The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2023, 09:04
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Staty po Chojniczance.
Na konferencji prasowej zadano tylko jedno pytanie naszemu trenerowi ...
Kod:
Wisła Kraków    razem   dom   wyjazd
kolejka         29      15     14
punkty          51      31     20
średnia          1,76    2,07   1,43
Procent meczów  85%          

Baraże          53          
Brakuje          2          
średnia na mecz  0,40     

awans vice      64          
Brakuje         13     
średnia na mecz  2,60
Statystycznie nie mamy już szansy na 1 miejsce ale do ŁKSu tylko 5 punktów i kolejny mecz przeciwko sobie, niestety w Łodzi.
Możesz mi wyjaśnić jak to możliwe, że nie mamy nawet statystycznej szansy na 1 miejsce? Jeśli np. wygramy wszystko, a ŁKS potknie się jeszcze na Odrze Opole to powinniśmy ich wyprzedzić? Czy ja czegoś nie kapuję?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.04.2023, 09:41
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Możesz mi wyjaśnić jak to możliwe, że nie mamy nawet statystycznej szansy na 1 miejsce? Jeśli np. wygramy wszystko, a ŁKS potknie się jeszcze na Odrze Opole to powinniśmy ich wyprzedzić? Czy ja czegoś nie kapuję?
To by znaczyło że ŁKS punktuje jako statystycznie najgorszy mistrz 1 ligi od lat.

PS. I tak, ale to ja ich deprecjonuje...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.04.2023, 11:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To by znaczyło że ŁKS punktuje jako statystycznie najgorszy mistrz 1 ligi od lat.

PS. I tak, ale to ja ich deprecjonuje...
Tylko zakładając, że to ŁKS będzie na końcu na 1 miejscu. Jeśli będzie to Ruch, Wisła czy nawet TBB, to któraś z tych drużyn będzie najsłabszym mistrzem 1 ligi ostatnich lat

Cieszę się, że mamy teraz mecze z czołówką, bo to da jednoznaczną odpowiedź na pytanie, czy zasługujemy na awans bezpośredni, czy potrafimy bić tylko drużyny ze środka i z dołu, a więc max baraże.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.04.2023, 12:08
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Tylko zakładając, że to ŁKS będzie na końcu na 1 miejscu. Jeśli będzie to Ruch, Wisła czy nawet TBB, to któraś z tych drużyn będzie najsłabszym mistrzem 1 ligi ostatnich lat

Cieszę się, że mamy teraz mecze z czołówką, bo to da jednoznaczną odpowiedź na pytanie, czy zasługujemy na awans bezpośredni, czy potrafimy bić tylko drużyny ze środka i z dołu, a więc max baraże.
Mam takie samo zdanie. Natomiast dodam jedno ALE

Czym się różni nasze przegrywanie z Puszcza czy Ruchem od podobnych wtop innych faworyzowanych druzyn? Kompletnie niczym.

Liczy się regularność w klepaniu przeciętych zespołów (który wg mnie jest w tej lidze obecnie ok 70%). 3 punkty zdobyte z GKSem Tychy w końcowym rozrachunku znaczą tyle samo co 3 punkty z Puszcza. Poza sytuacjami gdzie może mieć znaczenie bilans bezpośrednich spotkań przy równej ilości punktów.

Nawiązałem do zespołu GKSu Tychy bo na starcie rundy wiosennej ŁKS stracił z nimi 2 punkty u siebie. W klepaniu drużyn 6-18 wiosna idzie nam perfekcyjnie. Nikt z czołówki nie może powiedzieć tego samego.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.04.2023, 12:49
Elendil napisał(a):Wyświetl post

Najsłabszym była Sandecja w sezonie 2016/17 z 61 punktami.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.04.2023, 10:15
Tak.
Tu jest mowa o szansach statystycznych a nie o matematycznych.
Statystycznie nie zdobędziemy już tyłu punktów ile statystycznie trzeba było na zajęcie pierwszego miejsca.
Matematycznie nadal jest to możliwe
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.04.2023, 12:46
Bo statystycznie - średnia z ostatnich 11 lat na 1 miejsce potrzeba 68 punktów. A nasz max to 66.
To co podaję jako "statystyczne" dane to bazuje na średniej od sezonu 2011/12.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów