|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Jedyna szansa żeby odpuścił to wyraźny impuls se strony kibiców, którzy w coraz większej masie dostrzegają brak perspektyw z Brzęczkiem jako trenerem.
Nam jest potrzebny ktoś kto rozwinie młodych, których mamy dużo. 1 liga jest tak słaba, że nawet te nastolatki piłkarsko są lepsze od przeciwników tylko muszą wiedzieć jak grać. Mieć jasno powiedziane jak to, to to, a jak tamto to tamto. Jakiś jasny plan, schemat poruszania się całości zespołu i w ataku i w obronie. Gdyby czegoś takiego Brzęczek potrafił nauczyć już było by to widać. Możemy dalej robić punkty dzięki indywidualnym szarpnięciom, ale to jest marnowanie czasu i okazji do stworzenia fajnie grającego zespołu. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A zapomniałem, meczu nie oglądałeś. Nie rób sobie nadziei. Brzęczek nie wyleci. Prędzej sam się zwolni. (Co jest także wątpliwe w tym momencie). @Hermond, mimo iż wielu punktach się zgadzam to jednak Wujo w paru przypadkach robi błędne decyzje. Póki co proporcje młodzi - starzy w budowaniu kadry są tak niewłaściwe to można zapytać - czy to z biedy, czy z przekonania o ich potencjale? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Osobiście do tej pory uważałem, że ma więcej szczęścia niż talentu ale po tych paru meczach i transferach zmieniam zdanie o Brzęczku. Bardzo dobry z niego menadżer. Ma oko do zawodników i nie da sobie wcisnąć kogoś kto mu nie pasuje. Żadne żebranie kibiców czy kogokolwiek tego nie zmieni. Żyro - nieoczywisty pomysł. W życiu bym go tu wcześniej nie chciał a wpasował się.idealnie Rodado - wygląda na gościa który chował się.w piwnicy aby go nikt nam nie sprzątną Łasicki - nie wiem jak będzie wyglądał w Esie ale na tle pierwszoligowców to kawał piłkarza Wachowiak - który trener by na niego postawił? Każdy tutaj domagał się transferu lewego obrońcy. Już prawie wszyscy o tym zapomnieli Balta - Brzęczek takiego sobie ogóra wymyślił i się nawet sprawdza. Wielu tutaj chwali. Stanowczo podnosi średnią.wzrostu Jaroch - nie jestem fanem jego talentu ale liczby robi. Gra bardziej defensywnie od Wachowiaka Pereira i Basha - zawodnicy na ten jeden pierwszoligowy sezon. Basha robiłby nam grę gdyby zdrowie pozwalało W tych paru meczach dało się.zauważyć inne podejście młodych zawodników. Brzęczek zmusił ich do gry ciałem. Nie ważne kto ile ma wzrostu i ile waży ma się.umieć zastawić czy przepchać. Ta drobna rzecz całkowicie zmieniła sposób gry chociażby Młyńskiego. Nagle otworzyły mu się.nowe możliwości rozwiązania akcji. Mam wrażenie, że każdy z naszych młodych dużo lepiej się.prezentuje właśnie z powodu takich drobnych rzeczy. Największy mam zarzut do gry w przewadze i osłabieniu. Całkowity chaos i brak planu. Widać, że drużyna nie jest na to przygotowana przez trenera i zawodnicy nie wiedzą co robić. Moim zdaniem w takim meczu jak ostatnio należało bronić.9 zawodnikami a jednego szybkiego trzymać na lini środkowej który wyłączyłby z rozegrania dwóch przeciwników a do tego dawał szansę na łatwą kontrę. No ale cóż. To nie ja jestem trenerem i to nie ja powinienem przećwiczyć to na treningach ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|||
|
@Hermond,
ze znaczącą większością Twoich opinii się zgadzam, odniosę się najpierw do fragmentów, w których się różnimy:
Prędzej o nieubłaganym nadejściu sukcesu dzięki swoim metodom był przekonany Gula, vide jego piątaki vs Amica czy Śląsk. Cytat:
Cytat:
Rodado... była w grze ESA. A jednak wybrał nas. To samo Łasicki. Cytat:
PS. Argumentujesz, piszesz klarownie. Szanuję. ---- Aaaa jeszcze dodam od siebie - częściej Jerremu przychodzi przekombinować niż forsować z uporem jakiś nietrafiony pomysł; ostatnio wpuścił Dudę na fałszywą 9 po czym wymuszał na nim z ławki, żeby cofał się, trzymał bliżej połówki - próbował kupić tym obronę Chrobrego, licząc, że wyjdzie po niego wysoko i otworzą się jakieś przestrzenie na prostopadłe piłki. Efekt zerowy, straciliśmy w ten sposób i rozegrsnie i Dudę, który przepadł w walce wręcz (nota bene, jak ten Rasputin z 5 co zdychał pod koniec meczu nie wyłapał kartki za objęcia i łokcie to już tajemnica liniowego). Wydaje się, że większość treneiros posłałaby na front Baltę a środek uzupełniła Dudą, mobilniejszym i z widokami na kreację. Powód: PS.2.
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 29.08.2022 o godz. 00:03.
|
||||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|