport z 23-01-2024

Po jego odejściu (mowa o Cristian Irobiso) Petrolul miał spore problemy w ataku, gdyż ani Mihai Roman, ani sprowadzony w jego miejsce Bilel Omrani nie zaprezentowali się na miarę oczekiwań. Francuz, który kilka lat temu łamał bramki w CFR Cluj, nie zdobył dla Żółtych Wilków ani jednego gola, a trener Florin Pîrvu zrezygnował z jego usług i nie zabrał go na zgrupowanie w Antalyi.
Tam kierownictwo Petrol dowiedziało się, że Omrani nie chce rozwiązać kontraktu, co wywołało ostrą reakcję przeciwko 30-latkowi.
"To bezwstydne, co on teraz robi! Nie zapominajmy, że ważył 108 kilogramów (przyp. red.: kiedy został sprowadzony do Petrolul)! Nie może robić takiego zamieszania, jeśli nie jest już pożądany przez trenera. Rozwiąż kontrakt i idź sprawdzić się gdzie indziej. Petrolul podał mu pomocną dłoń, a ten teraz z niego kpi" - zdradziły źródła z wewnątrz klubu dla Prosport.
Ostatecznie zarząd Petrol ogłosił w zeszłym tygodniu, że kontrakt piłkarza został rozwiązany.
"Petrolul Ploiesti i zawodnik Billel Omrani (30) osiągnęli porozumienie w sprawie rozwiązania stosunków umownych. Francuski napastnik był częścią składu naszej drużyny od września 2023 roku, zaliczając 5 występów w Super League i dwa w Pucharze Rumunii. Dziękujemy i życzymy powodzenia w przyszłości", powiedział klub.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.02.2024, 18:29
Mówienie o Marsylii w przypadku tego gościa to jest śmiech. Ma 30 lat, w Marsylii to on zagrał epizodycznie - można uznać, ze te 10 lat temu miał talent, ktoś coś w nim widział, ba zagrał nawet mecz w 2011 roku w jakimś meczu w Marsylii - zapewne wszedł z ławki na kilka minut - nie wiem bo stronka z jego poszczegołnymi występami na flashscore.pl rozwinęła mi się do roku 2014. A więc, w tymże roku nawet w 2 lidze francuskiej już niewiele grał, głównie był poza składem meczowym. Jak wrócił z wypożyczenia do Marsylii to zagrał w 4 meczach, zdobył jedną bramkę, chwilę posiedział na ławce, a tak to był poza składem meczowym. W tych 4 meczach grał minut 4, 32, 26, 5.

Markus standardowo, podnieca się gównem, bo to "z Neapolu", jakby było na polskim polu to by powiedział, ze śmierdzi. Mówienie o tym panu, że ma zdobyty Puchar Ligi we Francji, ja .......e... żenada.

Przecież to jest typowy chłop, kupiony jako nastolatek do Marsylii, może głupi to transfer, może jakoś rokował jako junior. Po czym jak się okazało, że się nie sprawdził to został odpalony o 2 poziomy niżej do Rumunii.
I jedynie ta Rumunia może być punktem odniesienia i wyznacznikiem jakimś, a nie .......olo o wielkim Olimpique i meczach we Francji.

Jeśli gość jest bez formy, zapasiony itp To po co nam ktoś taki na te już aby 14 meczów? Czy to już jest transfer pod ewentualny awans? Wyrzucanie kasy w błoto i znowu kompletowanie gównokadry - później będzie odchudzanie gównokadry.
To już lepiej ściągnać sprawdzonego kopacza z Polski, kogoś lepszego od Sobczaka, który zagwarantuje te 4-5 goli w rundzie i będziena pewno do grania od zaraz.

Ciekawe co wyjdzie z tym bramkarzem z Białorusi bo po samych statystykach bym go ocenił na takiego Ratona +. Widziałem, że tu niepochlebnie się o nim pisze. Takze jestem ciekaw. Jak spojrzalem ile gral i gdzie, to jednak dałbym go wyżej niż Ratona.

Ale jakoś niepokoją te transfery. Nie wiem co tu chodzi, był czas na szukanie, ściąganie piłkarzy i zgrywanie ich, to jest nagle jakieś łatanie kadry jak już liga ruszyła. Już sam sens tego, tym bardziej, że to są piłkarze z rezerw można powiedzieć, bez gry bramkarz, zapasiony napastnik itp czyli kiedy oni nam maja pomóc? Za 5, 10 czy może 15 kolejek? (oj, zostało aby 14 kolejek ).

Wygląda na to, że ani kasy nie ma, ani nikt wczesniej się nie skanpnął, że jakieś transfery należy zrobić, ani nie pomyślał, że jak bierzemy wraki piłkarskie (nawet takiego Bregu - który przyszedł prawie miesiac temu, a i tak mówią, ze nie jest gotowy na wyjscie w pierwszej 11) to dobrze by było ich mieć jak najszybciej, zeby sie odbudowali i byli gotowi na gre od 1 kolejki tego roku.

EDIT
Czyli gościu grał ostatni mecz w FCSB na koniec maja, w kwietniu zagrał w 3 meczach też - także wtedy raczej 90 czy 10 kg nie ważył. A jak go wzięli do Petrolul, to już ważył we wrzesniu 108 kg. 3-4 miesiące na roztycie się Musiał grubo leciec, ciekawe ile w maju miał na wadze. Tak czy siak, widać,że profesjonalista xd Takich nam trzeba
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.02.2024 o godz. 18:36.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 21.02.2024, 19:31
Trochę więcej informacji na temat Omraniego. Opinia generalnie pozytywna.

https://www.youtube.com/watch?v=hSsAMKwWHrU

Wiadomo, że w jego karierze musiało wydarzyć się coś złego, bo inaczej dalej wart byłby około 3 milionów euro i w ogóle nie byłoby tematu. Władze Wisły i Rude muszą sobie odpowiedzieć na pytanie, czy warto próbować go odbudowywać i czy jest to możliwe.

Jeśli okaże się, że dziś już nie waży tyle, ile ważył niegdyś i zgodzi się na bardzo niski kontrakt, który będzie bezpieczny dla Wisły, warto wziąć to pod uwagę. Na razie nie widać, by były szanse na pozyskanie jakiegoś innego napastnika.
Ostatnio edytowane przez Markus : 21.02.2024 o godz. 19:38.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.02.2024, 20:06
Opinia generalnie pozytywna?
Nie zakłamuj rzeczywistości.
Opinia taka sobie.
Ten gostek mówi wyraźnie, że Omrani ostatni był słabiutki.

A oto co mówią o nim na forum Petrol

- Po tym jak został wyrzucony przez trenera Ciobanu nie grał nigdzie, aż przyszedł do nas z zaokraglonym brzuszkiem.
- Poza tym Omrani znany jest ze swojego bujnego życia towarzyskiego pełnego ekstrawagancji i dlatego zawsze będzie narażony na sporą nadwagę z powodu trybu życia pozaboiskowego, które jest pełne różnego rodzaju nie-sportowych wyskoków.
- Składał wiele obietnic, że powróci do dobrej formy fizycznej, ale skończyło się na obietnicach.
- Szczytem wszystkiego było sprowadzenie Omraniego, który rusza się gorzej ode mnie (a mam już swoje lata, choć w przeciwieństwie do niego nie nabyłem brzuchola). No i ten Omrani ma więcej lat niż nasze Morze Czarne i nie przedstawia sobą żadnych perspektyw sportowych ani finansowych dla naszego klubu.
- Nadawałby się na bramkarza w klubie nocnym bardziej niż na piłkarza.

Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.02.2024, 20:07
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Dziwne porównanie gościa, który ma rekord 8 goli w sezonie w lidze rumuńskiej i który się zapuścił na 108 kg z Lewandowskim. Mam nadzieję, że nikt w Wośle nie odważy się robić znowu robić dziwnych tzw. wzmocnień.
Oby go nie ściągnęli bo to będzie fatos Beciraj numer 2
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.02.2024, 20:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Opinia generalnie pozytywna?
Nie zakłamuj rzeczywistości.
Opinia taka sobie.
Ten gostek mówi wyraźnie, że Omrani ostatni był słabiutki.

A oto co mówią o nim na forum Petrol

- Po tym jak został wyrzucony przez trenera Ciobanu nie grał nigdzie, aż przyszedł do nas z zaokraglonym brzuszkiem.
- Poza tym Omrani znany jest ze swojego bujnego życia towarzyskiego pełnego ekstrawagancji i dlatego zawsze będzie narażony na sporą nadwagę z powodu trybu życia pozaboiskowego, które jest pełne różnego rodzaju nie-sportowych wyskoków.
- Składał wiele obietnic, że powróci do dobrej formy fizycznej, ale skończyło się na obietnicach.
- Szczytem wszystkiego było sprowadzenie Omraniego, który rusza się gorzej ode mnie (a mam już swoje lata, choć w przeciwieństwie do niego nie nabyłem brzuchola). No i ten Omrani ma więcej lat niż nasze Morze Czarne i nie przedstawia sobą żadnych perspektyw sportowych ani finansowych dla naszego klubu.
- Nadawałby się na bramkarza w klubie nocnym bardziej niż na piłkarza.
Razem z Sapałą pokona każdego bramkarza.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.02.2024, 21:27
Serio ten klub jest już i tak tak śmiesznie zarządzany,że jakby w końcu Zaskroniec się zalogował i poprosił użytkowników forum o research przy transferze nic wielkiego by się nie stało a może nawet wyeliminowało zatrudnianie piłkarskich kalek
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.02.2024, 21:59
Przecież oni z nim rozmawiają, nikt jeszcze niczego nie podpisał. Jak chłop jest ulany jak świnia, to nikt go tutaj nie zatrudni. Nikt z nas go nie widział na oczy i nikt do końca nie wie w jakiej jest formie fizycznej.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.02.2024, 22:20
To, że jest z nim rozmowa to znaczy, że szukamy napastnika i to jest pozytyw, bo zdecydowanie jakiegoś brakuje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.02.2024, 23:03
Może AI stwierdziła, że potrzebny w ataku jest grubas, którego w polu karnym nie przestawi żaden obrońca?

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.02.2024, 23:29
Cytat:
Serio ten klub jest już i tak tak śmiesznie zarządzany,że jakby w końcu Zaskroniec się zalogował i poprosił użytkowników forum o research przy transferze nic wielkiego by się nie stało a może nawet wyeliminowało zatrudnianie piłkarskich kalek
Ja się dziwię gdzie jest AI. Nie umie znaleźć chociażby perełek w wieku powiedzmy do 21 lat, których cały świat nie widzi bo nie używa AI? Dziwne.

Cytat:
Przecież oni z nim rozmawiają, nikt jeszcze niczego nie podpisał. Jak chłop jest ulany jak świnia, to nikt go tutaj nie zatrudni. Nikt z nas go nie widział na oczy i nikt do końca nie wie w jakiej jest formie fizycznej.
Ale po co z jakimś klockiem rozmawiać? Przecież widać po jego ostatnich miesiącach, że to nie jest gracz w formie, tylko do odbudowy.
I teraz pojawia się pytanie, kogo i po co my szukamy? Czy gracza co może za chwilę grać, wchodzić z ławki i coś dać klubowi czy kolejnego do klubu odnowy (odbudowy) dla Bashy, Sapały, Żyry itp.
Jak widać coś nam nie idzie to odbudowywanie piłkarzy wie powinniśmy zupełnie odpuścić temat ściągania takiego szrotu. W miejsce tych 3 + ewentualnej pensji kolejnego cieniasa, pewnie by można sprowadzić 2 poważnych zawodników, albo jednego kota.
Ja rozumiem mieć w klubie 1, max 2 piłkarzy, którzy mają status "on się musi odbudować" ale posiadanie 3, ściągnięcie Ratona, który nigdy nie miał okazji się sprawdzić, teraz ściągnięcie Białorusina na bramkę, który też coś ostatnio nie grał i szukanie kolejnego, który będzie wielkim znakiem zapytania, to już jest jakiś kabaret konkretny.

Później płaczemy, że kadra za duża a nie ma komu grać, że kasy brakuje w klubie. Masakra.

PS Ratona i tego Białorusina można trochę z tej wyliczanki wyjąć, bo jednak coś tam grali i nie bylo to tak, ze sa po kontuzjach i pytanie czy w ogóle będą w stanie zagrać w jakimś meczu. Niemniej tacy piłkarze też pasują do worka, że "musi się odbudować" bo nawet jak pół roku nie grał albo mało grał to też gwarantem niczego nie jest taki piłkarz.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.02.2024, 23:44
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Oby go nie ściągnęli bo to będzie fatos Beciraj numer 2
Mam podobne objawy. Co jak co mam dość opasłych kocurów po 30 ktorzy jadą na nazwisku a tylko przypadkiem - nikt inny ich nie chce zatrudnić.

Fatos, Pereira - pierwsze przykłady z brzegu, na szczęście nie było tego aż tak dużo.

Już wolałbym eksperymenty Kiko z kimś młodszym z Hiszpanii, ale widocznie rynek zostal aktualnie przetrzebiony.

Odnośnie Dziedzica to nie mam o chłopaczku zdania, a wręcz mnie zadziwiają zachwyty nad tym transferem ale ... to jednak reprezentant Polski. Do kadr młodzieżowych obecnie bardzo trudno się dostać, połowę kadry stanowią juniorzy z zagranicznych akademii i śmiało można powiedzieć że Dziedzic jest jednym z 3-4 najlepszych środkowych pomocników w swoim roczniku (2005). To dobrze rokuje
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.02.2024, 23:49
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
W miejsce tych 3 + ewentualnej pensji kolejnego cieniasa, pewnie by można sprowadzić 2 poważnych zawodników, albo jednego kota.
Teraz pojechałeś temu Omraniemu.
Co jak co, ale to nie cienias. 108 kilo

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.02.2024, 01:08
Dla Markusa nie taki cienias. Przecież zdobył z Marsylią Puchar Ligi Francuskiej. I to w sezonie 11/12. Taki młody chłopak i proszę. 18 lat i takie sukcesy? Wow. Zagrał w tamtej edycji Pucharu całe 8 minut w 1/4 finału.
W tym samym sezonie miał też 7 minut w Ligue 1 zagrane, w kolejnym 25 minut, a w jego ostatnim sezonie w Marsylii 63 minuty zagrał w lidze. Wow 95 minut zagrał w Marsylii w meczach ligowych.

On nawet grał w reprezentacji Francji U17, 18 i 19.

Nie no, ja bym go brał w ciemno. Gościu ma karierę zajebistą jak na nasze wymagania i ma potencjał.
drozd:
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.02.2024, 03:23
Karol ma dostać długi kontrakt:
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18329379
B.Karcz napisał(a):
Przy ul. Reymonta słusznie doszli do wniosku, że skoro decydują się zainwestować w tak młodego zawodnika, to trzeba z nim związać się dłuższą umową. Dlatego podstawowy kontrakt Karola Dziedzica z Wisłą zostanie zawarty na 2,5 roku, czyli do 30 czerwca 2026 roku. Ale to nie wszystko, bowiem w umowie znajdą się zapisy, które automatycznie będą mogły kontrakt przedłużać. Jest to bardzo szczegółowo zapisane, a gdyby Dziedzic wypełnił wszystkie warunki, czyli po prostu grałby odpowiednio dużo, to umowa może być ważna nawet do 30 czerwca 2028 roku!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2024, 05:44
Opinia o gościu z pierwszej ręki. Wybaczcie ale z pewnych względów źródła nie podam. "Piłkarsko super, ale j.... leń"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.02.2024, 08:41
siara napisał(a):Wyświetl post
Opinia o gościu z pierwszej ręki. Wybaczcie ale z pewnych względów źródła nie podam. "Piłkarsko super, ale j.... leń"
O to coś jak Mauro Cantoro
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 22.02.2024, 09:06
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Dla Markusa nie taki cienias.
Czyli 47 bramek i 37 asyst w 204 meczach w Rumunii zrobił przypadkiem, bo to cienias? Poziom pierwszej ligi rumuńskiej i ich czołowych klubów jest jednak raczej wyższy niż poziom drugiej czy trzeciej ligi hiszpańskiej, nie mówiąc o poziomie naszej pierwszej ligi.

A skoro strzelił tyle leniąc się, ciekawe ile byłby w stanie strzelić, gdyby się nie lenił i nie tył.

Decyzja w tej sprawie na pewno będzie należeć do Rude. Jeśli są nim zainteresowani, sprawdzą jego aktualną wagę, zdrowie, itd. Kontrakty też już konstruujemy inaczej niż dawniej, więc na pewno nawet gdyby Rude go chciał, nie dostanie takiego, że "czy się stoi czy się leży, fortuna się należy"...

Jeśli będzie zarabiał grosze, czym ryzykujemy? Tym, że ktoś inny mógłby przyjść zamiast niego? Też bym wolał kogoś innego i pewniejszego, ale jakoś nie widać tych innych kandydatów na horyzoncie...
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.02.2024 o godz. 09:23.
(...)
"
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.02.2024, 09:44
30 latek, który całą karierę się lenił na treningach raczej nie jest piłkarzem dla Rude, który wymaga przede wszystkim zaangażowania. A nawet jeśli by jakimś cudem go podpisali, to typuję, że po treningach wyrównawczych będzie połamany do końca kontraktu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 22.02.2024, 10:00
Mi się tylko śmiać chce z tego mówienia, ze chłop zdobył puchar ligi francuskiej i że w OL. Marsylia grał. On zaliczył epizod jako młody chłopak w Marsylii.
Nalżeało by raczej powiedzieć, ze wpuścili go kilka razy na boisko w Ligue 1.

Chłop grał w Rumunii, fajnie. Tylko co on obecnie soba reprezentuje? To, że startował w Marsylii i pograł w Rumunii to nie stawia go wyżej niż np. Sobczaka.
Kogo i po co my szukamy? Czy chcemy szpital i sanatorium zrobić z klubu?

On w Rumunii miał po kilka goli. Ile strzeli w I lidze u nas? 3-5 w tej rundzie? 10 w sezonie? Przecież mamy Sobczaka, z którym nic nie ryzykujemy, a jest gwarantem, ze zdobędzie te 5-10, a jakby grał pełny sezon, całe mecze to i z 15 goli.
Po co wydawać na kolejnego dziada, o którym wiadomo, ze bedzie ryzykowne zatrudnianie go (bo może wybierze zabawę w klubach zamiast sportu)? Po co chociażby złotówkę marnować, na kolejnego do kółeczka z Sapałą, Bashą, Żyrą, Juncą, do tego kontuzjowani Broda, Gogół, Talar i jeszcze paru by się znalazło w niepełnej dyspzycji.

To nawet już smieszne nie jest. Cała jedenastka odpadów, wraków ludzi kontuzjowanych. Super polityka.

A, ze zawsze można sobie myśleć, że może się xiński odbuduje, że skoro w Rumunii mu szło to tym bardziej w I polskiej lidze sobie poradzi jak formę złapie. No tak zawsze życzeniowo można sobie myśleć.
Bardziej pewne jest, że skoro o siebie nie dba, to raczej już jako 30 latek się stacza i do formy nigdy nie dojdzie.
drozd:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.02.2024, 10:25
Wielu takich mieliśmy. Niektórych do dziś dobrze tutaj wspominają.

A co do meritum, to jak zwykle kilku oszołomów podpaliło się na forum zanim w ogóle go podpisaliśmy. Podobno ma dostać niski kontrakt do końca rundy z ew. opcją przedłużenia.
Wspomniany Bregu na którego niektórzy tutaj profilaktycznie narzekali dał nam już 3 punkty ze Stalą.
Jak się zgodzi na niski kontrakt to to jest małe ryzyko. Pewnie będzie gotowy do gry od połowy rundy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.02.2024, 10:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wielu takich mieliśmy. Niektórych do dziś dobrze tutaj wspominają.

A co do meritum, to jak zwykle kilku oszołomów podpaliło się na forum zanim w ogóle go podpisaliśmy. Podobno ma dostać niski kontrakt do końca rundy z ew. opcją przedłużenia.
Wspomniany Bregu na którego niektórzy tutaj profilaktycznie narzekali dał nam już 3 punkty ze Stalą.
Jak się zgodzi na niski kontrakt to to jest małe ryzyko. Pewnie będzie gotowy do gry od połowy rundy.
Ale to pomyliłeś transfery Tzn. potencjalne transfery.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.02.2024, 10:38
Ja natomiast słyszałem zgoła inną opinię, gość mocno skupiony na piłce i ponoć ma poukładane w głowie.

https://www.youtube.com/watch?v=rpDjlu-JBWI

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.02.2024, 10:39
Markus napisał(a):Wyświetl post
Czyli 47 bramek i 37 asyst w 204 meczach w Rumunii zrobił przypadkiem, bo to cienias? Poziom pierwszej ligi rumuńskiej i ich czołowych klubów jest jednak raczej wyższy niż poziom drugiej czy trzeciej ligi hiszpańskiej, nie mówiąc o poziomie naszej pierwszej ligi.

A skoro strzelił tyle leniąc się, ciekawe ile byłby w stanie strzelić, gdyby się nie lenił i nie tył.
Moment...
Ten pączuś najwięcej goli strzelił kiedy grał w CFR Cluj i był prowadzony (między innymi) przez naszego dobrego znajomego... Dana Petrescu.
A jakie miał wymagania co do ciężkiej pracy Dan, chyba dobrze pamiętamy.
Tam miał 47 bramek.
Przez 6 sezonów we wszystkich rozgrywkach:
- lidze
- pucharze Rumunii
- pucharach europejskich
Czyli średnio trochę ponad 7 goli na sezon. Wow.
W całej swojej karierze strzelił 51 goli występując na boisku 15114 minut - 1 gol na prawie 300 minut czyli co 5 godzin, czyli co 3,5 meczu.
Wow.
Potem przeszedł do FCSB, gdzie przez rok strzelił .... 2 gole.
Wow

Można powiedzieć, że CFR zrobił na nim niezły interes sprzedając go za 1,6 mln euro.

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 22.02.2024, 10:47
i po co to wrzucasz, oszołomie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania