|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przecież obecny stan rzeczy to efekt wielomiesięcznego braku reakcji, nie reagowania na szereg wydarzeń.
Po letnim okienku 2020 r., kiedy zrobiliście podniecenie z transferów wydawało się, że już za niedługo Wisła będzie walczyła o najwyższe trofea. Bardzo szybko przyszło rozczarowanie - porażka 0:3 z Płockiem. Wtedy pytałem - jakie kwalifikacje ma Dawidek (oprócz rodzinnych), aby być prezesem Wisły? Sernik cały czas bronił Dawidka, że on robi jakieś super rzeczy i gdzie to jest? Mieliśmy efekty zobaczyć i gdzie one są? Dzisiaj po kolejnej kompromitacji w PP i po wylądowaniu w strefie spadkowej widzimy brak reakcji. Gdzie jest Dawidek? Gdzie jest Kuba? Spodziewałem się, że wreszcie pokażą, zareagują, że zrobią coś, aby pokazać, że Wisła nie spadnie. A tu nic, cisza. Przez miesiące opowiadano o ratowaniu, zamiast o fatalnych transferach. Dzisiaj po przybyciu kilku wagonów szrotu nie ma kto grać. Zbudowano wieżę Babel, jest za dużo obcokrajowców - mimo iż ta polityka została wielokrotnie ośmieszona (w Wiśle kilka razy, w Cracovii za Probierza, czy brazylijska Pogoń). Jeszcze niedawno Tomek Piaseczny opowiadał bajeczki. Dzisiaj on jest dla mnie kolejnym Dawidkiem - symbol upadku Wisły. Spaść z ligi w której są: Łęczna, Stal, Warta, Nieciecza i mająca kłopoty finansowe Wisła Płock to będzie wielki skandal. Z takiej ligi nie da się spaść. To jest coś niewyobrażalnego, że Wisła wylądowała w strefie spadkowej. To jest coś kompletnie absurdalnego. Taki Górnik Łęczna ma się utrzymać kosztem Wisły? Czy Warta, która nie ma stadionu? Czy organizacyjna Stal Mielec? To byłaby największa hańba w historii klubu i to bez czynników zewnętrznych przy udziale Kubusia, Dawidka, Jurka, Socios, TS-u, przy ciągłej obronie świętości. Nie chcieliście inwestora zewnętrznego, to macie. Mieliście zapewnić złote czasy (wg pierwotnego planu Szymańskiego z okolic pozbycia się Cupiała). Ale przynajmniej teraz nie ma mowy o wrogach zewnętrznych, którzy mieli robić zamęt, bo im przeszkadzało, że najlepsze środowiska kibicowskie przejęły władzę, a Wisła zmierza w świetlaną przyszłość - tak kiedyś przekonywał pvd. Dzisiaj widzimy, że ten okres ratowania nie udał się, zmarnowano wysiłek wielu tysięcy ludzi. Ten okres pokazał, że Wisła dysponuje ogromnym potencjałem, który przy normalnych ludziach we władzach sprawiłby szybki powrót do walki o najwyższe trofea. Jak taka Pogoń może, jak taki Raków może, to czemu nie Wisła? Ruch i Widzew łatwo upadły, od lat poza Ekstraklasą. Ratowanie Wisły pokazało, że dla 99% klubów w Polsce to byłby nieosiągalny sufit. Tylko Legia mogłaby to powtórzyć. Żaden Lech, żaden Widzew, Ruch, Górnik, Pogoń, Lechia, Śląsk, itp. Oni razem by tego nie zrobili. Dla Wisły to było oczywiste, bo Wisła oprócz Legii to największy klub w Polsce. Dla mnie nie ma dziedzictwa TS-u. Dla mnie jest dziedzictwo Wielkiej Wisły Cupiała. Kiedy przyjeżdżał jakiś śmieszny klubik, to było pytanie: ile Wisła strzeli. Rekord pięciu lat bez porażki u siebie. A dzisiaj po 5,5 roku Wisła jest klubem wielokrotnie skompromitowanym (przez związki ze środowiskami przestępczymi), a teraz klubem memem.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 03.03.2022 o godz. 16:55.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|