The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2022, 21:37
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
gola z ostatniej minuty powinienes bardziej szanować

nikt tak ja ty na forum nie domagał sie walki do końca o podwyzszenie wyniku w momencie gdy mecz juz jest "wygrany" , a wlasnie to mialo miejsce wczoraj
Dlatego nikt, a na pewno ja, nie mam pretensji o poziom zaangażowania i chęci, chłopaki chcą i walczą, w dużej mierze dlatego mamy tyle punktów ile mamy. Nie przeszkadza mi to dostrzec faktu, że bazujemy na indywidualnych szarpnięciach, a nie grze zespołowej, dlatego kiedy przeciwnik się cofnie jesteśmy bezradni jak dzieci we mgle, nie potrafimy zagrozić bramce. Oczywiście można jak niektórzy zakładać, że przy 9 przeciwnikach w szesnastce to się nie da i już. A tu się dopiero zaczyna piłka nożna, grać z kontry to każdy potrafi, zmusić głęboko cofniętego przeciwnika do pomieszania szyków już nie. Takich sposobów można się nauczyć, teraz jest okazja, a żadnych prób szybszego rozegrania, zgrania na strzał, czegokolwiek zespołowego co rozszczelniłoby autobus nie widać. To jest robota dla trenera, ale jak trener sam całe życie potrafił grać tylko z kontry to czego on może nauczyć...

Kolejna kwestia trzecia bramka. Zaprezentowano dwie stop klatki, pierwsza ma niby pokazać że Jaroch podniósł głowę, zgoda podniósł, ale widać na niej jeszcze coś. Obrońca został minięty. chłop ma czas, wynik 2:0 zero ciśnienia w polu karnym trzech naszych zupełnie niepilnowanych, co pokazała druga stop klatka. Wystarczy podać po ziemi na 15 metrów i któryś z tej trójki ma patelnię prawie do pustaka. Zakładam że skoro podniósł głowę to widział jak wygląda sytuacja w polu karnym, dlaczego zatem zamiast podać któremuś z naszych, ja bym wybrał tego na środku pola karnego, to wali z całej siły w jedynego obrońcę? To jest typowe wbicie na aferę, liczenie, że od kogoś się odbije w dobrą stronę. Tak się też stało, czyli fuks, mimo, że można było sytuację rozegrać na pewniaka. Kto ich uczy takich zachowań?

I ostatnia sprawa. Ocena na podstawie skrótu. Jak już napisałem, zakładam, że w skrócie pokazane zostały wszystkie sytuacje zagrażające bramce. Jeżeli z 90 minut do skrótu wzięto anemiczne strzały Fernandeza to nie było za bardzo z czego wybierać więc po prostu padlina. A to, że sobie pykamy w poprzek kiedy przeciwnik nie przeszkadza i nic z tego nie wynika groźnego w żaden sposób nie wpływa na ocenę całokształtu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów