The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2022, 18:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To o czym piszesz jest zwykłym medialnym biciem piany. Nie da się zbudować struktur w kilka tygodni. Kibice chcą krwi, ale nawet nie ma szans żeby zwolnić trenera czy prezesa, bo nie ma czasu szukać następców.

Przyczyny są z grubsza znane (zły plan na funkcjonowanie sportowe klubu + nietrafione transfery + wały sędziowskie), ale budowanie struktur sportowych trwa latami.

Bądźmy uczciwi - chcesz krwi. Tyle że na takie puste gesty nie ma czasu.
Zamiast powiedziec chce krwi powiem ze chce odpowiedzialnosci. Odpowiedzialnosci nie tylko przed zwyklymi kibicami ktorzy za swoje ciezko zarobione pieniadze kupuja bilety ale tez akcjonariuszami ktorzy zainwestowali w Klub. Bo jezeli nic sie nie zmieni to za rok temat Walka o utrzymanie bedzie aktualny w 1 lidze. W mojej ocenie nie da sie rozsadnie rozmwiac o sponsorach i zadluzeniu bez rozmowy o zmianach w strukturze organizacji Klubu bo nowi sponsorzy nie przyjda, obecni nie zostana a wierzyciele, widzac co sie dzieje, moga postawic Klub w stan upadlosci.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2022, 18:42
RAF napisał(a):Wyświetl post
Zamiast powiedziec chce krwi powiem ze chce odpowiedzialnosci. Odpowiedzialnosci nie tylko przed zwyklymi kibicami ktorzy za swoje ciezko zarobione pieniadze kupuja bilety ale tez akcjonariuszami ktorzy zainwestowali w Klub. Bo jezeli nic sie nie zmieni to za rok temat Walka o utrzymanie bedzie aktualny w 1 lidze. W mojej ocenie nie da sie rozsadnie rozmwiac o sponsorach i zadluzeniu bez rozmowy o zmianach w strukturze organizacji Klubu bo nowi sponsorzy nie przyjda, obecni nie zostana a wierzyciele, widzac co sie dzieje, moga postawic Klub w stan upadlosci.
Po pierwsze - sponsorów załatwiło trio. Nie przyszli na sukces sportowy.
Odpowiedzialność - odpowiadają kasą jaką już w klub włożyli. Tyle. To ich klub, ich praca, ich decyzje.
Gesty pod publiczkę to nie to samo co odpowiedzialność.

Ja daję im czas żeby się dotarli, wypracowali model funkcjonowania klubu. Zresztą - nie mamy żadnego wyboru.

Zabawne - sprawdziło się wszystko o czym pisałem ponad pół roku temu. Wtedy byłem oszołomem, teraz - klakierem Zarządu. A ja po prostu analizuję to co widzę.
Teraz się wszyscy obudziliście i rządacie "odpowiedzialności". Ja oczekuję nie zwolnień, czekam na konkrety i wnioski. Jednym z wniosków na jakie czekam jest ten że czasem trzeba olać żądania kibiców (zwolnienia trenera, piłkarza, granie ładne dla oka, granie już o puchary etc.) i skupić się na funkcjonowaniu klubu.
Miesiąc miodowy się skończył.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2022 o godz. 18:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 20.05.2022, 18:58
Odpowiedzialność - odpowiadają kasą jaką już w klub włożyli. Tyle. To ich klub, ich praca, ich decyzje.

Ja daję im czas żeby się dotarli, wypracowali model funkcjonowania klubu. Zresztą - nie mamy żadnego wyboru.

Zabawne - sprawdziło się wszystko o czym pisałem ponad pół roku temu. Wtedy byłem oszołomem, teraz - klakierem Zarządu. A ja po prostu analizuję to co widzę.
Sponsorzy ktorzy do tej pory przyszli do Wisly przychodzili do Klubu ktory byl w Ektraklasie i, ktory wydawalo sie, ze bardzo powoli ale jednak wychodzi na prosta. Teraz mamy sytuacje taka ze Klub spadl do 1. ligi i pojawiaja sie watpliwosci co do kompetencji osob zarzadzajacych Klubem. Jak pisalem powyzej wydaje mi sie ze bez powaznych zmian starzy sponsorzy moga odejsc a nowi nie przyjda bo nikt nie bedzie chcial dawac swoich pieniedzy osobom ktore nie maja pojecia o tym co robia.

Ja nie oczekuje zwolnien. A wrecz przeciwnie, oczekuje zatrudnienia kompetentnych ludzi na kluczowych stanowiskach.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2022, 19:00
RAF napisał(a):Wyświetl post
Sponsorzy ktorzy do tej pory przyszli do Wisly przychodzili do Klubu ktory byl w Ektraklasie i, ktory wydawalo sie, ze bardzo powoli ale jednak wychodzi na prosta. Teraz mamy sytuacje taka ze Klub spadl do 1. ligi i pojawiaja sie watpliwosci co do kompetencji osob zarzadzajacych Klubem. Jak pisalem powyzej wydaje mi sie ze bez powaznych zmian starzy sponsorzy moga odejsc a nowi nie przyjda bo nikt nie bedzie chcial dawac swoich pieniedzy osobom ktore nie maja pojecia o tym co robia.
Sponsorzy dają pieniądze bo:
- są kibicami
- liczą na rozpoznawalność.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 20.05.2022, 19:09
Sponsorzy dają pieniądze bo:
- są kibicami
- liczą na rozpoznawalność.
Jaki powazny sponsor bedzie liczyl na rozpoznawalnosc i kojarzenie z tym cyrkiem ktory obecnie mamy?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.05.2022, 21:21

Teraz się wszyscy obudziliście i rządacie "odpowiedzialności". Ja oczekuję nie zwolnień, czekam na konkrety i wnioski. Jednym z wniosków na jakie czekam jest ten że czasem trzeba olać żądania kibiców (zwolnienia trenera, piłkarza, granie ładne dla oka, granie już o puchary etc.) i skupić się na funkcjonowaniu klubu.
Miesiąc miodowy się skończył.
Sponsorzy przyszli bo Wisła to marka. Trio na tamten czas dawało rękojmie, że ulokowane pieniądze nie zostaną sprzeniewierzone. Uczciwość to był argument.

Tak się składa, że nie tylko oni włożyli kasę oni się złożyli po marnej bańce, wykorzystali sytuację żeby za relatywnie małe pieniądze zyskać prawo do decydowania. To że udało się w miarę wyprowadzić sprawy finansowe to praca wielu osób i pieniądze kibiców, ile przyniosła emisja akcji nie czasem więcej niż włożyło z własnej kieszeni Trio? Ile wpłynęło z odsprzedaży niewielkiego procenta akcji w tym roku? Nie czasem więcej niż włożyło Trio? Więc pitolenie że odpowiadają pieniędzmi to lekka kompromitacja, bo tak podchodząc to odpowiadają nieswoimi pieniędzmi.

Odpowiedzialność to umiejętność przyznania się do błędu przed ludźmi, którzy obdarzyli zaufaniem. Ktoś wkleił że mieliśmy budżet 3 razy większy niż Warta. To jest metoda spłacania długów? I przy tym lecimy z ligi, a winnych nie ma. Przepraszam jest pech sędziowie i nietrafione transfery.

Plan jest taki żeby pechowcy, którzy nie potrafią przez trzy lata trafić z transferem dalej próbowali. Bo nie ma czasu szukać innych ). Nie ma nawet cienia refleksji.

A jutro winnymi będą piłkarze.

Skupić się na funkcjonowaniu klubu? Czyli dalej sztuka dla sztuki? Czy się stoi czy się leży? A Ty kibicu frajerze wpłać złocisza i nie wymagaj. Bo miesiąc miodowy się skończył...

Żenada...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów