The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2022, 21:04
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

Szefie, ale co ja mam Ci podać? Jakie konkrety? Mam streścić zarządzanie finansami knajpy w jednym zdaniu, czy na podstawie frekwencji określić budżet w danym sezonie?

A może na podstawie danych z czapy albo braku danych mam patykiem na wodzie określić co, jak, ile, gdzie i kiedy?

No zastanów się co piszesz...
To Ty się zastanów. Jeśli powołujesz się na jakieś okoliczności i wytykasz innym, że się nie znają przy uwzględnieniu ich wpływu musisz być w stanie choć w przybliżeniu określić ich doniosłość. Inaczej narażasz się na śmieszność albo co najmniej to, że pokazujesz, że sam nie masz pojęcia jaki mogły mieć wpływ.

Etap rzucania haseł mamy już za sobą, dopełniony przez blisko dwie godziny dzisiejszej konferencji bez konkretów.

Mnie interesują konkrety. Nie potrafisz podać konkretów, nie potrafisz nawet zgrubnie oszacować czy i ile pandemia mogła mieć wpływu na sytuacji, to nie wytykaj innym domniemanej nieznajomości działania tego biznesu przy okazji wyśmiewając działania, które mogą akurat oszacować jaki mógł być ten wpływ.

Nie wiem, może masz bogate doświadczenie w zarządzaniu 10-osobową knajpą, ale popełniasz podstawowy błąd usiłując z automatu przenieść mechanizmy z jednego biznesu na drugi.

Ja chętnie podyskutuję o tym, jaki realnie mógł być ten wpływ, ale na klub piłkarski Wisła Kraków, a nie na knajpę. O tym na jakie sfery przychodów i kosztów pandemia mogła mieć wpływ w konkretnych okresach i rzędach wielkości. Ja chętnie podyskutuję jaki mógł być wpływ ciągniony, ale na liczbach z zeszłych lat, które akurat są znane. Wszystko da się mniej lub bardziej oszacować, o ile ktoś potrafi. Ale na przykładzie klubu, konkretnego, a nie knajpy, która podlegała innym regulacjom i innej specyfice działalności.

Ale zamiast tego dostaję jakieś ogólniki, że wpływ na pewno był przeogromny, bo w knajpie też był i za wieloma klubami się ciągnie.

Po prostu nie masz pojęcia ani jaki ten wpływ był, ani jak go oszacować.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów