The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2022, 10:02
No nie, uderzyć ze stojącej piłki to potrafił i Pietrzak. Drugiego Pietrzaka można znaleźć. A bieganie i zdrowie to podstawa.

Jeśli Błaszczykowski ma takie ciśnienie, że prędzej spali klub niż zakończy karierę, to niech sobie powchodzi na końcówki i wejdzie pomachać trybunom po awansie. A jeśli nie awansujemy, to chyba czas pomyśleć o emeryturze, bo jego obecność w szatni źle wypływa na relacje z trener-zawodnicy. Tzn. wpływałaby, gdyby trenerem był ktoś inny niż jego wujek i wspólnik w interesach.

Z innej beczki, wg tt Kliment już spakowany, Sadlok idzie do Wieczystej. Mówiłem Wam, spekulującym o Poletanovicach i Frydrychach w 1. lidze, wietrzenie szatni będzie potężne.
Ostatnio edytowane przez czaro : 20.05.2022 o godz. 10:41.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2022, 10:33
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
No ale to nie jest tak, że odkąd siedzi na zwolnieniu to pensje płaci mu ZUS, a nie Wisła?
Gdyby tak było wszystkie kontuzje kończyłby się przechodzeniem na rentę inwalidzką. ZUS przecież nie płaci w nieskończoność.

Klub za to płaci
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 20.05.2022, 10:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Gdyby tak było wszystkie kontuzje kończyłby się przechodzeniem na rentę inwalidzką. ZUS przecież nie płaci w nieskończoność.

Klub za to płaci
W wywiadzie z Dawidowskim wyczytałem, że przez pierwsze pol roku płaci ZUS, stąd mój wniosek.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2022, 11:48
W wywiadzie z Dawidowskim wyczytałem, że przez pierwsze pol roku płaci ZUS, stąd mój wniosek.
A to czasem nie były czasy że piłkarzy wiązały umowy bezpośrednie o pracę a teraz są B2B?
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 20.05.2022, 12:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A to czasem nie były czasy że piłkarzy wiązały umowy bezpośrednie o pracę a teraz są B2B?
Może, nie mam pojęcia. Ja zadałem tylko pytanie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.05.2022, 15:11
No ale to nie jest tak, że odkąd siedzi na zwolnieniu to pensje płaci mu ZUS, a nie Wisła?
A to w Polsce polscy zawodnicy mają umowy o pracę czy raczej kontrakty B2B?

Kasperczak napisał(a):
Prezesi polskich klubów nie podpisują z piłkarzami i trenerami umów o pracę, a umowę o "świadczenie usług". I zawodnik albo szkoleniowiec tworzy jednoosobową firmę, na przykład użyczającą klubowi swojego wizerunku… Nie ma wtedy ochrony prawnej, a mało tego – tym sposobem państwo odcina się od odpowiedzialności socjalnej - jednoznacznie ocenił trener.
https://www.sport.pl/pilka/7,64946,2...-amatorzy.html
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2022, 09:54
Jakby Błaszczykowski się wyleczył, to na pierwszą ligę byłby atutem. Samymi strzałami i dośrodkowaniami ze stojącej piłki robiłby gigantyczną różnicę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 20.05.2022, 10:02
Maciej Sadlok przechodzi do Wieczystej:

https://twitter.com/RafSkrzypczyk/st...42661535653888
Ostatnio edytowane przez Cycu : 20.05.2022 o godz. 10:08.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2022, 10:15
Cycu napisał(a):Wyświetl post

To może dodaj że według użytkownika tt. Nie twierdzę że nie, ale warto zaznaczyć że informacja z dupy wzięta.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2022 o godz. 10:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 20.05.2022, 10:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To może dodaj że według użytkownika tt. Nie twierdzę że nie, ale warto zaznaczyć że informacja z dupy wzięta.
To były wiceprezes TS Wisła Kraków, a nie jakiś no name.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.05.2022, 10:46
To były wiceprezes TS Wisła Kraków, a nie jakiś no name.
Ta funkcja tylko pogrąża jego wiarygodność
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 20.05.2022, 12:09

W końcu zagra w lidzie na jego poziomie. Dobra ruch z jego strony. Mają te piłkarzyki farta, że jest taki klubik jak Wieczysta, mogą poczuć się jacy są jeszcze świetni, a do tego zarobić jak na swoje możliwości porządnie.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 20.05.2022, 12:24
Może ktoś zrobił kompilację mitycznych dobrych strzałów Maćka i zdobytych nimi bramek i się dali nabrać?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.05.2022, 12:43
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś zrobił kompilację mitycznych dobrych strzałów Maćka i zdobytych nimi bramek i się dali nabrać?
Mogę zrobić, tylko wylicz mi, w których meczach bombardował bo nie che mi się pół życia tracić i szukać tego.

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 20.05.2022, 12:34
Ciekawe kto będzie pierwszy w Ekstraklasie? Wisła czy Wieczysta?
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 20.05.2022, 18:21
Jeszcze raz podpowiem: na forum jest taki magiczny przycisk i po sprawie. Szkoda zdrowia ...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.05.2022, 18:43
No chyba pierwszy raz skorzystam specjalnie dla Zibiego, bo nie znoszę obłudy. Inwektywy jakoś dziwnie toleruję.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.05.2022 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 20.05.2022, 19:47
s1mone napisał(a):Wyświetl post
No chyba pierwszy raz skorzystam specjalnie dla Zibiego, bo nie znoszę obłudy. Inwektywy jakoś dziwnie toleruję.
Obłuda to występuje u tego trolla tomytom, który wszędzie pieje że mnie ma na liście ignorowanych, a i tak czyta i reaguje na moje posty ze swoim trollingiem. To jest właśnie obłuda drogi panie.

Gdzie ty widzisz u mnie obłudę to nie wiem i nawet nie chcę wiedzieć. Ignoruj sobie kogo chcesz, nie musisz się z tym obnosić i zgrywać do mnie moralizatora.

Inwektywy ci nie przeszkadzają i dlatego to forum to jest jedna wielka patologia. Obrzucacie się jeden z drugim co chwila tymi inwektywami i uznajecie to za coś normalnego. A to nie jest normalne by ubliżać innym ludziom za takie błahostki jak odmienne zdanie nt. jakiegoś piłkarza. Jest to żałosne.
Ostatnio edytowane przez zibi7 : 20.05.2022 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 20.05.2022, 18:54
Dobra wiadomość po dzisiejszym komunikacie jest taka, że już znamy personalia pierwszych osób, które zostają. Zarząd, Rada Nadzorcza i trener.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2022, 18:57
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Dobra wiadomość po dzisiejszym komunikacie jest taka, że już znamy personalia pierwszych osób, które zostają. Zarząd, Rada Nadzorcza i trener.
Co jest dobrą wiadomością o ile to prawda, bo znaczy że nikt z trio nie porzuca klubu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.05.2022, 23:25
Halo, leci z nami moderator? To jest forum Wisły Kraków, spadek poziomu sportowego nie powinien być tożsamy z tolerowaniem AŻ TAKIEJ żenady we wpisach..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.05.2022, 23:27
Delgado napisał(a):Wyświetl post
Halo, leci z nami moderator? To jest forum Wisły Kraków, spadek poziomu sportowego nie powinien być tożsamy z tolerowaniem AŻ TAKIEJ żenady we wpisach..
Nie ma moderatora, jest opcja ignoruj.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 21.05.2022, 15:49
Ja jednak wyżej (niżej) stawiam Meresińskiego i Vannę Ly.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 22.05.2022, 10:02
Pobudka, to nie fm.

O Fernandezie nawet bym nie marzył.

Nie jestem pewien, dlaczego wpisujecie do składu Frydrycha i Poletanovica. Kontrakty wysokie, nie są zżyci z klubem. Dlaczego mieliby grać za mniej ligę niżej?

Nie mam pojęcia co z Fazlagicem. Zainwestowano w niego dużo pieniędzy, a jak na razie nie pokazał nic. Nie wiem, czy warto szarpać się dla niego na wysoki kontrakt w 1. lidze.

Ondrasek wydaje się pewniejszy, skoro złapał poważną kontuzję. Oznacza to jednak, że nie należy uwzględniać go w składzie. Zresztą napastnik, który nie strzela goli to nieporozumienie i może miejsce Ondraska jest w innym miejscu na boisku.

Wszyscy piszecie, że Ring zostanie. Jeśli zarabia niewiele, to niech zostaje, może na 1. ligę rzeczywiście wystarczy.

Wszyscy jesteście pewni, że zostaną Colley, Gruszkowski, Biegański i Plewka. Oby.

Dawid Szot pewnie zostanie. Oby jako rezerwowy, bo patrzeć na niego nie mogę.

Przyjście Maków oznaczałoby, że nie mamy za bardzo pomysłu, ale za to energię i pieniądze. Wątpię, aby się wydarzyło. Żadnych Pawłowskich, Augustynów i Sobót też nie będzie, bo nas nie stać. Hołownia na nas nie spojrzy.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 22.05.2022, 11:00
czaro napisał(a):Wyświetl post
Pobudka, to nie fm.

O Fernandezie nawet bym nie marzył.

Nie jestem pewien, dlaczego wpisujecie do składu Frydrycha i Poletanovica. Kontrakty wysokie, nie są zżyci z klubem. Dlaczego mieliby grać za mniej ligę niżej?

Nie mam pojęcia co z Fazlagicem. Zainwestowano w niego dużo pieniędzy, a jak na razie nie pokazał nic. Nie wiem, czy warto szarpać się dla niego na wysoki kontrakt w 1. lidze.

Ondrasek wydaje się pewniejszy, skoro złapał poważną kontuzję. Oznacza to jednak, że nie należy uwzględniać go w składzie. Zresztą napastnik, który nie strzela goli to nieporozumienie i może miejsce Ondraska jest w innym miejscu na boisku.

Wszyscy piszecie, że Ring zostanie. Jeśli zarabia niewiele, to niech zostaje, może na 1. ligę rzeczywiście wystarczy.

Wszyscy jesteście pewni, że zostaną Colley, Gruszkowski, Biegański i Plewka. Oby.

Dawid Szot pewnie zostanie. Oby jako rezerwowy, bo patrzeć na niego nie mogę.

Przyjście Maków oznaczałoby, że nie mamy za bardzo pomysłu, ale za to energię i pieniądze. Wątpię, aby się wydarzyło. Żadnych Pawłowskich, Augustynów i Sobót też nie będzie, bo nas nie stać. Hołownia na nas nie spojrzy.
Dawid Szot to jest jakieś niewiarygodne nieporozumienie. On nie potrafi NiC. Ani bronić, ani atakować. Ani się ustawiać, ani nawet.. symulować. Jak taka sierota utrzymała się tyle lat w składzie ekstraklasowego (wtedy) klubu to nie mam pojęcia.

Colley jeśli się uda wytransferować. To samo z Fazlagiciem. Może uda się znaleźć frajerów co pozwolą odrobić chociaż Czesc wyj… pieniędzy w błoto. Budować skład na polakach. Wbrew pozorom dla ekstraklasowych odrzutow nadal będziemy ciekawa opcja. Przydałby się tylko trener który ma pojęcie o robocie.
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.05.2022, 11:47
To co piszecie o Szocie można ekstrapolować na każdego młodego zdolnego Polaka na jakiego nas stać.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 22.05.2022, 12:29
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
To co piszecie o Szocie można ekstrapolować na każdego młodego zdolnego Polaka na jakiego nas stać.
Pozwolę się nie zgodzić. Są słabi. Ale nie AŻ tak. Wczoraj większość jego kontaktów z piłka powodowała na trybunach śmiech . Ew politowanie.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.05.2022, 12:35
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę. Szot to jest szczyt szczytów. Jakim cudem ten facet w ogóle ma zawodowy kontrakt to jest nie do pojęcia. Na pewno na trybunach są kibice, którzy zaprezentowaliby wyższy poziom sportowy. W okręgówce małopolskiej są lepsi piłkarze.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 22.05.2022, 14:09
Po tt lata plotka, że w razie utrzymania przedłużono by wypożyczenie Gio i przyszedłby Imaz.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 22.05.2022, 14:21
czaro napisał(a):Wyświetl post
Po tt lata plotka, że w razie utrzymania przedłużono by wypożyczenie Gio i przyszedłby Imaz.
+ pożegnano by z 7 piłkarzy, 7 nowych skwarków by przyszło i kolejny sezon dumnie walczylibyśmy o 15 miejsce. A no i obowiązkowo Imaz albo:
1) Dostałby kontuzji która wykluczałaby go z gry na całą rundę
2) Grałby taką padlinę, że po miesiącu gry za nazwisko zleciałby na ławę

Więc wydaje mi się, że nie mamy czego żałować XD

AA i jeszcze GIO, on też klasycznie jak każdy grajek który ma u nas świetną pierwszą rundę, pod okiem Georga Buzzera zacząłby operować piłką Jak Młyński
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów