|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przecież odszedł z Wisły jeszcze w czerwcu
http://www.90minut.pl/news/326/news3...i-z-Wisly.html Inna sprawa , że za dobry miał być na pierwszą ligę a teraz to realnie może mu się trafi jakaś Garbarnia co najwyżej ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale czemu nie ma jeszcze klubu? Zdrowie, za duże wymagania? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Obawiam się, że - jak zwykle - wybrałeś zły sposób żeby po raz kolejny udowadniać, że Hyballa jest geniuszem trenerki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
MaLk nie czepiaj się bo akurat drozd tam był przez trzy dni z Hyballą non stop i wiedział co tenże powiedział wszystkim na raz i każdemu z osobna
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Brak wytransferowania Biegańskiego i Fazlagicia, mam nadzieję, że oznacza uczciwą rywalizację od teraz.
Fazlagić jak by to nie była wtopa to obowiązkiem sztabu jest doprowadzenie go do stanu używalności, ale tak się nie stanie jeśli nie gra w sparingach czy rezerwach, klub go chce zmusić by odszedł odsuwając go? Słabe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ono transferowe jest jeszcze otwarte w roznych kraach. Moze Fazlagica uda sie gdzies wypchnac. Oby
https://www.transfermarkt.pl/statistik/transferfenster |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Musi mu się jeszcze opłacić odejść gdzie indziej.Ktoś kto przyszedł po transferze gotówkowym za pół miliona euro nie dostał pensji na poziomie 20-30 tyś zł tylko znacznie wyższą.
Enis podobno po powrocie przychodzi na trening przed czasem ciężko pracuje i schodzi ostatni.Przynajmniej takie info latało po twiterze.Ja nie twierdzę że to gość który zbawi Wisłę ale szansę w pierwszej lidze to chyba można mu dać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestem zasmucony i rozczarowany bilansem ostatniego okna transferowego. Moim zdaniem było ono zdecydowanie słabsze niż zimowe, Wisła wyszła z niego osłabiona, a nie wzmocniona.
O ile Hiszpanie sprowadzeni tym razem przez Kiko w większości znów rokują pozytywnie (Alfaro, Goku, Carbo, Baena), o tyle kupieni do nich Polacy już nie. Sobczak i Gogół na razie to kompletnie nieporozumienie. Oby chociaż Olejarka okazał się lepszy niż pokazał w pierwszych kolejkach. Możemy zatem mówić jedynie o częściowym uzupełnieniu strat powstałych za sprawą odejść Fernandeza, Muli, Molientesa,Tachiego i Igbekeme. W kontekście całego sezonu nie mamy obecnie odpowiedniej ilości wartościowych młodzieżowców w kadrze. Na chwilę obecną brakuje też żadnych sensownych zmienników na skrzydła, drugiego napastnika, na którego możemy liczyć oraz tradycyjnie porządnego prawego obrońcy. Mamy nadmiar bezwartościowych zawodników w środku pola, gdzie brak piłkarzy jakościowych w destrukcji. Jeden Carbo to za mało. Nadmiar graczy o wątpliwej jakości jest również na bramce. Ogólnie nie wygląda to dobrze w kontekście walki o awans do ekstraklasy, ten skład przy obecnym sztabie szkoleniowym będzie miał jeszcze większe problemy niż w minionym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 05.09.2023 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wygląda to źle bo nie kupiliśmy 15 nowych kopaczy...
U nas jak nie ma rotacji to jesteśmy w dupie... Dlaczego? Bo każdy się cofa w rozwoju. Także np w tym sezonie może być ostateczne wyjasnienie np Sapały... który się stoczy kompletnie. Łasicki, Jaroch itp itd. Ci co mieli stanowić o sile kadry siedzą na ławce. W kolejnym sezonie osiągną już poziom niechcianego Moltenisa czy Biegańskiego i zasilą trybuny albo inne kluby. Pisane pół żartem, pół serio ale na prawdę tak to wygląda. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Jaki obecnie jest status Fazlagica? Trenuje z I drużyna?
edit: widze, że ktoś napisał, że trenuje. Chcą go na siłę wypchnąć że się nawet do kadry meczowej nie łapie ani razu?
Ostatnio edytowane przez pyskacz : 05.09.2023 o godz. 14:52.
![]()
lol
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na przykładzie zmyślania na temat przebiegu trzydniowego okresu, w którym siłą rzeczy nie da się zresztą nikogo rozwinąć? No to ja już nie wiem która wersja jest bardziej kompromitująca dla autora
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Przecież jakby grał i coś pokazał na boisku to może i by się coś z tych 500k euro odzyskało... ten klub to ewenement na skale światową jak przepalać kasę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
I jeszcze jedno. Jak Fazlagić przychodził to mówiłem, że nie jest to zawodnik na już, ale do oszlifowania i do gry za rok-dwa.
Wydali 500k euro i zamiast otoczyć go odpowiednią opieką i doprowadzić do poziomu, na który może wskoczyć to jest jak jest... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kto by tam teraz o tym pamiętał... Ale to bardzo fajna kwestia i pytanie do Królewskiego jak to się stało, jak stało się?
Niby głupota - bo przecież po prostu mimo chęci typ mógł okazać się pomyłka - ale bardzo pokazuje patologie w klubie rządzonym przed trio/Jarka. No ale co tam, pół banki wyjebane w błoto przez trio, plus pensje, a Jaro dzisiaj gada, że musi spłacać długi wynikające z wcześniejszych rządów, z przeszłości hehe ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widocznie nie czytasz wypowiedzi Drozda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() spokojnie, jeszcze zostało sporo opcji ![]()
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 07.09.2023 o godz. 17:02.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
Chodzi o to że Hyballa przyszedł w poniedziałek do drużyny która pod Skowronkiem przypominała dzieci we mgle i w trzy dni tak ustawił tą zbieraninę, że żydki nie robiły sztycha i zremisowały tylko dzięki głupocie Forbesa i sędziemu który uznał bramkę strzeloną po ewidentnym faulu. Po tygodniu przez większość meczu gnietliśmy Legię, a po dwóch wygraliśmy w Poznaniu. Więc metamorfoza zespołu była ewidentna. I nie wynikała ze wzmocnień czy przygotowań. Jedynie ze zmiany sposobu gry. Hyballa warsztatowo był średnim trenerem z zachodu, do których nasi typu Sobol, Probierz, Stokowiec czy reszta PMS mają lata świetlne. Jego głównym atutem była kultura pracy, która w naszym grajdole została odebrana jako szaleństwo.
W trzy dni da się ustawić drużynę od początku, co udowodnił Hyballa. Tylko trzeba wiedzieć jak. Jak się tego nie wie to trzy lata nic nie zmienią. Rozumiem, że odwołania do Hyballi uwierają ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.09.2023 o godz. 22:33.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w ZEA nieźle płacą. A kiedyś leciałem z Jemenu z ichniejszą narodową ... Ale wątpię by kupili kogoś z Polski
![]()
Trener niestety musi być trochę politykiem i wiedzieć czego (komu) nie mówić ...
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.09.2023 o godz. 00:24.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuba Wiśniewski z rezerw został zgłoszony do 1 ligi.
https://www.transfermarkt.pl/kuba-wi...spieler/634003 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Sobczak i Goku przychodzą jako czołowi zawodnicy 1 ligi a u nas są bardzo słabi. o co do chuja pana chodzi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sobczak nie był czołowym zawodnikiem jak do nas przyszedł. Drewniak strzelił dwa gole z gry, reszta z karnych.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wczoraj akurat zagrali dobre mecze
a odpowiedz na pytanie jest prosta: przyszli z normalnych klubów, gdzie mieli trenera itd ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sobczak zagrał wczoraj dramatycznie, a nie przyzwoicie. Nie dał kompletnie nic pozytywnego zespołowi. To nie jest żaden wartościowy napastnik. Ten, kto go wcisnął Wiśle zrobił doskonały interes.
Niestety Kiko popełnił tu duży błąd, autoryzując ten transfer. Widać w tym przypadku wygrało błędne przekonanie, że nie należy sprowadzać jeszcze więcej Hiszpanów. Mamy więc kolejnego beznadziejnego Polaka w kadrze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sobczak ani razu nie trafił w bramkę mimo kilku sytuacji. Nie piszę o strzelaniu goli, tylko trafianiu w ten wielki prostokąt przed sobą. Jakim niby cudem zagrał dobrze?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.09.2023 o godz. 11:56.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
I tak zagrał lepiej od Rodado. Nie mogę już na tego typa patrzeć. To co on od.......il w chyba 44 minucie będąc na 8 metrze i mając przed sobą tylko bramkarza to się w palę nie mieści. Nie wiem czemu nie ma tego w skrótach. Może dlatego, że ostatecznie strzału nawet nie oddał. I jeszcze bezczelny typ macha tymi łapami jak po.......ony.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 17.09.2023 o godz. 11:20.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|