krysztal napisał(a):

Mnie to dziwi odkąd usłyszałem ile te rezerwy maja kosztować.Ok wprawdzie było to kilka lat temu (4-5) ale byłem dość blisko zaznajomiony z budżetem średniaka 4 ligi.Koszt rozegrania takiego jednego sezonu to było około 170-180 tys zł.Drużyna na dobra sprawę nie miała wychowanków w składzie.Praktycznie cała 18 meczowa to była tak zwana armia zaciężna.W rezerwach Wisły większość to chyba chłopaki z CLJ ,tylko kilku na profesjonalnych kontraktach.Ci zawodnicy w klubie i tak są.Jeśli nie generowali by kosztów w rezerwach to robili by to i tak w innych drużynach.Skąd takie kwoty?Nie umiem sobie tego wytłumaczyć.
Ps.Pisząc o tej 4 ligowej drużynie miałem na myśli całkowity koszt dla klubu za sezon czyli zawodnicy,sędziowie,wyjazdy,trenerów,rachunki.Jedn ym słowem-wszystko
|
170 tys na sezon oznacza, że było 20 gości (powiedzmy 18 grajków plus 2 trenerów), zarabiali 9 tys rocznie czyli 700 złotych miesięcznie. Trochę
mało nawet w 2019. A tak naprawdę jeszcze mniej bo napisałeś, że w tym były wyjazdy i sędziowie. Naprawdę za tyle gra się w 4 lidze?