The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2022, 21:04
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Komunikat grup kibicowskich Wisły:
Ku...a znowu grupy kibicowskie? Znowu, k... mącenie? Niech się oni odp..olą od Wisły w końcu.
Dość problemów i bez nich.

Znaleźli pretekst, żeby k...wa znowu wypłynać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 18.05.2022, 21:16
leszekm napisał(a):
Kuba był w SKWK?

Tak, oprócz niego z piłkarzy też Patryk Małecki i Konrad Goloś. Oczywiście to czasy sprzed 15 lat.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 18.05.2022, 21:32
Mnie wcale nie zdziwi jak będzie wniosek o upadłość klubu. Żarty i zabawa trwające ostatnie lata się skończyły. Wbrew wszystkiemu koszty utrzymania drużyny w pierwszej lidze w przypadku braku sponsorów właścicieli prywatnych a takimi są Panowie z Trio będzie bardzo kosztowne. Plan ewidentnie nie wypalił a główni winowajcy pochowali się w borach jakie to profesjonalne.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.05.2022, 21:48
Upadłości nie będzie
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.05.2022, 21:53
Krolewski napisal na tłiterze "na pewno kolegom sie uda" po czym usunal....

Dziwi mnie, ze niekotrzy chca linczu Krolewskiego, ktory chyba nie odpowiadal za strone sportowa...

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.05.2022, 21:55
W sumie to nikt nic nie wie. Czy ktokolwiek za cokolwiek odpowiadał, jak były podejmowane decyzje itp. Wychodzi na to, że najmniej winna jest rodzina, trener i prezes. Pasiecznego zwolnili, Gulę zwolnili, teraz zgonią na kopaczy, a Brzęczek i Dawid nietykalni.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.05.2022, 22:03
dla nastepnych januszy 'grupy kibicowskie' = sharks

nie koledzy , wsrod w/w grup tez jest konkurencja i po jadczaku i cbś , frakcja wiadoma odeszla w niebyt , ale to tylko maly element ukladanki , aktualnie karty rozdają ci ktorzy spedzają wszystkich na wiec poparcia dla kuby na meczu z wartą
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.05.2022, 22:06
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Krolewski napisal na tłiterze "na pewno kolegom sie uda" po czym usunal....

Dziwi mnie, ze niekotrzy chca linczu Krolewskiego, ktory chyba nie odpowiadal za strone sportowa...
Ooo szybko poszło.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.05.2022, 22:07
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
dla nastepnych januszy 'grupy kibicowskie' = sharks

nie koledzy , wsrod w/w grup tez jest konkurencja i po jadczaku i cbś , frakcja wiadoma odeszla w niebyt , ale to tylko maly element ukladanki , aktualnie karty rozdają ci ktorzy spedzają wszystkich na wiec poparcia dla kuby na meczu z wartą
Udowodnij ze "grupy kibicowskie" sa obecnie czyste.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.05.2022, 22:09
Chyba chodziło o to, że inna frakcja brudzi.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2022, 22:22
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Udowodnij ze "grupy kibicowskie" sa obecnie czyste.
postawiłbym pytanie odwrotnie: udowodnij, że są nieczyste.

Dobra, po milionach myśli od niedzieli, wydumałem, gdzie był punkt kulminacyjny sezonu....

OTÓŻ.... był to mecz z Amiką i nieszczesliwy remis. Wszystko padło jak domek z kart, pewność piłkarzy była taka, że nawet Guardiola nie pomógłby. Od 3 dni podkreślam, że na boisku przegraliśmy mentalnie i to spotkanie miało decydujący wpływ. Jestem pewien, że po wygranej zupełnie inaczej by to wyglądało.

Zarząd w zasadzie zrobił wszystko by uratować sezon... Zmienił trenera na najlepszą z możliwych opcji dodatkowo last minut jak widzieli, że dalej jest lipa dostaliście Poletanovica, Manu i GIO. Powtórzę się po raz kolejny : SPLOT NIEFORTUNNYCH ZDARZEŃ.

Jeśli ktoś będzie zarzucać jakieś absurdy to niech poda lepsze argumenty niż " winny kuba bo jest uparty". Bo co konretnie? Z czym jest uparty ? Z czym? Że pogonił Abramowicza i zatrudnił Fernandeza czy z czym?

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.05.2022, 22:37
Cytat:
Jeśli ktoś będzie zarzucać jakieś absurdy to niech poda lepsze argumenty niż " winny kuba bo jest uparty". Bo co konretnie? Z czym jest uparty ? Z czym? Że pogonił Abramowicza i zatrudnił Fernandeza czy z czym?
Z tym, że zrobiła się rodzinka,, brak odpowiedzialności i patologiczny układ gdzie kolega z boiska jest właścicielem, jego wujo jest trenerem, a jego brat prezesem.
Do tego właściciel pokazał, że można w klubie wyjebac trenera, w aurze skandalu i kopania pod nim dołków.
Do tego właściciel pokazał, że zna się na wszystkim, wszystko wie, wyjebał wszystkich, wsadził rodzinkę, po czym zwolnił Pasiecznego i Gulę + odjebał się cyrk z Forbsem.

Myślisz, że w takim środowisku zgniłym kopacze się mogą rozwijać? Czemu u nas najlepsi gracze to tacy, którzy siedzą tu 6 max 12 miesięcy? Bo jeszcze ich ta patologia nie skaziła więc grają swoje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2022, 22:43
Ale to właściciel wyjebał trenera, a nie piłkarze jak coś. Poza tym podawanie argumentu z Hyballą jest skrajnym posunięciem. Hyballa był totalnym świrem, gdzie udowodnił to w dwóch kolejnych klubach.

Czyli dalej brak konkretów. Chodzi mi o konkretne błędy, które przyczyniły się do obecnej sytuacji. Czyli Wuja + Sobol rozumiem, że to był zły wybór i nie pisze tego z perspektywy czasu, a z dnia kiedy ogłoszono ta decyzję. Zdecydowana większość chwaliła , nawet fachowcy w tym ulubiony portal, na który się powołujecie.

aha no i kolejny argument z sytuacja z Forbsem... Gośc miał zostać wytransferowany do Chin, z przyczyn formalnych nie dało się tego zrobić nie z winy Wisły i Forbes stroił fochy... faktycznie cyrk zrobili. Wuja widząc to odprawił szkodnika z kwitem - nie widzę tutaj żadnego cyrku prócz śmieciowego zachowania Forbesa.

Dlaczego Janicki, Abramowicz, Carlos grali piach u nas totalny, a po odejściu przyzwoicie tego niestety nie wiem. Do tego nalezy dorzucić niesamowity zjazd Zukova. Doszukiwanie się w tym ręki Kuby jest niepoważne.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.05.2022 o godz. 22:58.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 18.05.2022, 22:49
Błędy to zostały popełnione na każdym polu co do sportowej strony.

Jeśli mamy non stop 3-4 trenerów na etacie, wagony piłkarzy sprowadzanych co sezon, przyzwolenie na granie na zwolnienie trenera, przyzwolenie na chujowe wyniki, oklepy po 5:0, zatrudnianie ludzi bez kompetencji jak Dawid Błaszczykowski, parodystów jak Pasieczny, raz wizję Niemca i gegenpressingu, ostrego Niemca, a za chwilę potulnego Guli i klepanki po krakowsku. ....a.

Co pół roku zmiana wszystkiego. Jak w takim bajzlu ma się ktokolwiek odnaleźć?
Jeden wielki chaos, rodzinka, brak kompetencji, przecież przy takim Dawidzie czy Pasiecznym to Obidziński jest Bogiem...

Piłkarze to widzą i czują, to się przekłada na mental. Poza tym u nas nie ma żadnego kręgosłupa drużyny. Kto miał to pociągnąć, zbieranina piłkarzyn z 2-4 okienek transferowych?

Taki los zgotowało nam trio.

PS a o Hyballi to dopiero zaczęto mówić źle i się obrażać jak ich nie puścił na świętowanie wielkanocy, może chłop miał manię i za bardzo się wkręcił, niemniej przy nim chociaż ci kopacze by zapierdalali a to by owocowało wynikami adekwatnymi do możliwości, czyli gdzieś w środku tabeli. Więcej zarzutów co do chłopa nie było. Dopiero jak się odechciało zapierdalać i grać, to żeby go zwolnić zaczeto jakieś sensacje wyciagać przez media ale z tego co pamiętam, a raczej już nie pamiętam, to tam nic wielkiego nie było

Cytat:
aha no i kolejny argument z sytuacja z Forbsem... Gośc miał zostać wytransferowany do Chin, z przyczyn formalnych nie dało się tego zrobić nie z winy Wisły i Forbes stroił fochy... faktycznie cyrk zrobili. Wuja widząc to odprawił szkodnika z kwitem - nie widzę tutaj żadnego cyrku prócz śmieciowego zachowania Forbesa.
A to w czym gorsza była sytuacja Obidziński - Buksa?

Cytat:
Dlaczego Janicki, Abramowicz, Carlos grali piach u nas totalny, a po odejściu przyzwoicie tego niestety nie wiem. Do tego nalezy dorzucić niesamowity zjazd Zukova. Doszukiwanie się w tym ręki Kuby jest niepoważne.
No własnie tym, że m.in jest tu zgnilizna w klubie. Piłkarze to czują.

Zobaczysz, ze z Kubą, Dawidem i Jurkiem nic się nie zmieni, będzie tylko gorzej. Jeśli po spadku nie wyciągną wniosków i jakaś głowa nie poleci - Dawid lub Jurek, albo Kuba nie usunie się w cień i dalej będzie się kreował na nieomylnego, który musi wszystko sam załatwiać, to dalej też tych wniosków nie wyciągną i będzie znowu źle.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.05.2022 o godz. 22:57.
drozd:
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 18.05.2022, 23:20
- 3-4 trenerów na etacie to norma od 20 lat, nie twierdzę, że to powinno być normalne, ale w wielu klubach tak jest.

- na czym polegają te braki kompetencji Dawida bo to zwykły ogólnik - ja nie wiem jakie on ma kompetencje, skąd mam to wiedzieć? Dlatego jak ktoś tak twierdzi to słucham.

- kręgosłup miał tworzyć min Uryga, lecz jak wiemy połamał się. Do tego dochodził Frydrych.

- Wielkanoc była pierwszym skrajnym odchyłem o jakim się dowiedzieliśmy, podejrzewam,że grubo przed tym miał debilne zachowania, o których nie mówiono.

- sytuacja z Buksa jest zupełnie inna niż z Forbsem. Felcio został zostawiony po pierwszej nieudanej próbie wytransferowania do skośnookich i dogadano, że odejdzie w zimie, pojawiły się uj wi jakie komplikacje i Forbes przestał przykładac się na treningach w obawie o zdrowie. Można też domniemywać, że specjalnie odstawiał szopkę by rozwiązać z nim kontrakt, bo jakimś dziwnym trafem zaraz po tym jednak do Chin poleciał.

Dodatkowo widzę, że ucichł temat Buksy. Powiem Wam dlaczego.... a no dlatego, że Buksa kopie się po czole i uja z niego jest póki co. Urwy na Kubę wrócą jak jakimś cudem Buksa pójdzie w ślady brata i zacznie strzelać

Nie wiem czy jest zgnilizna czy nie bo nie jestem czynnym uczestnikiem treningów i nie chodze po gabinetach. Jest to jak czuję kolejny domysł bez konkretów - chyba, że FRAMAT uchyli rabka tajemnicy bo coś tam odgrażał się, że nie będzie więcej pisał - czyli jakieś plotki po siódmym praniu jakich cała masa pojawiła się od lat.

PS: Mowa była o Carlosie, własnie mi się przypomniała sytuacja o skrajnych zachowaniach. Pamietacie reakcję Carsloa po strzeleniu nam bramki? Jego też pogoniliśmy bo twierdzili, że szrot tak samo jak abramowicza. Teraz zestawcie sobie zachowanie ambramowicza i jego celebrowanie. Kawał śmiecia raz jeszcze powtórzę - nie chodzi o to, że "miał czelność" strzelić nam bramkę i zanotować asystę, a o to , że tydzień wcześniej wypiął swoją przeoraną i zakompleksioną dupę by w ostatniej kolejce wypruwać sobie żyły. Kawał śmiecia. Dołożyłbym zachowanie Niepsuja, którego również pozbyliśmy się. Dwie skrajne sytuacje Carlosa/Niepsuja i kompleksiarza z brzegu dolnego (gdziekolwiek ta wiocha jest).

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.05.2022, 04:49
Cytat:
- na czym polegają te braki kompetencji Dawida bo to zwykły ogólnik - ja nie wiem jakie on ma kompetencje, skąd mam to wiedzieć? Dlatego jak ktoś tak twierdzi to słucham.
Jaki ogólnik? A niby jakie kompetencje ma Dawid Błaszczykowski do zarządzania takim klubem? Przecież on tutaj przyszedł tylko dlatego, że jego brat jest właścicielem. W normalnej sytuacji nigdy w życiu by się w takim klubie jako prezes nie znalazł.
A jego kompetencje idealnie określa stan do jakiego na spółkę z trio doprowadził Wisłę.

Cytat:
- sytuacja z Buksa jest zupełnie inna niż z Forbsem. Felcio został zostawiony po pierwszej nieudanej próbie wytransferowania do skośnookich i dogadano, że odejdzie w zimie, pojawiły się uj wi jakie komplikacje i Forbes przestał przykładac się na treningach w obawie o zdrowie. Można też domniemywać, że specjalnie odstawiał szopkę by rozwiązać z nim kontrakt, bo jakimś dziwnym trafem zaraz po tym jednak do Chin poleciał.
No i to są m.in. kompetencje Dawida. Wisła pozbyła się ostatniego napastnika. Gościowi pozwolono robić cyrk, a skończył sie tak, że siedział na lotnisku i nie brał udziału w meczach jak jeszcze był piłkarzem Wisły.
W sumie może dobrze zrobił, jakiś potencjał miał - o losie, kolejny kopacz, który wszedł w ten syf i pierwszy sezon miał wiele lepszy niż drugi. Bo jak się na syfie poznał to mu chęci przeszły. Potencjał jakiś miał więc chciał stąd uciekać, m.in. dlatego odstawił szopkę.

I to są te kompetencje Dawida... Wisłą bez napastnika, w zimie wyjebali 2 najlepszych piłkarzy, cały czas była presja na Gulę - jak się miało udać utrzymanie za Guli, skoro mu dwóch najlepszych piłkarzy sprzedali i kazali się bronić przed spadkiem? A może to kolejna kurewska zagrywka, jak z Hyballą, aby kopać dołki pod trenerem, żeby mieć argument na zwolnienie go?

Przytulili 5 mln euro, transferów w zimie do klubu brak, kasy nie wydali, później na szybko robione transfery.

Przecież to jest kabaret.

Cytat:
Nie wiem czy jest zgnilizna czy nie bo nie jestem czynnym uczestnikiem treningów i nie chodze po gabinetach. Jest to jak czuję kolejny domysł bez konkretów - chyba, że FRAMAT uchyli rabka tajemnicy bo coś tam odgrażał się, że nie będzie więcej pisał - czyli jakieś plotki po siódmym praniu jakich cała masa pojawiła się od lat.
A po co CI jakieś przecieki? Chyba trochę żyjesz na tym świecie i logicznie myślisz?
To normalne, że tam gdzie rodzinka i koledzy, bez kompetencji to jest syf i zgnilizna. Potwierdzają to przeróżne przykłady zachowania zarządu, potwierdzają to też zachowania piłkarzy w klubie czy własnie tego szrotu, który u nas był szrotem a gdzie indziej sobie radzi itp Nikt w Wiśle Kraków za rodzinkę umierać nie chce. A najlepszym przykładem jaki tu jest syf jest doprowadzenie w 3 sezony tak wielkiego klubu do spadku. Już nie trupa finansowego, normalnej Wisły Kraków, która miała potencjał, nie była zagrożona upadłością, nie miała już łątki WSH na świeżo. A miała w zimie 5 mln euro z transferów.
drozd:
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.05.2022, 05:29
Jedyne co mnie pociesza w tej chu*owej sytuacji jest to ze JB ma nie wiecej niz 33% akcji co pozbawia go mozliwosci kompletnego utopienia tego klubu przez swoja nieumyslnosc. Kiedys byl wywiad z TJ ktory otwarcie przyznał ze na piłce on sie nie zna i ze to jest domena JB w klubie. Jak widzimy JB ma raczej mocno ograniczona ekspertyze jezeli chodzi o pion sportowy ktorej reszta trio sie spodziewala i mysle ze dynamika w relacjach miedzy nimi mocno sie zmienila od ostatniej niedzieli gdy sie ostatecznie okazalo ze klub poniosl totalna kleske.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.05.2022, 07:28
postawiłbym pytanie odwrotnie: udowodnij, że są nieczyste.
Twoja odpowiedz nie jest sprytna, jest to slaba prowokacja.

Drogi kolego dla "grup kibicowskich" po wiadomych wydarzeniach nie ma "benefit of the doubt" niech sie zajmuja kibicowaniem a nie polityka, mieszaniem etc.
Jak najdalej od gabinetow.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.05.2022, 08:37
Czekam na konferencje prasową po sobotnim meczu.
Wtedy Kuba, Dawid i Jaro przemówią.

A potem będę się bacznie przyglądał jak przebiegają przygotowania do sezonu w I lidze. Czy to co zostanie powiedziane będzie miało odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.05.2022, 09:29

Drogi kolego dla "grup kibicowskich" po wiadomych wydarzeniach nie ma "benefit of the doubt" niech sie zajmuja kibicowaniem a nie polityka, mieszaniem etc.
A zajmują się polityką? Bo akurat transparenty że ten 100% poparcia a tamten chu..., krzyki, przyśpiewki na piłkarzy i pracowników klubu to normalny element kibicowania.

I zawsze jest tak że jak się coś zarzuca to trzeba mieć jakieś dowody, zwłaszcza jak zarzuty są mętne i wynikają z frustracji. O ile się orientuję to nasi kibice od dawna niczego nie odwalili, ba, fakt że taki Kliment nie chodzi z poobijaną mordą świadczy o anielskiej wręcz cierpliwości.

Chcą przyjść na mecz po spadku ubrani na czarno i pewnie zjadą piłkarzy, sztab i pracowników klubu z góry na dół - zasłużenie, zwłaszcza piłkarzy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.05.2022, 09:34
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jaki ogólnik? A niby jakie kompetencje ma Dawid Błaszczykowski do zarządzania takim klubem? Przecież on tutaj przyszedł tylko dlatego, że jego brat jest właścicielem. W normalnej sytuacji nigdy w życiu by się w takim klubie jako prezes nie znalazł.
A jego kompetencje idealnie określa stan do jakiego na spółkę z trio doprowadził Wisłę.

No i to są m.in. kompetencje Dawida. Wisła pozbyła się ostatniego napastnika. Gościowi pozwolono robić cyrk, a skończył sie tak, że siedział na lotnisku i nie brał udziału w meczach jak jeszcze był piłkarzem Wisły.
W sumie może dobrze zrobił, jakiś potencjał miał - o losie, kolejny kopacz, który wszedł w ten syf i pierwszy sezon miał wiele lepszy niż drugi. Bo jak się na syfie poznał to mu chęci przeszły. Potencjał jakiś miał więc chciał stąd uciekać, m.in. dlatego odstawił szopkę.

I to są te kompetencje Dawida... Wisłą bez napastnika, w zimie wyjebali 2 najlepszych piłkarzy, cały czas była presja na Gulę - jak się miało udać utrzymanie za Guli, skoro mu dwóch najlepszych piłkarzy sprzedali i kazali się bronić przed spadkiem? A może to kolejna kurewska zagrywka, jak z Hyballą, aby kopać dołki pod trenerem, żeby mieć argument na zwolnienie go?

Przytulili 5 mln euro, transferów w zimie do klubu brak, kasy nie wydali, później na szybko robione transfery.

Przecież to jest kabaret.

A po co CI jakieś przecieki? Chyba trochę żyjesz na tym świecie i logicznie myślisz?
To normalne, że tam gdzie rodzinka i koledzy, bez kompetencji to jest syf i zgnilizna. Potwierdzają to przeróżne przykłady zachowania zarządu, potwierdzają to też zachowania piłkarzy w klubie czy własnie tego szrotu, który u nas był szrotem a gdzie indziej sobie radzi itp Nikt w Wiśle Kraków za rodzinkę umierać nie chce. A najlepszym przykładem jaki tu jest syf jest doprowadzenie w 3 sezony tak wielkiego klubu do spadku. Już nie trupa finansowego, normalnej Wisły Kraków, która miała potencjał, nie była zagrożona upadłością, nie miała już łątki WSH na świeżo. A miała w zimie 5 mln euro z transferów.
Że co przytulili?Że ile?Za Lisa turasy nie płacą a za dwójkę sprzedaną w zimie też są raty i nie wiadomo kiedy te pieniądze zobaczymy i czy przede wszystkim zobaczymy wszystkie.
No nie można pół posta napisać na faktach a drugie pół zmyślić bo to wygląda słabo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.05.2022, 09:37
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Że co przytulili?Że ile?Za Lisa turasy nie płacą a za dwójkę sprzedaną w zimie też są raty i nie wiadomo kiedy te pieniądze zobaczymy i czy przede wszystkim zobaczymy wszystkie.
No nie można pół posta napisać na faktach a drugie pół zmyślić bo to wygląda słabo
To jest właśnie problem że kilka osób już przekroczyło granice przyzwoitości i insynuują/oskarżają o przestępstwa bez żadnych podstaw.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 19.05.2022, 09:47
Mam nadzieję, że po meczu z Wartą szybko wyjaśni się sytuacja co dalej z klubem, Dawidem, Jurkiem i będzie jakaś sensowna wizja tego, jak to ma wyglądać. Bo jak zostanie po staremu i "jakoś to będzie, rzućcie groszem" to krzyżyk na drogę.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.05.2022, 09:51
Cytat:
Dobrze, mój błąd. A ch tym większy skoro sprzedali Lisa Turasom niewypłacalnym (też by pasowało się orientować czy Turasy płacą za piłkarzy czy cyrki robią, oczywiście można znowu powiedzieć, że to nieszczęśliwy zbieg okoliczności dla włodarzy).
Mój błąd i tym bardziej błąd zarządu skoro w zimie rozjebali Guli kadrę, liczyli na uniknięcie spadku, i to rozwalili kadrę tak, ze kasa za transfery idzie w ratach.
Tym bardziej zajebista amatorka. A można było sprzedać w lecie, nawet w ratach ale mieć więcej czasu na zakup nowych piłkarzy i ich aklimatyzację do kolejnego sezonu.

Ten zarząd to są zwykli amatorzy. A tłumaczenie, że wszystko to nieszczęśliwe zbiegi okoliczności i kto mógł je przewidzieć. ....a, 3 lata zbiegów okoliczności, 3 lata walki o utrzymanie. No na prawdę mają pecha. To jak oni takiego pecha życiowego mają to lepiej żeby dalej klubu nie prowadzili.
drozd:
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2022, 09:56
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Ja mam kompletnie inne zdanie odnośnie tych zawodników.

Po pierwsze cyrk z Forbsem nie jest winą nikogo z zarządu. Po drugie siedział na walizakach i nie grał bo tak było ustalone - miał robić wypad, potem stroił fochy. Nie ma znaczenia, że graliśmy a on pozorował bo tak czy siak z niego już nic nie było. Koleś był nastawiony na wyjazd, sprawy formalne upadły, Wuja wziął go na trening i okazało się, że Forbes to sabotażysta w pełnym słowa tego znaczeniu. Pisanie o sytuacji Forbsa jest stratą czasu i żadnym argumentem odnośnie Dawida.

Żeby było jasne ja nie twierdze, że to super prezes - oczywiście wolałbym na to miejsce bardziej doświadczoną osobę. Jestem po prostu ciekaw tych kompetencji bo ja o nich nic nie wiem.

Kolejna sprawa to "pozbycie" się dwóch najlepszych zawodników. W moim przekonaniu czy z El M. i Yeboahem czy bez i tak nic by to nie zmieniło. Dodatkowo moim zdaniem zostali zastąpieni lepszymi zawodnikami czyli; Poletanovic i GIO - zdecydowanie wolałbym tą dwójkę od początku sezonu, niż pana holenderskiego marokańczyka vel ALIBI. Szczegół taki, że przyszli trochę późno.

Teraz najważniejsza kwestia: choćbyśmy mogli cofnąć czas z założeniem, że Alibi gwarantuje nam utrzymanie to i tak nie byliśmy w stanie go zatrzymać. Na Yeboaha moglibyśmy się na siłe uprzeć, ale on też chciał wylecieć , więc w każdej sytuacji z tymi zawodnikami byliśmy na przegranej pozycji. W zamian za El M. przyszedł top talent do oszlifowania Fazlagic - było mówione, że nie wejdzie z marszu do gry jak Poletanovic ale z czasem ma się rozkręcić.

Przytaknąłbym jeśli faktycznie nie zostałby sprowadzony NIKT, tymczasem dostaliśmy nawet lepszych jakościowo grajków. Wszystko sprowadza się do tego co pisałem: do sfery mentalnej, morale szczególnie po Amice padły na cycki i po zabawie.

Jeśli jedynymi transerami byliby: Fazlagic i Cisse to oczywiście miałbym duże pretensje, ale prócz nich przyszli: Colley, Manu, Poletanovic, Fernandez i Gio czyli w sumie połowa składu.

Nie no mi się wydawało, że zorganizowana grupa przestępcza została rozbita i nie było to kilka tysięcy kibiców, a kilkudziesięciu bandziorów. Jeśli ktoś żyje w przekonaniu, że tworzy się kolejna szajka, która chce wejść do klubu to powinien zacząć pisać scenariusze dla Patryka Vegi. Niemniej po takiej traumie w jakimś stopniu rozumiem obawy.

CHCĘ KONKRETNYCH ARGUMENTÓW nie na zasadzie przyperd się z zasady, a np: Dawidowi proponowali za 10koła miesięcznie grę Ronaldo, lecz Dawid odmówił lub miasto chciało dogadać się na 50% czynszu lecz Dawida zapił i nie pojawił się na spotkanie : KONKRETY.

W zasadzie degradacja powinna być jedynym argumentem, ALE to ogólnik. Jak analizujemy to musimy wiedzieć: co poszło nie tam. Sprawę trzeba rozłożyć na czynniki pierwsze.

Jeśli argumentem ma być WUJA to nie dlatego, że jest z rodziny, a dlatego, że może jest marnym trenerem. To jest dla mnie argument (SŁABY TRENER, a nie trener z rodziny). Jak przeszłość pokazała Wuja jest trenerem na co najmniej środek tabeli, a nie na zaoranie wszystkiego, wiec co poszło nie tak?

Ok mamy ujowy transfer Cisse i Fazlagica. Enis jeszcze się bronił bo miał być jakąś inwestycją, ale tez dostaliśmy jak wspominałem paru innych zawodników.
Sytuacja zmusiła nas do tego, że było wiele rotacji od tych 3 lat w drużynie i faktycznie nie było zawodników ze stażem dłuższym niż Frydrych, do tego Sadlok za słaby, Lis odszedł, Savic nei sprawdizł się, wcześniejsi pogonienie bo słaby (Janicki, Abramowicz, Carlos) .

Jak życie pokazało w wielu innych klubach nie jest łatwo nakupowac piłkarzy nawet niezłych i liczyć na to by z marszu tworzyli kolektyw. Mam tu min na myśli Polonię Warszawa. Przeciwieństwem jest sytuacja Wisły z 1998roku kiedy z MARSZU zaczęliśmy wygrywać po sprowadzeniu: Kaliciaka, Kałużnego, Czerwca, Bukalskiego i paru innych - w moim odczuciu to fenomen bo równie dobrze mogło to pójśc w odwrotną stronę.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.05.2022 o godz. 10:38.

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.05.2022, 10:20
Królewski ściąga na siebie uwagę i krytykę przez to, że jest nadaktywny na Twitterze. Zupełnie niepotrzebnie daje się wciągać w prowokacje, gierki i wymianę zdań z ludźmi na TT. Stąd też może tak to wygląda, że duża część krytyki spada właśnie na niego. Ja nie wiem jak to wygląda/ wyglądało od kulis ale jeżeli już miałbym na chłodno oceniać to do Królewskiego miałbym chyba najmniejsze pretensje. A i jego biznes wydaje się być "jakąś tam" nadzieją na finansowanie Wisły. Nie bronię, bo Trio zjebało ale też nie kanalizowałbym krytyki na Królewskim, bo o wiele więcej można by powiedzieć na temat katastrofalnej polityki sportowej z którą podejrzewam Jarosław zbyt wiele wspólnego nie miał.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.05.2022, 10:23
Cytat:
Kolejna sprawa to "pozbycie" się dwóch najlepszych zawodników. W moim przekonaniu czy z El M. i Yeboahem czy bez i tak nic by to nie zmieniło. Dodatkowo moim zdaniem zostali zastąpieni lepszymi zawodnikami czyli; Poletanovic i GIO - zdecydowanie wolałbym tą dwójkę od początku sezonu, niż pana holenderskiego marokańczyka vel ALIBI. Szczegół taki, że przyszli trochę późno.
Guli sprzedano Lisa, na szybko dano niedoświadczonego Biegańskiego, później emeryta Kieszka. Forbes miał fochy i wyszedł z nim cyrk. Później sprzedano tych dwóch w zimie.
Kto przyszedł w zamian? Jak ten chłop miał utrzymać tę drużynę w ekstraklasie?

Dopiero jak przyszedł Brzęczek to nagle się okazało, ze można sprowadzić piłkarzy i to dobrych.

Pytań można zadawać wiele.

1. Dlaczego co lepsi piłkarze tak szybko chcą stąd uciekać?
2. Czy Pasieczny i Gula byli tak ciency i nie umieli dobrych grajków wypatrzeć?
3. Czy specjalnie sprzedano tych piłkarzy i nie kupiono zastępców żeby zwolnić Gulę?
4. Jak to się stało, że nagle, po wywaleniu Pasiecznego i Guli okazuje się że da się znaleźć za darmo ciekawych piłkarzy na "już"?

Amatorka i tyle. Ja dalej twierdzę, że w klubie jest patologia, piłkarze to widzą, morale spada, nikt się z tym klubem nie utożsamia, dlatego nawet w tych naszych 6 czy 8 finałach ani przez chwilę nie było prawdziwej walki na śmierć i życie, piłkarze, którzy mają jakąkolwiek szansę na transfer szybko uciekają bo widzą tę patologię, zarząd to dyletanci bo albo specjalnie robili pod górkę Guli, albo są tak głupi i wszystko oddali w ręce Guli i Pasiecznego. Tak czy inaczej, który to by wariant nie był to jakaś głowa na wysokim stanowisku powinna polecieć.

Tak samo jak nie powinno się lansować tezy, że Brzęczek jest ok i miał trudno, bo tak jak piszesz, dostał dobre transfery. Przecież Gio, Poletanović i Fernandez to jak na nas piłkarze na poziomie, robili różnicę, do tego chwilami mieszał solidnie Manu. I Brzęczek z taką ekipą wygrał 1 na 13 meczów.

Ten sezon to splot złych zdarzeń ale i konsekwencja amatorstwa ludzi zarządzających Wisłą, nazbierało się przez trzy lata i w końcu .......nęło.
Mi już się nie chce tłumaczyć, możemy udawać, że wszystko było prawie idealnie zrobione i mieliśmy pecha, że tak po prostu musiało się stać przez te długi wcześniejsze itp Możemy mówić, że Obidziński to pajac niepotrzebny itp i dalej udawać, że Kuba się na wszystkim zna i te jego akcje z Hyballą czy słowa w food tracku o Obim nic nie znaczyły i nic nie zmieniły.

Mam, że tak to ujmę obrazowo szósty zmysł i tak jak wierzyłem w utrzymanie ale od mniej więcej tego meczu ze Śląskiem i 1-2 kolejki następne już czułem, że mimo lansowania tezy, że mamy zajebisty terminarz, to te patałachy się nie utrzymają. I tak samo czuję, że ten układzik rodzinny to obecny rak Wisły. Brat, wujo, koledzy, a wszyscy inni pogonieni, żenada.

Zobaczymy za 1-2 może 3 sezony kto miał rację. Ja stawiam, że bez wielkich zmian w zarządzie, wzięcia wszystkiego na klatę, uderzenia się w pierś i odsunięcia Kuby od takiego kompleksowego zarządzania (on tam niby jest najważniejszy i najmądrzejszy) to być może nawet z 1 ligi polecimy. Teraz nasza jedyna nadzieja to wielkie zmiany i wielka kasa od kibiców, bo jak się kasa skończy to oni tym bardziej już sobie nie poradzą żeby cokolwiek stworzyć.

Cytat:
Królewski ściąga na siebie uwagę i krytykę przez to, że jest nadaktywny na Twitterze. Zupełnie niepotrzebnie daje się wciągać w prowokacje, gierki i wymianę zdań z ludźmi na TT. Stąd też może tak to wygląda, że duża część krytyki spada właśnie na niego. Ja nie wiem jak to wygląda/ wyglądało od kulis ale jeżeli już miałbym na chłodno oceniać to do Królewskiego miałbym chyba najmniejsze pretensje. A i jego biznes wydaje się być "jakąś tam" nadzieją na finansowanie Wisły. Nie bronię, bo Trio zjebało ale też nie kanalizowałbym krytyki na Królewskim, bo o wiele więcej można by powiedzieć na temat katastrofalnej polityki sportowej z którą podejrzewam Jarosław zbyt wiele wspólnego nie miał.
Królewski może i w....ia swoim podejściem na tt, nie sledzę tego ale chyba ma takie podejście jak do firmy, ze to się zmieni, to się ogarnię i za miesiąc albo rok będzie cacy, trochę się nie odnajduje w tym świecie sportu. Jednak jeśli dla kogoś on jest gorszy, niż Kuba, który po prostu rozjebał akcją z cieszynką mental tej drużyny, jako właściciel włączył się w konflikt na lini piłkarze vs trener, a w food tracku też pokazał, że niemylny jest tylko on, musi wszystko sam załatwiać i .... z tym zerem Obidzińskim, który się nie nadawał do niczego. Kuba rozjebał mental i w szatni i w gabinetach. Nikt normalny z piłkarzy i pracowników umysłowych w to nie wejdzie bo tylko się naw....ia i zostanie zjechany przez nieomylnego Kubę. Została jedynie rodzina i przyjaciele do zarządzania, I tak to na dzisiaj wygląda.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.05.2022 o godz. 10:28.
drozd:
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2022, 11:56
MOTYKA: "To piłkarze zawalili mecz prowadząc 2-0 i stracili cztery bramki. Kuba tu zawinił? To nie jest jakiś bufon, jakiś szpaner. Co ma powiedzieć? Ma koniecznie wyjść i bić się w pierś, że klub spadł? Kuba ściągnął do klubu swoich ludzi, ale jakby pan zakładał klub, to brałby pan ludzi, których nie zna i nie ma o nich pełnej wiedzy? Kuba nigdy nie ucieka od kamer i wypowiadania się. Przyjdzie i na to moment. Wierzę w niego i wszyscy jesteśmy z nim. Nie dam o nim złego słowa powiedzieć

Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/klub-wisla-krakow/news-to-dlatego-kuba-blaszczykowski-milczy-po-spadku-wisly-byly-p,nId,6034993#utm_source=paste&utm_medium=paste&ut m_campaign=chrome"

Nie ukrywam, że zgadzam się z tą wypwoiedzią. Oczywiście oczekuję dogłębnej ANALIZY co poszło nie tak, ale ja nie jestem typowym polusem roszczeniowym, nie zalezy mi na tym żeby Błaszczykowski bił się w pierś i kajał przed cholera wie jakimi pokemonami. Królewski powiedział swoje, Jażdzyńśki swoje, Kuba widocznie za bardzo przeżywa. Cały plan jak analizowałem był dobry i każdy dwa lata temu widząc taki scenariusz sikałby po nogawkach. Nie wypaliło, przeanalizować, wyciągnąć wnioski i mam nadzieję nie poddać się, walczyć dalej. To tak w skrócie, bo oczywiście spadek to ogromny cios min finansowy.

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.05.2022, 11:59
Tam na interii jest jeszcze link do dość trafnej wypowiedzi Kałużnego.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.05.2022, 12:13
Cytat:
(..) Oczywiście nasz osąd można potraktować jako element złości i niech będzie, że frustracji na to co wydarzyło się w tej rundzie na boiskach Ekstraklasy z udziałem piłkarzy Wisły Kraków. W tej właśnie złości możemy chyba dodać, że na szczęście większości z tych "bohaterów" w wiślackiej koszulce nie będziemy już oglądać, ale nie zmienia to faktu, że my z tym klubem zostaniemy, a oni całkiem zadowoleni - pójdą kopać w piłkę po prostu gdzieś indziej. I o całej sprawie zapomną.

My natomiast nie zapomnimy i w idealnym świecie po takiej kompromitacji jakiej doświadczyliśmy - w wiślackich gabinetach nie miałby za bardzo kto rozmawiać z kimkolwiek. Cały zarząd już dawno byłby bowiem zdymisjonowany, a trener, który wygrał jeden mecz z trzynastu rozegranych - pogoniony zostałby na cztery wiatry. I żadne tłumaczenia, że wziął zespół w trudnym momencie, że ten był nieprzygotowany, rozbity mentalnie i ogólnie kiepski, zły i fatalny - nie miałoby żadnego znaczenia. Wiedział co bierze i wiedział co ma osiągnąć. Nic z tego mu się ostatecznie nie udało.

Wiślackim włodarzom należy się oczywiście ogromny szacunek. Przed trzema laty mało było odważnych, którzy wzięliby się za barki z problemem pt. "wiślackie długi". Oni to zrobili, ale w kolejnych sezonach - choć mocno się starali - udowodnili właśnie, że na zarządzaniu klubem sportowym kompletnie się nie znają. I choć ego nie pozwala im na pewno wywiesić białej flagi, to może czas schować je do kieszeni, czas przestać być pysznym i może postawić na kogoś, kto w zarządzaniu klubem ma większe doświadczenie? Zmian właścicielskich nikt po degradacji nie oczekuje, choć plotki głoszą, że do pewnych dojść tego lata może. Pytanie tylko, czy osoby, które nie mają odwagi wyjść do kibiców i ich po tej kompromitacji naprawdę przeprosić, będą miały odwagę, aby wreszcie zatrudnić kogoś kto się na sportowych meandrach zna?

To chyba dla nas najważniejsze pytanie na najbliższe tygodnie. Na dziś czujemy się niestety podwójnie skompromitowani. Po pierwsze degradacją, a po drugie tym, że nikt tych najważniejszych ludzi skupionych wokół tego klubu, bez których by go nie było, czyli KIBICÓW - nie raczył za to co się wydarzyło potraktować poważnie i zwyczajnie i gromko przeprosić! (..)
- www.wislaportal.pl
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów