The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2023, 21:20. 16 kolejka, Wisła Kraków - GKS Katowice, 25 listopada 2023, godz. 17:30
W zastępstwie za Arkadiusza:

Sytuację w tabeli wszyscy znamy, mówiąc krótko od teraz potrzebujemy serii zwycięstw.

Kurs z Fortuny:

Wisła Kraków - GKS Katowice 1.78 3.60 4.45

Zapraszam do dyskusji.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.11.2023, 21:35
Patryko napisał(a):Wyświetl post
W zastępstwie za Arkadiusza:

Sytuację w tabeli wszyscy znamy, mówiąc krótko od teraz potrzebujemy serii zwycięstw.

Kurs z Fortuny:

Wisła Kraków - GKS Katowice 1.78 3.60 4.45

Zapraszam do dyskusji.
Kurs na remis to chyba wcześniejsza gwiazdka jest.
Ja jednak myślę że pora przerwać serię - przegramy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 23.11.2023, 21:43
Sędziuje menda Myć. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. pewnie jakiś wałek wykręci.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.11.2023, 21:47
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Sędziuje menda Myć. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. pewnie jakiś wałek wykręci.
Dlaczego nas karzą tym cymbałem? Ja już wolę dowolnego sędziego pierwszoligowego, przynajmniej nie ma niepotrzebnej spiny na meczu i decyzji z dupy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.11.2023 o godz. 21:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.11.2023, 22:06
No nie jest to przypadek.
Daleki jestem od zwalania winy na sędziów bo Wisła jako klub jest fatalnie zorganizowana i równiez taki poziom prezentuje na boisku.
Ale ten dobór sędziów jest naprawdę śmieszny. Co mecz to idiota.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.11.2023, 08:26
Jutro zwycięstwo a za tydzień porażka z Brukbetem i tak w koło macieju.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 24.11.2023, 08:35
Chciałbym zobaczyć w naszej grze jakiś pomysł na murarkę przeciwnika, do tego jakieś skromne zwycięstwo.
Wiem, że do gwiazdki jeszcze jest trochę czasu, ale cztery ligowe zwycięstwa do końca roku dałyby trochę nadziei przed wiosną.

2-1 Sobczak, Duda (wiem, jestem niepoprawnym optymistą).

[35/54]

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 24.11.2023, 09:17
Zremisujemy, porażka na przełamanie przyjdzie za tydzień z BBT
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.11.2023, 09:24
dziekuje, przepraszam
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 24.11.2023, 09:33
Nowa taktyka? Laga na Sobczaka i on odgrywający Goku, ale Sobolewski pewnie w środku wystawi Alfaro i to on będzie się bawił w Sebastiana Janikowskiego.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2023, 10:02
Czarno to widzę, niestety. Brak optymizmu.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 24.11.2023, 10:07
Dla wszystkich, którzy mają jakieś plany na sobotni, pomeczowy wieczór unikalny materiał z biura prasowego naszego klubu!
Już teraz możecie się zapoznać z POMECZOWĄ wypowiedzią trenera Wisły, Pana Radosława Sobolewskiego:

"Przede wszystkim chciałem podziękować chłopcom za to, ile serca i zdrowia zostawili dzisiaj na boisku. Widzimy wszyscy, że ta murawa nie jest w takim stanie, w jakim chcielibyśmy, żeby była. Nie chcę, żeby potem było mówione, że Sobolewski usprawiedliwia się murawą ale z drugiej strony widzimy jak jest.
Byliśmy dzisiaj zdeterminowani, żeby zdobyć 3 punkty, żeby wygrać tutaj, przed naszymi kibicami. W trakcie przerwy reprezentacyjnej pracowaliśmy ciężko nad automatyzmami. Niestety straciliśmy Angela a wiadomo jak ważny jest to zawodnik w naszej drużynie, zarówno na boisku jak i w szatni.
Oczywiście mamy w jego miejsce Szymona, to jest bardzo dobry zawodnik. PRzy czym jest to jednak inna charakterystyka piłkarza niż Angel, dlatego nasze automatyzmy, nad którymi ciężko pracujemy, zostały - można powiedzieć - zaburzone.
To nie jest koniec, absolutnie nie zatrzymujemy się i ciężko pracujemy dalej, przed nami jeszcze 3 mecze ligowe i mecz pucharowy, który jest dla nas bardzo ważny. Bezapelacyjnie w każdym z tych spotkań będziemy walczyć o pełną pulę, bo jesteśmy Wisłą Kraków a w takim klubie cele nie mogą być inne.
Pyta Pan Redaktor o stałe fragmenty gry - to pytanie powraca ale ja odpowiem tak: pracujemy nad tym elementem na treningach naprawdę ciężko ale w piłce nożnej jest tak, że nad pewnymi rozwiązaniami pracujemy my ale przecież pracuje również nasz przeciwnik. Oddaliśmy dzisiaj strzały na bramkę, bo widać, że Igor Sapała potrafi dorzucić piłkę, jak to się mówi "w punkt" - ale bramkarz był dobrze ustawiony. Także widać, że tutaj ciężka praca nie idzie na marne, te sytuacje będą i gorąco wierzymy, że przełożą się wreszcie na bramki".

Pozostała część pomeczowej wypowiedzi trenera Sobolewskiego pozostaje do dyspozycji redaktora Bartosza Karcza na podstawie zawartej z klubem umowy o współpracy.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 24.11.2023 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.11.2023, 10:12
GRAMY SWOJE!! Czyli 1:1 po naprawdę ciężkiej walce
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 24.11.2023, 10:52
ciekawe czy nasz geniusz taktyki wystawi dobrego ostatnio Gogóła czy w nagrodę usiądzie On na ławie a zagra Duda

Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 24.11.2023, 11:22
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Dla wszystkich, którzy mają jakieś plany na sobotni, pomeczowy wieczór unikalny materiał z biura prasowego naszego klubu!
Już teraz możecie się zapoznać z POMECZOWĄ wypowiedzią trenera Wisły, Pana Radosława Sobolewskiego:

"Przede wszystkim chciałem podziękować chłopcom za to, ile serca i zdrowia zostawili dzisiaj na boisku. Widzimy wszyscy, że ta murawa nie jest w takim stanie, w jakim chcielibyśmy, żeby była. Nie chcę, żeby potem było mówione, że Sobolewski usprawiedliwia się murawą ale z drugiej strony widzimy jak jest.
Byliśmy dzisiaj zdeterminowani, żeby zdobyć 3 punkty, żeby wygrać tutaj, przed naszymi kibicami. W trakcie przerwy reprezentacyjnej pracowaliśmy ciężko nad automatyzmami. Niestety straciliśmy Angela a wiadomo jak ważny jest to zawodnik w naszej drużynie, zarówno na boisku jak i w szatni.
Oczywiście mamy w jego miejsce Szymona, to jest bardzo dobry zawodnik. PRzy czym jest to jednak inna charakterystyka piłkarza niż Angel, dlatego nasze automatyzmy, nad którymi ciężko pracujemy, zostały - można powiedzieć - zaburzone.
To nie jest koniec, absolutnie nie zatrzymujemy się i ciężko pracujemy dalej, przed nami jeszcze 3 mecze ligowe i mecz pucharowy, który jest dla nas bardzo ważny. Bezapelacyjnie w każdym z tych spotkań będziemy walczyć o pełną pulę, bo jesteśmy Wisłą Kraków a w takim klubie cele nie mogą być inne.
Pyta Pan Redaktor o stałe fragmenty gry - to pytanie powraca ale ja odpowiem tak: pracujemy nad tym elementem na treningach naprawdę ciężko ale w piłce nożnej jest tak, że nad pewnymi rozwiązaniami pracujemy my ale przecież pracuje również nasz przeciwnik. Oddaliśmy dzisiaj strzały na bramkę, bo widać, że Igor Sapała potrafi dorzucić piłkę, jak to się mówi "w punkt" - ale bramkarz był dobrze ustawiony. Także widać, że tutaj ciężka praca nie idzie na marne, te sytuacje będą i gorąco wierzymy, że przełożą się wreszcie na bramki".

