The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2023, 09:45
https://www.youtube.com/watch?v=3KMmdV0UWWw

Skrót & gole z meczu Podbeskidzie 0-3 Wisła

OGIEŃ!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 21.05.2023, 09:47
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A co Kuba powiedział?
Yyy.. raczej nic kontrowersyjnego. Słuchałem wywiadu w Polsat Sport po meczu. Tutaj przepisany: https://www.wislaportal.pl/News.html...bardzo_kibicom
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.05.2023, 09:56
azor napisał(a):Wyświetl post
Zrobiliśmy wszystko tak jak trzeba było. Każdy z zawodników wypełnił swoją role, ciężko znaleźć jakieś negatywy poza tymi oczywistymi wynikającymi z gry z rywalem na mniej więcej tym samym poziomie.

PS: wywiad Biletera żenujący, naprawdę niech tem Pan pogodzi sie z rola maskotki przyciągającej sponsorów i zamilknie. Na zawsze.
Przeczytałem zalinkowany wywiad i bardzo chciałbym żebys mi pokazał która cześć jest zenująca.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.05.2023, 10:06
Może nie żenująca, ale potwierdzająca rozrosłe do granic ego.

Co prawda jestem wspaniały, ale niech będzie, że dobro drużyny jest ważniejsze. Tak w skrócie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 21.05.2023, 10:07
I jeszcze bym dodal "dobrze, ze kibice w calej Polsce doceniaja to co zrobilem i osiagnalem no i dziekuje im za to, ze to doceniaja"
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 21.05.2023, 10:11
Dziennikarz zadając mu pytanie powiedział, że cały stadion mu bił brawo, dając do zrozumienia, że doceniają jego osobę, i jak się z tym czuje..

To co miał odpowiedzieć.

Zresztą, wszystko się zgadza. Jest lubiany i szanowany w całej Polsce. A tym bardziej na piknikowym Podbeskidziu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.05.2023, 11:10
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem zalinkowany wywiad i bardzo chciałbym żebys mi pokazał która cześć jest zenująca.
Też się zastanawiam po wysłuchaniu wywiadu, ale w sumie przecież jakby powiedział tylko "dzień dobry" to reakcja niektórych oszołomów byłaby taka sama.

Błaszczykowski jest lubiany i szanowany w całej Polsce i Niemczech (głównie Dortmund, ale kibice innych klubów też go poważają jeśli się nie mylę). Co może bardziej rozjuszyć statystycznego internetowego przegrywa?

A że dla pikników na stadionie PBB, w pierwszej lidze wejście Błaszczykowskiego to wydarzenie - dziwi to kogoś?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.05.2023, 11:16
dla mnie troche żenujące było odebranie opaski Łasickiemu
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.05.2023, 11:28
No mi to wyglądało bardziej, że Łasicki sam podbiegł i tą opaskę oddał, ale dobra.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.05.2023, 11:28
Czepiasz się. To normalna i CZĘSTA sytuacja, że jak wchodzi szanowny kapitan, to mu się oddaje opaskę.
Chociażby w Barcelonie, jak po kontuzji wracał na ogony Busquets.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 21.05.2023, 11:44
Ale ten wątek o Błaszczykowskim jest żenujący.
1. Całkiem normalny wywiad, bez JAKIEJKOLWIEK kontrowersji
2. To Łasicki podbiegł z opaską
3. JB16 to zawodnik "ponad podziałami", jeden z ostatnich. Legenda reprezentacji. Co dziwnego w tym, że dostał brawa od kibiców PBB?!
Ludzie, lodu.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 21.05.2023, 11:58
Ponad podziałami �� Piszczek i Lewandowski się z tego śmieją ��

Ja już zawsze będę Kubę postrzegał przez spadek i 1 ligę, bo to w 90 proc jego zasługa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2023, 12:03
skarabeus napisał(a):Wyświetl post

Ja już zawsze będę Kubę postrzegał przez spadek i 1 ligę, bo to w 90 proc jego zasługa
Bo jesteś frustratem. Tacy jak Ty to niewielki procent całości kibiców. Rzadko jestem w jakiejkolwiek większości ale tutaj akurat dla mnie i 99% kibiców w Polsce Błaszczykowski jest Legendą.

Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2023 o godz. 14:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 21.05.2023, 12:14
Tak, jestem sfrustrowany, że w wyniku przedkładania własnych (chorych) ambicji i interesu rodziny (nieudacznik prezesem klubu) spadliśmy do 1 ligi i być może w wyniku tego samego pozostaniemy tam kolejny rok.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.05.2023, 12:48
Wywiad był po prostu w jego stylu, żadnego zaskoczenia. Przekazanie opaski to standard. Oklaski po powrocie po dwuletniej kontuzji to też standard.

Natomiast to, że jesteśmy tu gdzie jesteśmy to nie wina ufoludków, ani pechowej kontuzji piłkarza właściciela. Dlatego przy całym szacunku dla dokonań z boiska. Reszta jego działalności oby nie przeszła do legendy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.05.2023, 12:52
Dalibyście już spokój. Kariera Kuby już dogorywa, będę więcej niż zdziwiony, jeśli nie zawiesi butów na kołku w lecie. Wątpię, że szczytem jego ambicji jest granie ogonów, bo całe mecze są już raczej poza jego zasięgiem.
Popełnił dużo błędów (razem z Królewskim i Jażdżyńskim), ale tego, co osiągnął w piłce, nikt mu nie zabierze.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 21.05.2023, 13:02
Problem w tym, że nie do końca razem...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 21.05.2023, 13:03
Tak, jestem sfrustrowany, że w wyniku przedkładania własnych (chorych) ambicji i interesu rodziny (nieudacznik prezesem klubu) spadliśmy do 1 ligi i być może w wyniku tego samego pozostaniemy tam kolejny rok.
Wydaje się, że taka dyskusja nie ma sensu. Ludzie co do zasady nie rozumieją skąd się bierze inflacja, nie ogarniają prostych zależności biznesowo/ekonomicznych. Co dopiero zrozumieć dlaczego ich klub jest w takiej sytuacji, a nie innej. (Pomijam już, że większość jest przekonana, że obecna sytuacja jest dobra a złe czasy już minęły i można o nich powoli zapominać).

Większość będzie traktowała JB16 jako piłkarza, byłego kapitana reprezentacji itp. Dla nich wszystko jest OK, jest bohaterem bo wraca na boisko i chyba nie ma sensu się z tym kłócić. Co więcej im te jednoznacznie negatywne opinie o ich idolach sprawiają autentyczną przykrość.

Szerszy kontekst jest dla tych, którzy głębiej wchodzą w niuanse i przede wszystkim mają wiedzę i umiejętności aby to ogarnąć. Dla przykładu wymieniasz opinie z użytkownikiem @wolfy, który ostatnio błysnął przekonaniem, że za kontuzjowanych piłkarzy kontrakty płaci ZUS. Myślisz, że on może wyłapać bardziej skomplikowane związki przyczynowo-skutkowe?

PS1. Wcale nie jestem przekonany, czy to wchodzenie w niuanse ma sens. Ja tam się lepiej czułem jak nie miałem tego policzonego i zajmowałem się wyłącznie tym kto dobrze potrafi piłkę kopnąć.

PS2. Wydaje mi się, że na pewno nie zostaniemy w I lidze. Albo awans (wg mnie 80/90%) albo armagedon. Chyba, że rzeczywiście ktoś z walizkami pieniędzy czeka w progu, ale to chyba coraz mniej prawdopodobne.

PS3. I apropos powyższego - udało się dopytać czy był pełny stacjonarny audyt w klubie robiony?
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 21.05.2023, 13:13
Skoro dla niektórych frustratów naszym największym problem jest normalny (pytanie/standardowa odpowiedź) 3 minutowy wywiad to znaczy, że ogólnie JEST SUPER i zostaje się CIESZYĆ

Teraz czekam jak Kuba strzeli bramkę i po tym pokaże jakiekolwiek oznaki radości - "internety oszaleją"
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 21.05.2023, 13:44

To 2 różne historie, a tą o kulisach spadku pewnie mało kto zna i nikogo nie obchodzi poza nami. Ogólny odbiór społeczny to: przeszło 100 meczów w reprezentacji, w tym sporo udanych, w przeszłości waleczny, ambitny zawodnik z dobrymi umiejętnościami, me 2016, ładna kariera w borussi itp., a do tego dramatyczna historia osobista. Biorąc to pod uwagę tj. fajne i normalne zachowanie publiki wobec zasłużonego gracza.
No a ja mam nadzieję, że w nowym sezonie już nie będzie grał w Wiśle bo w kadrze powinni być zdrowi goście no i że ktoś mądrzejszy (kto zatrudni do roboty ludzi, którzy się na niej znają, a nie brata, wujka, kolegę i tą starą torbę do pisania bzdurnych peanów) odkupi jego akcje dzięki czemu Wisła wejdzie na drogę progresu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2023, 15:04
Tak, jesteś sfrustrowany - to widać po wpisie. Tyle że obiektywnie rzecz ujmując - nie masz racji.

Błaszczykowski jako piłkarz - nuff said, wszystko zostało już napisane.
Błaszczykowski jako Wiślak - też jasna sprawa, gdyby nie on byłoby bankructwo. Hollywoodzka historia, u każdego normalnego kibica budzi jednoznacznie pozytywne uczucia.
Błaszczykowski jako człowiek - znowu, hollywoodzka historia. W ogóle będę w ciężkim szoku jeśli nie zostanie zekranizowana.

Błaszczykowski jak współwłaściciel - zrealizował się najbardziej prawdopodobny scenariusz, trio nie ogarnęło sportowo. Po prostu. Weszli ludzie bez doświadczenia w zarządzeniu klubem sportowym na tym poziomie, po trzech sezonach spadli. Obiektywnie rzecz biorąc - zero zdziwień. Po drodze próbowali wszystkiego: trener wiślak, trener kat, młody polski trener, doświadczony słowacki trener z sukcesami. Piłkarze z całego globu, pepiki, jugole, młodzi "zdolni" Polacy... Nawet dyrektor sportowy. Duet Pasieczny+Gula elektryzował dziennikarzy i kibiców.
Na spokojnie, po czasie - zero zdziwień. Po odsączeniu szamba które się tu kolportuje, teorii spiskowych i jadu - stało się to co nie raz się wydarzyło i nie raz się jeszcze wydarzy. Projekt na papierze dobry został brutalnie zweryfikowany na boisku. Bywa.

Wywiad jak wywiad, jesteście po prostu chorzy od frustracji i jadu to szukacie ujścia. Ja bym radził jednak się ogarnąć. Błaszczykowskiemu wisi i powiewa wasz hejt, nie jesteście mu w stanie zaszkodzić, ba - nawet nie dacie mu rady na stadionie nabluzgać bo co bardziej krewki piknik wam ryja obije.

Sugeruję jednak zrobić krok wstecz i na nowo przeanalizować przeszłość, bez emocji. Ja wiem że Ty byś to lepiej zrobił, lepiej wiedziałeś etc., ale bądźmy poważni, to bzdury... Sytuacja w jakiej znalazło się trio jest absolutnie niepowtarzalna, musieli uczyć się na własnych błędach a margines był za mały.
Spadek po trzech sezonach, obiektywnie - porażka, ale nie tragedia.
Kiedyś myślałem inaczej. Spojrzałem na to chłodno. Nie miałem racji.
Pomysł z Gulą był zły, Brzęczek nie ogarnął, pytanie - co by zadziałało? Zostawienie Hybali? Raczej nie. To jednak za ciężki charakter. Urban? Może. Magiera? Może. Polscy piłkarze? Ale którzy?

Nie uciekliśmy przeznaczeniu. Błaszczykowski to legenda Wisły i polskiej piłki. Wbrew temu w co Ty i kilku hejterów chcielibyście wierzyć jedno na drugie nie wpływa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2023 o godz. 15:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 21.05.2023, 15:30
Jeśli historia Błaszczykowski jako człowiek zostałaby zekranizowana to byś musiał przecierać oczy ze zdumienia.
Dlatego wywiad, w którym mówi się o wartościach i uważa się to za powód do szacunku wobec niego mnie tak uwiera
Ja z nim nie miałem okazji "współpracować", ale mieli okazje Piszczek i Lewandowski i możesz poczytać co na jego temat mają do powiedzenia To znamienne, że dwóch Polaków w Borussi nie trzymało z trzecim Polakiem tylko z Niemcami... a Kuba był outsiderem
Ale nie o tym.
Nikt o zdrowych zmysłach nie kwestionuje Błaszczykowskiego jako piłkarza. Zawodnik może nie wybitny, ale na pewno klasy światowej przez pewien okres. Ja też tego nie kwestionuje.

Ale mam prawo do własnej oceny przez całokształt Kuby Błaszczykowskiego, a dla mnie ważniejsze jest nie jak się zaczyna a jak się kończy. Piszesz Wolfy o pewnym bankructwie w przypadku braku jego zaangażowania, ale tego nie wiesz. Być może wtedy byłby tu Kwiecień a nie trio. Były tez inne opcje. Ale Kuba jako legenda wyglądał najlepiej do tanga.
Finał jest taki, że klan błaszczykowskich spuścił Wisłę do 1 ligi i bardzo mocno utrudnił jej awans do ekstraklasy. Swoją nieudolnością, cechami charakteru (oblężona twierdza, wiemy najlepiej, nikt nam nie będzie mówił co i jak mamy robić, wy się nie znacie, wy nie wiecie, my mamy monopol na wszechwiedzę), dyletanctwem brata, ciągnięciem brata na stanowisko, którego nigdy nie powinien piastować (i żadne lody, ze strony serka pod adresem Dawida ilu to sponsorów przyprowadził i jak ciężko pracował tego nie zmienią, bo fakty co do sponsorów zostały obnażone, a efekt pracy znamy - spadek i paraolimpiada sportowa na początku obecnego sezonu), podejmowaniem błędnych decyzji, wprowadzeniem do klubu toksycznej atmosfery podejrzliwości wobec każdego.

No ja nie potrafię wobec tego wszystkiego przejść do porządku dziennego i patrzeć na faceta, który się puszy jakby był ideałem i wzorem do naśladowania No nie.

Tyle polemiki z Tobą wolfy, bo generalnie w ocenie Twojej osoby zgadzam się z Piknikiem. I nie sądzę, że zrozumiesz choćby pół zdania z tego, co powyżej.

Piknik.
PS1. Zgadzam się z Tobą, brak wiedzy to błogosławieństwo i piłka jakby inaczej wtedy smakuje
PS2. Bardzo bym chciał taki scenariusz widzieć Ale PO to będzie loteria. Jeden mecz, jeden błąd, jedna kartka może zniweczyć trud.

PS3. Odpowiedź była taka, że trudno powiedzieć. W kwietniu ktoś podobno zaznajamiał się z niektórymi dokumentami, ale trwało to dwa lub trzy dni. Zgodzisz się, że to zdecydowanie zbyt krótki czas na pełny audyt, bo więcej czasu poświęca się temu zdalnemu.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 21.05.2023, 15:58
Ja to już myślałem ze bileter w truskolasach. A tu taka niespodzianka
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.05.2023, 16:14
Wynik meczu z Podbeskidziem bardzo cieszy, kilku naszych zawodników zagrało jak na ich możliwości rewelacyjnie, ale przestrzegałbym przez huraoptymizmem w ocenach.

Szot mimo bramki i asysty nie stał się nagle wybitnym obrońcą, którego spokojnie można wystawiać w starciach z silnymi rywalami. Jaki z niego jest wspaniały defenzor, pokazał zwłaszcza przy nieuznanej bramce Bilińskiego, który nawinął go jak dziecko.

Również Jaroch własną strefę często krył na radar, co wykorzystywał lewy wahadłowy Podbeskidzia. Tak jak On grał w kryciu i asekuracji, nie wolno grać w żadnej sensownej lidze.

Błędów nie ustrzegli się także środkowi obrońcy, na szczęście tym razem Podbeskidzie nie potrafiło ich wykorzystać.

Teraz druga linia: więcej można było oczekiwać od Vilara, choć nie grał źle. Tachi i Igbekeme byli przydatni. James nie jest ofensywnym pomocnikiem i nie ma dobrego strzału, ale i tak dawał sporo pozytywów. Tym razem podobał mi się Duda, który grał dość odpowiedzialnie i potrafił sensownie podać piłkę. Wprowadzony w drugiej połowie Sapała dał dobrą zmianę. Błaszczykowski grał zbyt krótko, by wyrokować, na ile teraz po powrocie będzie w stanie pomóc zespołowi.

Niewątpliwie swój najlepszy mecz w Wiśle rozgrywał Rodado: strzelił nie tylko dwie arcyważne bramki, ale wreszcie pokazał też umiejętność zwodu i dryblingu. Absolutnie lider Wisły w tym spotkaniu. Aż się chce zapytać, czemu tak późno pokazał się z tak dobrej strony?
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 21.05.2023, 16:55
PS2. Bardzo bym chciał taki scenariusz widzieć Ale PO to będzie loteria. Jeden mecz, jeden błąd, jedna kartka może zniweczyć trud.
PS3. Odpowiedź była taka, że trudno powiedzieć. W kwietniu ktoś podobno zaznajamiał się z niektórymi dokumentami, ale trwało to dwa lub trzy dni. Zgodzisz się, że to zdecydowanie zbyt krótki czas na pełny audyt, bo więcej czasu poświęca się temu zdalnemu.
Co do awansu to wydaje się, że szanse na drugie miejsce są już małe (ale dalej są), ale trzecie miejsce mamy prawie pewne. A przewaga własnego boiska powinna być rozstrzygająca.

Co do audytu to tego się spodziewałem. Nie dałoby się pełnego audytu utrzymać w tajemnicy w tak medialnej spółce jak Wisła. Czyli opowieść o sprawdzonym i wiarygodnym inwestorze, mającym wpłacić środki tuż po podpisaniu umowy, która leży gotowa na stole prezesa okazała się zgodnie z przewidywaniami bajeczką dla naiwnych. Pytanie, które z tych trzech elementów są prawdą, a które nie. Miejmy nadzieję, że inwestor naprawdę wiarygodny i mimo wszystko dalej zainteresowany.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 21.05.2023, 16:57
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wynik meczu z Podbeskidziem bardzo cieszy, kilku naszych zawodników zagrało jak na ich możliwości rewelacyjnie, ale przestrzegałbym przez huraoptymizmem w ocenach.

Szot mimo bramki i asysty nie stał się nagle wybitnym obrońcą, którego spokojnie można wystawiać w starciach z silnymi rywalami. Jaki z niego jest wspaniały defenzor, pokazał zwłaszcza przy nieuznanej bramce Bilińskiego, który nawinął go jak dziecko.

Również Jaroch własną strefę często krył na radar, co wykorzystywał lewy wahadłowy Podbeskidzia. Tak jak On grał w kryciu i asekuracji, nie wolno grać w żadnej sensownej lidze.

Błędów nie ustrzegli się także środkowi obrońcy, na szczęście tym razem Podbeskidzie nie potrafiło ich wykorzystać.

Teraz druga linia: więcej można było oczekiwać od Vilara, choć nie grał źle. Tachi i Igbekeme byli przydatni. James nie jest ofensywnym pomocnikiem i nie ma dobrego strzału, ale i tak dawał sporo pozytywów. Tym razem podobał mi się Duda, który grał dość odpowiedzialnie i potrafił sensownie podać piłkę. Wprowadzony w drugiej połowie Sapała dał dobrą zmianę. Błaszczykowski grał zbyt krótko, by wyrokować, na ile teraz po powrocie będzie w stanie pomóc zespołowi.

Niewątpliwie swój najlepszy mecz w Wiśle rozgrywał Rodado: strzelił nie tylko dwie arcyważne bramki, ale wreszcie pokazał też umiejętność zwodu i dryblingu. Absolutnie lider Wisły w tym spotkaniu. Aż się chce zapytać, czemu tak późno pokazał się z tak dobrej strony?
Rodado wczoraj fajnie, ale druga strona medalu jest taka, że obrońcy z nr 3 i 14 to byli jacyś kabareciarze przebrani w koszulki pbb. Chłopy prezentowały zdumiewający poziom.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 21.05.2023 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.05.2023, 17:50
Trzeba być naprawdę mocno zakompleksioną osobą, aby czepiać się Kuby o ten neutralny, ba nawet mocno pokorny wywiad. Facet praktycznie co zdanie dziękuje kibicom, a i tak mu się obrywa - tak dla zasady

Co do Szota, może i nie jest to na tą chwilę klasowy defenzor, ale przestał być słabym punktem drużyny. Nie daje się już przestawiać jak junior, a i z przodu potrafi coś ugrać. W sumie 2 gole i asysta na 490 minut gry to całkiem zacne statystyki jak na defenzora, w dodatku rezerwowego.

Mi osobiście przestało drżeć serducho jak szła piłka na jego stronę. Wcześniej tego komfortu nie miałem.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.05.2023, 17:59
Proszę nie zachowujcie się jak miękkie faje na tłiterze....

Nie wiem co się stało po przerwie... opcje sa dwie: Podbeskidzie spuchło po graniu w 1 połowie (podwajanie krycia non stop) albo załamka po golu na 2:0. Drżałem do 50 minuty, Podbeskidize atakowało, strzał, pod poprzeczkę niby prosty bo Biegański obronił, ale wyglądał groźnie Później metamorfoza Bielska.

Żadna taktyka, żaden genialny mecz... bez jaj.

CISSE --- nie no gość jest tak słaby, że płakac się chce. Balon leci do niego pół godziny - taki crossowy, ten przyjmuje drugie pół godziny i potem wjezdza w aut. Na 10 dryblingow 2 udane. Dwóch przeciwników, a on wjezdza prosto w nich jakby byli niewidzialni.

ALE NAJLEPSZE Bijemy róg, Mikki wykonawca pokazuje Cisse, aby został w miejscu, w którym stoi Cisse potakuje głową, by po sekundzie podbiec do Villara 2 metry bliżej Miki machnął ręką i dośrodkował

Takiego... bezmyślnego czarnoskórego grajka nie było u nas NIGDY.

W każdym razie, brawo za walkę (Szot mnie nie kupuje, bramka Bilińskiego obciąża również jego konto). Jedziemy dalej, walczymy o 3 miejsce i dwa mecze u siebie. Wierzę, że na R22 damy radę.

PS: Rodado mnie zaskoczył, w 1 połowie pokazywał to co zwykle, ślamazarne ruchy, sygnalizowane strzały, zbieranie się pół godziny, a tu nagle w drugiej nie dość że dwie fajne bramki to jeszcze dwa extra podania. Niestety nie mam wątpliwości , że to przypadek przy pracy - 35 letni Biliński za 10 koła zł >>>> Rodado za 20k euro

PS2: James super mecz w przeciwieństwie do Kacpra, który chował się za rywalem. Zauważyłem, że Duda dużo więcej daje w obronie i świetnie prezentuje się ja gra bardziej z tyłu.

PS3: Przywalanie się do Kuby to nawet nie frustracja a czyste s**wysyństwo.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.05.2023 o godz. 18:12.

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 21.05.2023, 18:31
Ciężko powiedzieć , czy gorzej prezentuje się Cisse czy Młyński. Tak czy inaczej, jak nie gra Mula, to nasza lewa strona to poziom 3 ligi.

do końca sezonu zostały 2 mecze z mocno przeciętnymi rywalami, które wygrać trzeba. W barażach będzie dużo ciężej, niestety. Ale wierzę że na r22 wygrywamy z kimkolwiek da los zagrać.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.05.2023, 18:35
@skarabeus - no i właśnie to jest takie bicie piany z Twojej strony. Ty wiesz wszystko, rozumiesz wszystko, jak Kuba spał z żoną to robiłeś za materac

Jasne.

Jedyny fragment do którego się odniosę to że nie wiadomo czy Wisła zbankrutowałaby bez Kuby. Wiadomo. Wie to każdy kto nie jest zakłamaną mendą. Kwiecień powiedział pas przed trio.
Ale no tak - jak negocjowali z Kwietniem to ty robiłeś za popielniczkę

Dobra, starczy już farmazoniarzu

@Elendil - moim zdaniem różnica między Cisse a Młyńskim jest gigantyczna. Pierwszy gra jak skrzydłowy, drugi gra gorzej w ofensywie niż Szot ostatnio. Wydaje mi się że skrzydłowy to nie jest po prostu pozycja dla Młyńskiego. Brak mu odpowiednich umiejętności. Lepiej by grał jako podwieszony napastnik, tyle że na tą pozycję ma zero szans.
Nie umie wygrywać 1 na 1, nie ma przyśpieszenia, nie ma dośrodkowania, drybling taki se. Umie strzelić, podać na bliższe dystanse. To nie jest skrzydłowy IMO. Inna sprawa że to po prostu słaby piłkarz jest.

Nie wiem skąd krytyka Cisse po dwóch niezłych meczach pod rząd. To nie jest Mula ani Villar, mimo wszystko jednak mocno absorbował obronę PBB.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2023 o godz. 18:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów