|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam takie dziwne przeczucie, że sprawę zamknie zwycięstwo Lubina nad Rakowem. A wyprzedzenie Zagłębia to jest jedyna dla nas opcja na utrzymanie. Cała reszta ma spotkania z drużynami, które łatwo i bez oporów rozdają punkty.
Inna kwestia to czy my jesteśmy w stanie wygrać oba mecze? Nie widzę tego, nasze ostatnie 3 punkty na wyjeździe były w październiku. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Dużo pomogła nam wczoraj Termalica. Nie wygrywając z Łęczną raczej wymiksowała się z tego układu walczącego o utrzymanie. Aczkolwiek 4 pkt mogą jeszcze zdobyć więc wtedy by nam pokrzyżowali szyki w tej układance. Po prostu dla mniej najbardziej realna opcja na nasze utrzymanie to zdobycie 4 pkt. Po takiej serii i takim sezonie marzyć na koniec o 6 pkt to trochę dużo. Wtedy musimy liczyć na 2 porażki Zagłębia i max 3 pkt dla Termalici. To wcale nie byłby jakiś nadzwyczajny scenariusz. Przy naszych 6 pkt - co jak dla mnie jest mało realne no ale też nie byłoby to nic nadzwyczajnego gdyby się udało, otwiera nam się wiele opcji, wtedy można nawet liczyć na 2 porażki Stali lub Jagi, wtedy Zagłębie może mieć remis jeden, Termalica z nami gdyby miała po 37 pkt i nikt więcej - bo wtedy się tworzą małe tabelki gdzie być może tam ostatni byśmy w nich byli - to też ok bo byśmy byli nad nimi. Liczę, łudzę sie bo co teraz innego pozostało? Jeszcze warto się tym poemocjonować bo może nam zostać zabrane na długi czas myślenie o ekstraklasie... Ale osobiście uważam, że ten sezon się dla nas skończy chujowo i braknie nam tego 1-2 pkt, my raczej zdobędziemy 3 pkt do końca, i po prostu zabraknie bo albo Zagłębie zapunktuje jakoś, albo mała tabelka się zrobi z Termalicą i Zagłębiem itp Za długo mimo wszystko dawaliśmy dupy, żeby na końcu nagle wygrać co się da i nadal mieć farta. Trzeba było się budzić jak było na to 10 okazji wcześniej. A my graliśmy o remisy i się co kolejke czy dwie cieszyliśmy z jednego punktu... A rywale mieli wyjebane i co 3 kolejki raz wygrali odskakując nam co chwila o ten 1-2 pkt sukcesywnie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
1. W zasadzie cały sezon z niewielkimi przebłyskami dajemy dupy. Nie potrafiliśmy wygrać u siebie z Łęczną, Mielcem, Płockiem, Śląskiem, Jagą, Radomiakiem - to o czym my w ogóle mówimy? W meczach domowych z tymi potęgami ugraliśmy całe 2 punkty...Bilans 0-2-4, bramki 3-11. Nie licząc derbów i Legii wygraliśmy na początek sezonu z Lubinem a potem z rozbitą Termaliką no i nasze jedyne wiosenne zwycięstwo z Górnikiem. To jest wynik całkowicie dyskwalifikujący. 2. Aczkolwiek, jeżeli zabraknie nam właśnie 1-2 punktów to cały czas pozostanie w pamięci bezczelna kradzież ze strony Kwiatkowskiego w meczu z Amiką...I ona będzie nam chodziła po głowie, zamazując nieco obraz całości...
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 10.05.2022 o godz. 10:24.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Dla mnie największymi obawami są:
1. Brak zwycięstwa Rakowa z Lubinem... 2. Brak Poletanovica (choć mówią, że badania wyszły ok) 3. Mecz z Radomiakiem Lubin jest w gazie... i ten terminarz nie jest dla nich taki zły: Raków presji nie wytrzymie, nawet jeśli to krety zagrają z dużym zaangażowaniem, max co Raków wywiezie to remis, amika wygrywa w derbach poznania i tym samym krety w ostatniej kolejce wygrywają z amikorzem (jeśli wcześniej nie uczynią tego z Rakowem)... Jakim cudem pejsy nie dały nam rady, a dały Rakowowi? Nie wiem.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 10.05.2022 o godz. 10:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
2 czy nawet 4 punkty więcej nie zmieniłyby oblicza tego sezonu. Jak nam nawet nie zabraknie tych mitycznych kilku pkt to trzeba sobie zdać sprawę jak bardzo się stoczyliśmy. Wszakże ten sezon jest pierwszym ze zwiększoną ilością drużyn. Gdyby nie to, można śmiało obstawiać że i tak szorowalibysmy na dnie tabeli. Już w poprzednim sezonie mieliśmy szczęście że nie spadały 3 drużyny - byłoby cieplutko.
Jeśli się utrzymamy to nie dzięki naszej grze, ale znowu dzięki słabości innych. Kuba, Brzęczek i reszta klubu powinni sie udać na klęczkach do Częstochowy (drogę znają). I to nawet nie za wyniki rywali, ale żeby w końcu drużyna zaczęła wygrywać |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tak i nie. Ale chyba jednak by zmieniła o ile Wisła dzięki tym 2 czy 4 punktom by się utrzymała w lidze.
Bo jednak jest różnica pomiędzy klęską a porażką. A to, że się stoczyliśmy...Tutaj nawet nie ma co dyskutować. Temu chyba nikt nie zaprzecza. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Serio, podziwiam Was. Ja w ogóle nie sprawdzam tych tabelek i nie kalkuluję punktów, bo wszystko rozbije się o to, że Wisła nie ugra 6 punktów, nawet 4 są szczytem możliwości.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wcale nie mam pewności, że Wisła wygra w pożegnalnym meczu z Wartą. Całkiem serio.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Żeby się Amica mogła podłożyć to Zagłębie musiałoby zapunktować z Rakowem. Przy różnicy 4 punktów kwestia mistrzostwa jest rozstrzygnięta. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ja po pogromie Radomiaka pisalem juz ze Zaglebie sie wypisalo ze spadku juz
szanse to mamy conajwyzej ślaska wyprzedzic , ale on musi zdobyc 0-2 pkt ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
pepe72 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
taka liga , nie przypadkiem kończymy puchary w wakacje , czasem jesienią...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Salernitana 21/22
Pierwsze 18 meczów - 8 punktów Kolejne 12 meczów - 8 punktów Ostatnie 5 meczów - 13 punktów Po 35 kolejkach po raz 1. w sezonie wychodzą ze strefy spadkowej (+1 nad Cagliari) Takie rzeczy w sporcie co prawda niezbyt często ale się zdarzają.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Teraz widać że ta bramka ishaka w Gliwicach i wygrana amiki w kontekście naszego utrzymania może być ważna. Mam nadzieję że Raków jeszcze nie złożył broni w końcu to solidna drużyna i pokona Zagłębie a my się w końcu przełamiemy i przed ostatnią kolejką będzie wtedy ciekawie dla nas. Może to szalone i złudne ale liczę na Klienta gość jest panienka ale mimo wszystko dochodzi do tych sytuacji.
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 10.05.2022 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ta salernitana z tego co piszesz zaczela grac super juz od 30 kolejki tymczasem nam może wystarczyć zwyciestwo w ostatniej... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście że to nie jest przykład 1 do 1 za to od 1 kolejki grali dużo gorzej od nas. Więc ich zryw to większe lub zbliżone "wydarzenie" jak przykładowe nasze wygrane nad Radomiakiem i Wartą.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie śledzę ligi włoskiej, ani włoskiej polityki, ale czy tam aby nie tak dawno nie kupowało się tytułów mistrzowskich?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Różnica między tą Saletrą czy jak się tam nazywa z Seria A a między nami jest taka , że oni zagrali ch... 18 meczów na 36 rozegranych kolejek. My zagraliśmy póki co 32 ch... mecze na 32 kolejki i łudzimy się , ze akurat w tych 2 ostatnich będzie renesans formy
oczywiście , że takie rzeczy się zdarzają w piłce co jest moją jedyną nadzieją ale szczęściu trzeba też pomóc. "Saletra" widocznie szczęściu wydatnie pomogła a my ciągle liczyliśmy na szczęście... a i na Terminarz oczywiście. No chyba, że włosi mieli jeszcze lepszy terminarz od Nas to wtedy zagadka ich dobrej formy rozwiązana ![]() ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Proponuję obstawić. LVBet daje kursy:
ZGL: 4.75 remis: 3.85 RAK: 1.82 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No to buki poleca troche na kasie
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 10.05.2022 o godz. 15:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że Raków wygra żeby do ostatniej kolejki były emocje. Te pajace uważają, że drukując całą ligę w ten sposób robią ją atrakcyjniejszą. Problemy się zaczynają w pucharach kiedy kończy się reżyseria i trzeba grać w piłkę.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że Raków wygra w przedostatniej kolejce, żeby nie pozbawić się szansy na mistrzostwo, a nie dlatego, że ktoś im kazał wygrać, żeby liga była ciekawsza.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jeżeli Raków wygra to dlatego że są dobrze poukładaną drużyną która nieprzypadkowo zdobyła drugi raz z rzędu Puchar Polski i walczy o mistrzostwo, a Zagłębie to taka sama parodia jak my. Gdzie tu spisek?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
spisek bedzie jak wygra ZL
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Raków świetnie radzi sobie na wyjazdach.10 zwycięstw w delegacji poza tym nie wydaje mi się aby pękli psychicznie.bardziej kruchy w kwestii mentalnej wydaje się być lech
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|