Pozostała część pomeczowej wypowiedzi trenera Sobolewskiego pozostaje do dyspozycji redaktora Bartosza Karcza na podstawie zawartej z klubem umowy o współpracy.
Zrobiłeś mi piątek, kropka w kropkę jakbym słuchał Sobolewskiego xD
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 24.11.2023, 11:49

Piękne. Przynajmniej nie będę drżał o wynik
Masz może jakieś wywiady przed i pomeczowe z następnej rundy? Interesuje mnie najbardziej koniec przegranego sezonu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.11.2023, 12:00
@sandomingo złoto

Uważam że 7-8 pkt ustkukamy do końca roku i akurat jutro przypadkiem wypadnie mecz w którym wygrany.

Ciekawe czy wyjdziemy z Carbo Sapała i Duda w środku. Liczę na to bo to może być efektywniejsze granie niż z bezproduktywnym Alfaro.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.11.2023, 12:05
Sapała produktywny...proszę Cię, chyba na imprezach
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 24.11.2023, 12:20
Z posta sandomingo można zrobić template na nasze pomeczowe konfy. W wypadku wygranej można trochę podrasować, ale pod remisy/przegrane (czyli u nas zdecydowana większość) pasuje jak ulał

[35/54]

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 24.11.2023, 13:00
ciekawe czy zagramy Sobczakiem czy bez klasycznego napastnika? ciekawe czy mamy przećwiczony wariant 4-3-3., Można było by wtedy wyjść
Broda- Jaroch Uryga Colley Eneko- Villar Carbo Gogół -Baena Goku Alfaro

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.11.2023, 13:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@sandomingo złoto

Uważam że 7-8 pkt ustkukamy do końca roku i akurat jutro przypadkiem wypadnie mecz w którym wygrany.

Ciekawe czy wyjdziemy z Carbo Sapała i Duda w środku. Liczę na to bo to może być efektywniejsze granie niż z bezproduktywnym Alfaro.
IMO maks 5 uciułamy.
Oczywiście - przez boisko, sędziego, brak skuteczności i Rodado.

BTW - skoro skuteczność kuleje, to może by wyrzucić trenera napastników?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 24.11.2023, 13:22
Ej, przyznaj sie Sandomingo, ktore Ai wygenerowalo Ci ten tekst? to od krolewicza?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 24.11.2023, 15:27
Wypowiedzi Sobolewskiego są tak przewidywalne, że tutaj nawet AI nie jest potrzebne
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.11.2023, 17:00
Wypowiedzi Sobolewskiego są tak przewidywalne, że tutaj nawet AI nie jest potrzebne
Ale tak po prawdzie - to pojechałeś "standardowym" Sobolewskim, klasycznym "zremisowaliśmy/przegraliśmy, na .... drążyć temat". Radosława na dopalaczach (z konferencji z której pochodzą takie klasyki jak "ja umiem bardzo dużo" albo "ale że ktoś mi odbiera to w czym jestem najlepszy - taktykę") - podrobić się nie da.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 24.11.2023, 17:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale tak po prawdzie - to pojechałeś "standardowym" Sobolewskim, klasycznym "zremisowaliśmy/przegraliśmy, na .... drążyć temat". Radosława na dopalaczach (z konferencji z której pochodzą takie klasyki jak "ja umiem bardzo dużo" albo "ale że ktoś mi odbiera to w czym jestem najlepszy - taktykę") - podrobić się nie da.
Oczywiscie. Ale to, co wydarzyło się na TAMTEJ konferencji jest po prostu nie do podrobienia. Tzn mam nadzieję, że nas jeszcze Sobolewski czymś podobnym nie zaskoczy. Chociaż...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 24.11.2023, 18:27
Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy.

W sobotnie popołudnie Wiślacy rozpoczną zmagania w ramach 16. kolejki Fortuna 1 Ligi. Przed pierwszym gwizdkiem w meczu #WISKAT trener Radosław Sobolewski udzielił odpowiedzi na pytania dziennikarzy podczas konferencji przedmeczowej.

Pod nieobecność Angela Rodado na szpicy znajdzie się miejsce dla Szymona Sobczaka. „Sprawa wygląda tak - Angel nam wypadł, ale są inni zawodnicy. Jest przygotowany Szymon Sobczak, który bardzo długo czekał na swoją szansę i tę szansę dostanie w tym meczu. Wystąpi od pierwszej minuty, w pierwszym składzie i liczę bardzo mocno na jego zdolności strzeleckie. Mamy też innych zawodników, którzy potrafią strzelać bramki - choćby Goku czy Miki Villar, więc mam nadzieję, że to się rozłoży również na innych zawodników” - zaczął szkoleniowiec.

Do pierwszej drużyny zgłoszony został Dominik Sarga. Jak wygląda w treningu u boku starszych kolegów? „Praca wygląda naprawdę bardzo dobrze. Ten chłopak nie znalazł się tutaj z przypadku. Konsultowaliśmy wszystko z opiekunem drugiego zespołu, czyli panem trenerem Mariuszem Jopem. Na pewno Sarga zasługuje na to, żeby dostać szansę. Tak już w piłce to bywa - nieszczęście jednego może być niesamowitym szczęściem drugiego. Być może to będzie taki duży krok w karierze tego młodego zawodnika. Wiadomo, musi znieść to obciążenie i poradzić sobie z pewnymi rzeczami. Na treningach naprawdę widać, że umie się znaleźć w sytuacji w polu karnym, umie ją też wykończyć. Tutaj naprawdę sam jestem ciekaw jak to się potoczy” - dodał.

Na lewej stronie ze względu na uraz zabraknie także Davida Junki. Kto go zastąpi? „Już dłuższy moment radzimy sobie bez Davida na lewej obronie, więc tutaj ma kto zastąpić tego zawodnika. Czy to Dawid Szot, czy Eneko Sat,rustegui. Również „Krzyżu” grywał na tej pozycji, więc tutaj mi się wydaje, że sobie poradzimy, jeżeli chodzi o absencję Davida. A odnośnie „Krzyża”, to po mistrzostwach zmęczenie widać. Nie tylko jeśli chodzi o granie, ale również podróże, powrót do Polski. Dostał dwa dni wolnego po powrocie, a kolejne dni spędził na treningu indywidualnym. Dzisiaj odbył pierwszy trening z drużynąâ€ - kontynuował.

W sparingowym starciu z Górnikiem Zabrze trener w środku pola znalazł miejsce dla trójki zawodników: Igora Sapały, Kacpra Dudy i Marca Carbó. „Z czegoś ten plan wynikał. Już mieliśmy w głowie ten mecz z GKS-em Katowice, a na pewno na pozycji „dziesięć” będzie musiał zagrać mobilny zawodnik. „Dudi” ten warunek spełnia. Chcieliśmy zobaczyć, jak to będzie wyglądało na tle zespołu Ekstraklasy i wyglądało to naprawdę przyzwoicie do zmian. Można powiedzieć, że biorę pod uwagę, że właśnie taka trójka wystąpi z GKS-em Katowice” - tłumaczył.

Uwagę poświęcono także najbliższemu rywalowi - GKS-owi Katowice. Jakie są mocne strony rywala? „Wymienię najważniejsze. Na pewno czeka nas twardy mecz. GKS Katowice gra bardzo twardo i akurat w tym aspekcie musimy podjąć naprawdę rywalizację na wysokim poziomie. Kolejna rzecz - to zespół, który bardzo lubi się bronić nisko w ustawieniu 1-5-4-1. Jest niesamowicie groźny w fazie przejścia do ataku. Wychodzi z naprawdę agresywnymi, szybkimi atakami, więc tutaj też musimy być czujni, żeby nie pozwolić rozpędzić się rywalowi. I ostatnia rzecz, stały fragment gry w ofensywie. Mają imponujący wzrost czterech zawodników, można nawet powiedzieć pięciu po 195 cm plus, więc tutaj ten aspekt też musimy wziąć po uwagę i zabezpieczyć się jak najlepiej przed tym” - zakończył trener Radosław Sobolewski.

Reasumujac, musimy wziac ten aspekt pod uwage gdyz w tym aspekcie sa grozni.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 24.11.2023 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.11.2023, 19:50
195.. No to duże chłopy będą mało zwrotne na śliskim boisku - trzeba staczać z nimi zwycięskie pojedynki 1 na 1 aż któryś uzbiera faule na czerwo. Poza tym mocne strzały (oczywiście w bramkę, a nie byle gdzie) tj. bdb pomysł na takie warunki.
Słuchaj mnie Sobol, a wtedy wygraną macie w kieszeni.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 24.11.2023, 20:03
195 cm.... ja osobiście mam już przed oczami sraczkę naszych przy każdym SFG na naszej połowie

[35/54]

Odpowiedz cytując
remike
Banita

Od: 07.2021

Stary 24.11.2023, 20:16
Witamy na stadionie!
Dziś kibice Wisły Kraków czekają na mecz z GKS Katowice. Oczywiście ich oczekiwania są ogromne, bo przecież Wiślacy są niezwykłą potęgą w polskiej piłce! Ale cóż, nie zawsze można być mistrzem, prawda? Niemniej jednak, wierzą, że tym razem ich drużyna powalczy o zwycięstwo.

Przed spotkaniem trener Sobolewski podzielił się kilkoma ciekawostkami. Zaczynając od osłabień w składzie. Angel Rodado niestety nie będzie mógł zagrać, więc na jego miejsce dostanie szansę Szymon Sobczak. Trener mocno liczy na jego zdolności strzeleckie, nie koncentrując się tylko na nim. Mam wrażenie, że Goku i Miki Villar są trochę zazdrośni, bo o nich też wspomniał trener. Pewnie wyrzucają sobie, że nie dostali takiej promocji w mediach!

Ale nie tylko Sobczak będzie miał ochotę strzelić bramki, reszta zespołu wiadomo, że również potrafi! Już widzę tego kibica Wisły siedzącego na trybunie, patrzącego na każdego zawodnika z nadzieją na strzelenie gola. I wtedy oślepia go słońce, aż zaczynają go boleć oczy. Ale kibicowi nie przeszkadza, bo liczy na to, że złoto wpadnie do bramki rywali!

No i nie zapominajmy o młodym Sargze, który trafił do pierwszej drużyny. Trener mówi, że na pewno zasługuje na szansę. Może to być dla niego wielki krok w karierze. Ale musi być przygotowany na obciążenie i trudne sytuacje, takie jak podarowanie rywalom piłki. Ale jeżeli już trafi na obramowanie, to z pewnością sobie poradzi. Przynajmniej tak mówią treningi!

Przechodząc do Gorący temat - lewa obrona, gdzie Junka został zastąpiony przez Szota, Satrustegui lub nawet Krzyża. Trener jest pewien, że sobie poradzą bez Davida. W końcu już od jakiegoś czasu nie jest z nimi na treningach, więc chyba jakoś się przyzwyczaili do jego nieobecności. Chociaż Krzyż zagrał na tej pozycji tylko z przypadku, a teraz trener myśli, że może to być jego powołanie!

Podczas sparingowego meczu trener postawił na trio Sapała, Dudy i Carbó. Chciał zobaczyć, jak sobie poradzą na tle zespołu Ekstraklasy. A teraz myśli, że to będzie trójka, która wystąpi przeciwko GKS-owi Katowice. No cóż, niech trener sobie myśli, kto ma z kim grać. Zawsze to jakiś plan!

A co z GKS-em Katowice? Trener wiedział, że będą twardym przeciwnikiem. Grają bardzo twardo, więc Wiślacy muszą się przygotować na rywalizację na wysokim poziomie. W końcu takie starcia to nie żarty, tylko prawdziwa walka w rękawicach bokserskich! Dodatkowo, GKS rozpędza się z niesamowitą szybkością w kontratakach. Naprawdę ryzykowne zagranie! No i ich wzrost – cztery białe słupy, oj, będą musieli się dobrze zabezpieczyć przed tymi gigantami. Dlatego trzeba się czujnie przyglądać, żeby żaden z Wiślaków nie stracił głowy od tego widoku!

Tak więc, kibic Wiślaków, zapakowany w biało-czerwone barwy, usiadł na trybunie z wielkimi oczekiwaniami. Czy drużyna spełni ich nadzieje? Czy ziszczy się marzenie o wielkim zwycięstwie? Tego dowie się dopiero na końcu meczu. Ale co tam, ważne, żeby przed meczem wszyscy się dobrze bawili, śpiewali i kibicowali! Bo przecież piłka to nie tylko gra, ale przede wszystkim emocje i zabawa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 25.11.2023, 18:09
35 minuta a na usta ciśnie się Sobolewski WYPIER DALAJ

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu