|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
MaLK:
z jednym się wszyscy zgodzą => nasza ławka, to skład złomu, papy i drewna. Wypadają z meczu dwaj kluczowi zawodnicy na lewej stronie. Za żadnego z nich nie ma na ławie nawet namiastki zmiennika. Pierwsza myśl: trenejro ch...wo wyznaczył skład. Ale tego już nie zmienimy. Trzeba kombinować. Druga myśl: mieliśmy kilka meczy pod kontrolą i trenejro zamiast dawać po 25-30 minut pograć ewntualnym zmiennikom (by sie oswoili z reszta zespołu, z grą o stawkę), to sprawę zj....ał i wstawiał na 5-10 minut , że nawet piłki nie mieli okazji kopnąć. Ale tego już nie zmienimy. Trzeba kombinować. Najpierw wypada lewoskrzygłowy. Sobol wstawia Szywacza - środkowy, bez szybkości, zaliczył na boisku kilka kilkuminutowych ogonów. Ja bym wstawił Żyro - wiem, że tez wolny, bez błysku i formy. Ale cokolwiek doświadczony i trochę ograny. na skrzydle. Druga opcja ; James -ŚRODKOWY, ALE szybszy, radzi sobie lewą nogą, ma drybling i podanie/wrzutkę. W jego miejsce na środek może właśnie Szywacz lub Basha. Wypada kolejny z lewej - obrońca. Sobol wstawia w jego miejsce Szota. Gość od roku, albo i więcej , bez minut. Dotychczas przez kilka ostatnich lat ogrywany NA PRAWEJ stronie. Co sie mogło nie udać? Jak już on, to bym go jednak walnął na PRAWĄ stronę, a na lewo przerzucił Jarocha, który już kilka razy był na lewej próbowany => z powodzeniem.. Jak już nie chcemy ingerować w genialnie ustawioną taktyke i w dalszym ciągu "gramy swoje" bez względu na zmianę okoliczności, to po prostu nie rozumiem geniuszu PMS Sobola. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
Łatwo się krytykuje zmiany do momentu, w którym człowiek nie spojrzy na ławkę rezerwowych i nie zaczyna sam wybierać spośród mniejszego i większego zła. Zwracam kolejny raz uwagę na to, że my nie dyskutujemy o tym, że taki Żyro byłby lepszym zmiennikiem, bo swoimi występami dał na to nadzieję. My dyskutujemy o tym, że Żyro mógłby być lepszym zmiennikiem POMIMO tego, że w poprzednim meczu dał katastrofalną zmianę, POMIMO tego, że w poprzednim meczu nie dał na to ani krzty nadziei. W ten sposób można uzasadnić, że każda inna zmiana byłaby lepsza, ale to nie jest wnioskowanie na podstawie rzeczywistości (dotychczasowych zdarzeń i doświadczeń) tylko na podstawie zakłamywania rzeczywistości. Można i tak, to wolny kraj i wolna dyskusja. Ale siła takiego argumentu jako zarzutu - jest jednak cokolwiek znikoma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Czy Ty w ogóle czytasz to co piszesz przed wrzuceniem, zastanawiasz się czy ma sens? Bo nie ma. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Czas pokazuje, że jedyną "racją", jaką masz na tym forum jest to, żeby zawsze być przeciwko innym ![]() W czym miałeś rację pisząc, że Szot za Junkę? W tym, co pokazał Szot w ostatnim meczu? Czy może w tym, że przewidywałeś kontuzję Junki, chociaż ni cholery do tego się nie odwoływałeś, bo dyskutowałeś o tym, że zmiana miała być po to, żeby Junca nie dostał żółtka i tylko o tym. To, że Junca złapał kontuzję nie ma z tym nic wspólnego. Czysty przypadek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Otóż tak, przewidziałem możliwą kontuzję Junci bo od dawna gra na blokadach i pisałem o tym w kontekście zmian na Stali (druga sprawa to kartki). Nie było to wielkim osiągnięciem, bało się tego wiele osób - no ale jesteś za głupi żeby dodać dwa do dwóch. Albo nie czytasz na co odpowiadasz. A może nie rozumiesz? Dla mnie jeden wuj, jest jakiś minimalny poziom poniżej którego nie ma sensu schodzić. Tandetne psychologizowanie i próby oceny mojego charakteru oleję, są granice żenady. Co zabawne, większą tragedię od Brzęczka w tamtej rundzie zaliczył Sobolewski. Jak kiedyś napisałem - Brzęczek to tragiczny menedżer, trener od Sobolewskiego lepszy. Ale wszystko na ten temat zostało już napisane. A polew - mam gdzieś z czego polew mają takie prymitywy jak Ty. Jest takie powiedzenie: upewnij się że śmieją się z Tobą, a nie z Ciebie. Ma akurat zastosowanie. Także lepiej się przewietrz bo ciśnienie pokrywkę unosi i maska opada. Inteligencji wodolejstwem nie zastąpisz, ale możesz nadal kulturę symulować ![]() I na tym kończymy. Jesteś za głupi żebyśmy się tak dalej bawili - zero treści w Twoich postach, zero merytoryki, tylko przepychanki, ataki, próby szukania haków i przekręcanie wypowiedzi. Jak napiszesz coś z sensem i na poziomie to może się odniosę. Do tego czasu - produkuj się do woli. Polecam przypisywanie frustracji seksualnych i małych narządów płciowych - klasyka jest klasyką nie bez powodu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
14 meczów, 1 zwycięstwo, 7 remisów, 6 porażek, średnia 0,71 pktów na mecz, odpadnięcie z PP z trzecioligowcem Sobolewski po przejęciu drużyny od Brzęczka w trakcie rundy: 8 meczów, 2 zwycięstwa (jedno po karnych), 4 remisy, 2 porażki, średnia 1,0o pkt na mecz odpadnięcie z PP z drugoligowcem Jak zwykle - Wolfy sam przeciwko faktom. Wyniki obu po samodzielnym przepracowaniu przygotowań litościwie przemilczę. Czy Sobolewski to dobry trener? Nie. Przeciętny. Czy oceniasz go zupełnie innymi miarami niż Brzęczka, o którego cały czas zakładałeś "spokojnie, zaraz się rozkręci"? Oczywiście. Czy ma to sens? Tylko dla Ciebie. W mieszanie z błotem rozmówcy nie chce mi się wchodzić. To nie mój poziom. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaczynam się obawiać że nie robisz tego celowo.Czy ja twierdzę że Brzęczek jest lepszy od Guli? No nie bardzo. Ba, twierdziłem że Gula to dobry trener tylko nie na tamtą Wisłę, a po półtora roku zmieniłem zdanie - to dobry trener, zespół był gówniany. Twierdzę że Brzęczek jest lepszy od Sobolewskiego (jako trener, menedżer z niego gówniany). I to jest banalnie proste do udowodnienia, 1.42 vs 1.16. Brzęczek to gorszy trener niż Gula, nie twierdzę inaczej. Czy dałem Sobolewskiemu szansę? Dałem. Skompromitował się. 1,16 to jedno, jego pomysły taktyczne - coś o wiele gorszego. Ja jestem przeciw faktom? Nie, jestem przeciw ludziom ubogim w intelekt i prawdę takim jak Ty, które nie rozumieją co czytają i robią z logiki studentkę gender studies. To co tutaj tworzysz to logiczny bełkot. Brzęczek ma gorsze liczby niż Gula w Ekstraklasie, Sobolewski ma lepsze w pierwszej lidze niż Brzęczek w Ekstraklasie ale gorsze niż Brzęczek w pierwszej lidze. Co jest bardziej miarodajne? Porównywanie wyników dwóch zupełnie różnych zespołów w różnych ligach czy tego samego personalnie zespołu w tej samej lidze? Napisałbym że to pytanie retoryczne ale mam litość - to drugie. Co Tobie wyszło to jedno, chciałbym wiedzieć jak do tego doszedłeś ale na tym etapie boję się zapytać. Naprawdę - nie kompromituj się. P.S. Zaczynam mieć wrażenie że bierzesz mnie na litość i - co przerażające - to działa...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.04.2023 o godz. 20:37.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|