|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
U nas wszystko jest z dupy strony robione i na opak. Mialem kiedys krolewskiego za inteligentnego czlowieka, ale on nie potrafi myslec chocby dwa ruchy do przodu. Jest tu i teraz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie porównujcie Polski do Włoch, Wisły do Torino i Fazlagicia do Krzyżanowskiego. Co prawda nie wiem jak ma się sytuacja finansowa Torino ale podejrzewam, że nawet jakby od nas kupili Krzyżanowskiego za 2 mln euro to byłby to dla nich mniejszy koszt do udźwignięcia niż dla biednej, zadłużonej Wisły, która dała 500 tys euro za Fazlagicia a miała zaciskać pasa.
Cała polityka Wisły wtedy to była porażka - oczywiście trio uwaza, że każdy świetnie pracował i był specjalistą z najwyższej półki - bo wydawaliśmy kasę zamiast zminimalizować koszty, grać o przetrwanie, chociażby zajmowanie tego 11-13 miejsca w ekstraklasie, oby tylko jak najmniejszymi kosztami się utrzymywać i spłacać długi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wisła II Kraków 1-1 Sandecja Nowy Sącz
Dawid Olejarka '41 - nn. '90 Kolejny mecz gdy Wisła II traci zwycięstwo w dogrywce. Dodatkowo W. Szywacz najpierw nie strzela karnego, a potem dostaje ('66) drugą żółtą kartkę i osłabia zespół. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ta druga kartka mocno naciągana. Letkiewicz miał kilka dobrych interwencji.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To że rezerwy mają grać podobnie jak pierwsza drużyna to norma, w końcu ich zadaniem jest przygotowanie piłkarzy do gry w pierwszym składzie. Akurat gra w 10-tkę jest w pierwszej drużynie wytrenowana ![]() To co mnie załamało to poziom Młyńskiego i Olejarki. Że tak powiem - nie wyróżniali się. Nie wiem co tam się stało, ale nie dziwię się że Moskal ich odesłał.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.08.2024 o godz. 09:48.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co to za drewno ten napastnik? Dobijając karnego z 5 m trafił w poprzeczke.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Baena czy Rodado z 2 metrow nie trafili. A to drewna.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drewno bo nawet biegać nie potrafi więc chociaż dobić z 5 metrów by wypadało
. Za to lansnik ma opanowany perfekcyjnie.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Moskal może mówić dyplomatycznie (a jest w tym całkiem dobry), ale obaj jakby dostali opcje odejścia za darmo to klub by się 5 minut nie zastanawiał. Do 6 września jeszcze trochę czasu i oby w temacie ich odejścia coś się działo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może ich menagos pojmą, że lepiej odejść z Wisły, niż za rok z rezerw Wisły.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
druga z rzędu porażka tym razem 0-1 z Chełmianką
słaby mecz rywal strzela bramkę na początku i broni się grając na czas 90 minut gol to wina Chromycha, któremu nie wpadło do głowy, że wybita piłka z 16 przed pole karne może stać się łupem rywala.... Wisła strzela ze spalonego, w całym meczu mając chyba ze 3 celne strzały bardzo słaby mecz Wiśniewskiego, który w I połowie nie miał dobrego zagrania nieźle Ziarko, ale jego proste błędy techniczne są zatrważające generalnie ta drużyna bez Szywacza nie istnieje ps. ktoś coś w temacie Bartoń? Nie ma go na ławce, nie gra (pod koniec zeszłego sezonu wrócił do gry nawet gola strzelił), jest w ogóle w klubie?
Ostatnio edytowane przez emjot : 24.08.2024 o godz. 14:03.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szkoda chłopaka
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Podejrzewam, że te pół roku w klubie kokosa dla Młyńskiego po tym, jak podpisał z nami kontrakt, ma swoje katastrofalne skutki do dziś. Stracił pół roku po okresie, w którym był w na krzywej wznoszącej, to był jego najlepszy moment na rozwój.
U nas od początku nie zachwycał, jego dobre mecze można policzyć na palcach jednej ręki, a podpisywaliśmy go jako mega talent. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przecież on wtedy nawet jeździł z Arka na mecze, tylko nie grał. Nie szukajmy wymowek dla po prostu przeciętnego zawodnika bez specjalnej inteligencji boiskowej. Jak był młodszy to był bardziej przebojowy i szybki i na tym mitycznym talencie jechał kilka lat |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby się rozwijać to trzeba chcieć i pracować na treningach, a w meczach walczyć, a nie statystować. On w czasie meczu spaceruje albo truchta. Jak dostanie piłkę na wolne pole to czeka na obrońcę. Tu jest problem z głową. To nie jest 35 letni dziadek, któremu się już nie chce. To jest 23 letni dziad któremu się nie chce.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja bym Olejarki jeszcze nie skreślał. Być może wypożyczenie nawet na pół roku byłoby w jego przypadku zbawienne.Chłopak na pewno grać potrafi tylko w głowie coś się zagruzowało.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rezerwy grają dziś w Kielcach z rezerwami Korony.
Nie mam info o transmisji. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
będzie na koncie Korony: https://www.youtube.com/watch?v=P5AK9ZTKoWQ
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Korona II Kielce 4-1 Wisła II Kraków
1:0 Jakub Kowalski '29 2:0 Maciej Oziębło '35 3:0 Maciej Oziębło '56 3:1 Karol Tokarczyk 67 4:1 Daniel Bąk '69 Oglądałem pierwszą połowę i faktycznie słabo to wyglądało. Dużo roboty przed trenerem rezerw. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ten drugi jest o klasę co najmniej lepszy też oglądałem I połowę i drugiej z 15 min. i nie było co z rezerw zbierać baj de łej nie wiem co je i jak trenuje Sałamaj, ale wyhodował imponujące brzuszyszko (to refleksje po meczu z Sandecją)... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już jutro kolejny mecz rezerw:
Wisła II Kraków - Chełmianka Chełm 24 sierpnia, 12:00 na Stadionie Miejskim im. Władysława Kawuli Będzie transmisja na CF Sporcie: https://www.youtube.com/live/Ro6_NNz...nSIWeMuWA6UGGg ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Że też Wam się jeszcze chce rezerwy oglądać...
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bardziej niż jedynkę
przynajmniej mnie ![]() zero stresu presji wynikowej, że "muszą" no i nadzieja, matka głupich, że a nuż się ktoś objawi... na razie objawiło mi się brzuszysko Sałamaja i Letkiewicz, który umie bronić i nie puszcza ratonów ps. Letkiewicz. Jak się nie zepsuje, połamie itp. itd. to może coś z niego będzie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak w poprzednim sezonie wygrywali jak leci to było to terapeutyczne
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Utrzymanie może być wyzwaniem, ale to znaczy że taki mamy młody materiał piłkarski i nic na siłę. Spadną to spadną, rozwiązać umowy z leszczami i dać szansę młodszym w czwartej lidze.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
muszą grać Szywacz, Letkiewicz i Moskiewicz bez nich jest bieda ps. ne było dziś nawet na ławce Młyńskiego, grał Olejarka, ale ... spuścić trzeba zasłonę milczenia na jego "występ" ps. 2 jeszcze jedno. Kuziemka. Niektórzy twierdzą, że jest bardzo utalentowany itp. itd. i w ten deseń. Nie zauważyłem. W żadnym meczu w jakim go widziałem (bodaj 15)
Ostatnio edytowane przez emjot : 24.08.2024 o godz. 14:49.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można powiedzieć, że nie ma Hiszpanów, nie ma Kutwy gramy piach.
Utrzymanie będzie wyzwaniem. I w takim składnie nie awansowali byśmy do III ligi. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|