The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2023, 13:50
Jagul :

>Napisałeś tak politycznie, że w zasadzie wnioski mogą pójść w dowolnym kierunku. Dlatego dopytuję.

OK. Myślałem, że byłeś jedynie złośliwy. A więc zacytuję sam siebie i rozwinę.

A jeśli jej nie zrobi?
Wtedy nie będzie się za bardzo wyróżniać na tle Radka co nie? Odpowiedź nasuwa się sama.

Jeśli to za bardzo politycznie to ok, myślałem, że zrównanie go do Radka jest oczywistym hintem.
Jeśli nie wygra 3 meczu to niczym się nie wyróżni na tle poprzednika - czyli nie będzie podstaw by go zostawiać.

Potem pisałem o przeczuciach, ale przeczucie to trochę słaby powód, aby kogoś zwalniać lub zatrzymywać na stanowisku.

Ktoś tu wcześniej wspomniał, że nie zazdrości włodarzom podejmowania tej decyzji i tu się w 100% zgadzam.

Jeśli Wisła nie awansuje w tym sezonie to co nie zrobią, będzie źle. Zatrudnią Brosza, będzie płacz o Jopa, zostanie Jop - będzie płacz o Brosza Albo Niedźwiedzia. W sumie mają prze**ne, ale sami nas w tą sytuację wpędzili, więc można powiedzieć, że mają prz****ne całkowicie zasłużenie.

Jaro :

Ja się zgadzam, Jop może być świetnym trenerem i przerżnąć z Polonią.
Tylko, że w oparciu o coś trzeba tą decyzję podjąć. Niestety w futbolu zatrudnianie trenerów to jest zawsze mniejsze lub większe wróżenie z fusów. Niezależnie od sposobu podjęcia decyzji, po wielodniowych analizach czy na zasadzie zwykłego przeczucia - ani jedno, ani drugie w futbolu niczego nie gwarantuje. To jest właśnie całe piękno piłki nożnej.
Mnie bardziej przekonują 3 ostatnie mecze z danym materiałem ludzkim i tą presją która jest, niż cały sezon x lat temu z zupełnie innym klubem, grającym w inny sposób, mającym inne ambicje.

Tylko tu się różnimy.
Zgadzam się, że szkoda że tych meczy nie ma Jop 4 czy 5. No ale musimy podejmować decyzję na podstawie obecnych danych. Uważam, zważywszy kiedy napisałem o 3 wysokich wygranych - jeszcze zanim wygraliśmy choćby jeden mecz - że dałem dość srogie kryterium oceny. Takie bardzo trudne do spełnienia. Właśnie żeby zminimalizować ryzyko.

Wracając do decyzji :
Osobiście nikomu nie zazdroszczę takich decyzji, w obliczu naszej sytuacji finansowej.

Nadal może się okazać, że masz rację i Jop zostanie po czym nam położy sezon. Albo inaczej : nie uratuje sezonu po tym jak go nam popsuł Radek.

Co do całego sztabu, zgadzam się z jednym z poprzedników - za Radka prezentowaliśmy się bardzo dobrze pod względem stricte fizycznym, osoba która się zajmowała przygotowaniem tego typu powinna dalej to robić, bo dawno nie widziałem tak wybieganej Wisły.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.12.2023 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów