The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2022, 22:58
Dzisiaj na konfie Brzęczek nie był już taki pewny pozostania Luisa, (choc.moze to tylko moje wrażenie) ale tym meczem pokazał jak bardzo kluczowy będzie to gracz w walce o awans.

Żadnego poświecania Luisa żeby ściągnąć gościa który nie wiadomo czy odpali.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.08.2022, 01:38
Partaczem to jesteś Ty, kibicowskim partaczem.
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 10.08.2022, 01:56
Cytat:
co z Urygą? Ile my już temu partaczowi zapłaciliśmy hajsu za siedzenie na dupie?

Obyś nie doczekał czasów, że jak Ci coś urwie nogę najlepiej od razu z jajami, to Twój pracodawca powie: za co płacimy temu partaczowi?...
Już wspominałem, że dla niektórych bywalców tego forum ideałem byłby słynny już na całą Polskę prezes Dzik z Kotwicy Kołobrzeg
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.08.2022, 08:37
dla których idioto ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.08.2022, 10:13
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
dla których idioto ?
Dla wszystkich którzy wylewają pomyje na kontuzjowanych piłkarzy na przykład. Tak jakby kontuzję złapali w drodze do burdelu, nie w trakcie meczu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.08.2022, 16:15
Piotr Parzyszek (28) na celowniku:
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...wadzi-do-wloch
Sportowe Fakty napisał(a):
Z informacji WP SportoweFakty wynika, że Wisła Kraków zainteresowała się Piotrem Parzyszkiem, który obecnie jest piłkarzem włoskiego Frosinone Calcio.
Kariera:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=22869
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.08.2022, 16:22
Dawać go.Przynajmniej dowiemy się jakim trenerem jest Brzęczek
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.08.2022, 18:15
No i spoko opcja, choć nie wydaje się realna. Rozumiem natomiast, że to nie ten superhiper napadzior, którego chcemy, ale niestety ma kontrakt i ciężko to ogarnąć (najgłupszy argument jaki słyszałem w kontekście zainteresowania piłkarze).
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 10.08.2022, 18:40
Opcja bardzo fajna, wiadomo, trochę do odbudowania. To raczej typ napastnika co potrzebuję zaufania i grania co mecz po 90 minut. W Pogoni jako zmiennik się nie sprawdził. Ale może to w końcu do nas ktoś przyjdzie i będzie wyglądał lepiej niż w poprzednim klubie? (vide Jean Carlos u nas a w Pogoni).

Polak, zna ligę i realia. Myślę, że obdarzając go zaufaniem szybko mógłby się odpłacić. Oby się udało.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.08.2022, 19:45
Po pierwsze - ja bym wyluzował, bo takich strzałów nasze media miały już sporo. Bardzo prawdopodobne że jego przyjście jest uzależnione od ściągnięcia Gergela i Tranżyny.

Po drugie - jak to ma być bramkostrzelny napastnik, to ja już wolę Żyro.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 11.08.2022, 08:00
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze - ja bym wyluzował, bo takich strzałów nasze media miały już sporo. Bardzo prawdopodobne że jego przyjście jest uzależnione od ściągnięcia Gergela i Tranżyny.

Po drugie - jak to ma być bramkostrzelny napastnik, to ja już wolę Żyro.
Jeden świetny sezon w De Graafschap, później średnio na plus sezon w Zwolle, następnie 2 bardzo dobre sezony w Gliwicach.
Bez wątpienia jest to zawodnik do odbudowania, aczkolwiek obawiam się, że ewentualne ściągnięcie go oznacza zmianę naszego nijakiego stylu gry i zaczniemy grać długą lagę w przód tylko po to żeby Parzyszek zbijał piłki w boczne sektory boiska do skrzydłowych... Nie twierdzę, że Parzyszek jest słaby, ale jeżeli sam zawodnik wyrazi zainteresowanie transferem i nie będzie żądać pieniędzy z kosmosu to myślę że nie ma sięco zastanawiać i można śmiało takiego zawodnika brać.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.08.2022, 08:26
A tymczasem
https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...-news/193764-n

Cytat:
na liście życzeń spadkowicza z Ekstraklasy znajduje się Aleksem Alegrią z RCD Mallorca, który ostatnio był na wypożyczeniu w Burgos. Wisła przystąpiła nawet do działania - złożył już zapytania w sprawie 29-latka.

Alegria nie zachwyca statystykami. W dwóch ostatnich sezonach Hiszpan strzelił tylko jednego gola. Na wszystkich frontach w tym czasie zaliczył 57 występów.
Genialne posunięcie zarządu. Oni się z tym Alegrią już 2 lata temu umówili, że będzie zrażał do siebie właścicieli RCD Mallorca nie strzelając bramek (ta jedna to strzelona przez te dwa lata była niechcący), żeby oddali go Wiśle z pocałowaniem ręki.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.08.2022, 09:22
Przy tym Alegrim Zan Medved jawi się jako przekot pola karnego.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.08.2022, 09:25
57 meczów i 1 gol
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 11.08.2022, 10:03
ale te działania zarządu Wisły są chyba jednak przemyślane:
- tu mówi się o Rodado, tu o drugim Fernandezie, tu o Alegria, tu o Parzyszku... wszyscy się zastanawiają który z nich przyjdzie, a wezmą i tak Adema Büyüka z Turcji lub kolejnego Serba czy Chorwata za 500 tys euro

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.08.2022, 12:25
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ale te działania zarządu Wisły są chyba jednak przemyślane:
- tu mówi się o Rodado, tu o drugim Fernandezie, tu o Alegria, tu o Parzyszku... wszyscy się zastanawiają który z nich przyjdzie, a wezmą i tak Adema Büyüka z Turcji lub kolejnego Serba czy Chorwata za 500 tys euro
Czy Ty masz zamiar teraz dosrywać się o plotki medialne?! Masz zamiar robić bydło tak jak Tobie podobni robili o medialne transfery Tranżyny, Gergela, Maka, Drzazgi czy tego napastnika kopniętego w de przez Stal (którego nazwiska nie potrafię zapamiętać)?!
I potem płaczesz że wszyscy normalni ludzie mają Cię za mendę i oszołoma?

Jakiś kretyn napisze wyciągnięty z dupy tekst dla takich frajerów jak Ty i traktujesz to tak jakby koleś miał zdjęcie na stronie głównej z koszulką Wisły? To nie jest nawet kwestia czy może się przydać bo tak - może, bo to pierwsza liga gdzie 80% umie tylko wjechać w nogi, odbić główkę i zawalić obok bramki. Koleś może być tu nawet gwiazdą bo to peryferie futbolu. Tylko że nie wiadomo nawet czy Wisła się nim interesuje, to co piszą kretyni z portali internetowych jest gówno warte, sami zgadują bo czasy kiedy sprzedawano informacje z klubu już się skończyły.

Odwal się wreszcie od Wisły. Znajdź sobie jakieś zajęcie które sprawia Ci radość, przerzuć się na Wieczystą, przestań zatruwać życie sobie i innym. Potencjalnie - idź do psychologa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.08.2022 o godz. 12:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 11.08.2022, 12:37
Uważaj, bo ci żyłka pęknie
Nie mam zamiaru tłumaczyć się przed facetem robiącym tu za wszechwiedzącego.
Nie musisz czytać.
Trwaj w przekonaniu o swojej zajebistości

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.08.2022, 12:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Uważaj, bo ci żyłka pęknie
Nie mam zamiaru tłumaczyć się przed facetem robiącym tu za wszechwiedzącego.
Nie musisz czytać.
Trwaj w przekonaniu o swojej zajebistości
Nie wiadomo czy artykuł ma jakiekolwiek pokrycie w rzeczywistości (9 na 10 nie ma).
W życiu nie widziałeś kolesia na oczy (polecam sprawdzić statystyki Carlitosa przed przyjściem do nas).
Mimo to robisz chlew.

I to ja jestem wszechwiedzący? Czy może to ty jesteś oszołomem? Większość ludzi czeka z oceną transferu minimum do badań medycznych ponieważ - uwaga - spora część z nich jest zmyślona przez blogerów dla wejść.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 11.08.2022, 12:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I to ja jestem wszechwiedzący?
Jestem przekonany, że tak.
A jaki super zajebisty

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.08.2022, 14:10
ja natomiast chcialbym pochwalic obecne okienko (poki co!!!)

Lasicki - rewelacja
Pereira - robi robote
Żyro - jak wyżej
decyzja o Dudzie - w punkt
zostawienie Mlynka, Fernadeza , Coleya - slusznie
wyjebanie Sadloka - nareszcie !!!

bede zawsze krytykowal transfer Bashy , bo on od samego poczatku byl kuriozalny , i z gory skazany na to co wlasnie sie odjebało

podobnie jak żałosne popuszczanie informacji o napastniku

oby tylko nam nie rozkupili składu do konca sierpnia , i sa szanse na awans
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.08.2022, 14:22
Arkadiusz dodaj jeszcze Jarocha. Też póki co na plus i Wachowiak.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.08.2022, 14:47
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Arkadiusz dodaj jeszcze Jarocha. Też póki co na plus i Wachowiak.
Z tym Wachowiakiwem to bym nie przesadzał, chociaż trzeba mu oddać że się rozkręca i robi postępy to jednak nadal w obronie nie ogarnia
Dla mnie bardzo dobrym transferem jest Balta, mimo że ma widoczne ograniczenia(szybkość, zwrotność, trochę przesadza z agresywnością ) to wreszcie mamy walecznego chama w środku polu co w kazdej polskiej lidze jest potrzebne a w 1 wręcz nieodzowne
A i podać potrafi, uderzyć, sporo widzi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.08.2022, 14:50
no wlasnie zapomnialem , co generalnie tylko pozytywnie swiadczy o skali "plusów dodatnich" nad "ujemnymi"

zwlaszcza Balte szanuje , to taki nasz Rymaniak , choć chyba nie ta klasa , bo Rymaniak nawet po dwóch naraz kładzie

do Jarocha az tak przekonany nie jestem , no ale zobaczymy
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 11.08.2022, 14:55
Dla wszystkich którzy twierdzą że potrzebujemy napastnika , wypowiedź Dariusza Marca:

Przede wszystkim denerwuje mnie dyskusja, która toczy się ostatnio wśród kibiców i dziennikarzy, w której słyszę wręcz lamenty, że Wisła nie ma napastnika. Ja uważam, że ma i to bardzo dobrego. Dla mnie Michał Żyro jest bowiem klasyczną „dziewiątką”, a wiem co mówię, bo miałem go w Stali Mielec i w dużej mierze dzięki niemu wywalczyliśmy awans do ekstraklasy. Owszem Michał grał też na skrzydle, ale jeśli popatrzeć na jego karierę, to w tych klubach, w których był wystawiany głównie na boku pomocy, szło mu gorzej. I w Wiśle też w tych dwóch meczach wyszło, że Michała w pierwszym spotkaniu praktycznie na boisku nie było, a w drugim, gdy został ustawiony w ataku, był już jednym z głównych autorów wygranej w Rzeszowie. Oczywiście Wisła powinna jeszcze wzmocnić atak, ale nie jest tak, że na dzisiaj nie ma napastnika. Powtórzę jeszcze raz - ma i to jednego z najlepszych w I lidze!

- Wspomniał pan już o waszej współpracy w Stali Mielec. Jak pan ją wspomina?
- To był zawodnik, jakiego szukaliśmy. Michał przychodził do nas wtedy po przejściach, bo nie grał za wiele w poprzednich klubach, miał swoje problemy. One wynikały po części z tego, że widziano w nim właśnie głównie skrzydłowego. Mnie też wtedy w Stali pytano początkowo, co ja wyprawiam, dlaczego ustawiam go w ataku. A ja się uparłem i wszyscy na tym skorzystali. Michał to jest w ogóle świetny chłopak. Mega profesjonalista. Gdy teraz miałem zapytania z Wisły, czy warto go sprowadzić, wystawiłem mu laurkę. On ma świetny charakter, dużo daje zespołowi na boisku, ale też w szatni. Ma wiele atutów piłkarskich, potrafi dobrze grać głową, świetnie się zastawia, wie jak przytrzymać piłkę.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 11.08.2022, 15:04
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Dla wszystkich którzy twierdzą że potrzebujemy napastnika , wypowiedź Dariusza Marca:

Oby nam pan Marzec nie zrobił niedzwiedziej przysługi , bo napastnik jest potrzebny i myśle ,że to nie jeden a dwoch. A Żyro ? Dla mnie to nie napastnik, gra tam bo nie ma kto
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.08.2022, 15:08
jasne , lepiej wiesz niż Ziemniak
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.08.2022, 15:24
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Z tym Wachowiakiwem to bym nie przesadzał, chociaż trzeba mu oddać że się rozkręca i robi postępy to jednak nadal w obronie nie ogarnia
Dla mnie bardzo dobrym transferem jest Balta, mimo że ma widoczne ograniczenia(szybkość, zwrotność, trochę przesadza z agresywnością ) to wreszcie mamy walecznego chama w środku polu co w kazdej polskiej lidze jest potrzebne a w 1 wręcz nieodzowne

Moze to wynika z tego, ze było sporo miejsca w środku ale akurat w meczu z GKS Balta moim zdaniem dobrze operował piką (przynajmniej w prowownaniu do Nikoli K.) i nawet były momenty, że ciągnął akcję do przodu a nie do tyłu...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.08.2022, 11:03
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Z Baltą jest taki problem, że jakby wpadł jego bardzo ładny strzał w meczu z GKS K. to wszsycy by go nosili na rękach (bramkarz obronił). Z drugiej strony jest naszym głównym kandydatem to zejścia czerwoną (za dwie żółte) w każdym meczu.
Po 5 kolejkach ma 3 żółte kartki, a mógł mieć jedną więcej.

O tym też warto pamiętać:
Regulamin PZPN napisał(a):
Art. 58
Otrzymanie ostrzeżenia (żółtej kartki) w czasie zawodów mistrzowskich - automatyczna kara dyskwalifikacji

Zawodnik, który w czasie zawodów mistrzowskich otrzyma ostrzeżenie (żółtą kartkę), zostanie automatycznie ukarany:
1) przy czwartym ostrzeżeniu - karą dyskwalifikacji w wymiarze 1 meczu,
2) przy ósmym ostrzeżeniu - karą dyskwalifikacji w wymiarze 1 meczu,
3) przy dwunastym ostrzeżeniu - karą dyskwalifikacji w wymiarze 2 meczów,
4) przy każdym kolejnym co czwartym ostrzeżeniu (szesnastym, dwudziestym itd.) - karą dyskwalifikacji w wymiarze dwóch meczów.

Art. 59
Otrzymanie ostrzeżenia (żółtej kartki) w czasie zawodów mistrzowskich - automatyczna kara pieniężna
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 12.08.2022 o godz. 11:13.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
1. Utrzymać się ...
2. ... w lutym
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.08.2022, 13:12
Mógł mieć też jedną mniej. Bo ta kartka z gks, to śmiech na sali. To Balta był faulowany w tej sytuacji.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.08.2022, 17:33
Cytat:
Jeśli chodzi o samą kwestię napastnika, który jest dla nas numerem jeden i patrząc na kwestie formalne "klub-zawodnik", to jesteśmy praktycznie już o tych wszystkich warunkach kontraktu dogadani. Teraz czekamy, co cały czas powtarzam, na tą ostateczną decyzję klubu, w którym on jest. Ja mam nadzieję, że w ten weekend zostanie podjęta decyzja i będziemy mogli formalnie wszystko to przeprowadzić. Oczywiście najpierw będą badania, testy medyczne i jeśli będą one pozytywne, to mam nadzieję, że w następnym tygodniu będziemy mogli podpisać ten kontrakt.
- Jerzy Brzeczek przed meczem GKS Tychy vs Wisła

źródło: https://www.youtube.com/watch?v=Yo0oCEyYa94
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów