The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2022, 14:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
niekompetencją i kolesiostwem.
Przykre, ale prawdziwe.
Innego wytłumaczenia (poza spółdzielnią) nie ma.

I sądzę, że w tym kierunku pójdą w najbliższym czasie arty w zaprzyjaźnionych mediach. Po to, by kibice uwierzyli w dobry zarząd i złego wilka poza nim.
Temu służyły te apele o lepsze sędziowanie w ostatnim tygodniu, to mało mnie tu nie zjedliście, jak to napisałem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2022, 15:28
czaro napisał(a):Wyświetl post
Temu służyły te apele o lepsze sędziowanie w ostatnim tygodniu, to mało mnie tu nie zjedliście, jak to napisałem.
Ja bym po prostu odróżnił:
- naszą mizerię we władzach i fatalną politykę sportową,
- naszą mizerię piłkarską i fatalną ambicję w walce o utrzymanie,
- nie nasze błędy sędziowskie.

Wystąpienie jednego nie usprawiedliwia ani nie niweluje drugiego, każdy trzeba piętnować.

Paradoksalnie, każdy z tych elementów, gdyby występował samodzielnie, dawał nam szanse na jakieś sensowne utrzymanie. Razem tworzą combo, którego - na tę chwilę - nie jesteśmy w stanie przeskoczyć.

Oczywiście, że praprzyczyną sytuacji jest na tę chwilę pierwszy punkt i na koniec sezonu to ten punkt trzeba rozliczyć (jakoś... ale jak?) w pierwszej kolejności i najdokładniej.

Ale czy to powód do tego, żeby ignorować pozostałe? Czy to, że organizacyjnie jesteśmy niżej niż Mielec to powód, żeby udawać, że zasługujemy na dymanie przez sędziów, milczeć kiedy plują nam w twarz i pozbawiać się ostatniej szansy na utrzymanie? Nagłośnienie sprawy, abstrahując od tego, że daje trio okazję do przekierowania (na chwilę, tylko na chwilę) uwagi na kogoś innego, było o tyle ważne, że dawało szanse na to, żeby ostatnie, decydujące mecze rozgrywać w tym "komforcie", że sędziowie będą wiedzieli, że powinni sędziować w miarę uczciwie, bo zrobi się jeszcze większa chryja. Dać sobie szansę na uczciwą walkę do końca.

Reszta w nogach kopaczy i tego czy potrafią pokonać uwarunkowania punktu drugiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów