|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zaczynamy robić wszystko, by ją "osiągnąć"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Właściciele: TOP (dokładają ile mogą, w gotówce i know-how) Sklep: TOP Trener 3 w 1: TOP Drużyna: TOP (wg właścicieli i trenera - ale skoro oni są TOP to nie mogą się mylić). Przychody od sponsorów: rosną czyli TOP. Co w takim razie jest nie tak? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Tak czy siak, średnia mamy 15k, 5 spotkań rozegranych , czyli +/- jakieś 700k PLN więcej w budżecie niż zakładaliśmy przy średniej cenie biletu 28 zł (nie wiem czy tyle jest, to strzał). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
700 k nadwyżki piszesz. To nawet na gaz w Myślenicach nie starczy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Znam speca z forum, który załatwi tonę węgla za 1400. Teraz tylko kwestia jak to rozegrać. Myśle, że wystarczy wstawić kilka kóz do głównych pomieszczeń i lecimy z tematem.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Z tymi Myślenicami to też ciekawa sprawa.. prezes Wisly narzeka na katastrofalne koszty utrzymania tej bazy, i mówi, że wolą wyjechać gdzieś na zgrupowanie, niż zostać w Myślenicach, bo taniej wyjdzie, a po czym dodaje, że chcieliby, żeby Wisła została właścicielem tej bazy w Myślenicach (to mniej więcej tak, jakby Wisła miała zostać operatorem stadionu Wisły, co byłoby dla Wisły samobójstwem, skoro drugie najbogatsze miasto w Polsce - Kraków - nie potrafi sobie poradzić z tym stadionem).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po zakupie bazy zeszłoby nam z kosztów prawie milion zł rocznie za jej wynajem. Bazę ma się cały rok, nie tylko w zimie, gdy wydatki związane z ogrzewaniem, przez obecne ceny, są olbrzymie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Teraz już nawet spółdzielnie mieszkaniowe kombinują jak montować fotowoltaike na dachach, a w w bazie w Myślenicach i tak Wisła.placi więc po co cokolwiek robić...
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.09.2022 o godz. 10:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Utrzymując taką średnią będzie w budżecie więcej, ale liczycie to sobie zbyt prosto - zgłoszona impreza na większą ilość osób, to też większe koszty (choćby ochrony).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Ale większy zysk z cateringu i sklepu z pamiątkami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spokojna głowa. Jeszcze moment, kilka meczów podobnych do tego piątkowego i ustabilizujemy się na tym zakładanym poziomie 9-10 tysięcy. A jak się ochłodzi to nawet mniej.
Dwóch znajomych było w piątek pierwszy raz na meczu w tym sezonie. W najbliższym czasie nie wybierają się ponownie. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Oczywiście pod warunkiem, że - jak słusznie napisałeś - przestaniemy (jako klub) robić wszystko żeby średnia jednak spadła. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Sklep klubowy na pewno ma dzięki temu większe zyski, z cateringu również powinno wpływać więcej, ale tutaj nie znam szczegółów umowy i nie wiem na jakich zasadach rozlicza się firma cateringowa ze spółką.
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.09.2022 o godz. 13:03.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Na pensję Adiego mogłoby jednak styknąć
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wisła czerpie ogromne zyski z dnia meczowego, szczególnie gdy nie musi wynajmować ochrony porosiewanej po całym stadionie (cała trybuna G, narożniki) tylko ma skomasowane punkty w ograniczonej części stadionu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jasna sprawa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
serek.c2
a tak całkiem poważnie planujecie jakieś rozmowy z Prezesem, właścicielami jesteście siła skupiającą 2500 osób może oni powinni mieć jasny przekaz, że nasza cierpliwość się kończy ![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dobrze to wiedzą i nie rusza ich to,dali temu wyraz na słynnej konferencji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja jednak jestem zwolennikiem bezpośredniego przekazu
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja jednak jestem zwolennikiem bezpośredniego przekazu
![]() face to face lub na trybunach ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
z pewnością wszechwiedzących bardzo to ruszy
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A potem razem z sociosami będą się śmiali.
Władzę mają? Mają. Liczne zbiórki, które od sześciu lat utrzymują klub? Mają. Brak opozycji? Oczywiście. Po to była zmiana nazwy przy końcu rządów Sarapaty i przy śledztwie Jadczaka - niestety mieli czas i przygotowali się. Zostaliśmy oszukani i trzeba to wprost napisać. A potem taki obłąkaniec jak Lucjusz po największej kompromitacji w historii klubu wmawia, że Dawidek był pracusiem. Kim on był, to lepiej tego nie pisać. A drugi z Rancza ma jeden cel - wzmocnić za wszelką cenę władzę skompromitowanych. Pierwowzór tej postaci to straszny manipulant, który wraz z Koziołem doszli do władzy prezydenckiej. Tu niestety real zweryfikował. Jedynie spadek i urażone miny na słynnej konferencji. Tomek Jażdżyński okazał się nie Czerepachem i nie Koziołem, a urażonym korporacyjnym memem, który ma pretensje, że go krytykujemy, bo daje pieniądze. Przecież nikt mu nie każe i nikt go nie trzyma w Wiśle. Doprowadziliście do spadku, zrobiliście z Wisły klub rodzinny - klub mem i mamy prawo was rozliczać. Jesteście szkodnikami. To bardzo podobna metodologia do polityki. To PiS wywołał wojnę domową, przeprowadzał liczne marsze wyklęte, smoleńskie, itp. Podburzał młodych kombatantów, podburzał moherów, urządzał liczne szkolenia w IPN-ie. Podobnie jak wy w Wiśle. Dzisiaj widzimy, że Polska została zaorana przez najprawdziwszych ,,patriotów" i jesteśmy w najgorszym położeniu od zakończenia drugiej wojny. Kraków okazał się niestety najbardziej moherowym miastem w Polsce. To PiS z klerem przy braku reakcji Majchrowskiego doprowadził do sytuacji, że Kraków stracił drugie miejsce w Polsce na rzecz Wrocławia, a jak tak dalej pójdzie to spadniemy na kolejne miejsca, bo nam inni uciekają. Podobnie jak Wisła została zaorana przez największych ,,patriotów".
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 05.09.2022 o godz. 19:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Zgodzę się, z jednym mały ale: PiS robi to wszystko z pełną premedytacją, u nas wychodzi brak wiedzy/doświadczenia/kwalifikacji podsycony przeświadczeniem o nieomylności.
Jako "sierota po Cupiale" o wiele złego mogę posądzić trio, ale nie chce mi się wierzyć, że działają z zamiarem udupienia Wisły. Po prostu nie nadają się do prowadzenia klubu, a ze względu na wybujałe ego i środowisko poklepywaczy, którym się otaczają - nikt nie jest w stanie zasadzić im otrzeźwiającego kopa w dupę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rozmawiamy cały czas. Oni sobie doskonale zdają sprawę, że cierpliwość kibiców jest już bardzo nadwyrężona. Na pewno nie jest tak, że im to koło pióra lata, jak tu się w temacie sugeruje.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|