The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2023, 14:25
maro500 napisał(a):Wyświetl post
Jak zostanie Sobolewski, to będzie kompromitacja zarządu - obojętne, czy przyjdzie inwestor, czy nie (moim zdaniem nie przyjdzie, to była bajka, by mobilizować kibiców)
Dwie opcje, które moim skromnym zdaniem się nadadzą:
Daniel Myśliwiec - trener ofensywny, doświadczony już w 1 lidze, z przeciętną Stalą Rzeszów wykręcił wyniki ponad stan

Leszek Ojrzyński - jego "metody" pasują do 1 ligi jak ulał - może Wisła grać brzydko, nawet bardzo brzydko - ale niech wykręci wynik. Jeśli w przyszłym sezonie (bez inwestora) będziemy w 1 lidze, to będziemy mieć ostatni dzwonek na w miarę szybki awans. Jak nie, to pogrzebiemy się na niższych poziomach
Tylko żeby się nie skończyło tak, że zostanie Sobolewski lub przyjdzie z Garbarni Musiał, bo wtedy to my się z 1 ligi przez lata nie odkopiemy
W klubie opcja hiszpańska, kiko sprowadza hiszpanów , a Ty wyjeżdzasz z Ojrzyńskim, który preferuje wiadomo jaki futbol... widzisz to? Chyba że widzisz to tak , że wjeżdza Ojrzyński i jest przestawienie wajchy znowu, bo do jego filozofi to sie nadaje Balta i Fazlagić, po raz kolejny pytam, widzisz to? jak to hula?
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 07.06.2023, 14:32
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
W klubie opcja hiszpańska, kiko sprowadza hiszpanów , a Ty wyjeżdzasz z Ojrzyńskim, który preferuje wiadomo jaki futbol... widzisz to? Chyba że widzisz to tak , że wjeżdza Ojrzyński i jest przestawienie wajchy znowu, bo do jego filozofi to sie nadaje Balta i Fazlagić, po raz kolejny pytam, widzisz to? jak to hula?
Ciiii, teraz jest moda na brzydki pragmatyczny futbol bo zdewastowałą nas Puszcza niepołomice jak w kolejnym sezonie po pięknych akcjach i piłce kombinacyjnej zdewastuje nas Stal Rzeszów to wróci moda na bieda tiki take po krakowsku
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.06.2023, 15:06
azor napisał(a):Wyświetl post
Żaden trener z charakterem nie wejdzie do szatni, w której obecny jest właściciel.
to może niech ten właściciel zostanie trenerem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.06.2023, 15:19
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Tak rozwalajmy pieniądze na kogoś z zachodu, kto nie zna fortuna 1 ligi... tutaj wystarczyy grac anty futbol jak puszcza, tutaj jeśli już to musi przyjść ktoś, kto wie jak się u nas gra ,już mieliśmy Gule, za granicą sobie radził a u nas kompletnie nie..a tak szczerze to ja bym zostawił Sobola , żeby ktoś w końcu u nas popracował dwa sezony..
Przecież Sobol jest tutaj dwa sezony. Przez 9 miesięcy był asystentem Brzęczka i jest współodpowiedzialny za spadek, tak jak teraz za brak awansu.

Ale też się zgadzam, że ciężko się emocjonować nowym trenerem czy nawet całym sztabem, jeśli nie wiadomo, na co w ogóle pozwolą nam finanse, o ile w ogóle na coś pozwolą.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.06.2023, 15:23
Warto przyjąć do wiadomości, że prawdopodobnie na to nie mamy pieniędzy. Teraz Kiko do nas sprowadzał 3 sort z Hiszpanii (przewyższający tą ligę o dwie głowy), teraz nas będzie stać najwyżej na 5 sort. Trener też byłby podobnej jakości, a taniej by pewnie nie było, do tego na wysokim ryzyku. Sam Kiko pewnie by nie był gorszy jako trener od Sobolewskiego, ale nie wiem, czy chciałbym teraz łączenia tych dwóch funkcji

Myśliwiec sprawdził się w 1 lidze z słabym składem, więc w większej marce też pewnie by się sprawdził. Tylko tyle i aż tyle. Chociaż nie jestem przekonany do tego, że nasz skład będzie miał potencjał na ofensywną grę o awans, ja bym się zastanawiał nad Ojrzyńskim
Przecież już się okazało, że głęboki szrot z niskich hiszpańskich lig nie tylko wyszkoleniem zjada naszą pierwszą ligę, ale bywa też tańszy w utrzymaniu niż wielu polskich zawodników zarówno w Ekstraklasie jak i tutaj. Więc na co nie ma pieniędzy? Na kolejne sensowne ruchy, a są pieniądze na kolejne bezsensowne ruchy i nowych Ondraszków czy Plewki?

A Myśliwiec nie jest żadnym wartościowym trenerem, który osiągnął coś istotnego w piłce i o którego warsztacie można wypowiadać się w superlatywach. Kolejnych nowych Skowronków, którym chwilowo gdzieś tam coś wyszło, naprawdę nam nie potrzeba, bo skończy się tak jak z Sobolewskim i wiele razy wcześniej.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 07.06.2023, 15:24
Przecież jeszcze jest Krzysiek Kołaczyk.

Swój człowiek w końcu.

Przyjaciel z Częstochowy.

Faktycznie, za pensję jednego Fernandeza Ruch czy Puszcza mają całą jedenastkę.

O reszcie nie wspominam.

Czyżby Manuel J. chciał wrócić i dalej doić Wisłę na prowizjach?

Pół roku temu niezła sumka musiała wpaść na prowizje.

Porażka po raz kolejny.

Jak za czasów Marzenki, kiedy Carrillo zepsuł sezon, a Wisła została wydojona.

O czasach holenderskich nawet nie wspominam.

Już analizy finansowe wskazywały, że kolejna ofensywa pod wodzą Guli była bardzo kosztowna.

Dawidek zapowiadał puchary.

Zresztą, sezon 21/22 powinien zapewnić puchary europejskie, biorąc pod uwagę wydane środki na zagraniczny szrot i klasę przeciwników.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 07.06.2023 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.06.2023, 15:47
Dalej nie mogę pojąć co ten trenerski parodysta miał w głowie ustawiając wczoraj drużynę. Aż mnie k... trzęsie ile razy o tym pomyślę.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.06.2023, 15:49
Sobol musi odejsc i tyle

wszystkie wazne mecze przegrane, popelniane te same bledy, zero motywacji dla pilkarzy, mecz z Zaglebiem i Puszcza to niemal kopia tej samej bezsilnosci i bledow

jak on zostanie to bedzie naplucie w twarz ludziom i nie wroze duzej frekwencji od nowego sezonu...
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
maro500
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 07.06.2023, 16:50
Cytat:
Podstawowa sprawa: ile z tego "zaciągu hiszpańskiego" zostanie przy problemach finansowych. Wtedy pierwsi zostaną wystawieni Biegański (z nadzieją, że ktoś się skusi na jego wiek) i właśnie ten zaciąg: bo za piłkarzy z niego ktokolwiek będzie chciał wyłożyć parę groszy (poza Benito, ale to przypadek beznadziejny). Jakoś jestem w tego typu sprawach pesymistą: podejrzewam w lecie brak jakościowych transferów i jedynie uzupełnienie najbardziej widocznych dziur
Cytat:
Ciiii, teraz jest moda na brzydki pragmatyczny futbol bo zdewastowałą nas Puszcza niepołomice jak w kolejnym sezonie po pięknych akcjach i piłce kombinacyjnej zdewastuje nas Stal Rzeszów to wróci moda na bieda tiki take po krakowsku
A utrzymamy piłkarzy nadających się do bieda tiki taki? W inwestora uwierzę, jak go zobaczę, na razie finansowo jesteśmy prawdopodobnie tam, gdzie światło nie dochodzi
Co do Puszczy, to tam większość piłkarzy czysto piłkarsko się nie nadaje nawet na 1 ligę. Wystarczył trener z wielkim zaufaniem zarządu, konsekwentnym pomysłem na grę - i teraz Zapolnik (piłkarsko prezentujący poziom 2 ligi) eliminuje nas z walki o Ekstraklasę. Wiadomo, w poprzednich sezonach Puszcza miała trochę szczęścia - ale też umiała temu szczęściu dopomóc

Cytat:
Przecież już się okazało, że głęboki szrot z niskich hiszpańskich lig nie tylko wyszkoleniem zjada naszą pierwszą ligę, ale bywa też tańszy w utrzymaniu niż wielu polskich zawodników zarówno w Ekstraklasie jak i tutaj. Więc na co nie ma pieniędzy? Na kolejne sensowne ruchy, a są pieniądze na kolejne bezsensowne ruchy i nowych Ondraszków czy Plewki?
Na razie przychodziły do nas dzięki Kiko hiszpański szrot 2-3 kategorii (ten 2 kategorii to za Ekstraklasy). Jak myślisz, której kategorii szrot będziemy w stanie sprowadzić za typowo 1ligowe pieniądze, piątej? Do tego pasowałoby taki, który fizycznie będzie w stanie grać w najbardziej rzeźniczej lidze w Polsce. Zimowy zaciąg zachęcono perspektywą gry w Ekstraklasie, no ale nie wyszło. Czym teraz zachęcimy? Na "historię" czy "markę" prędzej polecą kopacze z Polski, hiszpańscy piłkarze nawet nie będą kojarzyć klubu (chyba że ci z Saragossy, ewentualnie z Barcelony)
W kwestiach piłkarskich pesymistą byłem od zawsze. Jak mieliśmy zimę 18/19 to mentalnie przygotowywałem się na czwartą ligę i "długi marsz", ewentualnie na dogrywanie sezonu juniorami i rezerwowymi. Teraz też jestem na to przygotowany - w wersji pesymistycznej wskakujemy do 4 ligi, w (dla mnie) optymistycznej - przeczekujemy następny sezon w 1 lidze. Ale błagam, z trenerem, nie parodystą, legendą klubową lub nauczycielem WF
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.06.2023, 18:22
Gadanie bez sensu, jeśli zostanie Kiko to na pewno zachęci Hiszpanów tu do grania , wystarczy że sobie sprawdzą ile Hiszpanów i kto grał u nas , tak.samo pewnie nie jeden Hiszpan zadzwoni do któregoś z Wisly , na pewno żaden nie powie złego słowa, sami wiecie że w ostatnich latach to w Wiśle piłkarze maja dobrze (powiedziałbym, że aż za dobrze i im się w dupach przewraca)
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.06.2023, 19:50
Jak Kiko odejdzie to już będziemy w takiej dupie, że nie będzie co zbierać.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.06.2023, 20:04
Z innej beczki.Widział ktoś Karheropa?Po wygranych chłopu klawiatura się w rękach paliła,80 postów w każdym temacie a teraz po 24h od meczu cisza.Ja zaczynam się o niego martwić
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.06.2023, 21:10
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Dalej nie mogę pojąć co ten trenerski parodysta miał w głowie ustawiając wczoraj drużynę. Aż mnie k... trzęsie ile razy o tym pomyślę.

Ja dopiero dzis ogarnałem co sie wczoraj odwaliło

to jest niepojęte

TE SAME BŁEDY TE SAME

Pisałem zeby wywalic na zbity pisk w niedziele po kompromitacji z turystami z Sosnowca

liczyła sie kazda godzina,gdzie Kiko mogł porozumiec sie z Hiszpanami ,włozyc im do głow ze w nich jedyna nadzieja i tak ich zmotywować jak rodak rodaka.
co wiecej on juz powien poleciec po meczu w Łodzi ,gdzie Kaziu Moskal powiedział sprawdzam w drugiej połowie,a Sobol nie wiedział co gdzie i jak.

To zostawiono tego trenera ktory nawet nie potrafi zrozumiec ze z drwalami gra sie po ziemi a nie do góry,gdzie wczoraj przegrywana była KAZDA główka.
Tułacz 3 razy ogrywa tego miernote z zawodnikami ktorzy w Wisle mogli by stac na bramkach przed sektorem.

Nasz wspanialy trener osmieszony najpierw przez turystów a wczoraj przez drwali,kto nastepny?pracownicy Zus?
a najgorsze ze jego kretynskie decyzje ,sa bronione przez pana Królewicza ktory co pół roku bierze winy na siebie ale nie wyciaga zadnych wniosków.
brakuje tylko jeszcze słowa"zje.bałem" najlpiej trzeba to bylo powiedziec po meczu

ten klub od 13 lat stacza sie tak nisko,ze ktos pisał ze najmlodszemu pokoleniu kojarzy sie głownie z Miskiem,Marzenką,gosciem z parasolką i przekrętami.A osią ktora to wsyztsko łaczy jest słowo Porażka.Niewazne jak napompowany balon on i tak pęknie,Wisła i tak przegra ten mecz o stawkę,tak ten z Motorem w Pucharze Polski w 2 rundzie ,bo nogi związane.

od 2011 roku synonimy do nazwy naszego klubu to -porażka ,spadek,kompromitacja.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 07.06.2023 o godz. 21:24.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.06.2023, 08:17
Widzę coraz bardziej odjechane teorie spiskowe więc na szybko anatomia klęski:

- od obozu przygotowawczego zero poprawy gry obronnej zespołu. Te same błędy, złe ustawienie, brak krycia przy SFG którymi chwalił się kabotyn Sobolewski. Dopóki Hiszpanie cisnęli nie było tego widać.
- nasi piłkarze potrzebują wielu sytuacji żeby strzelić gola. Żeby była jasność - to oczywiste, inaczej nigdy by tu nie trafili.
- bramkarz to niższe stany średnie. Czasem wybroni coś ekstra, czasem puści pilkę nad głową... Wiele zespołów idzie do góry dzięki bramkarzom ratującym punkty.

Sobolewski to trenerski Dyzma nie umiejący ustawić drużyny w fazie obronnej. Nie wystarczy wystawić sześciu obrońców, to samo magicznie nie naprawi braków w ustawieniu i schematach. Wprowadzi po prostu większy chaos. Krytykowałem to już ostro na obozie w Turcji - zero poprawy do dziś. Śmiano się wtedy ze mnie (w czym celowali Karherop i FraMat). Teraz już nikt się nie śmieje - jak w sezonie spadkowym rok temu...

Awanse wygrywa się szczelną obroną. Bramek strzelaliśmy dość. Problem że wynik nigdy nie był bezpieczny, nigdy nie potrafiliśmy zamknąć meczu. Puszcza nas po prostu wypunktowała.

Potrzebujemy trenera. Kogoś kto potrafi ustawić grę w fazie obrony. Tym kimś nie jest Sobolewski.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.06.2023, 09:12
Cytat:
Okaże się również kto będzie prowadził Wisłę w nowym sezonie, choć warto podkreślić, że na ten moment nie ma żadnych decyzji, informacji, które miałyby mówić, że Radosław Sobolewski zakończy swoją misję przy ul. Reymonta.
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-17615605

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.06.2023, 09:56
podobne dyskusje jak ta o Mysliwcu to były za schyłkowego Cupiała , gdy już kasy nie było , ale nadal każda kandydatura była "za słaba na wielką Wisłe Krakow"

odpowiedzcie sobie tak po ludzku , czy wolelibyscie pracować w dobrze zorganizowanym perspektywicznym klubie ocierającym się o awans do ekstraklasy z dużego rozwijającego się miasta na wschodzie Polski , czy w bankrutującym molochu ocierającym się o brak licencji, z toksycznym właścicielem w szatni , wielkim już tylko w głowach roszczeniowych kibiców ?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 08.06.2023, 10:09
Chyba nie widziałeś wywiadu Myśliwca po meczu z TBB. Ja osobiście sobie nie wyobrażam, aby on tam miał dalej pracować, po tym co powiedział przed kamerami.

[35/54]

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 08.06.2023, 10:12
A co ten Myśliwiec osiągnął Bo narazie to gwiazda jednej nocy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.06.2023, 10:12
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie widziałeś wywiadu Myśliwca po meczu z TBB. Ja osobiście sobie nie wyobrażam, aby on tam miał dalej pracować, po tym co powiedział przed kamerami.
To że Myśliwiec zmieni pracę jest niemal pewne. Pojechał ostro z (byłym) pracodawcą, rozstanie było zapowiadane na długo przed barażami. Done deal, chyba że w Stali będą udawać że to deszcz pada.

Arkadiusz.Czerepach po prostu jak zwykle nie ma pojęcia o czym pisze.

@PAWEŁ - nie jestem jakimś wielkim fanem Myśliwca, ale pycha i prostactwo ludzi takich jak Ty mnie dobija. Jesteśmy klubem pierwszoligowym który skompromitował się właśnie w barażach i ma niepewną sytuację finansową. Nie jest powiedziane że zwyczajnie ten trener dzięki sukcesowi nie znajdzie lepszego pracodawcy.
On jest może gwiazdą jednego sezonu, ale za to my na pewno - upadłym klubem i pośmiewiskiem polskiej piłki.
Mnie Myśliwiec nie podoba się z uwagi na beznadziejną grę w obronie Stali. To jest duży znak zapytania. Ale że u nas leją na defensywę i nie wyciągają wniosków - kto wie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.06.2023 o godz. 10:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 08.06.2023, 10:15
tak to prawda , przepraszam nie faktycznie nie miałem pojęcia

raczej chciałem zgeneralizowac pewne zjawisko

zjawisko pt

"wszyscy drzwiami i oknami garną się do pracy w wielkiej (20 lat temu) Wiśle Kraków, chętnych jest tak wielu, że my tu na forum musimy im wyjaśnić że to dla nich za wysokie progi"

przepraszam za nieadekwatny przykład Myśliwca
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 08.06.2023, 10:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To że Myśliwiec zmieni pracę jest niemal pewne. Pojechał ostro z (byłym) pracodawcą, rozstanie było zapowiadane na długo przed barażami. Done deal, chyba że w Stali będą udawać że to deszcz pada.

Arkadiusz.Czerepach po prostu jak zwykle nie ma pojęcia o czym pisze.

@PAWEŁ - nie jestem jakimś wielkim fanem Myśliwca, ale pycha i prostactwo ludzi takich jak Ty mnie dobija. Jesteśmy klubem pierwszoligowym który skompromitował się właśnie w barażach i ma niepewną sytuację finansową. Nie jest powiedziane że zwyczajnie ten trener dzięki sukcesowi nie znajdzie lepszego pracodawcy.
On jest może gwiazdą jednego sezonu, ale za to my na pewno - upadłym klubem i pośmiewiskiem polskiej piłki.
Mnie Myśliwiec nie podoba się z uwagi na beznadziejną grę w obronie Stali. To jest duży znak zapytania. Ale że u nas leją na defensywę i nie wyciągają wniosków - kto wie?
Ło panie ale pojechałeś pycha i prostactwo
Nie wiem co bierzesz ale bierz pół.

I już spieszę z wyjaśnieniem. Potrzebujemy trenera nawet z niższych lig który, robił postępy w miejscach w których pracował, który potrafił pociągnąć za sobą chłopaków a nie kolejnego czarodzieja 1 rundy który nawet za bardzo nie wie dlaczego mu żarło.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.06.2023, 11:08
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Ło panie ale pojechałeś pycha i prostactwo
Nie wiem co bierzesz ale bierz pół.

I już spieszę z wyjaśnieniem. Potrzebujemy trenera nawet z niższych lig który, robił postępy w miejscach w których pracował, który potrafił pociągnąć za sobą chłopaków a nie kolejnego czarodzieja 1 rundy który nawet za bardzo nie wie dlaczego mu żarło.
Nie no, człowieku - Myśliwiec zrobił postęp i pociągnął za sobą piłkarzy. Idealnie spełnia Twoją definicję.
Ja uważam że potrzebny nam taktyk który poukłada grę w obronie. Bez tego szanse na awans będą iluzoryczne, a nawet jak awansujemy to zaraz spadniemy. Czy Myśliwiec to dobry kandydat?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.06.2023, 11:15
Podsumujmy fakty. To co się stało boli, ponieważ awans mimo koszmarnej jesieni był na wyciągnięcie ręki. Wystarczyło wygrać jeszcze jeden mecz ze słabiutkim Zagłębiem.

Wszystkie zmiany zrobione zimą zadziałały. Nie zadziałało jedynie to, co zostało po jesieni: Sobolewski i większość ówczesnych zawodników.

Dlatego w najważniejszych meczach tej rundy zawsze czegoś nam brakowało, najczęściej sensownych decyzji i reakcji trenera. Gdyby to było, a nie np. odsyłanie jednego z najlepszych zawodników na trybuny, by sobie odpoczął w najważniejszym momencie(!), bylibyśmy dzisiaj w zupełnie innym miejscu, bo plan na tą wiosnę był naprawdę dobry.

Niestety, jak to u nas bywa, nie został wdrożony w całości: zarząd zawsze zapomni o jakimś jednym kluczowym elemencie, który również powinien być wymieniony wraz z resztą. I ten element ostatecznie pogrąża cały projekt. Ile razy jeszcze w ten sposób sami zniszczymy sobie własną pracę i szansę?
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 08.06.2023, 11:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie no, człowieku - Myśliwiec zrobił postęp i pociągnął za sobą piłkarzy. Idealnie spełnia Twoją definicję.
Ja uważam że potrzebny nam taktyk który poukłada grę w obronie. Bez tego szanse na awans będą iluzoryczne, a nawet jak awansujemy to zaraz spadniemy. Czy Myśliwiec to dobry kandydat?
Postępy a nie postęp. Ujebales się tego Myśliwca jak brzeczyszczykiewicza.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 08.06.2023, 12:35
Jak zostanie Sobolewski, to będzie kompromitacja zarządu - obojętne, czy przyjdzie inwestor, czy nie (moim zdaniem nie przyjdzie, to była bajka, by mobilizować kibiców)
Dwie opcje, które moim skromnym zdaniem się nadadzą:
Daniel Myśliwiec - trener ofensywny, doświadczony już w 1 lidze, z przeciętną Stalą Rzeszów wykręcił wyniki ponad stan

Leszek Ojrzyński - jego "metody" pasują do 1 ligi jak ulał - może Wisła grać brzydko, nawet bardzo brzydko - ale niech wykręci wynik. Jeśli w przyszłym sezonie (bez inwestora) będziemy w 1 lidze, to będziemy mieć ostatni dzwonek na w miarę szybki awans. Jak nie, to pogrzebiemy się na niższych poziomach
Tylko żeby się nie skończyło tak, że zostanie Sobolewski lub przyjdzie z Garbarni Musiał, bo wtedy to my się z 1 ligi przez lata nie odkopiemy
Absolutnie się zgadzam. Nie wiem czy Myśliwiec i Ojrzyński dadzą radę, ale na pewno mamy z nimi większe szanse niż z Sobolewskim. Obaj udowodnili że co by nie mówić mają talent do ciulania punktów. Nie jest powiedziane że Ojrzyński z lepszym składem nie potrafiłby dać więcej luzu z przodu dla "artystów". Tak było w przypadku tego Fina (?) W Stali. No, chyba że jednak są pieniądze na piłkarzy od Kiko to może znowu jakiś trener zza granicy najlepiej hiszpańsko/anglojęzyczny.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.06.2023, 13:06
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Absolutnie się zgadzam. Nie wiem czy Myśliwiec i Ojrzyński dadzą radę, ale na pewno mamy z nimi większe szanse niż z Sobolewskim. Obaj udowodnili że co by nie mówić mają talent do ciulania punktów. Nie jest powiedziane że Ojrzyński z lepszym składem nie potrafiłby dać więcej luzu z przodu dla "artystów". Tak było w przypadku tego Fina (?) W Stali. No, chyba że jednak są pieniądze na piłkarzy od Kiko to może znowu jakiś trener zza granicy najlepiej hiszpańsko/anglojęzyczny.
Jeśli mamy zmieniać Sobola na kogoś, to niech to będzie trener. Myśliwiec i Ojrzyński wydają się lepsi tylko dlatego, że jeszcze ich tu nie było.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 08.06.2023, 13:20
Ojrzyński także dlatego że potrafi zagonić chłopów do roboty

taki polski Hyballa-Soft
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 08.06.2023, 13:32
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Ojrzyński także dlatego że potrafi zagonić chłopów do roboty

taki polski Hyballa-Soft
No tak. W sumie byłoby to takie spełnienie myśli przewodniej z mojego podpisu: Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki. Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!

Nie wyobrazam sobie żeby u Ojrzyny piłkarze przechodzili tak cipowato obok meczu jak z Sosnowcem. Każdy mecz to byłaby taka katoojczyźniana bitwa pod Grunwaldem przy tym z miejscem dla magika - u Ojrzyńskiego był to Forsell, u Kiko Carlitos, teraz Fernandez. W sumie wcale bym się nie zdziwił gdyby sondowano sprowadzenie Carlitosa w myśl idei wincyj "legend".
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 08.06.2023 o godz. 13:35.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 08.06.2023, 15:11
Problem w tym, że u Ojrzyńskiego pomysł na grę kończy się na zapierdalaniu (+ oczywiście machanie łapami przy linii bocznej z oczami jak u osoby leczonej w Szpitalu im. Babińskiego). Ojrzyński w Wiśle to byłby początek końca, zjazd prosto do IV ligi.
Wisła ten sezon może jeszcze siłą rozpędu przebrnie finansowo, kolejny brak awansu to będzie katastrofa dla naszego budżetu.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 08.06.2023, 16:02
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że u Ojrzyńskiego pomysł na grę kończy się na zapierdalaniu (+ oczywiście machanie łapami przy linii bocznej z oczami jak u osoby leczonej w Szpitalu im. Babińskiego). Ojrzyński w Wiśle to byłby początek końca, zjazd prosto do IV ligi.
Wisła ten sezon może jeszcze siłą rozpędu przebrnie finansowo, kolejny brak awansu to będzie katastrofa dla naszego budżetu.
No powiedzmy że wolę taki pomysł niż pomysły Sobola.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów