|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestem bardzo ciekawy czy Sobolewski ogląda te mecze powtórnie i widzi jakiś mankamenty w grze?
Jeśli tak, to może dotrze do niego,co jest nie tak. Dla mnie osobiście obrona jest ustawiona zbyt "głęboko ". Mało jest ataków w okolicach 20-25 metra przed bramką. Natomiast w ataku brakuje przyspieszenia pod bramką przeciwnika i trochę więcej odwagi w decydowaniu się na strzały.. O zmianach nie będę się wypowiadał, bo to trudno ocenić. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gdyby ten chłop się chociaż uczył na błędach. Ale my gramy non-stop to samo i popełniamy non-stop te same błędy. Tak, wygrywamy ze słabszymi drużynami, bo indywidualnie mamy lepszych zawodników (niektórych). A później weryfikuje nas taki Ruch czy Puszcza. Także podejrzewam powtórkę z rozrywki: na koniec miejsca 3-6 i w....... w barażach. Po nich Królewski mówi, że do trzech razy sztuka i Sobol zostaje.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Będziemy się ślizgać na półfarcie do momentu weryfikacji przez kogoś z czołówki. Patrząc się na teminarz, to biorąc oprócz oczywistych silnych kandydatów do awansu również drużyny aktualnie w gazie, to nie ma najlepszych informacji
GKS Tychy - W Odra - D Arka - D Miedź - W Także jakiś potencjał na miniserię żenady jest A potem jeszcze mecz z Chrobrym który zaczął beznadziejnie, więc jeśli tą passę będzie kontynuować w kolejnych meczach to może się u nas przełamią ![]() A po Chrobrym od razu Motor na wyjeździe Więc realnie patrząc i zakładając brak kompromitacji z beznadziejną Stalą w Sobotę. To istnieje duże prawdopodobieństwo, że na koniec września będziemy mieć staty w stylu: 3 - 2 - 4 i pewnie umocnimy się na 10 pozycji w Tabeli ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeśli będziemy grali mizerię i przed zimą nie będziemy w bezpośrednim kontakcie z czołówką tabeli, to pewnie i Jarkowi skończy się cierpliwość. Na ten moment prawdziwa weryfikacja w tej lidze to mecze z Motorem i Miedzią.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Po Miedzi przerwa na reprezentacje.... Trzymam kciuki xD
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czyli tak, dobrze będzie jak Wisła zacznie przegrywać bo Sobol wtedy wyleci. Najgorzej będzie jak zacznie seryjnie wygrywać, bo będzie oznaczać że Sobol utrzyma posadę. Oby Wisła nie wygrywała.
Czasem się zastanawiam, czy tutaj są kibice klubu czy antykibice trenerów. Wielokrotnie w piłce trener się zmieniał nawet gdy miał wyniki. I z ta nadzieja was i siebie zostawię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Przestań .......ić,dobrze wiesz o co chodzi...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tak, Sobol będzie miał wyniki i zostanie zwolniony ale jak wyników nie miał (końcówka sezonu) to zwolniony nie został
Nie chodzi o to żeby życzyć Wiśle źle, życzyć porażek, tylko o to, że z Sobolem jako trenerem awansu nie będzie więc nawet zajęcie miejsca 3ciego, wielce prawdopodobne, że oznacza odpadnięcie w barażu. Kilka kolejek i wszystko się wyjasni. Powinniśmy być w pierwszej dwójce i grać o bezpośredni awans. Nie wierzę, że ta drużyna złapie jakąś super serię na późniejszym etapie rozgrywek, raczej cały sezon będzie równy, także te kilka kolejek pokażę nam na jakiej pozycji w tabeli osiądziemy. Strzelam, że bez zmiany trenera, to to miejsce, które będziemy mieć po 10 kolejce, będzie plus minus tym, które będzie na koniec. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Czy będzie awans z Sobolewskim to się przekonamy. Wg mnie nawet przy jego błędach to wyciśniemy, bo mamy za dużo jakości piłkarskiej by nawet taki trener to sp*****lil. Ja podziwiam wiarę że Sobol to taki hamulcowy że tylko jego wyrzucenie spowoduje że nagle zaczniemy grać jak Barcelona (w najlepszych czasach). I że nagle ci sami piłkarze przestaną popełniać błędy. Że nagle Rodado będzie strzelał setki itd. Szczególnie jeśli nowy trener nie dostanie czasu tylko będzie musiał coś zmienić w 2 tygodnie Tym bardziej gdy do zmiany dojdzie w połowie rundy. Gdzie z znowu będzie zwalanie że "transfery nie były moje, okres przygotowawczy nie mój, nie można mnie rozliczać". Czy chce innego trenera niż Sobolewski naszej Wisły? Tak. Czy pierwszy lepszy trener to lepiej ogarnie? Raczej nie. Czy moment zmiany ma znaczenie dla kariery trenera w danym klubie? Tak. A już tego brakuje żebyśmy ściągnęli trenera i żądali jego głowy po pół roku jak wyniki się nie będą zgadzać. A na pewno by tak było. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam taką nieśmiałą prośbę , jeśli dyskutujemy to przedstawmy co nam się w grze drużyny Sobolewskiego podoba ,co natomiast trzeba zmienić.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Co mi się nie podoba w Sobolewskim:
- jego przeświadczenie o nieomylnosci (caly czas pierdzial że nie ma problemu ze SFG), po meczu z Polonia przyznał że problem istnieje, on nie za bardzo wie jak to naprawić ale się stara i rozmawia z zawodnikami xD - brak rozwoju zawodników on ich zwija, Starzynski, Biegański, Junca z Sobolewskim każdy z nich zaliczył zjazd. Co mi się nie podoba w grze Wisły - odkąd RS jest trenerem gramy kryminał w obronie, nie ma absolutnie żadnej poprawy w tym aspekcie gry powiedziałbym że jest gorzej niż było. Z taką grą w obronie mecze typu Łeczna były w zeszłym sezonie będą i w tym. - brak pomysłu B caly czas 4-5-1 (czy tam 4-4-2) i pierdyliajd wrzutek na Rodado (z Pogonią załadował z głowki na domknięciu akcji, ciekawe czy to jego pierwszy taki gol). - jako że gramy do bólu przewidywalnie każdy bardziej kumary trener potrafi ustawić się pod Wisłe Sobolewskiego i tam gdzie potencjały zawodników sa bliżej niż dalej ZAWSZE bedzie w plecy. - zmiany jakie są przeprowadzane to zmiany 1 do 1 - napastnik za napastnika, pomocnik za pomocnika, skrzydlowy za skrzydlowego, młodzieżowiec za młodzieżowca - to są ok zmiany jak prowadzimy i ktoś kto jest bliżej składu ma się ograć ale te zmiany to nie jest reakcja na to co się dzieje na boisku i kiedy trzeba coś zmienić. Zawsze między 60 a 70 minutą - w zeszlym sezonie był Mlyński z Żyro w tym jest Olejarka Bueno (xD) i Szymczak. 1wsza liga jest mocniejsza niż w zeszłym sezonie. Nasz potencjał jest moim zdaniem zblżony - czyli cos tam z przodu stracimy ale jako że obrona jest słaba to większośc meczy bedzie na styku. Sobolewski po raz kolejny dostaje kadre ktora na papierze przerasta lige ale nie jest z tych zawodników w stanie zrobić samograja. Jezeli awansujemy (co Wiśle i sobie życze) to czy ktoś tu wierzy że na poziomie eklapy Sobolewski jest w stanie trenować Wisłe? Moim zdaniem trzeba go zmienić im szybciej tym lepiej. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wyskakujesz z Barceloną a mi na dzień dzisiejszy wystarczy żebyśmy grali jak jakaś Warta czy Radomiak z widocznym z tygodnia na tydzień progresem w grze,lepszą organizacją i zawodnikami prezentującymi coraz wyższe umiejętności.Czy za to odpowiada trener?Wydaje mi się,że jak najbardziej tak. Nowy trener mógł dostać czas,mógł dostać całą przerwę między rozgrywkami i sądzę spory kredyt zaufania na kilka kolejek sezonu tak jak dostał Sobolewski.Niestety wygrały własne chore ambicje i romantyzm Królewskiego. Wypadkową tych decyzji będzie ratowanie sezonu w trakcie rundy na biegu szukanym trenerem który wypali albo i nie.Takie są konsekwencje durnych nieprzemyślanych działań. Przestań więc waść pierdzielić bo albo Wolfy trafnie cię zdiagnozował i nie rozumiesz o czym tu kibice dyskutują albo celowo sprowadzasz rozmowę do absurdu,(Barcelona,pierwszy lepszy trener) Powtórzę raz jeszcze,nie Barcelona i nie pierwszy lepszy.Grajmy jak przystało na drużynę z potencjałem i zatrudnijmy w końcu trenera na podstawie jego dokonań w poprzednich klubach a nie tego czy ma Wiślackie DNA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie prawda że każdy trener jest taki sam, że skoro Sobolewski jest ignorantem taktycznym to żaden inny sobie nie poradzi. Karherop, MaLk, Kurz i FraMat postawili tezę że Sobolewski w niczym nie jest gorszy od innych trenerów pierwszoligowych, przy okazji wymieniając Tułacza, Skrobacza i Moskala jako przykłady tych trenerskich cieniasów. Teza z dupy, przykłady same się skomentowały. Bezpośrednie mecze pokazały że trener to nie wszystko, ale ogarnięty może zrobić różnicę.
W sumie AgresywnyChomik napisał z grubsza o co można i należy mieć do trenera pretensje. To samo pisałem i ja, wcześniej. Próba sprowadzania realnych problemów do absurdu to klasyczne zagranie Karheropa, tyle że te są tak ewidentne że nawet u Ryszki pozwalają sobie je zauważać. Król jest nagi, nasza gra obronna to jakaś parodia. Pisałem to już wcześniej, ale nic nie straciło na aktualności - z tak tragiczną grą obronną nie awansujemy. Tak się przykro składa że to co sprawia nam gigantyczne problemy (SFG) jest też elementem na jaki stawiają niemal wszystkie drużyny w lidze. Wszyscy mają nożyce na nasz papier. Pora na kamień.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.08.2023 o godz. 18:13.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest taki bufon,że stawia swoją pracę ponad pracę czołowych europejskich trenerów.Z pewnością Guardiola czy Ancelotti nie mają zorganizowanych zmian-cokolwiek to znaczy-wstają z łóżka prawą nogą a jak drogę przebiegnie im kot,plują trzy razy przez lewe ramię.
Chłop jest p o j e b a n y .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
A idź pan w uj z takim zerem trenerskim. Ale trzeba przyznać ze do spółki z â królewiczemâ puchatkiem i kmiecikiem pasuje idealnie. Gang Olsena ....a.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Po prostu Radkowi się już odkleiło. Tam wjechał już syndrom oblężonej twierdzy. I to wcale nie jest dziwne. W takim środowisku gdzie wszyscy się klepią po pleckach, to chyba normalne etapy odklejenia.
Podejście Jarka do braku awansu i ogólnie jego nastawienie, też jest całkiem inne niż np. po spadku. Mniej pokry jest, a więcej pychy, wyników nie ma, a pycha jest. Kreują się - Jaro i Radek - na znawców czegoś, a jeszcze im nic nie wyszło w praktyce. Mamy przejebane. Ale to tylko pokłosie trio i akcji z Hyballą. Wtedy ja i kilka osób pisało, że to jest początek końca. Jeszcze wtedy za takie pisanie można było być uznanym tutaj za debila Cały czas mamy to samo, układ, kolesiostwo, brak pracy = brak rozwoju. Przez tyle lat udają, ze coś robią, w efekcie nie zrobili nic. Jedyną wymierną pracy w klubie jest rozwój szczególnie młodych piłkarzy. To pokazuje czy klub się rozwija, czy jest profesjonalnie czy trening są sensowne. Na wynik zawsze może mieć wpływ dużo czynników, na to czy się rozwinie jeden czy 10 młodych wpływ mają tylko trenerzy. U nas wszyscy pikują w dół. To wiele tłumaczy. Ale jak się pokazało światu, że Kmiecik nie do ruszenia i trenerowi można wejść na głowę, to proste, że w naszym klubie żeby sobie poradzić, to nie trzeba trenować, tylko trzymać z kim potrzeba i dobrze kombinować = zostajesz legendą albo chociaż chłopakiem z wiślackim serduchem. Patologia jak ...., zobaczymy kiedy to jebnie. To co się stało z Radkiem jest wypadkową tej patologii. Chłop pracuje w Wiśle, jego dzień, życie to Wisła, czyli żyje w bańce obecnie. Jest otoczony tym syfem i wpływa to na jego psychikę, myślenie itd. W sumie co mu się dziwić? Nie awansował? Nie. I co z tego? Prezes go chwali? Tak. To znaczy, że jest super trenerem = może się wymądrzać oraz utwierdza się w przekonaniu, że zna się na swojej robocie. Co z tego, że wyników nie ma, że konferencja po spadku nie trwała minuty? Skoro prezes chwali to chyba jest ok? A debile się czepiają i wymyślają... ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Od wujka Jurka i tak jest sto razy lepszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
No dlatego sie nie robi zmian bo mozna stracic bramke panie Sobolewski.
Skoro juz pan nie wiedzial to sie dowiedzial. Szkoda, ze w takich kolocznosciach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dowiedział się, nadal uważa że to zabobon a taki as trenerski jak on może robić co chce. Ale prowadzi intensywne eksperymenty w meczach, jeszcze kilka straconych bramek i może dotrze do zakutego łba że chyba coś jest nie tak...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czytałem wywiad z naszym trenerem i uważam że czem prędzej musi odejść. Czy On był trzeźwy, czy nie był pod wpływem środków? Jak można pierd...ć takie bzdury. Zabobon!!!!! Qrwa tylko, że dzięki temu zabobonwi straciliśmy w dwóch meczach 2 bramki w tym jedną ,która spowodowała stratę 2 pkt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Opowieść Sobola o SFG z wczorajszej konferencji zakrawa o kpinę z kibiców.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Był taki moment, kiedy trenerem był Skowronek, kiedy nie można było patrzeć na naszą grę i było wiadomo, że to koniec.
Dziś był ten dzień dla Sobolewskiego - Wisła z nim na ławce po prostu zgnije w I lidze. Jeśli nie jesteśmy sobie w stanie poradzić na własnym stadionie, przy komplecie publiczności, ze zdziesiątkowaną Stalą, to czego będziemy szukać w meczach z Miedzią czy Motorem? Najmniejszego wymiaru kary? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak mówił Królewski:"Sobolewski to trener na lata..." ( w 1 lidze
) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zastanawiam się, ile jeszcze ten amok polegający na trzymaniu na siłę Sobolewskiego będzie trwać? Ile jeszcze tej żenady? Ile jeszcze razy będzie uderzać nas niekompetencja tego trenera i jego bezradność w przygotowaniu oraz prowadzeniu drużyny?
Królewski nie zdaje sobie sprawy, że im dłużej trzyma tego partacza, tym więcej on sam traci, nie tylko wizerunkowo? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Won z klubu miernoto.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że po cichu szukamy od co najmniej dwóch tygodni jakiegokolwiek ogarniętego trenera :-(
Nie wiem czy to coś zmieni, ale z Radkiem światełko gaśnie ... |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|