The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2022, 09:07
No ale to nie jest tak, że odkąd siedzi na zwolnieniu to pensje płaci mu ZUS, a nie Wisła?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.05.2022, 10:02
No nie, uderzyć ze stojącej piłki to potrafił i Pietrzak. Drugiego Pietrzaka można znaleźć. A bieganie i zdrowie to podstawa.

Jeśli Błaszczykowski ma takie ciśnienie, że prędzej spali klub niż zakończy karierę, to niech sobie powchodzi na końcówki i wejdzie pomachać trybunom po awansie. A jeśli nie awansujemy, to chyba czas pomyśleć o emeryturze, bo jego obecność w szatni źle wypływa na relacje z trener-zawodnicy. Tzn. wpływałaby, gdyby trenerem był ktoś inny niż jego wujek i wspólnik w interesach.

Z innej beczki, wg tt Kliment już spakowany, Sadlok idzie do Wieczystej. Mówiłem Wam, spekulującym o Poletanovicach i Frydrychach w 1. lidze, wietrzenie szatni będzie potężne.
Ostatnio edytowane przez czaro : 20.05.2022 o godz. 10:41.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2022, 10:33
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
No ale to nie jest tak, że odkąd siedzi na zwolnieniu to pensje płaci mu ZUS, a nie Wisła?
Gdyby tak było wszystkie kontuzje kończyłby się przechodzeniem na rentę inwalidzką. ZUS przecież nie płaci w nieskończoność.

Klub za to płaci
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2022, 10:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Gdyby tak było wszystkie kontuzje kończyłby się przechodzeniem na rentę inwalidzką. ZUS przecież nie płaci w nieskończoność.

Klub za to płaci
W wywiadzie z Dawidowskim wyczytałem, że przez pierwsze pol roku płaci ZUS, stąd mój wniosek.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2022, 11:48
W wywiadzie z Dawidowskim wyczytałem, że przez pierwsze pol roku płaci ZUS, stąd mój wniosek.
A to czasem nie były czasy że piłkarzy wiązały umowy bezpośrednie o pracę a teraz są B2B?
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2022, 12:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A to czasem nie były czasy że piłkarzy wiązały umowy bezpośrednie o pracę a teraz są B2B?
Może, nie mam pojęcia. Ja zadałem tylko pytanie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.05.2022, 15:11
A to w Polsce polscy zawodnicy mają umowy o pracę czy raczej kontrakty B2B?

Kasperczak napisał(a):
Prezesi polskich klubów nie podpisują z piłkarzami i trenerami umów o pracę, a umowę o "świadczenie usług". I zawodnik albo szkoleniowiec tworzy jednoosobową firmę, na przykład użyczającą klubowi swojego wizerunku… Nie ma wtedy ochrony prawnej, a mało tego – tym sposobem państwo odcina się od odpowiedzialności socjalnej - jednoznacznie ocenił trener.
https://www.sport.pl/pilka/7,64946,2...-amatorzy.html
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów