The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2023, 13:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oj, manipulujesz i to bardzo. Tachi i Mula to zawodnicy pierwszego składu górujący piłkarsko nad Dudą i Młyńskim których zastąpili. Basha też by pewnie grał zamiast Tachiego gdyby tylko był zdrowy.

Dobrze wiesz że chodzi o wpuszczenie Dudy i Młyńskiego którzy są daremni i każde ich wejście osłabia naszą grę. Zwłaszcza ten drugi ma serię czterech tragicznych wejść z ławki, a Sobolewski z uporem maniaka co mecz wpuszcza ich na ostatnie dwadzieścia minut.

Zero myślenia przez Sobolewskiego o tym kogo kiedy wpuścić. Zero elastyczności taktycznej. Pomysł z Żyro i Ondraszkiem OK - ale na ostatnie 5 minut i po zastąpieniu Muli sabotażystą Młyńskim? Gdzie tu sens i logika? Wysoki Żyro może wejść na 20 minut z Odrą ale z Puszczą kiedy pałujemy w pole karne już nie?

@Manhunt. - tak jak napisałem wcześniej: puknij się w głowę, bo próbując być fajny bronisz patologii. Na szczeblu centralnym nie ma miejsca na coś takiego.
A potem wielkie zdziwienie że w pierwszej lidze nie ma pieniędzy i sponsorów, jak decydenci sami ośmieszają swój produkt pozwalając na taki syf. Albo próbujemy iść do przodu i doskakiwać cywilizacyjnie do lepszych lig, albo organizujemy zawody piłki gnojowej. Od razu widać że Puszcza to jakaś czwarta liga pod względem infrastruktury i mentalności, kto im pozwolił grać tak wysoko?!

Załóżmy że jestem zwykłym kibicem, zapłaciłem 10 zł żeby zobaczyć sobie co ta "hiszpańska" Wisła tak gra i jeszcze mecz stulecie Niecieczy - zaciekawiło mnie. A tutaj taki strzał mokrą ścierą w ryj.
Wykupię potem dostęp do jakiegokolwiek meczu? Jaką opinię wystawię pierwszej lidze?
Ale najważniejsze że wsioki w Niecieczy mieli swoje święto i sędzia im go nie popsuł nie dopuszczając boiska do gry. Brawo.
w Niepołomicach

poza tym zgoda

w dodatku (o zgrozo!) oni mają jeszcze realne szanse w ekstraklasie zagościć...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.04.2023, 19:35
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
w Niepołomicach

poza tym zgoda

w dodatku (o zgrozo!) oni mają jeszcze realne szanse w ekstraklasie zagościć...
Nie mają. Nie spełnią wymogów formalnych. Na pierwszą ligę w sumie też nie spełniają, ale w Ekstraklasie Canal+ daje pieniądze i wymaga.

@guardian_angel - ty Kiwiora z Dudą porównujesz, czy nie wyłapałem ironii?
Są młodzi gracze którzy zasługują na grę i rokują. My mieliśmy Brożków, Strąka, Błaszczykowskiego, Boguskiego, Małeckiego, Chrapka, Mączyńskiego (którego Skorża nie wystawiał ale odpalił gdzie indziej). Oni wszyscy wywalczyli sobie miejsce w składzie, grali dobrze, stawianie na nich miało sens.
Nie mam nic przeciwko wystawianiu młodych którzy odwdzięczają się w miare regularnie dobrą grą. Nie mamy nikogo takiego w składzie poza Biegańskim i Brodą.
Jestem przeciwny ciągnięciu za uszu miernot i robieniu z nich wunderkidów. Mamy bardzo bogatą historię takich działań w ostatnich kilku latach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.04.2023 o godz. 20:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 14.04.2023, 15:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie mają. Nie spełnią wymogów formalnych. Na pierwszą ligę w sumie też nie spełniają, ale w Ekstraklasie Canal+ daje pieniądze i wymaga.

@guardian_angel - ty Kiwiora z Dudą porównujesz, czy nie wyłapałem ironii?
Są młodzi gracze którzy zasługują na grę i rokują. My mieliśmy Brożków, Strąka, Błaszczykowskiego, Boguskiego, Małeckiego, Chrapka, Mączyńskiego (którego Skorża nie wystawiał ale odpalił gdzie indziej). Oni wszyscy wywalczyli sobie miejsce w składzie, grali dobrze, stawianie na nich miało sens.
Nie mam nic przeciwko wystawianiu młodych którzy odwdzięczają się w miare regularnie dobrą grą. Nie mamy nikogo takiego w składzie poza Biegańskim i Brodą.
Jestem przeciwny ciągnięciu za uszu miernot i robieniu z nich wunderkidów. Mamy bardzo bogatą historię takich działań w ostatnich kilku latach.
Wszyscy z wymienionych byli ciągnięci za uszy, wcześniej kopali się po czołach jeszcze bardziej niż Duda, nawet Brożek dopiero za Smudy (przy dużej jego zasłudze...) zaczął się stawać Panem Piłkarzem...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów