|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Walki brak? Przecież ten mecz to była jedna wielka naparzanka i z piłką nożną miał niewiele wspólnego. W życiu bym naszym piłkarzom nie odmówił w nim serca do gry i walki.
Tu się nie zgodzę. Dodam też, że mając na myśli umiejętność motywacji to jest wyczucie kogo trzeba motywować, kogo wyciszać, w którym momencie drużyna potrzebuje zachęty a kiedy zjeby. To są miękkie umiejętności, które ciężko ocenić jednoznacznie z zewnątrz. Jeden sprawi, że taki przykładowy Manu zamiast walić po słupkach skończy z hat-trickiem, a drugi powie coś takiego, że Manu będzie seryjnie obijał aluminium (pozdro Jurek!). Jest w tym również oczywisty aspekt losowy, ale szczęście to jest bardzo ważny element trenerskiego rzemiosła. Jeden nazwie to szczęściem, drugi intuicją, Franz nosem. Można rozpisywać najlepsze treningi jak Guardiola, a być trenerską miernotą. Taka prawda. Taki to sport ta piłka. Coś innego mi się rzuciło w oczy w tym meczu - nogi piłkarzy wyglądały na ciężkie po okresie przygotowawczym - ewidentnie naszym brakowało dynamiki. Było dużo biegania w jednym tempie. Mam nadzieję, że następny mecz będzie lepszy i tyle.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.07.2022 o godz. 20:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Też pisałem, że na boisku był chaos i było jakieś tam "przysłowiowe zapieprzanie" ale zwróciłem uwagę na to, że nikt na forum przy atakowaniu (słusznie) Brzęczka nie sugerował "ciężkich nóg" po treningach. Modlę się żeby to byłą tylko kwestia przeciążenia i braku świeżości. Wtedy może to się zakończyć pozitiwnie. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|