The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2023, 21:52
Zaorają Wisłę. Po latach Sobolewski i Królewski będą kojarzyć się z upadkiem Wisły. Jeden ma wyjeb...ego w kosmos, drugi znalazł sobie zabaweczkę- drużynę.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 07.08.2023, 22:08
Wierzyłem, że za rządów JK coś się zmieni, ale tam nadal jest lizanie po fiutach i brak wymagania od ludzi wyników. Widać, że na pokładzie w Wiśle zostali ludzie podobni do siebie, którzy z jakiś powodów nie zamierzają na nikogo wywierać presji, postawiać jasno celów itd. Tym, którym się to nie podobało po prostu uciekli, teraz nie ma znaczenia czy JB rządzi czy JK rządzi czy sobie znajdą jakiegoś prezesa, bo ten prezes, którego wybiorą będzie taki jak oni, będzie ich kopią z tego powodu, że oni nie wybiorą kogoś, kto nie myśli tak jak oni.
Ile płacą u buka na to, że nie awansujemy? Jest jakiś fajny kurs to może postawię.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 07.08.2023, 22:48
Gdyby po wywaleniu parodysty Guli przyszedł normalny trener, a nie ten ktoś z Truskolas, to tego tematu by nie było.

Przyczyną obecnego stanu rzeczy są wydarzenia z rundy wiosennej 2022 r.

Należało nie dopuścić do zatrudnienia wujka Jurka.

Byłem chyba jedynym, który protestował.

Jedna skandaliczna decyzja, która kosztowała spadek. Potem druga o nagrodzie dla wujka Jurka w postaci kolejnej szansy.

Tu tkwi problem.

Wujek Jurek przy akceptacji dokonał aktu zniszczenia Wisły.

Pamiętam jak byłem krytykowany przez forumowy układ (ten, który przeganiał Cupiała, trwał przy Marzenie do końca, a potem przemienił się w wyznawców Trójcy Świętej i Sociosów) jak już po kompromitacjach w pierwszej lidze założyłem temat dotyczący wyboru nowego trenera Wisły.

Popełniono kolejne błędy.

Sobolewski do którego mam szacunek w przeciwieństwie do Billettierego nie powinien być trenerem Wisły, a że zatrudniono błazna z Hiszpanii na stanowisko dyrektora, który sprowadził niezliczoną liczbę szrotu hiszpańskiego, to tym bardziej Sobol ma trudne zadanie.

Trudno dobrze prowadzić zespół, w którym jedna nacja ma wyrażną przewagę i może robić co chce.

Dla nich panem jest Kikuś oraz menedżerowie, a nie Sobolewski czy Zając.

Wisła ma dzisiaj pod wieloma względami patologiczną strukturę i to też w konstruowaniu kadry.

Część Hiszpanów jest już długo w Polsce.

Czy zna już podstawy języka polskiego?

Jak się integrują?

Dla zespołów w pierwszej lidze mecze z Wisłą będą czymś w rodzaju gier w europejskich pucharów.

Pobla de Mafumet, Gimnastic de Tarragona, CE L'Hospitalet, CD Castellón, CE Sabadell FC, Xanthi FC, Odisha.

Wygląda to dramatycznie, mimo to ktoś taki zyskał bardzo dużą władzę w Wiśle.

Tego nie można racjonalnie wytłumaczyć.

Jak ktoś bez żadnych sukcesów, bez żadnych osiągnięć, bez pracy w zawodowej piłce, a nie gdzieś na pastwiskach mógł dostać taką władzę?

Kikuś Galacticos to taki odpowiednik Fabiana Burdenskiego, Sorina Oproiescu, itp.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 07.08.2023 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.08.2023, 08:40
„Ludzie wiedzą, że jestem wielozadaniowy. Liczba rzeczy, które potrafię zrobić w ciągu dnia jest wyższa, niż średnio w przypadku innych ludzi na podobnych stanowiskach. Mam swoje sposoby, by optymalizować procesy zarządzania, technologie itd. Bez fałszywej skromności, śmiem twierdzić, że liczba rzeczy, które załatwiam w ciągu dnia jest duża.”

czy to antrakt to zamiany na stanowisku trenera , ale nie takiej jaką by sobie większość forum życzyła ))))))
?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.08.2023, 10:21
Kurvva Wojciechowski był pojebany ale przynajmniej miał kasę....
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 11.08.2023, 22:47
Ja jebie z „ krulewicza „ to jest kurewa niezły aligator
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.08.2023, 17:13
Raz, dwa, trzy... MAŁO!

Ktoś jeszcze ma choćby cień wątpliwości na temat warsztatu naszego trenera ?

Banasik go zjadł, wysrał i wytarł podłogę.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 12.08.2023, 17:26
Spokojnie, jeszcze się rozkręci.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.08.2023, 17:29
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Raz, dwa, trzy... MAŁO!

Ktoś jeszcze ma choćby cień wątpliwości na temat warsztatu naszego trenera ?

Banasik go zjadł, wysrał i wytarł podłogę.
Niestety jest ktoś, kto ma ten cień wątpliwości: Jarosław Królewski. Każdy inny widzi, że od miesięcy gramy bez trenera.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2023, 18:31
Pałka się przegła!!!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.08.2023, 18:38
Każdy z nas potrafi precyzyjnie wskazać moment, w którym Sobolewski powinien stracić pracę: katastrofa w barażu z Puszczą, poprzedzona katastrofą z Sosnowcem i zwieńczona katastrofą na konferencji. Każdy z nas, ale nie Królewski. On musi udowadniać, że widzi dalej, rozumie więcej i w ogóle jest tak zajebisty, że część jego zajebistości wcześniej czy później spłynie na Sobola i cały sztab.

Jesteśmy w dupie.
Powód: literki
Ostatnio edytowane przez crux.a : 12.08.2023 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 12.08.2023, 18:41
Proponuje zmienic nazwe tematu na Wiślackie legendy trenerami Wisly
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.08.2023, 18:50
Wyjebanie samego Sobola niewiele zmieni. Wyjebać należy wszystkich łącznie ze sprzątaczkami.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.08.2023, 18:52
W pierwszej kolejności tych "najciężej" pracujących....
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 12.08.2023, 19:52. Sobolewski
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarza Sobolewskiego bardzo ceniłem, trenerowi Sobolewskiemu biłem brawo, gdy notował passę zwycięstw. Końcówka sezonu i baraż z Puszczą nie przekonały mnie do tego, aby trzymać kciuki, żeby nadal był on trenerem Wisły. Jeśli jednak władze klubu podjęły decyzję, że trener Sobolewski zostaje, to życzę mu wszystkiego najlepszego, samych zwycięstw i awansu. Uważam jednak, że gdyby początek sezonu nie dawał nadziei, drużyna nie wygrywałaby, nie prezentowałaby odpowiedniego poziomu, to należy szukać kogoś nowego. Ale nie w momencie, gdy będziemy na 11 miejscu w tabeli po 12 kolejkach, ale po 3 czy 4 kolejce, jeśli te nie będą dawać nadziei, że będzie dobrze.
Tak tylko zostawię to, co pisałem gdzieś koło połowy czerwca.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 12.08.2023, 19:59
No i wyrzucimy tego Sobola i co dalej? Myślicie, że ktokolwiek ma tu jakąś wizję czy plan? Przyjdzie następny ochujalec, któremu piłka uratowała życie i karuzela będzie się kręcić dalej
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.08.2023, 20:14
Jeszcze się nie podał do dymisji? Jprd
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 12.08.2023, 20:19
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze się nie podał do dymisji? Jprd
Na trenera się nie nadaje, ale to jeszcze nie powód żeby rezygnować z 10 dobrych pensji czy ile mu tam zostało miesięcy kontraktu.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.08.2023, 20:32
Za Sobolewskim to tydzień temu broniliśmy wyśmienicie całym zespołem, dziś broniliśmy bardzo źle.

Co za wredny krętacz i tydzień temu i dzisaj i we wszystkich meczach pod jego wodzą jest TRAGEDIA.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.08.2023, 20:38
I nie ma szans aby sie podal do dymisji.
Brzeczek Sobolewski... Trenerzy co koncza karieire na WIsle
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.08.2023, 21:08
jedyna szansa ze TVP wezmie Radka jako eksperta do Ligi Mistrzow
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.08.2023, 21:36
Mijają godziny a ten parodysta dalej trenerem

od meczu z Sosnowcem kazdy dzień ,kazda godzina z nim,to czas zmarnowany.Ile jeszcze? bo zaraz juz nie bedzie czego ratować i sezon mozna spisać na straty.Quo vadis Wisło.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.08.2023, 01:16
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
jedyna szansa ze TVP wezmie Radka jako eksperta do Ligi Mistrzow
niestety jest średnio rozgarniety , a jeszcze mniej wygadany , więc do .......olo w studio sie nie nadaje
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.08.2023, 01:52
Sobolewski to już po popisach w zeszłym sezonie(baraże) powinien być zwolniony. Problem taki, że wiadomo kto go zastąpi... w normalnym klubie i w normalnych warunkach "NIE" dla takich Sobolewskich, Brzęczków i Moskali, ale tutaj znowu będzie ktoś ze "środowiska". Błędne koło, a jak pokazują inne kluby można wykreować/znaleźć trenera młodego pokolenia, który coś wie o zawodzie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.08.2023, 02:38
Dzien dobry. Ja sie chcialem tylko pochwalic swoja analiza pracy Sobola i sytuacji sportowej w klubie miesiac po objeciu posady trenera Wisly przez tego parodyste

https://forumwisly.pl/showpost.php?p...&postcount=193
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.08.2023, 08:19
Czas pożegnać Sobolewskiego, Kmiecika, Zająca, fizjoterapeutów, lekarzy, psychologów - WSZYSCY WON.

Trzeba nam kompletnie nowego otwarcia bez "krakoskiej piłki" i tego całego "WIŚLACKIEGO D.N.A" a może dna, które już każdemu wychodzi bokiem.

Bo co to znaczy Wiślackie DNA ? Ego którego szatnia nie jest w stanie pomieścić ? Oblężona twierdza ?

Lodu na te górnolotne hasła..
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.08.2023, 09:13
Radykalne rozwiązanie, czyli wywalenie Sobola z całym sztabem, raczej nie znajdzie się w repertuarze JK, bo to by kładło się cieniem na jego wcześniejsze decyzje i zapewnienia. Wyobrażacie sobie Jarosława wręczającego wypowiedzenie Kmiecikowi, który ma oczy zalane łzami?

Płaciliśmy Fernandezowi kosmiczne jak na warunki I ligi pieniądze, a ja się pytam: czemu nie przeznaczyliśmy tych pieniędzy na trenera z prawdziwego zdarzenia, trzymając na ławce gościa bez ŻADNYCH osiągnięć w trenerce i nie dającego żadnych gwarancji na lepsze jutro?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.08.2023, 09:15
Też jestem zdania że cały sztab jest do wyjebania. Leczone po 2 lata kontuzje, zjazd formy wszystkich, którzy tu będą dłużej niż pół roku to cały obraz naszej Wisły.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 13.08.2023, 09:38
Rozmawiałem wczoraj po naszym meczu z kolegą, który jest w sztabie jednego ze słabszych klubów Esy. Wszyscy widzą, że w Wiśle jest jakiś dziwny układzik adoracyjny, klika. Jedyne co mi powiedział sensownego, to to, że żaden szanujący się trener tutaj nie przyjdzie bo Wisła ma tragiczną opinię w środowisku piłkarskim
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.08.2023, 11:09
Rozsądek kazałby Sobolewskiemu podziękować po meczu barażowym.
Najwyższa konieczność jest dziś po tym jak Pan Trener Banasik wyjaśnił naszego parodyste.

Królewski za to przytrzyma Sobolowskiego co jak wspomniałem już jest katalizatorem do upadku jego wizerunku który obecbie leci w dół szybciej niż ceny akcji w "Black Monday".

I tu pojawiają się dwie opcje albo Sobol kończy po meczu z Miedzią albo po meczu ze Zniczem.
Obie daty to dużo za późno i w obu przypadkach zespół trzeba sklejać od samego początku.

Podsumowując:
Zobaczymy awans w tym sezonie jak Arka niebo.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów