|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nadchodząca kolejka*
![]() Aktualna tabela* ![]() ![]() *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Obawiam się że przegramy.
Nie umiemy grać z drużynami takimi jak BBT, w ogóle nie umiemy grać z nikim kto nam się mocno postawi, na ławce mamy słabego trenera który nie ogarnia co się dzieje i nie potrafi reagować podczas meczu, poza Fernandezem najlepsi zawodnicy się leczą a zastępcy to bida z nędzą. Jak zagra Colley to możemy kilka wyłapać przez aktywny sabotaż, jak nie to pewnie jakiś farfocel, murowanko i gra z kontry. Niby oczywiste ale Sobolewski i tak będzie zaskoczony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2023 o godz. 10:35.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
z tabelki powyżej wynika, że Wisła wygra a Puszcza zremisuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
przegramy w Bielsku ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy w którymkolwiek meczu w kończącej się 1 lidze możemy się potknąć, ale na pewno nie w piątkowym.
Nie, jeśli chcemy mieć minimum jeden mecz barażowy u siebie. Będzie jakieś 2-1, 3-2, na pewno nie liczę na mecz na zero z tyłu. Nie przy tak abstrakcyjnej obronie. I oby parapredator wylądował z powrotem na swoim wygrzanym miejscu na ławce rezerwowych |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Colley powinien po tym meczu wylądować na trybunach. To nie pierwszy jego zawalony mecz, nie drugi, nie trzeci nawet. On nam cztery-pięć meczy w tym sezonie zawalił i absolutnie nie widać poprawy, ba - do bezsensownych rzutów wolnych i karnych oraz mijania się z piłką dołożył wywracanie się o własne nogi. Nie wiem co jeszcze ma zrobić żeby wypaść z osiemnastki meczowej? Strzelić samobójczego hattricka?
To ja już wolę Szota albo Skrobańskiego. Takiej komedi chyba nie odwalą. W ogóle to ja sobie takiego parodysty nie przypominam w ostatnich dwudziestu latach, a graliśmy przecież w Ekstraklasie. A ten takie jaja szczebel niżej odwala, mimo że był zatrudniany do gry w lepszej lidze za o wiele za duże pieniądze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.05.2023 o godz. 12:27.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
3 punkty albo awans bezposredni pa pa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dwa najbliższe mecze, to ostatnia szansa dla Sobolewskiego żeby udowodnić, że potrafi coś więcej niż rzucić piłkę Hiszpanom i kazać grać swoje. Miejmy nadzieje, że w razie braku 6 punktów, niektórzy kibice i włodarze w końcu zrozumieją, że "wiślackie DNA" wystarcza żeby grać w FLSie w barwach Socios, a nie trenować pierwszą drużynę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Można się jedynie licytować czy on czy Janicki to najgorszy stoper który występował w Wiśle w ostatnich 10 latach. Katastrofalne pobyty obu panów w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kończąc wątek, to jednak Janicki grał w Ekstraklasie, nie zawalał meczy w pojedynkę, a na pewno nie w takim stylu i później jednak jakoś jeszcze pograł na tym poziomie. Myślę że Colley jest najgorszy.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Uważam, że każda seria się kiedyś kończy, w piątek najwyższa pora na zakończenie serii wygranych przy Reymonta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie to jeden z najważniejszych meczy ostatnich lat, który może nas bardzo zbliżyć lub oddalić od celu, co może mieć wpływ na kilka najbliższych lat.. oby na plus
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Natomiast Colley - poprzednia runda, czy ta w I lidze.... to dramat. Tykająca bomba. Co znowu wymysli? Bezmyslny faul w polu karnym? idiotyczna ręka w polu karnym? Czy też potknie się i pozwoli rywalowi strzelić gola... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Z tej tabelki wynika, że wracamy na 2 miejsce
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z dobrych wiadomości, Termalika grała w poniedziałek, my graliśmy w piątek. Więc mamy 3 dni odpoczynku więcej, niż przeciwnik.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raport żółtek przed Termaliką:
8 - I. Łasicki (pauza) 7 - K. Duda, 6 - B. Jaroch 4 - V. Basha (pauza), M. Młyński 3 - D. Szot, J. Colley, L. Fernández, D. Junca, M. Żyro, M. Villar 2 - B. Moltenis 1 - M. Biegański, J. Niewiadomski, W. Szywacz, M. Cissé, Tachi, I. Sapała, S. Benito, J. Igbekeme, A. Rodado ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Coley zagra w parze z Tachim i uratuje nam dupę. Bo te biadolenia po ostatnim meczu są żenujące. W czym był lepszy Łasicki od Coleya? W niczym. Ale to Coley zawalił mecz, bo się potknął i zrobił karnego. Łasicki się nie potknął tylko dał się wkręcić w ziemie jak trampkarz, ja bym się wolał potknąć.
Wygramy pewnie !! ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Termalika można wykupić pod linkiem:
https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385 Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link). PS. Mecz w Polsacie Sport (piątek, godz. 20:20) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nadal mniej karykaturalnie niż Colley moim zdaniem, a to że nie zawalił czterech bramek to wina braku skuteczności ŁKSu. Poza tym - to była Ekstraklasa.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
przecież nie gramy z Puszczą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Bez Hiszpanów będzie bardzo ciężko, bo nie ma kim grać...
Ale nadzieja umiera ostatnia. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Termalika zdecydowanym faworytem. Grają o awans, to jest dla nich kluczowy mecz. Podbudowani zwycięstwem z Sosnowem, zmotywowani dodatkowo przez Witkowskich, którzy mecze z nami traktują bardzo osobiście i ambicjonalnie.
Tymczasem Wisła w zdziesiątkowanym składzie, bez ławki rezerwowych (już chyba nawet Skrobański z Cisse na niej usiądą), z morale mocno osłabionym po kolejnym wpierdzielu - trzecim w ostatnich 5 meczach. Parafrazując słowa redaktora Karcza - w ostatnim miesiącu Trener Sobolewski więcej meczów przegrał niż wygrał, takie są fakty. Dodatkowi ci z liderów, którzy akurat zagrają - czyli Fernandez i James - są w widocznie słabszej formie. Nie spodziewam się jakiejkolwiek zdobyczy punktowej w tym meczu, remis byłby naszym wyraźnym sukcesem. Oby tylko nikt nie doznał kontuzji, która mogłaby wykluczyć z meczów barażowych. Co do personaliów - spróbowałbym Brody na bramce, uważam że w perspektywie baraży właśnie, chłopak powinien wchodzić w rytm meczowy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Biegański wypełnia wymóg młodzieżowca. Z Brodą w bramce to w składzie by musiał być Duda zmieniony w 2 połowie przez Szywacza.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Duda i tak zagra, więc nie widzę problemu.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Przepraszam, bo dużo pracy ostatnio i nie jestem na bieżąco (kilka ostatnich postów przeczytałem): my to jutro gramy z Barceloną czy innym Realem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie, ale gramy bez 1 lub 2 skrzydeł z drużyną, której wystarczy to, że nie przegra (chyba że nasi Hiszpanie ozdrowieją). My za to musimy za wszelką cenę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przegrana raczej definitywnie zamyka temat awansu bezpośredniego, przy okazji komplikując sytuację w barażach.
Nie wiem jak, nie wiem kim, ale po prostu musimy ten mecz wygrać. Korzystny wynik w tej sytuacji kadrowej możliwy jest chyba tylko na R22. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Nie musimy grać z Realem, żeby zwycięstwo nie było takie pewne. |
|
|

|
||||||