|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
to może niech ten właściciel zostanie trenerem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale też się zgadzam, że ciężko się emocjonować nowym trenerem czy nawet całym sztabem, jeśli nie wiadomo, na co w ogóle pozwolą nam finanse, o ile w ogóle na coś pozwolą. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A Myśliwiec nie jest żadnym wartościowym trenerem, który osiągnął coś istotnego w piłce i o którego warsztacie można wypowiadać się w superlatywach. Kolejnych nowych Skowronków, którym chwilowo gdzieś tam coś wyszło, naprawdę nam nie potrzeba, bo skończy się tak jak z Sobolewskim i wiele razy wcześniej. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przecież jeszcze jest Krzysiek Kołaczyk.
Swój człowiek w końcu. Przyjaciel z Częstochowy. Faktycznie, za pensję jednego Fernandeza Ruch czy Puszcza mają całą jedenastkę. O reszcie nie wspominam. Czyżby Manuel J. chciał wrócić i dalej doić Wisłę na prowizjach? Pół roku temu niezła sumka musiała wpaść na prowizje. Porażka po raz kolejny. Jak za czasów Marzenki, kiedy Carrillo zepsuł sezon, a Wisła została wydojona. O czasach holenderskich nawet nie wspominam. Już analizy finansowe wskazywały, że kolejna ofensywa pod wodzą Guli była bardzo kosztowna. Dawidek zapowiadał puchary. Zresztą, sezon 21/22 powinien zapewnić puchary europejskie, biorąc pod uwagę wydane środki na zagraniczny szrot i klasę przeciwników.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 07.06.2023 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dalej nie mogę pojąć co ten trenerski parodysta miał w głowie ustawiając wczoraj drużynę. Aż mnie k... trzęsie ile razy o tym pomyślę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Sobol musi odejsc i tyle
wszystkie wazne mecze przegrane, popelniane te same bledy, zero motywacji dla pilkarzy, mecz z Zaglebiem i Puszcza to niemal kopia tej samej bezsilnosci i bledow jak on zostanie to bedzie naplucie w twarz ludziom i nie wroze duzej frekwencji od nowego sezonu... ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Co do Puszczy, to tam większość piłkarzy czysto piłkarsko się nie nadaje nawet na 1 ligę. Wystarczył trener z wielkim zaufaniem zarządu, konsekwentnym pomysłem na grę - i teraz Zapolnik (piłkarsko prezentujący poziom 2 ligi) eliminuje nas z walki o Ekstraklasę. Wiadomo, w poprzednich sezonach Puszcza miała trochę szczęścia - ale też umiała temu szczęściu dopomóc Cytat:
W kwestiach piłkarskich pesymistą byłem od zawsze. Jak mieliśmy zimę 18/19 to mentalnie przygotowywałem się na czwartą ligę i "długi marsz", ewentualnie na dogrywanie sezonu juniorami i rezerwowymi. Teraz też jestem na to przygotowany - w wersji pesymistycznej wskakujemy do 4 ligi, w (dla mnie) optymistycznej - przeczekujemy następny sezon w 1 lidze. Ale błagam, z trenerem, nie parodystą, legendą klubową lub nauczycielem WF |
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Gadanie bez sensu, jeśli zostanie Kiko to na pewno zachęci Hiszpanów tu do grania , wystarczy że sobie sprawdzą ile Hiszpanów i kto grał u nas , tak.samo pewnie nie jeden Hiszpan zadzwoni do któregoś z Wisly , na pewno żaden nie powie złego słowa, sami wiecie że w ostatnich latach to w Wiśle piłkarze maja dobrze (powiedziałbym, że aż za dobrze i im się w dupach przewraca)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak Kiko odejdzie to już będziemy w takiej dupie, że nie będzie co zbierać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Z innej beczki.Widział ktoś Karheropa?Po wygranych chłopu klawiatura się w rękach paliła,80 postów w każdym temacie a teraz po 24h od meczu cisza.Ja zaczynam się o niego martwić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja dopiero dzis ogarnałem co sie wczoraj odwaliło to jest niepojęte TE SAME BŁEDY TE SAME Pisałem zeby wywalic na zbity pisk w niedziele po kompromitacji z turystami z Sosnowca liczyła sie kazda godzina,gdzie Kiko mogł porozumiec sie z Hiszpanami ,włozyc im do głow ze w nich jedyna nadzieja i tak ich zmotywować jak rodak rodaka. co wiecej on juz powien poleciec po meczu w Łodzi ,gdzie Kaziu Moskal powiedział sprawdzam w drugiej połowie,a Sobol nie wiedział co gdzie i jak. To zostawiono tego trenera ktory nawet nie potrafi zrozumiec ze z drwalami gra sie po ziemi a nie do góry,gdzie wczoraj przegrywana była KAZDA główka. Tułacz 3 razy ogrywa tego miernote z zawodnikami ktorzy w Wisle mogli by stac na bramkach przed sektorem. Nasz wspanialy trener osmieszony najpierw przez turystów a wczoraj przez drwali,kto nastepny?pracownicy Zus? a najgorsze ze jego kretynskie decyzje ,sa bronione przez pana Królewicza ktory co pół roku bierze winy na siebie ale nie wyciaga zadnych wniosków. brakuje tylko jeszcze słowa"zje.bałem" najlpiej trzeba to bylo powiedziec po meczu ten klub od 13 lat stacza sie tak nisko,ze ktos pisał ze najmlodszemu pokoleniu kojarzy sie głownie z Miskiem,Marzenką,gosciem z parasolką i przekrętami.A osią ktora to wsyztsko łaczy jest słowo Porażka.Niewazne jak napompowany balon on i tak pęknie,Wisła i tak przegra ten mecz o stawkę,tak ten z Motorem w Pucharze Polski w 2 rundzie ,bo nogi związane. od 2011 roku synonimy do nazwy naszego klubu to -porażka ,spadek,kompromitacja.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 07.06.2023 o godz. 21:24.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę coraz bardziej odjechane teorie spiskowe więc na szybko anatomia klęski:
- od obozu przygotowawczego zero poprawy gry obronnej zespołu. Te same błędy, złe ustawienie, brak krycia przy SFG którymi chwalił się kabotyn Sobolewski. Dopóki Hiszpanie cisnęli nie było tego widać. - nasi piłkarze potrzebują wielu sytuacji żeby strzelić gola. Żeby była jasność - to oczywiste, inaczej nigdy by tu nie trafili. - bramkarz to niższe stany średnie. Czasem wybroni coś ekstra, czasem puści pilkę nad głową... Wiele zespołów idzie do góry dzięki bramkarzom ratującym punkty. Sobolewski to trenerski Dyzma nie umiejący ustawić drużyny w fazie obronnej. Nie wystarczy wystawić sześciu obrońców, to samo magicznie nie naprawi braków w ustawieniu i schematach. Wprowadzi po prostu większy chaos. Krytykowałem to już ostro na obozie w Turcji - zero poprawy do dziś. Śmiano się wtedy ze mnie (w czym celowali Karherop i FraMat). Teraz już nikt się nie śmieje - jak w sezonie spadkowym rok temu... Awanse wygrywa się szczelną obroną. Bramek strzelaliśmy dość. Problem że wynik nigdy nie był bezpieczny, nigdy nie potrafiliśmy zamknąć meczu. Puszcza nas po prostu wypunktowała. Potrzebujemy trenera. Kogoś kto potrafi ustawić grę w fazie obrony. Tym kimś nie jest Sobolewski. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Cytat:
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
podobne dyskusje jak ta o Mysliwcu to były za schyłkowego Cupiała , gdy już kasy nie było , ale nadal każda kandydatura była "za słaba na wielką Wisłe Krakow"
odpowiedzcie sobie tak po ludzku , czy wolelibyscie pracować w dobrze zorganizowanym perspektywicznym klubie ocierającym się o awans do ekstraklasy z dużego rozwijającego się miasta na wschodzie Polski , czy w bankrutującym molochu ocierającym się o brak licencji, z toksycznym właścicielem w szatni , wielkim już tylko w głowach roszczeniowych kibiców ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba nie widziałeś wywiadu Myśliwca po meczu z TBB. Ja osobiście sobie nie wyobrażam, aby on tam miał dalej pracować, po tym co powiedział przed kamerami.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
A co ten Myśliwiec osiągnął
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Arkadiusz.Czerepach po prostu jak zwykle nie ma pojęcia o czym pisze. @PAWEŁ - nie jestem jakimś wielkim fanem Myśliwca, ale pycha i prostactwo ludzi takich jak Ty mnie dobija. Jesteśmy klubem pierwszoligowym który skompromitował się właśnie w barażach i ma niepewną sytuację finansową. Nie jest powiedziane że zwyczajnie ten trener dzięki sukcesowi nie znajdzie lepszego pracodawcy. On jest może gwiazdą jednego sezonu, ale za to my na pewno - upadłym klubem i pośmiewiskiem polskiej piłki. Mnie Myśliwiec nie podoba się z uwagi na beznadziejną grę w obronie Stali. To jest duży znak zapytania. Ale że u nas leją na defensywę i nie wyciągają wniosków - kto wie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.06.2023 o godz. 10:18.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak to prawda , przepraszam nie faktycznie nie miałem pojęcia
raczej chciałem zgeneralizowac pewne zjawisko zjawisko pt "wszyscy drzwiami i oknami garną się do pracy w wielkiej (20 lat temu) Wiśle Kraków, chętnych jest tak wielu, że my tu na forum musimy im wyjaśnić że to dla nich za wysokie progi" przepraszam za nieadekwatny przykład Myśliwca ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem co bierzesz ale bierz pół. I już spieszę z wyjaśnieniem. Potrzebujemy trenera nawet z niższych lig który, robił postępy w miejscach w których pracował, który potrafił pociągnąć za sobą chłopaków a nie kolejnego czarodzieja 1 rundy który nawet za bardzo nie wie dlaczego mu żarło. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja uważam że potrzebny nam taktyk który poukłada grę w obronie. Bez tego szanse na awans będą iluzoryczne, a nawet jak awansujemy to zaraz spadniemy. Czy Myśliwiec to dobry kandydat? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podsumujmy fakty. To co się stało boli, ponieważ awans mimo koszmarnej jesieni był na wyciągnięcie ręki. Wystarczyło wygrać jeszcze jeden mecz ze słabiutkim Zagłębiem.
Wszystkie zmiany zrobione zimą zadziałały. Nie zadziałało jedynie to, co zostało po jesieni: Sobolewski i większość ówczesnych zawodników. Dlatego w najważniejszych meczach tej rundy zawsze czegoś nam brakowało, najczęściej sensownych decyzji i reakcji trenera. Gdyby to było, a nie np. odsyłanie jednego z najlepszych zawodników na trybuny, by sobie odpoczął w najważniejszym momencie(!), bylibyśmy dzisiaj w zupełnie innym miejscu, bo plan na tą wiosnę był naprawdę dobry. Niestety, jak to u nas bywa, nie został wdrożony w całości: zarząd zawsze zapomni o jakimś jednym kluczowym elemencie, który również powinien być wymieniony wraz z resztą. I ten element ostatecznie pogrąża cały projekt. Ile razy jeszcze w ten sposób sami zniszczymy sobie własną pracę i szansę? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ojrzyński także dlatego że potrafi zagonić chłopów do roboty
taki polski Hyballa-Soft ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wyobrazam sobie żeby u Ojrzyny piłkarze przechodzili tak cipowato obok meczu jak z Sosnowcem. Każdy mecz to byłaby taka katoojczyźniana bitwa pod Grunwaldem przy tym z miejscem dla magika - u Ojrzyńskiego był to Forsell, u Kiko Carlitos, teraz Fernandez. W sumie wcale bym się nie zdziwił gdyby sondowano sprowadzenie Carlitosa w myśl idei wincyj "legend".
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 08.06.2023 o godz. 13:35.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem w tym, że u Ojrzyńskiego pomysł na grę kończy się na zapierdalaniu (+ oczywiście machanie łapami przy linii bocznej z oczami jak u osoby leczonej w Szpitalu im. Babińskiego). Ojrzyński w Wiśle to byłby początek końca, zjazd prosto do IV ligi.
Wisła ten sezon może jeszcze siłą rozpędu przebrnie finansowo, kolejny brak awansu to będzie katastrofa dla naszego budżetu. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|