|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Coś czuje że Kubuś dzierga teraz sektorówkę na Wartę...
"Jakubie ratowniku, spadek to nie twoja wina". Dopiero wtedy otworzy gębę i wyjaśni że skoro kibice mówią, że nie moja wina to musi nie moja wina.
Normalnie santo subito... Gdzie się Kubuś zaszył? W takich momentach wychodzi prawdziwe oblicze, jak mawiał mój dziadek. TRZEBA CHŁOPA A NIE KALESONY
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.05.2022 o godz. 20:07.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Ponoć gdzieś przewija się temat wycofania się Orlenu jako sponsora z koszulek. Rzekomo w podpisanej umowie był zapis dotyczący spadku Wisły. Jeżeli dojdzie do spadku to Orlen w każdej chwili może natychmiastowo się wycofać bez żadnych konsekwencji i natychmiastowo odciąć się od klubu. Także kolejna kasa w plecy... Ojjj coraz ciemniejsze chmury i zaraz trzeba będzie drżeć o byt w Fortuna 1.Lidze...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wydaje się jednak, że ci co piszą "błysnął" sami wcześniej kilka razy przechodzili od uwielbienia do rzucania kamieniami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To jak właściciele okradli klub? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przecież ten transparent Kuba, Kazik, Sobol z nami kibicami, reszta won, można tylko skomentować jako Xd. ....a, ikony upadku propsowane przez zaślepionych kibiców. No ale wiadomo, np Królewski czy Jażdżyński to ....y bo nie są legendami i nie umieją grać w piłkę i nigdy gola dla Wisły nie zdobyli.
Zaślepienie z kliki WSH przerzuciło się na zaślepienie kliką Błaszczykowskich. Niestety plan nie wypalił po całości, im lepiej finansowo, tym gorzej sportowo, im więcej rodziny i legend, tym gorsze wyniki. Oni powinni wszyscy przeprosić, kajać się za to co zrobili jak psy, a kibice powinni ich jebać. Tymczasem jest cisza, kibice dalej wielbią legendy, zero refleksji. Znowu dostaną po dupie jakieś słupy, a zmian na górze żadnych nie będzie. Za spadek z ekstraklasy to powinien polecieć co najmniej jeden człowiek z dwójki prezes/trener. Ale odpowiedzialność będzie dalej rozmywana. Dawid przecież chce dobrze i ogólnie ogarnia wszystko oprócz spraw sportowych, a Brzęczek przejął drużynę w trudnym momencie i nieważne, że wygrał 1 na 13 meczów, nie będziemy zwalniać selekcjonera, o którym książkę napisała pani Domagalik. Tragedia dzieje się nadal. Nic nie zanosi się na zmiany. Od 3 dni jesteśmy w 1 lidze. To powinien być kolejny dzień gdzie bracia Błaszczykowscy z Wujem przepraszają. Ale oni chyba głaskani po fajach przez usłusznych kibiców, nadal myślą, że wszystko to nie ich wina. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wolfy o ile w sprawach pilkarskich zawsze miales poglady rozsadne , broniles kiko ramireza za co bede cie dozgonnie szanował , o tyle w sprawach rozgrywek politycznych jestes naiwny jak polączenie brylanta z luckiem
![]() a wracajac do tego dlugo wewnetrznego , aktualnie jego dysponentem jest TS tak ? czy jest jakaś podstawa która pozwala nam wszystkim tak sobie beztrosko żyć w przeświadczeniu że nikt nigdy nie zarząda jego spłaty ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziękuję za uwagę. Acha, gdybyście ułomy się zastanawiali dlaczego mało kto w Polsce chce kupować/inwestować w kluby piłkarskie, to podejrzewam że macie tu jedną z przyczyn. Zainwestujesz czas, pieniądze, a jak Ci się podwinie noga to jakiś .....k uzna że ma prawo Cię jebać jak psa a Ty masz się kajać. Nie ważne czy jak Rutkowski tworzysz najmocniejszy klub w kraju krok po kroku, czy ratujesz zasłużony klub z rąk oszustów - od miłości do jebania jak psa krótka droga.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2022 o godz. 22:05.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do swojego starego tak pajacu się odzywaj. .......isz trzy po trzy tutaj i tylko umiesz obrażać kogoś kto myśli inaczej. Idź im wszystkim dupę wyliż i żyj w przeświadczeniu, że ten spadek to jest coś normalnego, co musiało się zdarzyć.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten spadek jest czymś co się zdarza również zasłużonym klubom, również w ekstraklasie, niekoniecznie najbiedniejszym. To co się liczy, to czy klub się po tym podniesie, czy w miarę szybko awansuje, czy może stoczy się do końca jak niektóre zasłużone firmy. Żeby Wisła się odbiła to trzeba dużo pracy, dobrej woli kibiców i trzymania odklejonych pojebów którzy najchętniej by wszystko rozpieprzyli na krótkiej smyczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2022 o godz. 22:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to niezłym trzeba być ułomem, żeby uważać spadek drużyny z takim budżetem, zapleczem kibicowskim i ogólnie potencjałem i możliwościami jako powinięcie nogi. Gdyby ten spadek był 3 lata temu to spoko, każdy by zrozumiał, ale jest po 3 latach rządów, patologczych rzadów Kuby i półki. I to nie jest przypadek, że spadamy teraz a nie 3 lata temu.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Szczerze to ja .......e przeprosiny. Ale jakies negocjacje ze sponsorami, miastem, pilkarzami, wierzycielami etc - plan akcji, chocby ....a zarys to jednak powinien juz byc. Co dalej i jak dalej.
Ta cisza jest bardzo ale to bardzo niepokojaca poniewaz pozwala zakladac ze nie bylo planu na spadek i nikt nic nie wie. P.s. Ja jednak sklaniam sie ku opini Wolfiego ze od idola do jebania krotka droga. Osobiscie na Jakuba zlego slowa nie powiem bo jednak on ten klub uratowal, nie wiem jakie grupy interesow a juz rozne byly reprezentowane na tym forum popieraja te osoby ktore wylewaja tyle pomyj na Blaszczykowskiego.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 17.05.2022 o godz. 22:20.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krytykowałem klub za głupie pomysły sportowe zanim większość zauważyła że grozi nam spadek, ale to nie znaczy że będę się cicho przyglądał jak grupa nakręconych oszołomów robi coraz większą wiochę. Wiesz kogo możesz sobie jebać? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie ciebie?
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obawiam się że ta lista jest bardzo krótka i nie ma na niej ani mnie, ani trio, pewnie w sumie nikogo. Więc lepiej się zastanów o co tak naprawdę Ci chodzi.
Mnie o dobro Wisły, które niekoniecznie musi oznaczać natychmiastową gratyfikację. W tym wypadku oznacza przetrwanie i odbudowę, ponieważ od kilkunastu lat jesteśmy kolosem na glinianych nogach. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Swołocz chce odejścia braci. Wytłumaczcie mi jak sobie to wyobrażacie, Dawid składa dymisję, Wuja również i co z Kubą? Oddaje koalikowi udziały za złotówkę czy co? No jak sobie to wyobrażacie? Przyjdzie Elon Musk? PS: już prędzej uwierzę w mokre sny koalika, niż w to, że Kuba filantrop, milioner wpadł na genialny pomysł, aby na Wiśle zarobić pare baniek, których ma kilkadziesiąt... :/ i tym samym zszargałby sobie opinię, na która pracował całe życie.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.05.2022 o godz. 09:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesteśmy w dupie, nasz wybawiciel, którym był Kuba. A byl on głównym motorem napędowym, dal swoja twarz i dobre imię i głównie dzięki niemu ten projekt trzy lata temu mógł ruszyc. Po WSH, Vanna Ly i z tymi dlugami nikt by nie chcial mieć nic wspólnego z Wisła gdyby nie Kuba, który byl gwarantem uczciwości i nadzieją na lepsze jutro.
Niemniej później okazało sie ze Kuba ma na tyle ciężki charakter i ograniczone myślenie, ze z nim jako głównym decyzyjnym nic nam nie wyjdzie. Jeśli ktoś tego nie widzi i nie rozumie to jeszcze nie raz sie zdziwi, a później sie zdziwi czemu sie zdziwił. Pogoniono z klubu wszystkich lepszych lub gorszych od Lesnodorskiego, przez Obidzinskiego po Psiecznego. Nikt z nich sie nie nadawal, nie nie umial i jest winny. Otoczono sie rodzina i przyjaciółmi. Żadnego z nich nie pogonili i nie pogonia. Po 3 latach Wisla jest zabetonowana tak samo jak za WSH tymi swoimi Czerwinskimi i spółka. I to jest nasz obecny problem. Dopóki tam nie bedzie refleksji i zmian to nic sie w Wiśle nie zmieni. A ty dalej sie będziesz oszukiwal ze kolejny spadek jest poklosiem długów i .... wie czego. ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie pogodniono żadnego Leśniodorskiego, on od początku mówił, że jest tu tylko na chwilę i zaraz się zawija bo jego serce jest przy L.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
winni zostali wskazani
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pewnie wielu by się cieszyło gdyby Wisła nie spadła z ligi, ale dalej żyła ponad stan, nie spłacała długów i zajęła się wyłącznie sprawami sportowymi. Generalnizuje ale jak czytam że nawet gangsterzy sobie lepiej radzili to mi się nóż otwiera...
Tymczasem - ligę uratowaliśmy ze słabszym składem w sezonach 19/20 i 20/21. I co się stało dalej? Pod naciskiem "trybun" trio oddało część planu sportowego Pasiecznemu i Guli. Kibice zadowoleni? A jakże! Ile osób to krytykowało? Część była wstrzemięźliwa bardziej lub mniej, ale zdecydowanej większości przyświecał optymizm. Mi też I mamy stan na dziś. Część winowajcow w lutym pogonieni. Rzucono wszystkie siły na ratunek klubu. Nie udało się. Nie można natomiast powiedzieć że cała wina leży tylko po stronie trio + zarządu. Błąd w wyborach? Owszem. Zgoda na eksperymenty? Owszem. Tylko że ludzie mieli.. dokładnie takie oczekiwania. Te same osoby co teraz krytykują wybory, w lipcu 2021 cmokali i mlaskali. Zdecydowanie łatwiej się ocenia po fakcie niż przewiduje pewne zdarzenia. Media zresztą są w tym specjalistami. Na nasz spadek złożyło się milion rzeczy. Winnych tej sytuacji Jest całe mnóstwo. Oczywiście im większa władza, tym ważniejsze wybory zostały źle dokonane. Sam oczekuje od każdego jednego decyzyjnego z klubu słowa przepraszam, ale tego czego oczekuje bardziej to planu na 1 ligę i ostra harówkę, która niewątpliwie wszystkich czeka. Oczywiście można iść tropem "zwolnić wszystkich" . I ja się pytam - kto to ogarnie i czy jest pole do popisu do popełniania nowych błędów?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.05.2022 o godz. 07:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
był układ płetwali
jest układ rodzinny jego skuteczność pokazał ten sezon skończy się e winner II ligą ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
bo warszawka w krakowie? to nie mogło przejść nie fachowość się liczy, ale układy i rodzina na swoim ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie wiem, jakich odklejonych pojebów chce wolfy trzymać na krótkiej smyczy.
Bo takich, którzy (drogą przymusu i przemocy) mają coś do powiedzenia raczej sam nie spacyfikuje, skoro nie radzą sobie z tym właściciele i policja. A tu na forum to piszą nieszkodliwi entuzjaści. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
FraMat, no zdarza się, 6 budżet w ekstraklasie, 5 mln euro przytulone w zimie z transferów, praktycznie brak długów, które by paraliżowały działanie klubu, 3 lata budowania Wisły, to normalne, że takie drużyny spadają.
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Ja bym zrobił tak:
Nowy Prezes - facet, który ogarnia zarządzanie klubem piłkarskim, ktoś z doświadczeniem, sukcesami w prowadzeniu klubu sportowego ( może Krzysztof Kołaczyk? Był w zarządzie Rakowa jak wchodzili z II do I i potem z I do ESY, a do tego mamy go u siebie jako pełnomocnika ds Akademii) W klubie jak najbardziej mogą pozostać czy to D.Błaszczykowski, czy Bałaziński - pierwszy jako do spraw sponsoringu, kontaktu z miastem itd. W tej płaszcyźnie robi dużo dobrej roboty, zaś Bałaziński jao prawnik, tak jak dzisiaj od spraw umów itd Następnie pion sportowy: Doświadczony Dyrektor sportowy, który zna rynek, realia polskich klubów itd (możę Artur Płatek lub Grzegorz Mielcarski) Kolejno siatka skautów na Polskę, + drugi filar Skauting na Hiszpanię, której przewodziłby Kiko Ramirez. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Prezydent Krakowa zapowiedział rozmowy z właścicielami Wisły odnośnie nowych warunków wynajmu stadionu przy Reymonta na mecze w 1. lidze.
A ja przypomnę, że Garbarnia za wynajem tego stadionu w 1 lidze płaciła ok. 17 tysięcy złotych - za 4 tysiące krzesełek, zaplecze magazynowe, hol pod trybuną, parkingi, szatnie oraz sektor gości. Po mojemu Wiśle wystarczy, że wynajmie 12 tysięcy krzesełek. I teraz to pomnożyć x 3. Czyli 17 tysięcy x 3 = 50 tysięcy złotych z hakiem. Tyle powinna Wisła zapłacić. Porównując to do kosztów, jakie ponosiła Garbarnia grając w 1 lidze. Nie dać się wyje.bać i w negocjacjach stawiać przykład Garbarni. Należy kluby traktować na takich samych zasadach.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.05.2022 o godz. 09:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Grzegorz Mielcarski
ale to nie jest tak z infrastrukturą, że se weźmiesz nóż i podzielisz jak tort ![]()
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.05.2022 o godz. 09:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Sprawa jest prosta.Mają zostać w klubie zatrudnieni ludzie kompetentni.Dawid B skoro tak sprawnie ogarnął grilla i kiełbaski po powrocie Kuby z Euro niech się zajmie np kateringiem. Kuba powinien być dalej twarzą tego przedsięwzięcia ale nie wpierdlać się w kompetencje nowemu prezesowi.Ten musi w pierwszej kolejności zbudować dział sportowy bo bez tego klub po prostu nie jest w stanie poprawnie funkcjonować.To tak na początek. Natomiast nic pewnie nie wydarzy się przed ostatnim meczem. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|