Cytat:
Widzę, że uaktywnili się menadżerowie Myśliwca lub jakiś cichy fanklub tego trenera i znów próbują wcisnąć Wiśle coacha bez realnych sukcesów i umiejętności. Dość wyrobów trenersko-podobnych w naszym klubie.
Od początku logicznym ruchem, który teraz dalej powinien być zrobiony, jest sprowadzenie do Wisły trenera z Hiszpanii, polecanego przez Kiko i kontynuowanie rozwoju klubu w oparciu o ludzi stamtąd, przy jednoczesnym eliminowaniu z zespołu takich postaci jak Sobolewski, Kmiecik, Szywacz, Plewka, Ondrasek, Uryga itd. Tylko w ten sposób w końcu będzie mogło coś się trwale zmienić i klub zdała odbić się od dna, do którego doprowadziły go ostatnie lata.
|
Warto przyjąć do wiadomości, że prawdopodobnie na to nie mamy pieniędzy. Teraz Kiko do nas sprowadzał 3 sort z Hiszpanii (przewyższający tą ligę o dwie głowy), teraz nas będzie stać najwyżej na 5 sort. Trener też byłby podobnej jakości, a taniej by pewnie nie było, do tego na wysokim ryzyku. Sam Kiko pewnie by nie był gorszy jako trener od Sobolewskiego, ale nie wiem, czy chciałbym teraz łączenia tych dwóch funkcji
Myśliwiec sprawdził się w 1 lidze z słabym składem, więc w większej marce też pewnie by się sprawdził. Tylko tyle i aż tyle. Chociaż nie jestem przekonany do tego, że nasz skład będzie miał potencjał na ofensywną grę o awans, ja bym się zastanawiał nad Ojrzyńskim