|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ku...a znowu grupy kibicowskie? Znowu, k... mącenie? Niech się oni odp..olą od Wisły w końcu.
Dość problemów i bez nich. Znaleźli pretekst, żeby k...wa znowu wypłynać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
leszekm napisał(a):
Tak, oprócz niego z piłkarzy też Patryk Małecki i Konrad Goloś. Oczywiście to czasy sprzed 15 lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Mnie wcale nie zdziwi jak będzie wniosek o upadłość klubu. Żarty i zabawa trwające ostatnie lata się skończyły. Wbrew wszystkiemu koszty utrzymania drużyny w pierwszej lidze w przypadku braku sponsorów właścicieli prywatnych a takimi są Panowie z Trio będzie bardzo kosztowne. Plan ewidentnie nie wypalił a główni winowajcy pochowali się w borach jakie to profesjonalne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Upadłości nie będzie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Krolewski napisal na tłiterze "na pewno kolegom sie uda" po czym usunal....
Dziwi mnie, ze niekotrzy chca linczu Krolewskiego, ktory chyba nie odpowiadal za strone sportowa... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W sumie to nikt nic nie wie. Czy ktokolwiek za cokolwiek odpowiadał, jak były podejmowane decyzje itp. Wychodzi na to, że najmniej winna jest rodzina, trener i prezes. Pasiecznego zwolnili, Gulę zwolnili, teraz zgonią na kopaczy, a Brzęczek i Dawid nietykalni.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dla nastepnych januszy 'grupy kibicowskie' = sharks
nie koledzy , wsrod w/w grup tez jest konkurencja i po jadczaku i cbś , frakcja wiadoma odeszla w niebyt , ale to tylko maly element ukladanki , aktualnie karty rozdają ci ktorzy spedzają wszystkich na wiec poparcia dla kuby na meczu z wartą ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ooo szybko poszło.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Chyba chodziło o to, że inna frakcja brudzi.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
postawiłbym pytanie odwrotnie: udowodnij, że są nieczyste.
Dobra, po milionach myśli od niedzieli, wydumałem, gdzie był punkt kulminacyjny sezonu.... OTÓŻ.... był to mecz z Amiką i nieszczesliwy remis. Wszystko padło jak domek z kart, pewność piłkarzy była taka, że nawet Guardiola nie pomógłby. Od 3 dni podkreślam, że na boisku przegraliśmy mentalnie i to spotkanie miało decydujący wpływ. Jestem pewien, że po wygranej zupełnie inaczej by to wyglądało. Zarząd w zasadzie zrobił wszystko by uratować sezon... Zmienił trenera na najlepszą z możliwych opcji dodatkowo last minut jak widzieli, że dalej jest lipa dostaliście Poletanovica, Manu i GIO. Powtórzę się po raz kolejny : SPLOT NIEFORTUNNYCH ZDARZEŃ. Jeśli ktoś będzie zarzucać jakieś absurdy to niech poda lepsze argumenty niż " winny kuba bo jest uparty". Bo co konretnie? Z czym jest uparty ? Z czym? Że pogonił Abramowicza i zatrudnił Fernandeza czy z czym? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Do tego właściciel pokazał, że można w klubie wyjebac trenera, w aurze skandalu i kopania pod nim dołków. Do tego właściciel pokazał, że zna się na wszystkim, wszystko wie, wyjebał wszystkich, wsadził rodzinkę, po czym zwolnił Pasiecznego i Gulę + odjebał się cyrk z Forbsem. Myślisz, że w takim środowisku zgniłym kopacze się mogą rozwijać? Czemu u nas najlepsi gracze to tacy, którzy siedzą tu 6 max 12 miesięcy? Bo jeszcze ich ta patologia nie skaziła więc grają swoje. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale to właściciel wyjebał trenera, a nie piłkarze jak coś. Poza tym podawanie argumentu z Hyballą jest skrajnym posunięciem. Hyballa był totalnym świrem, gdzie udowodnił to w dwóch kolejnych klubach.
Czyli dalej brak konkretów. Chodzi mi o konkretne błędy, które przyczyniły się do obecnej sytuacji. Czyli Wuja + Sobol rozumiem, że to był zły wybór i nie pisze tego z perspektywy czasu, a z dnia kiedy ogłoszono ta decyzję. Zdecydowana większość chwaliła , nawet fachowcy w tym ulubiony portal, na który się powołujecie.aha no i kolejny argument z sytuacja z Forbsem... Gośc miał zostać wytransferowany do Chin, z przyczyn formalnych nie dało się tego zrobić nie z winy Wisły i Forbes stroił fochy... faktycznie cyrk zrobili. Wuja widząc to odprawił szkodnika z kwitem - nie widzę tutaj żadnego cyrku prócz śmieciowego zachowania Forbesa. Dlaczego Janicki, Abramowicz, Carlos grali piach u nas totalny, a po odejściu przyzwoicie tego niestety nie wiem. Do tego nalezy dorzucić niesamowity zjazd Zukova. Doszukiwanie się w tym ręki Kuby jest niepoważne.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.05.2022 o godz. 22:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Błędy to zostały popełnione na każdym polu co do sportowej strony.
Jeśli mamy non stop 3-4 trenerów na etacie, wagony piłkarzy sprowadzanych co sezon, przyzwolenie na granie na zwolnienie trenera, przyzwolenie na chujowe wyniki, oklepy po 5:0, zatrudnianie ludzi bez kompetencji jak Dawid Błaszczykowski, parodystów jak Pasieczny, raz wizję Niemca i gegenpressingu, ostrego Niemca, a za chwilę potulnego Guli i klepanki po krakowsku. ....a. Co pół roku zmiana wszystkiego. Jak w takim bajzlu ma się ktokolwiek odnaleźć? Jeden wielki chaos, rodzinka, brak kompetencji, przecież przy takim Dawidzie czy Pasiecznym to Obidziński jest Bogiem... Piłkarze to widzą i czują, to się przekłada na mental. Poza tym u nas nie ma żadnego kręgosłupa drużyny. Kto miał to pociągnąć, zbieranina piłkarzyn z 2-4 okienek transferowych? Taki los zgotowało nam trio. PS a o Hyballi to dopiero zaczęto mówić źle i się obrażać jak ich nie puścił na świętowanie wielkanocy, może chłop miał manię i za bardzo się wkręcił, niemniej przy nim chociaż ci kopacze by zapierdalali a to by owocowało wynikami adekwatnymi do możliwości, czyli gdzieś w środku tabeli. Więcej zarzutów co do chłopa nie było. Dopiero jak się odechciało zapierdalać i grać, to żeby go zwolnić zaczeto jakieś sensacje wyciagać przez media ale z tego co pamiętam, a raczej już nie pamiętam, to tam nic wielkiego nie było Cytat:
Cytat:
Zobaczysz, ze z Kubą, Dawidem i Jurkiem nic się nie zmieni, będzie tylko gorzej. Jeśli po spadku nie wyciągną wniosków i jakaś głowa nie poleci - Dawid lub Jurek, albo Kuba nie usunie się w cień i dalej będzie się kreował na nieomylnego, który musi wszystko sam załatwiać, to dalej też tych wniosków nie wyciągną i będzie znowu źle.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.05.2022 o godz. 22:57.
![]()
drozd:
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
- 3-4 trenerów na etacie to norma od 20 lat, nie twierdzę, że to powinno być normalne, ale w wielu klubach tak jest.
- na czym polegają te braki kompetencji Dawida bo to zwykły ogólnik - ja nie wiem jakie on ma kompetencje, skąd mam to wiedzieć? Dlatego jak ktoś tak twierdzi to słucham. - kręgosłup miał tworzyć min Uryga, lecz jak wiemy połamał się. Do tego dochodził Frydrych. - Wielkanoc była pierwszym skrajnym odchyłem o jakim się dowiedzieliśmy, podejrzewam,że grubo przed tym miał debilne zachowania, o których nie mówiono. - sytuacja z Buksa jest zupełnie inna niż z Forbsem. Felcio został zostawiony po pierwszej nieudanej próbie wytransferowania do skośnookich i dogadano, że odejdzie w zimie, pojawiły się uj wi jakie komplikacje i Forbes przestał przykładac się na treningach w obawie o zdrowie. Można też domniemywać, że specjalnie odstawiał szopkę by rozwiązać z nim kontrakt, bo jakimś dziwnym trafem zaraz po tym jednak do Chin poleciał. Dodatkowo widzę, że ucichł temat Buksy. Powiem Wam dlaczego.... a no dlatego, że Buksa kopie się po czole i uja z niego jest póki co. Urwy na Kubę wrócą jak jakimś cudem Buksa pójdzie w ślady brata i zacznie strzelać ![]() Nie wiem czy jest zgnilizna czy nie bo nie jestem czynnym uczestnikiem treningów i nie chodze po gabinetach. Jest to jak czuję kolejny domysł bez konkretów - chyba, że FRAMAT uchyli rabka tajemnicy bo coś tam odgrażał się, że nie będzie więcej pisał - czyli jakieś plotki po siódmym praniu jakich cała masa pojawiła się od lat. PS: Mowa była o Carlosie, własnie mi się przypomniała sytuacja o skrajnych zachowaniach. Pamietacie reakcję Carsloa po strzeleniu nam bramki? Jego też pogoniliśmy bo twierdzili, że szrot tak samo jak abramowicza. Teraz zestawcie sobie zachowanie ambramowicza i jego celebrowanie. Kawał śmiecia raz jeszcze powtórzę - nie chodzi o to, że "miał czelność" strzelić nam bramkę i zanotować asystę, a o to , że tydzień wcześniej wypiął swoją przeoraną i zakompleksioną dupę by w ostatniej kolejce wypruwać sobie żyły. Kawał śmiecia. Dołożyłbym zachowanie Niepsuja, którego również pozbyliśmy się. Dwie skrajne sytuacje Carlosa/Niepsuja i kompleksiarza z brzegu dolnego (gdziekolwiek ta wiocha jest). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
A jego kompetencje idealnie określa stan do jakiego na spółkę z trio doprowadził Wisłę. Cytat:
W sumie może dobrze zrobił, jakiś potencjał miał - o losie, kolejny kopacz, który wszedł w ten syf i pierwszy sezon miał wiele lepszy niż drugi. Bo jak się na syfie poznał to mu chęci przeszły. Potencjał jakiś miał więc chciał stąd uciekać, m.in. dlatego odstawił szopkę. I to są te kompetencje Dawida... Wisłą bez napastnika, w zimie wyjebali 2 najlepszych piłkarzy, cały czas była presja na Gulę - jak się miało udać utrzymanie za Guli, skoro mu dwóch najlepszych piłkarzy sprzedali i kazali się bronić przed spadkiem? A może to kolejna kurewska zagrywka, jak z Hyballą, aby kopać dołki pod trenerem, żeby mieć argument na zwolnienie go? Przytulili 5 mln euro, transferów w zimie do klubu brak, kasy nie wydali, później na szybko robione transfery. Przecież to jest kabaret. Cytat:
To normalne, że tam gdzie rodzinka i koledzy, bez kompetencji to jest syf i zgnilizna. Potwierdzają to przeróżne przykłady zachowania zarządu, potwierdzają to też zachowania piłkarzy w klubie czy własnie tego szrotu, który u nas był szrotem a gdzie indziej sobie radzi itp Nikt w Wiśle Kraków za rodzinkę umierać nie chce. A najlepszym przykładem jaki tu jest syf jest doprowadzenie w 3 sezony tak wielkiego klubu do spadku. Już nie trupa finansowego, normalnej Wisły Kraków, która miała potencjał, nie była zagrożona upadłością, nie miała już łątki WSH na świeżo. A miała w zimie 5 mln euro z transferów. ![]()
drozd:
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jedyne co mnie pociesza w tej chu*owej sytuacji jest to ze JB ma nie wiecej niz 33% akcji co pozbawia go mozliwosci kompletnego utopienia tego klubu przez swoja nieumyslnosc. Kiedys byl wywiad z TJ ktory otwarcie przyznał ze na piłce on sie nie zna i ze to jest domena JB w klubie. Jak widzimy JB ma raczej mocno ograniczona ekspertyze jezeli chodzi o pion sportowy ktorej reszta trio sie spodziewala i mysle ze dynamika w relacjach miedzy nimi mocno sie zmienila od ostatniej niedzieli gdy sie ostatecznie okazalo ze klub poniosl totalna kleske.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Twoja odpowiedz nie jest sprytna, jest to slaba prowokacja.
Drogi kolego dla "grup kibicowskich" po wiadomych wydarzeniach nie ma "benefit of the doubt" niech sie zajmuja kibicowaniem a nie polityka, mieszaniem etc. Jak najdalej od gabinetow. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Czekam na konferencje prasową po sobotnim meczu.
Wtedy Kuba, Dawid i Jaro przemówią. A potem będę się bacznie przyglądał jak przebiegają przygotowania do sezonu w I lidze. Czy to co zostanie powiedziane będzie miało odzwierciedlenie w rzeczywistości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
I zawsze jest tak że jak się coś zarzuca to trzeba mieć jakieś dowody, zwłaszcza jak zarzuty są mętne i wynikają z frustracji. O ile się orientuję to nasi kibice od dawna niczego nie odwalili, ba, fakt że taki Kliment nie chodzi z poobijaną mordą świadczy o anielskiej wręcz cierpliwości. Chcą przyjść na mecz po spadku ubrani na czarno i pewnie zjadą piłkarzy, sztab i pracowników klubu z góry na dół - zasłużenie, zwłaszcza piłkarzy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
No nie można pół posta napisać na faktach a drugie pół zmyślić bo to wygląda słabo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jest właśnie problem że kilka osób już przekroczyło granice przyzwoitości i insynuują/oskarżają o przestępstwa bez żadnych podstaw.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że po meczu z Wartą szybko wyjaśni się sytuacja co dalej z klubem, Dawidem, Jurkiem i będzie jakaś sensowna wizja tego, jak to ma wyglądać. Bo jak zostanie po staremu i "jakoś to będzie, rzućcie groszem" to krzyżyk na drogę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Mój błąd i tym bardziej błąd zarządu skoro w zimie rozjebali Guli kadrę, liczyli na uniknięcie spadku, i to rozwalili kadrę tak, ze kasa za transfery idzie w ratach. Tym bardziej zajebista amatorka. A można było sprzedać w lecie, nawet w ratach ale mieć więcej czasu na zakup nowych piłkarzy i ich aklimatyzację do kolejnego sezonu. Ten zarząd to są zwykli amatorzy. A tłumaczenie, że wszystko to nieszczęśliwe zbiegi okoliczności i kto mógł je przewidzieć. ....a, 3 lata zbiegów okoliczności, 3 lata walki o utrzymanie. No na prawdę mają pecha. To jak oni takiego pecha życiowego mają to lepiej żeby dalej klubu nie prowadzili. ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po pierwsze cyrk z Forbsem nie jest winą nikogo z zarządu. Po drugie siedział na walizakach i nie grał bo tak było ustalone - miał robić wypad, potem stroił fochy. Nie ma znaczenia, że graliśmy a on pozorował bo tak czy siak z niego już nic nie było. Koleś był nastawiony na wyjazd, sprawy formalne upadły, Wuja wziął go na trening i okazało się, że Forbes to sabotażysta w pełnym słowa tego znaczeniu. Pisanie o sytuacji Forbsa jest stratą czasu i żadnym argumentem odnośnie Dawida. Żeby było jasne ja nie twierdze, że to super prezes - oczywiście wolałbym na to miejsce bardziej doświadczoną osobę. Jestem po prostu ciekaw tych kompetencji bo ja o nich nic nie wiem. Kolejna sprawa to "pozbycie" się dwóch najlepszych zawodników. W moim przekonaniu czy z El M. i Yeboahem czy bez i tak nic by to nie zmieniło. Dodatkowo moim zdaniem zostali zastąpieni lepszymi zawodnikami czyli; Poletanovic i GIO - zdecydowanie wolałbym tą dwójkę od początku sezonu, niż pana holenderskiego marokańczyka vel ALIBI. Szczegół taki, że przyszli trochę późno. Teraz najważniejsza kwestia: choćbyśmy mogli cofnąć czas z założeniem, że Alibi gwarantuje nam utrzymanie to i tak nie byliśmy w stanie go zatrzymać. Na Yeboaha moglibyśmy się na siłe uprzeć, ale on też chciał wylecieć , więc w każdej sytuacji z tymi zawodnikami byliśmy na przegranej pozycji. W zamian za El M. przyszedł top talent do oszlifowania Fazlagic - było mówione, że nie wejdzie z marszu do gry jak Poletanovic ale z czasem ma się rozkręcić. Przytaknąłbym jeśli faktycznie nie zostałby sprowadzony NIKT, tymczasem dostaliśmy nawet lepszych jakościowo grajków. Wszystko sprowadza się do tego co pisałem: do sfery mentalnej, morale szczególnie po Amice padły na cycki i po zabawie. Jeśli jedynymi transerami byliby: Fazlagic i Cisse to oczywiście miałbym duże pretensje, ale prócz nich przyszli: Colley, Manu, Poletanovic, Fernandez i Gio czyli w sumie połowa składu.
CHCĘ KONKRETNYCH ARGUMENTÓW nie na zasadzie przyperd się z zasady, a np: Dawidowi proponowali za 10koła miesięcznie grę Ronaldo, lecz Dawid odmówił lub miasto chciało dogadać się na 50% czynszu lecz Dawida zapił i nie pojawił się na spotkanie : KONKRETY. W zasadzie degradacja powinna być jedynym argumentem, ALE to ogólnik. Jak analizujemy to musimy wiedzieć: co poszło nie tam. Sprawę trzeba rozłożyć na czynniki pierwsze. Jeśli argumentem ma być WUJA to nie dlatego, że jest z rodziny, a dlatego, że może jest marnym trenerem. To jest dla mnie argument (SŁABY TRENER, a nie trener z rodziny). Jak przeszłość pokazała Wuja jest trenerem na co najmniej środek tabeli, a nie na zaoranie wszystkiego, wiec co poszło nie tak? Ok mamy ujowy transfer Cisse i Fazlagica. Enis jeszcze się bronił bo miał być jakąś inwestycją, ale tez dostaliśmy jak wspominałem paru innych zawodników. Sytuacja zmusiła nas do tego, że było wiele rotacji od tych 3 lat w drużynie i faktycznie nie było zawodników ze stażem dłuższym niż Frydrych, do tego Sadlok za słaby, Lis odszedł, Savic nei sprawdizł się, wcześniejsi pogonienie bo słaby (Janicki, Abramowicz, Carlos) . Jak życie pokazało w wielu innych klubach nie jest łatwo nakupowac piłkarzy nawet niezłych i liczyć na to by z marszu tworzyli kolektyw. Mam tu min na myśli Polonię Warszawa. Przeciwieństwem jest sytuacja Wisły z 1998roku kiedy z MARSZU zaczęliśmy wygrywać po sprowadzeniu: Kaliciaka, Kałużnego, Czerwca, Bukalskiego i paru innych - w moim odczuciu to fenomen bo równie dobrze mogło to pójśc w odwrotną stronę.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.05.2022 o godz. 10:38.
|
||
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Królewski ściąga na siebie uwagę i krytykę przez to, że jest nadaktywny na Twitterze. Zupełnie niepotrzebnie daje się wciągać w prowokacje, gierki i wymianę zdań z ludźmi na TT. Stąd też może tak to wygląda, że duża część krytyki spada właśnie na niego. Ja nie wiem jak to wygląda/ wyglądało od kulis ale jeżeli już miałbym na chłodno oceniać to do Królewskiego miałbym chyba najmniejsze pretensje. A i jego biznes wydaje się być "jakąś tam" nadzieją na finansowanie Wisły. Nie bronię, bo Trio zjebało ale też nie kanalizowałbym krytyki na Królewskim, bo o wiele więcej można by powiedzieć na temat katastrofalnej polityki sportowej z którą podejrzewam Jarosław zbyt wiele wspólnego nie miał.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Kto przyszedł w zamian? Jak ten chłop miał utrzymać tę drużynę w ekstraklasie? Dopiero jak przyszedł Brzęczek to nagle się okazało, ze można sprowadzić piłkarzy i to dobrych. Pytań można zadawać wiele. 1. Dlaczego co lepsi piłkarze tak szybko chcą stąd uciekać? 2. Czy Pasieczny i Gula byli tak ciency i nie umieli dobrych grajków wypatrzeć? 3. Czy specjalnie sprzedano tych piłkarzy i nie kupiono zastępców żeby zwolnić Gulę? 4. Jak to się stało, że nagle, po wywaleniu Pasiecznego i Guli okazuje się że da się znaleźć za darmo ciekawych piłkarzy na "już"? Amatorka i tyle. Ja dalej twierdzę, że w klubie jest patologia, piłkarze to widzą, morale spada, nikt się z tym klubem nie utożsamia, dlatego nawet w tych naszych 6 czy 8 finałach ani przez chwilę nie było prawdziwej walki na śmierć i życie, piłkarze, którzy mają jakąkolwiek szansę na transfer szybko uciekają bo widzą tę patologię, zarząd to dyletanci bo albo specjalnie robili pod górkę Guli, albo są tak głupi i wszystko oddali w ręce Guli i Pasiecznego. Tak czy inaczej, który to by wariant nie był to jakaś głowa na wysokim stanowisku powinna polecieć. Tak samo jak nie powinno się lansować tezy, że Brzęczek jest ok i miał trudno, bo tak jak piszesz, dostał dobre transfery. Przecież Gio, Poletanović i Fernandez to jak na nas piłkarze na poziomie, robili różnicę, do tego chwilami mieszał solidnie Manu. I Brzęczek z taką ekipą wygrał 1 na 13 meczów. Ten sezon to splot złych zdarzeń ale i konsekwencja amatorstwa ludzi zarządzających Wisłą, nazbierało się przez trzy lata i w końcu .......nęło. Mi już się nie chce tłumaczyć, możemy udawać, że wszystko było prawie idealnie zrobione i mieliśmy pecha, że tak po prostu musiało się stać przez te długi wcześniejsze itp Możemy mówić, że Obidziński to pajac niepotrzebny itp i dalej udawać, że Kuba się na wszystkim zna i te jego akcje z Hyballą czy słowa w food tracku o Obim nic nie znaczyły i nic nie zmieniły. Mam, że tak to ujmę obrazowo szósty zmysł i tak jak wierzyłem w utrzymanie ale od mniej więcej tego meczu ze Śląskiem i 1-2 kolejki następne już czułem, że mimo lansowania tezy, że mamy zajebisty terminarz, to te patałachy się nie utrzymają. I tak samo czuję, że ten układzik rodzinny to obecny rak Wisły. Brat, wujo, koledzy, a wszyscy inni pogonieni, żenada. Zobaczymy za 1-2 może 3 sezony kto miał rację. Ja stawiam, że bez wielkich zmian w zarządzie, wzięcia wszystkiego na klatę, uderzenia się w pierś i odsunięcia Kuby od takiego kompleksowego zarządzania (on tam niby jest najważniejszy i najmądrzejszy) to być może nawet z 1 ligi polecimy. Teraz nasza jedyna nadzieja to wielkie zmiany i wielka kasa od kibiców, bo jak się kasa skończy to oni tym bardziej już sobie nie poradzą żeby cokolwiek stworzyć. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.05.2022 o godz. 10:28.
![]()
drozd:
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
MOTYKA: "To piłkarze zawalili mecz prowadząc 2-0 i stracili cztery bramki. Kuba tu zawinił? To nie jest jakiś bufon, jakiś szpaner. Co ma powiedzieć? Ma koniecznie wyjść i bić się w pierś, że klub spadł? Kuba ściągnął do klubu swoich ludzi, ale jakby pan zakładał klub, to brałby pan ludzi, których nie zna i nie ma o nich pełnej wiedzy? Kuba nigdy nie ucieka od kamer i wypowiadania się. Przyjdzie i na to moment. Wierzę w niego i wszyscy jesteśmy z nim. Nie dam o nim złego słowa powiedzieć
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/klub-wisla-krakow/news-to-dlatego-kuba-blaszczykowski-milczy-po-spadku-wisly-byly-p,nId,6034993#utm_source=paste&utm_medium=paste&ut m_campaign=chrome" Nie ukrywam, że zgadzam się z tą wypwoiedzią. Oczywiście oczekuję dogłębnej ANALIZY co poszło nie tak, ale ja nie jestem typowym polusem roszczeniowym, nie zalezy mi na tym żeby Błaszczykowski bił się w pierś i kajał przed cholera wie jakimi pokemonami. Królewski powiedział swoje, Jażdzyńśki swoje, Kuba widocznie za bardzo przeżywa. Cały plan jak analizowałem był dobry i każdy dwa lata temu widząc taki scenariusz sikałby po nogawkach. Nie wypaliło, przeanalizować, wyciągnąć wnioski i mam nadzieję nie poddać się, walczyć dalej. To tak w skrócie, bo oczywiście spadek to ogromny cios min finansowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tam na interii jest jeszcze link do dość trafnej wypowiedzi Kałużnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|