The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2023, 05:33
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Mnie to dziwi odkąd usłyszałem ile te rezerwy maja kosztować.Ok wprawdzie było to kilka lat temu (4-5) ale byłem dość blisko zaznajomiony z budżetem średniaka 4 ligi.Koszt rozegrania takiego jednego sezonu to było około 170-180 tys zł.Drużyna na dobra sprawę nie miała wychowanków w składzie.Praktycznie cała 18 meczowa to była tak zwana armia zaciężna.W rezerwach Wisły większość to chyba chłopaki z CLJ ,tylko kilku na profesjonalnych kontraktach.Ci zawodnicy w klubie i tak są.Jeśli nie generowali by kosztów w rezerwach to robili by to i tak w innych drużynach.Skąd takie kwoty?Nie umiem sobie tego wytłumaczyć.

Ps.Pisząc o tej 4 ligowej drużynie miałem na myśli całkowity koszt dla klubu za sezon czyli zawodnicy,sędziowie,wyjazdy,trenerów,rachunki.Jedn ym słowem-wszystko
170 tys na sezon oznacza, że było 20 gości (powiedzmy 18 grajków plus 2 trenerów), zarabiali 9 tys rocznie czyli 700 złotych miesięcznie. Trochę
mało nawet w 2019. A tak naprawdę jeszcze mniej bo napisałeś, że w tym były wyjazdy i sędziowie. Naprawdę za tyle gra się w 4 lidze?
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 27.11.2023 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów