The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2023, 10:29. 19 kolejka, Wisła Kraków - Resovia, 10 luty 2023, 20:30
Nadchodząca kolejka*

Aktualna tabela*

wracamy
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.02.2023, 22:07
Tylko 3 pkt.
Odpowiedz cytując
WiateritoTSW
Member

Od: 03.2019

Stary 05.02.2023, 14:18
Wracamy do gry, nakręcamy się, czy wiadomo coś o niedostępnych piłkarzach na piątek?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.02.2023, 16:45
Mam nadzieję na 3 punkty po grze dającej chociaż cień nadziei, że coś z tego będzie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.02.2023, 16:56
Ja, natomiast, mam nadzieję, że zobaczymy chociaż jakiś zalążek dobrze budowanej drużyny, jakieś przemyślane ustawienie, jakieś przemyślany sposób budowania akcji, elementy pozwalające wierzyć, że w kolejnych meczach nie będziemy musieli liczyć na żaden szczęśliwy traf, lecz że wszystko jest w rękach tej, oby drużyny, a nie zbieraniny kopaczy.
Że będzie szybkość, będzie siła w starciach 1 na 1, będzie agresja boiskowa i panowanie nad wydarzeniami na boisku.

...
ale się rozmarzyłem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.02.2023, 19:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ja, natomiast, mam nadzieję, że zobaczymy chociaż jakiś zalążek dobrze budowanej drużyny, jakieś przemyślane ustawienie, jakieś przemyślany sposób budowania akcji, elementy pozwalające wierzyć, że w kolejnych meczach nie będziemy musieli liczyć na żaden szczęśliwy traf, lecz że wszystko jest w rękach tej, oby drużyny, a nie zbieraniny kopaczy.
Że będzie szybkość, będzie siła w starciach 1 na 1, będzie agresja boiskowa i panowanie nad wydarzeniami na boisku.

...
ale się rozmarzyłem
Coś z tego zauwazyłes w sparingach bo ja trochę ślepy już jestem z racji wieku i widziałem u Nas w większosci indywidualne akcje ,może przeoczyłem a moze było to w piątkowym sparingu ale tgo nie widziałem
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.02.2023, 21:10
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję na 3 punkty po grze dającej chociaż cień nadziei, że coś z tego będzie.
Mam to samo.

I ta nadzieja że kiedyś ten pech się od nas odwróci. Dużo zostało zrobione aby w końcu tak się stalo (co nie znaczy że nie mogło być więcej, lepiej, inaczej).

Ktoś powiedział że Wisła jest Hiobem polskiej piłki. Pora żeby przestała nim być.

Jak mamy liczyć się w walce o baraże to innego wyjścia niż 3 punkty w piątek sobie nie wyobrażam.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 05.02.2023, 22:45
Jaki pech? Co Ty karherop pie.....lisz. Zaden pech nie dotknal Wisly. Wszystko co sie wydarzylo, to gdzie dzisiaj jestesmy, jest wypadkowa tylko i wylacznie decyzji, ktore byly podejmowane. Nie ma to z pechem nic wspolnego.
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.02.2023, 23:55
Nie widzę innego scenariusza niż 3 pkt. Wierzę w lepszą postawę niż w poprzedniej rundzie. Skład mamy całkiem w porządku.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 05.02.2023, 23:58
Ten mecz i każdy następny to mecz o życie czyli o baraże...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.02.2023, 08:29
Nasi galacticos wyjdą napakowani jak kabanosy, pierwsze 20 minut to będzie ogień i 1:0 dla nas.
Potem klasyczne wycofanie i w drugiej połowie gol dla Resovii po stałym fragmencie.

Po meczu Sobolewski wyjaśni że to jest początek, że drużyna wykonała świetną pracę i że on w nich wierzy.

Proste
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.02.2023, 08:56
Widzę, że wiara w narodzie nie ginie. Też bym bardzo chciał żeby się wiele zmieniło ale myśląc na chłodno to wiele się nie zmieni bo... wiele się nie zmieniło...

Przywarł do nas gen przegrywów i trzeba wielkich zmian w kilku płaszczyznach aby się tego pozbyć. No i trzeba też fachowców a nie półproduktów na stanowiskach trenerów itp
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 06.02.2023, 09:13
Myślę że będzie 2:2.
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 06.02.2023, 09:34
Carte blanche.

Mają czystą kartę. Mogą odmienić los klubu jak awansują. Aby tego dokonać trzeba wygrywać z kolejki na kolejkę, nie ma czasu na rozruszanie i jakiekolwiek pomyłki. Albo zrobią co do nich należy albo zostaną nieudacznikami na zawsze.

VAMOS!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.02.2023, 10:01
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jaki pech? Co Ty karherop pie.....lisz. Zaden pech nie dotknal Wisly. Wszystko co sie wydarzylo, to gdzie dzisiaj jestesmy, jest wypadkowa tylko i wylacznie decyzji, ktore byly podejmowane. Nie ma to z pechem nic wspolnego.
Może źle się wyrazilem. Dobrze by było gdyby pech nas też opuścił, bo Wisła w 2022 przyciągała wszystkie nieszczęścia. Jak taki Uryga nie może mówić o pechu skoro przez 5 lat nie opuścił ani jednego meczu, a przez ostatnie 1.5 roku opuścił 45?

I nie zgodzę się że wszystko jest zależne od nas. Tym bardziej biorąc pod uwagę stratę punktowa do premiowanych miejsc. Pewnie tak z 90%.

Kontuzje to często pech (choć nie zawsze ofc)
Pomylki sędziowskie to przypadek (chciałbym tak myśleć,.choć patrząc na niektóre orły z gwizdkiem...).
Stan boiska/warunki atmosferyczne/farfocle rywali/obijane poprzeczki - to losowość

Możemy mówić że "liczymy tylko na siebie". Ale przy stracie 12 pkt do lidera to jednak musimy liczyć też na potknięcia rywali i dobre układy spotkań.

Nic nie zmienia faktu że liczy się przede wszystkim nasza dobra, skuteczna i konsekwentna gra
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.02.2023, 10:31
Jestem pewien, że jak będziemy punktować ze średnią w okolicach 2 punktów na mecz, to nie będziemy się musieli na nikogo oglądać.
Kluczem są następne 3-4 spotkania, które albo zbudują w naszych wiarę, że może się udać, albo rozbiją totalnie team spirit, który mam nadzieję na zgrupowaniu w Turcji się urodził.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 06.02.2023, 11:59
Standardowo będzie nijako, czyli nietragicznie by wszystkich wyjebać na zbity pysk, nie będzie też świetnie/idealnie by móc świętować i liczyć się na szybki powrót do ekstraklasy. Zatem zremisujemy i nadal będziemy się łudzić, że przecież jest szansa, to pierwszy mecz, muszę się zgrać, nie było najgorzej.

Prawda jest taka, że potrzebujemy maszyny do zabijania, każdy mecz wygrywamy, jak na początku Cupiała. Tylko wtedy mamy szanse na awans.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.02.2023, 15:59
W Rzeszowie wygraliśmy 2:0
18' Michał Żyro
79' Igor Łasicki
Resovia po 18 kolejkach jest na 14 miejscu (my na 10) z 17 punktami (my 24).
Jak myślimy o barażach to takie mecze musimy wygrywać.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.02.2023, 17:06
2:2.......
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.02.2023, 18:22
Ja nie wierzę w obietnice awansu. Co runde słysza szumne zapowiedzi. A wychodzi na to ze staczamy się coraz niżej.
Wierzę natomiast, że mamy zespół najlepszy w tej buraczanej 1 lidze.
2:1 dla Wisły
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.02.2023, 18:39
Jak to co rundę słyszysz szumne zapowiedzi? Przecież przed rundą jesienną największy zarzut do zarządu i sztabu był taki, że nie zapowiedzieli wprost walki o powrót do Ekstraklasy.

Ja obstawiam awans do ESY po barażach.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 06.02.2023 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.02.2023, 19:17
Jutro (wtorek) od godziny 16:00 rusza sprzedaż biletów na mecz Wisła vs Resovia oraz karnetów na rundę wiosenną. Sprzedaż obejmie wyłącznie trybunę C.

Cennik biletów na mecz Wisła vs Resovia na sektor C:
- Dziecięcy: 10 złotych
- Normalny: 25 złotych
- Ulgowy: 19 złotych

Cennik karnetów na rundę wiosenną na sektor C:
- Dziecięcy: 75 złotych
- Normalny: 185 złotych
- Ulgowy: 140 złotych

bilety.wisla.krakow.pl

- www.instagram.com/wislakrakowsa
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.02.2023 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 06.02.2023, 19:53
Chciałbym żeby poprawiła się atmosfera wokół Klubu. Piłkarzom i całemu sztabowi przyda się trochę spokoju. Dlatego mam nadzieję, że wygramy zdecydowanie, ale też zobaczymy zalążek solidnej drużyny. Jak chodzi o sam awans to będzie ciężko, strata jest duża. Ważne żeby walczyli do samego końca
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.02.2023, 20:22
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nasi galacticos wyjdą napakowani jak kabanosy, pierwsze 20 minut to będzie ogień i 1:0 dla nas.
Potem klasyczne wycofanie i w drugiej połowie gol dla Resovii po stałym fragmencie.

Po meczu Sobolewski wyjaśni że to jest początek, że drużyna wykonała świetną pracę i że on w nich wierzy.

Proste
Tak z ciekawości zapytam czy widziałeś kiedyś kabanosa ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.02.2023, 22:08
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wierzę w obietnice awansu. Co runde słysza szumne zapowiedzi. A wychodzi na to ze staczamy się coraz niżej.
Wierzę natomiast, że mamy zespół najlepszy w tej buraczanej 1 lidze.
2:1 dla Wisły
To ile tych rund mamy już w 1 lidze? 5?

Przed poprzednia nikt nie zapowiadał awansu
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.02.2023, 23:02
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości zapytam czy widziałeś kiedyś kabanosa ?
Tak z ciekawosci zapytam czy potrafisz klaskac jadrami?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.02.2023, 11:25
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
W punkt. Pech to można mieć w pojedynczych meczach, nasze problemy na boisku były w 100% powtarzalne i niezależne od przeciwnika i sędziego.
Ba, ja w sparingu z Lask miałem Deja Vu jak nasze asy zaczęły robić rekontrukcję poprzedniej rundy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.02.2023 o godz. 11:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.02.2023, 14:17
Niby pisałem wcześniej, że czekam na nową rundę bez emocji, ale ostatni tydzień strasznie się wlecze.
Niech już będzie ten piątek i niech wiem: będzie chleb z tej mąki czy nie będzie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 07.02.2023, 15:10
Ja nie mam bladego pojecia Serce mowi ze bedzie, logika, ze skoro Kiko robil transfery, to sa to realne wzmocnienia. Ale ta sama logika podpowiada, ze robiac stale to samo nie mozna oczekiwac innych rezultatow niz wczesniej. A troche robimy to samo (Sobol).
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.02.2023, 16:28
Tu trzeba wjechać na pełnej ku**wie i wygrać ten mecz. Żadne remisy, tu nie ma czasu żeby się "rozkręcać" i "oswajać" z ligą.

Zobaczymy co były warte te wszystkie zmiany kadrowe.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów