|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
||
Nie wiem czy tylko ja miałem wrażenie oglądając w tym sezonie Wisłę, że w wielu meczach byliśmy lepsi pod względem kultury gry, tylko że przeciwko naszym asom było niezwykle łatwo o zdobycie gola? Bierzemy za to Bashę, który : - parę lat temu był wyróżniającym się pomocnikiem ekstraklasy - chce grać w Wiśle w 1 lidze - zna szatnie - jest w stanie grać za stosunkowo małe pieniądze Jeśli Basha się rozsypie i nie wypali to trudno, mała strata. Jeśliby Frydrych został i nie wypalił - duża strata. Comprende?
Jakbyś napisał, że najrówniejszy to może bym na to przystał, bo nie schodził poniżej pewnego poziomu. Niestety też takowego przeskoczyć nie potrafił. Patrząc, że w składzie zastąpił Skvarkę (którego tu mocno krytykowałem) i porównując gołe statystyki kanadyjki obydwu panów zaczynam się zastanawiać, czy ta zmiana wniosła cokolwiek dobrego. Na początku też mi się wydawało, że tak. Patrząc rozsądnie po zakończeniu sezonu? Chyba jednak niekoniecznie. Bo może lepszy jeden świetny występ, jeden dobry, 2 przeciętne a potem ze 4 czapki niewidki jak miał w zwyczaju Skvarka. Przeciętnie było z tego więcej pkt na mecz niż za Poletanovicia. Ale ok, można pisać, że Skvarka grał wyżej. W takim razie porównajmy go do Ashrafa. Przecież Poletanovic mu do pięt nie dorastał. Taka prawda.
___________________________________________ Wracając do tematu - przez ten cały chaos zapomniałem o Saviciu. On też był lepszy niż Poletanovic. Coś wiadomo czy jest szansa, że zostanie? Byłoby super.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.06.2022 o godz. 00:42.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jakby mi płacili to też bym chciał. W sensie, że zna jej układ i nie wpadnie na żadną szafkę? Bo jeśli chodzi Ci o personalia to zostanie może z 5? piłkarzy z którymi grał. A jeśli o klimat to szkoda strzępić ryja Nie wiesz tego. Aktualnie nie wiadomo co znaczą stosunkowo małe pieniądze dla Wisły. A jak już o tym mowa to kluczowe jest ile zarobi podstawy, a ile dostanie w tzw. wyjściówkach. Tego też nie wiesz. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Oczywiście, na pewno przy zmniejszeniu budżetu do 1 ligowego zaproponowano Bashy pobory na poziomie Frydrycha Zejdź na ziemie. Basha dostał kontrakt pierwszoligowy. A Frydrych odszedł, bo mu nie odpowiadał takowy. Odpisywałem na pytanie dlaczego bierzemy Bashę za Frydrycha. Chyba Ci to uciekło pisząc, że też byś chciał . Co do znajomości szatni - Basha zna miasto, był tu widocznie szczęśliwy, jego rodzina też skoro wraca, jest gosciem zza granicy, który rozumie język polski i zna specyfikę ligi, więc nie będzie potrzebował dodatkowego czasu na aklimatyzacje. Będzie rozumiał co mówi do niego trener i koledzy. Nie będzie go pętała presja gry przy tak wymagających trybunach. Skoro nie potrafisz dostrzec tak prostych konsekwencji i nie potrafisz wymyślić nic lepszego niż potykanie się o szafki to o Tobie za dobrze nie świadczy. Jeśli Basha nie złapie kontuzji to będzie grał i jestem przekonany, że będzie grał dobrze. Oczywiście jest spora szansa, że się rozleci - jest podatny na kontuzje. Góra to wie i my to wiemy. Jestem przekonany, że ma to odzwierciedlenie w jego kontrakcie. Gdyby nie miał defektu to by tu nie chciał grać. To jest typowy gość do odbudowy po tragicznym sezonie i problemami zdrowotnymi. Podobna sytuacja do Żyry.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.06.2022 o godz. 09:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja go nie porównuje do Frydrycha tylko do Twojego wpisu że "będzie zarabiać stosunkowo mało". Jeśli masz wiedzę to napisz co znaczy "stosunkowo mało" albo "kontrakt pierwszoligowy". I przy okazji podaj ile będzie pobierać Basha.
A skoro zna miasto - to może na przewodnika go? Nie wiem czy po Krakowie ale może chociaż po stadionie Basha nie zna specyfiki 1 ligi bo nigdy w niej nie grał. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|