The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2023, 20:32
Przecież odszedł z Wisły jeszcze w czerwcu
http://www.90minut.pl/news/326/news3...i-z-Wisly.html
Inna sprawa , że za dobry miał być na pierwszą ligę a teraz to realnie może mu się trafi jakaś Garbarnia co najwyżej
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.09.2023, 21:38
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Przecież odszedł z Wisły jeszcze w czerwcu
http://www.90minut.pl/news/326/news3...i-z-Wisly.html
Inna sprawa , że za dobry miał być na pierwszą ligę a teraz to realnie może mu się trafi jakaś Garbarnia co najwyżej
Dokładnie.

Ale czemu nie ma jeszcze klubu? Zdrowie, za duże wymagania?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.09.2023, 22:46
oky napisał(a):Wyświetl post
Za chwilkę się okaże że Młyński, Starzyński u nas się nie łapali a teraz grają pierwsze skrzypce w Łęcznej która w tabeli jest od nas wyżej. Czy byli leniwi u nas? Może a może ktoś nie potrafił ich zmotywować? Mam wrażenie że nie do końca wszyscy są jednakowo traktowani. Co się dzieje z Biegańskim? Czemu nawet na ławie nie siada? Nie wierzę że nagle jest najsłabszy z tych 3 bramkarzy? Co z Talarem? Trener albo się obraża na zawodników albo jest jakieś drugie dno tego wszystkiego. Ciekawe jakby wyglądała pierwsza 11 gdyby wstawić wszystkich niechcianych w Wiśle a teraz grających z powodzeniem w Ekstraklasie w innych klubach.
Wrzuciłeś w jednym wątku 10 różnych tematów ale jak chcesz odpowiedź:

Starzyński, Młyński - i niech się tak okaże. Jeśli obaj się rozwiną to tylko dobrze dla Wisły. Może po prostu u nas zjadła.och presją? Szczególnie w sezonie spadkowym?

Biegański, Talar - najlepsi są zawsze ci co nie grają. Nie wiem czy jest nad kim płakać, bo żaden Wisły nie zbawił i nie zbawi.

Z tymi " niechcianymi" w Wiśle to bym się tak nie rozpędzał, bo np taki Savic i Silva przecież mieli opcje przedłużenia kontraktu, ale wybrali lepsze kluby.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 05.09.2023, 00:02
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo Hyballa to był trener w trzy dni przed derbami zbudował drużynę. Jak? Bardzo prosto, każdemu z osobna i wszystkim razem powiedział konkretnie co od nich oczekuje. Bo trener powinien wiedzieć czego chce od zawodników. Teraz mamy taktykę, "macie piłkę chłopcy, grajcie". Dlatego sami sobie strzelamy bramki.
Widzę, że z rozpędu, w ramach klasycznego już dla Ciebie idealizowanie Hyballi, zapomniałeś, że Sobola akurat podobnie można idealizować po jego derbach, które zresztą po tych swoich kilku dniach wygrał wielce przekonująco - w przeciwieństwie do Hyballi, który swoje derby tylko zremisował po obronie Częstochowy w końcówce

Obawiam się, że - jak zwykle - wybrałeś zły sposób żeby po raz kolejny udowadniać, że Hyballa jest geniuszem trenerki.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.09.2023, 07:04
MaLk nie czepiaj się bo akurat drozd tam był przez trzy dni z Hyballą non stop i wiedział co tenże powiedział wszystkim na raz i każdemu z osobna

Cytat:
Hyballa to był trener w trzy dni przed derbami zbudował drużynę. Jak? Bardzo prosto, każdemu z osobna i wszystkim razem powiedział konkretnie co od nich oczekuje.
Szacun za takie info hehehe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 05.09.2023, 08:11
Brak wytransferowania Biegańskiego i Fazlagicia, mam nadzieję, że oznacza uczciwą rywalizację od teraz.

Fazlagić jak by to nie była wtopa to obowiązkiem sztabu jest doprowadzenie go do stanu używalności, ale tak się nie stanie jeśli nie gra w sparingach czy rezerwach, klub go chce zmusić by odszedł odsuwając go? Słabe.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.09.2023, 08:48
Ono transferowe jest jeszcze otwarte w roznych kraach. Moze Fazlagica uda sie gdzies wypchnac. Oby
https://www.transfermarkt.pl/statistik/transferfenster
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.09.2023, 09:34
Musi mu się jeszcze opłacić odejść gdzie indziej.Ktoś kto przyszedł po transferze gotówkowym za pół miliona euro nie dostał pensji na poziomie 20-30 tyś zł tylko znacznie wyższą.
Enis podobno po powrocie przychodzi na trening przed czasem ciężko pracuje i schodzi ostatni.Przynajmniej takie info latało po twiterze.Ja nie twierdzę że to gość który zbawi Wisłę ale szansę w pierwszej lidze to chyba można mu dać.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.09.2023, 13:09
Jestem zasmucony i rozczarowany bilansem ostatniego okna transferowego. Moim zdaniem było ono zdecydowanie słabsze niż zimowe, Wisła wyszła z niego osłabiona, a nie wzmocniona.

O ile Hiszpanie sprowadzeni tym razem przez Kiko w większości znów rokują pozytywnie (Alfaro, Goku, Carbo, Baena), o tyle kupieni do nich Polacy już nie. Sobczak i Gogół na razie to kompletnie nieporozumienie. Oby chociaż Olejarka okazał się lepszy niż pokazał w pierwszych kolejkach. Możemy zatem mówić jedynie o częściowym uzupełnieniu strat powstałych za sprawą odejść Fernandeza, Muli, Molientesa,Tachiego i Igbekeme.

W kontekście całego sezonu nie mamy obecnie odpowiedniej ilości wartościowych młodzieżowców w kadrze. Na chwilę obecną brakuje też żadnych sensownych zmienników na skrzydła, drugiego napastnika, na którego możemy liczyć oraz tradycyjnie porządnego prawego obrońcy. Mamy nadmiar bezwartościowych zawodników w środku pola, gdzie brak piłkarzy jakościowych w destrukcji. Jeden Carbo to za mało. Nadmiar graczy o wątpliwej jakości jest również na bramce.

Ogólnie nie wygląda to dobrze w kontekście walki o awans do ekstraklasy, ten skład przy obecnym sztabie szkoleniowym będzie miał jeszcze większe problemy niż w minionym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 05.09.2023 o godz. 13:18.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.09.2023, 13:14
Wygląda to źle bo nie kupiliśmy 15 nowych kopaczy...

U nas jak nie ma rotacji to jesteśmy w dupie... Dlaczego? Bo każdy się cofa w rozwoju. Także np w tym sezonie może być ostateczne wyjasnienie np Sapały... który się stoczy kompletnie. Łasicki, Jaroch itp itd. Ci co mieli stanowić o sile kadry siedzą na ławce. W kolejnym sezonie osiągną już poziom niechcianego Moltenisa czy Biegańskiego i zasilą trybuny albo inne kluby.

Pisane pół żartem, pół serio ale na prawdę tak to wygląda.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pyskacz
Member

Od: 09.2004

Stary 05.09.2023, 14:47
Jaki obecnie jest status Fazlagica? Trenuje z I drużyna?
edit: widze, że ktoś napisał, że trenuje. Chcą go na siłę wypchnąć że się nawet do kadry meczowej nie łapie ani razu?
Ostatnio edytowane przez pyskacz : 05.09.2023 o godz. 14:52.
lol
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.09.2023, 18:55
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że z rozpędu, w ramach klasycznego już dla Ciebie idealizowanie Hyballi, zapomniałeś, że Sobola akurat podobnie można idealizować po jego derbach, które zresztą po tych swoich kilku dniach wygrał wielce przekonująco - w przeciwieństwie do Hyballi, który swoje derby tylko zremisował po obronie Częstochowy w końcówce

Obawiam się, że - jak zwykle - wybrałeś zły sposób żeby po raz kolejny udowadniać, że Hyballa jest geniuszem trenerki.
Wcale nie chodziło Hyballe tylko o pokazanie ze Sobol nie rozwija zawodników
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2023, 19:49
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Wcale nie chodziło Hyballe tylko o pokazanie ze Sobol nie rozwija zawodników
Na przykładzie zmyślania na temat przebiegu trzydniowego okresu, w którym siłą rzeczy nie da się zresztą nikogo rozwinąć? No to ja już nie wiem która wersja jest bardziej kompromitująca dla autora
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 06.09.2023, 10:56
Przecież jakby grał i coś pokazał na boisku to może i by się coś z tych 500k euro odzyskało... ten klub to ewenement na skale światową jak przepalać kasę...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 06.09.2023, 10:57
I jeszcze jedno. Jak Fazlagić przychodził to mówiłem, że nie jest to zawodnik na już, ale do oszlifowania i do gry za rok-dwa.
Wydali 500k euro i zamiast otoczyć go odpowiednią opieką i doprowadzić do poziomu, na który może wskoczyć to jest jak jest...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.09.2023, 12:04
A kto by tam teraz o tym pamiętał... Ale to bardzo fajna kwestia i pytanie do Królewskiego jak to się stało, jak stało się?

Niby głupota - bo przecież po prostu mimo chęci typ mógł okazać się pomyłka - ale bardzo pokazuje patologie w klubie rządzonym przed trio/Jarka.

No ale co tam, pół banki wyjebane w błoto przez trio, plus pensje, a Jaro dzisiaj gada, że musi spłacać długi wynikające z wcześniejszych rządów, z przeszłości hehe
drozd:
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.09.2023, 16:31
Na przykładzie zmyślania na temat przebiegu trzydniowego okresu, w którym siłą rzeczy nie da się zresztą nikogo rozwinąć? No to ja już nie wiem która wersja jest bardziej kompromitująca dla autora
A przepraszam nie wiedziałem że On trenował Wisłę trzy dni
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 07.09.2023, 09:28
tedyy napisał(a):Wyświetl post
A przepraszam nie wiedziałem że On trenował Wisłę trzy dni
Widocznie nie czytasz wypowiedzi Drozda.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 07.09.2023, 16:59

spokojnie, jeszcze zostało sporo opcji
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 07.09.2023 o godz. 17:02.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.09.2023, 22:23

Widzisz wyniki w tym przypadku są drugorzędne.

Chodzi o to że Hyballa przyszedł w poniedziałek do drużyny która pod Skowronkiem przypominała dzieci we mgle i w trzy dni tak ustawił tą zbieraninę, że żydki nie robiły sztycha i zremisowały tylko dzięki głupocie Forbesa i sędziemu który uznał bramkę strzeloną po ewidentnym faulu. Po tygodniu przez większość meczu gnietliśmy Legię, a po dwóch wygraliśmy w Poznaniu. Więc metamorfoza zespołu była ewidentna. I nie wynikała ze wzmocnień czy przygotowań. Jedynie ze zmiany sposobu gry.

Hyballa warsztatowo był średnim trenerem z zachodu, do których nasi typu Sobol, Probierz, Stokowiec czy reszta PMS mają lata świetlne. Jego głównym atutem była kultura pracy, która w naszym grajdole została odebrana jako szaleństwo.

Co do rozwijania sprawa jest oczywista. Wystarczy porównać jak pod Hyballą grał Gruszkowski Starzyński czy Plewka, a jak po jego wywaleniu i powrocie do zdrowej rodzinnej atmosfery w klubie.

W trzy dni da się ustawić drużynę od początku, co udowodnił Hyballa. Tylko trzeba wiedzieć jak. Jak się tego nie wie to trzy lata nic nie zmienią.

Rozumiem, że odwołania do Hyballi uwierają
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.09.2023 o godz. 22:33.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.09.2023, 00:21
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

spokojnie, jeszcze zostało sporo opcji
w ZEA nieźle płacą. A kiedyś leciałem z Jemenu z ichniejszą narodową ... Ale wątpię by kupili kogoś z Polski

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Widzisz wyniki w tym przypadku są drugorzędne.

(...)
Hyballa warsztatowo był średnim trenerem z zachodu, do których nasi typu Sobol, Probierz, Stokowiec czy reszta PMS mają lata świetlne. Jego głównym atutem była kultura pracy, która w naszym grajdole została odebrana jako szaleństwo.
(...)
Gdyby nie to, że po Wiśle wyleciał z większości klubów równie szybko jak od nas to bym ci przyznał rację.
Trener niestety musi być trochę politykiem i wiedzieć czego (komu) nie mówić ...
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.09.2023 o godz. 00:24.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.09.2023, 14:11
Kuba Wiśniewski z rezerw został zgłoszony do 1 ligi.
https://www.transfermarkt.pl/kuba-wi...spieler/634003
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2023, 18:20
Sobczak i Goku przychodzą jako czołowi zawodnicy 1 ligi a u nas są bardzo słabi. o co do chuja pana chodzi?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 16.09.2023, 19:11
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Sobczak i Goku przychodzą jako czołowi zawodnicy 1 ligi a u nas są bardzo słabi. o co do chuja pana chodzi?
O to co zawsze, zaskoczony?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.09.2023, 19:14
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
O to co zawsze, zaskoczony?
Sobczak nie był czołowym zawodnikiem jak do nas przyszedł. Drewniak strzelił dwa gole z gry, reszta z karnych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.09.2023, 07:54
wczoraj akurat zagrali dobre mecze

a odpowiedz na pytanie jest prosta: przyszli z normalnych klubów, gdzie mieli trenera itd
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.09.2023, 10:22
Sobczak zagrał wczoraj dramatycznie, a nie przyzwoicie. Nie dał kompletnie nic pozytywnego zespołowi. To nie jest żaden wartościowy napastnik. Ten, kto go wcisnął Wiśle zrobił doskonały interes.

Niestety Kiko popełnił tu duży błąd, autoryzując ten transfer. Widać w tym przypadku wygrało błędne przekonanie, że nie należy sprowadzać jeszcze więcej Hiszpanów. Mamy więc kolejnego beznadziejnego Polaka w kadrze.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.09.2023, 10:51
Sobczak ani razu nie trafił w bramkę mimo kilku sytuacji. Nie piszę o strzelaniu goli, tylko trafianiu w ten wielki prostokąt przed sobą. Jakim niby cudem zagrał dobrze?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.09.2023 o godz. 11:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 17.09.2023, 11:03
Markus napisał(a):Wyświetl post
Sobczak zagrał wczoraj dramatycznie, a nie przyzwoicie. Nie dał kompletnie nic pozytywnego zespołowi. To nie jest żaden wartościowy napastnik. Ten, kto go wcisnął Wiśle zrobił doskonały interes.

Niestety Kiko popełnił tu duży błąd, autoryzując ten transfer. Widać w tym przypadku wygrało błędne przekonanie, że nie należy sprowadzać jeszcze więcej Hiszpanów. Mamy więc kolejnego beznadziejnego Polaka w kadrze.
Ale tu nie chodziło o błędne przekonaniem zatrudnianiu Polaków, bo to jest jak najbardziej zasadne. Gorzej, ze zatrudnili marnego, byle jakiego i na sztukę. Z tym, ze to dla nich standard niezależny od narodowości. Hiszpanów tez nasciagali fatalnych. Ten bramkarz to nie wiem czy by się gdzies w rezerwie w III lidze złapał. Po Kubusiu i wujaszku człowiek myślał ze już nic gorszego tego klubu nie spotka - ale wtedy pojawił się on, cały na biało arogancki informatyk z amatorem hobbystą z Hiszpanii. Tego klubu nie uratuje z tymi ludźmi już nic. Bez inwestora idziemy na dno. Najważniejsze, że ze “swoimi“
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.09.2023, 11:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sobczak ani razu nie trafił w bramkę mimo kilku sytuacji. Nie piszę o strzelaniugoli, tylko trafianiu w ten wielki prostokąt przed sobą. Jakim niby cudem zagrał dobrze?
I tak zagrał lepiej od Rodado. Nie mogę już na tego typa patrzeć. To co on od.......il w chyba 44 minucie będąc na 8 metrze i mając przed sobą tylko bramkarza to się w palę nie mieści. Nie wiem czemu nie ma tego w skrótach. Może dlatego, że ostatecznie strzału nawet nie oddał. I jeszcze bezczelny typ macha tymi łapami jak po.......ony.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 17.09.2023 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów