|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Tym bardziej, że głównym finansowaniem w 1 lidze jest budżet miasta. Dla nas kolejny gwóźdź do trumny
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Mam kurvva obawy, że możesz się wcale bardzo nie mijać z prawdą.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale fakt, jak można było 6 budżet w lidze tracić na Skvarki, Klimenty, Falzagize... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli te plotki transferowe są prawdziwe to jak najszybciej prezes i trener do dymisji. Qrwa walczyć o awans z Tanżyną, Bashą, Makami i Drzazgą? Gdzie jakiś powiew świeżości, gdzie ktoś kto za Wisłę odda zdrowie?
Panowie z zarządu OPAMIĘTAJCIE SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeśli to pójdzie w tym kierunku to potwierdzi tylko tezę, że zarząd nie ma najmniejszego pojęcia, co robić, jak wyjść z pata, nie ma zarysu żadnego planu, nie ma żadnej wizji.
Powtarzam: modlić się o nowego właściciela |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Myślę, ze to nieprawda, Kosa by nie odmówił.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Z w/w wymienionych eksów to Drzazga prezentuje odpowiedni poziom, co pokazywał w Miedzi - szczególnie przed kontuzją, ale i epizodami u nas.
Basha jeśli się nie rozleci też może dać radę. Jeśli chodzi o Maków to mogą dać radę jeśli : a) nie rozlecą się b) będzie im się chciało c) na boisku będzie jednocześnie max jeden z nich Generalnie najmniej mnie rajcuje ewentualny transfer bliźniaków. Basha czy Drzazga to całkiem OK pomysły jak na 1 ligowe realia. Maki to moim zdaniem większe ryzyko niewypału i sam bym na nich nie postawił. Wracając do wieku piłkarzy - my młodych to już mamy, nie boję się wiekowych piłkarzy bo takich też potrzebujemy. Dopiero prawie co wygraliśmy pro junior system, młodych mamy pod dostatkiem. To co mnie martwi to fakt, że praktycznie każdy z nich ma bardzo bogatą kartotekę poważnych urazów.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.05.2022 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Basha swoją stabilną formę i dobre zdrowie pokazał w ostatnim sezonie w Wiśle. Pokazał się też jako walczak. Takich właśnie potrzebujemy w 1. lidze!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Proponuję mojego ulubieńca - zawsze wyklętego i niezłomnego Rafała ,,Messiego" Boguskiego!
Rafał, wodzu Ty nasz, prowadź nas w ponowną otchłań Ekstraklasy! Razem z Dawidem, Jurkiem, Dorotą i Sociosami dokonacie kolejnego odnowienia! A może też powrót Królowej Marzeny? Wielu, a zwłaszcza jeden odnowiciel - zaciekły jej obrońca bardzo liczy na jej powrót. Może czas na kolejną zmianę nazwy? Było SKWK, jest Socios, a teraz czas na Świętych! Nie mylić z klubem Jana Bednarka Southampton.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 23.05.2022 o godz. 23:12.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Czemu nikt nie zbanuje tego pajaca.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Czy prawdą jest, że Młyński wziął 500 tys zł za podpis ?
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ty jakiś pier.dolnięty jesteś no nie? skoro nic ci nie pasuje to może zamiast wypisywać te smuty ruszysz du.psko, znajdziesz inwestora i razem poprowadzicie nas do sukcesów i wiecznej chwały? wiem, że tu moderacji nie ma od dawna, ale gdyby jakiś mod się przypadkiem pojawił to mam prośbę o zbanowanie tego pojeba ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Lewi obrońcy: jak Ring zostanie to będzie. Z wypożyczenia wróci Wachowiak, jako rezerwowy lewy obrońca jak znalazł Środek obrony: z wypożyczenia wróci Hoyo-Kowalski i Koncewicz-Żyłka. Zostanie Frydrycha to moim zdaniem myślenie życzeniowe, jakby jednak został, to wraz ze zdrowym Urygą tworzą najlepszy duet środkowych obrońców w 1 lidze Środek pomocy: Poletanović moim zdaniem myślenie życzeniowe, prędzej zostanie Fazlagić. No i z wypożyczenia wróci Szywacz, jednego rezerwowego w takim razie już mamy Boki pomocy: z wypożyczenia wróci Chmiel, może się uda namówić na powrót braci Maków Ofensywna pomoc: słowo klucz - jak utrzymamy Fernandeza (a pewnie się nie uda). Wraca z wypożyczenia Duda, ale nie zaryzykowałbym oparcia ofensywy tylko na nim. Ewentualnie można Dudę przesunąć głębiej do środka pola i spróbować zakontraktować Krzysztofa Drzazgę - jako rezerwowy "ofensywny zawodnik" (obskoczy ofensywnego pomocnika, oba skrzydła oraz atak) byłby moim zdaniem świetnym uzupełnieniem składu - zakładając utrzymanie Fernandeza Napastnicy: z wypożyczenia wraca Sobol, ale on pasuje najwyżej jako rezerwowy w drużynie grającej o awans. Bez konkretnego środkowego napastnika nie ma co marzyć o awansie. A na poziom 1 ligi wystarczy niewiele - Puszcza skutecznie się utrzymywała w 1 lidze z Jose Embalo czy Jewgenijem Radionovem, teraz zdarzało się jej wystawiać na środku ataku nominalnego skrzydłowego Thiakane, którego głównym atutem jest szybkość i w sumie niewiele więcej. Skoro tacy napastnicy sobie radzili w drużynie grającej prymitywnie i defensywnie, to do Wisły nikogo się nie znajdzie? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak zauważył kolega powyżej, czasem najprostsze środki są najlepsze. My od czasów Turgemana nie mieliśmy napastnika i nie zanosi się żeby taki do nas trafił. Były w tym roku próby z Saviciem czy Hugim na szpicy, jak się kończyły każdy widział.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeden Mak awansował do ekstraklasy, drugi się w niej utrzymał. Jak wspomniano - właśnie awansowała Miedź której trzon stanowili odpaleni przez nas piłkarze, m.in. Chuca. Apeluję żeby przestać oczekiwać nie wiadomo jakich transferów bo szukanie kwadratowych jaj doprowadziło nas do spadku. Część z wymienionych transferów to akurat piłkarze którzy w pierwszej lidze się sprawdzili.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.05.2022 o godz. 09:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
zdrowie szklane zdrowie plujecie na Urygę, który rozłożył się na cały sezon grając 3 mecze w eksie tymczasem wymarzony Drzazga zagrał 10 spotkań na 34 ze względu na szklane zdrowie (330 minut w sezonie, 2020/21 1613, u nas ostatni 2019/20: 415 minut + 90 w PP) - tendencja stała, co drugi sezon do luftu ze względu na szklane zdrowie Maki podobnie szklane Tanżyna takoż rozumiem, że marzeniem większości jest szpital uniwersytecki przy R22
Ostatnio edytowane przez emjot : 24.05.2022 o godz. 10:11.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Święte słowa, akurat Krzysiek Drzazga całkiem dobrze rokował, wkurzało mnie tylko, że każdy trener próbował na siłę robić z niego pomocnika i nigdy tak naprawdę nie dostał szansy w napadzie, a ma instynkt do strzelania bramek, gdyby nie kontuzje... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Są konkretne ograniczenia budżetowe. @Greg25 - ja byłem za zostawieniem Drzazgi bo czasem strzelał gole, kibice Wisły to w większości odklejeni gamonie oczekujący nie wiadomo czego więc nie dziwię się że po nim jechali, ale - i to jest bardzo duże ale - po nim ściągaliśmy napastników o wiele gorszych. Beciraj, Kliment, Ondraszek, w sumie FBF... Nie szukajmy kwadratowych jaj.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.05.2022 o godz. 10:15.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Po drugie: o ile pamiętam, Krzychu Drzazga miał już po raz drugi zerwane więzadła. To jest bardzo dobry napastnik jak na 1 ligę ale to o czym wspomniałeś - ograniczenia budżetowe - sprawiają, że musimy postawić na kogoś innego -w tym przypadku zbyt duże ryzyko. Chyba, że oprócz niego i Sobola będzie jeszcze ktoś inny. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|