|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
zagłebie sie tym samym wlasnie utrzymało
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy się za rok utrzymamy w I lidze.
Z naszymi geniuszami u sterów obawiam się, że polecimy z długami do II ligi. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Od początku czułem że Lubin się nie da przegonić.
Jutro Stal - Śląsk choć w sumie nie wiem czy w ogóle jest na co jeszcze liczyć ![]() :
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Brawo dla włodarzy Klubem. Co wyście do k.. nędzy zrobili z Wisłą Kraków.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie wiem, geniuszu - uratowali przed bankructwem i upadkiem? Rzygam już tym odklejeniem - Wisła Kraków to aktualnie żadna marka sportowo, a piszesz jakby Bayern spadł z Bundesligi.
Wisła Kraków to kiedyś mocny klub który przez lata służył za pralnię brudnych pieniędzy gangom narkotykowym a teraz z nowymi włodarzami odbudowuje się niemal od zera. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Posłuchaj geniuszu. Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, potrafię rozdzielić dwie rzeczy: uratowanie przed bankructwem i spuszczenie Klubu do 1. ligi 3 lata później. Wisła, kompetentnie zarządzana, to jest klub na środek tabeli. Sam wytykałeś błędy w zarządzaniu, wiec czego się czepiasz?
Ostatnio edytowane przez RAF : 14.05.2022 o godz. 18:44.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wisła Kraków znaczy dzisiaj tyle co Stal Mielec jeżeli chodzi o siłę sportową. Nic. Bujanie w obłokach i megalomania, odklejone oczekiwania to jedno ze źródeł obecnej sytuacji: zamiast robić skład na utrzymanie u nas wymyślano krakowską piłkę, Wiślackie DNA etc. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Uczciwie byloby rozgraniczyc uratowanie Wisly od konsekwentnego pchania jej w dol. Pierwsze bylo czynem szlachetnym i godnym pochwaly. Drugie to pokaz indolencji i nieumiejetnosci wyciagania wnioskow. Wyszlo troche na to, ze oddech przywrocili nam ratownicy, ktorzy potem nie wiedzieli, co robic (albo wiedziec nie chcieli ;-) ). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No raczej się nie odbudowuje.
Różnice są dwie: 1) wtedy klub prał pieniądze z przestępstw, teraz po prostu przepala legalnie nabytą kasę od kibiców/sponsorów; 2) wtedy mieliśmy od czasu do czasu intuicję w transferach, teraz zatrudniamy wyłącznie inwalidów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Dzisiaj umarła nadzieja że jednak unikniemy spadku. Raków był jeszcze bardziej chujowy niż Zagłębie i cóż..żegnaj ekstraklaso. Witaj 1 ligo.
ZARZĄD. DZIĘKUJEMY. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Ale o czym ty chłopie pierrdolisz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
RAF - ja pisałem co robimy źle, ludzie tutaj - że taka firma jak Wisła Kraków nie może spaść. Problem w tym że to jest wielkość urojona. U nas trzeba było od zera zbudować wszystko i spłacać jednocześnie długi, a Ty reagujesz jakbyśmy byli potentatem ligowym którego trio spuściło z ligi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.05.2022 o godz. 19:00.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Może i bez sensu wydawali, ale za to ile! ![]() Najważniejsze, żeby wzięli to na klatę. Jutro przejdą od etapu sprawdzania jakie budżety mają inne kluby I-ligowe do sprawdzania jaki my możemy mieć. A potem twardy reset i za już dwa-trzy miesiące zaczniemy budować od nowa. Wagony się już grzeją. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sądząc po zatrudnieniu Brożka na skauta, to zarząd się broni rękami i nogami aby nikogo w Wiśle nie było, kto potrafi te pieniądze wydać. Zresztą, teraz już nie będzie pieniędzy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfy - ja dokładnie mówię o tym co Ty. O błędach w zarządzaniu, kierowaniu Klubem itd. To ze obecna Wisła jest sportowo słaba to pełna zgoda.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Błędy - tak, dużo ich było. Ale Wisła upadła o przed trio. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ile goli strzelili nasi napastnicy? - to pytanie retoryczne. Mimo bardzo złej sytuacji Klubu za ten spadek, w mojej ocenie, opowiada niekompetencja.
Ostatnio edytowane przez RAF : 14.05.2022 o godz. 19:23.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to więc właśnie. I za to należy zjebać trio. Nie mogą zasłaniać się czasami sarapaty itd, bo powinni byli stworzyć drużynę osiągającą wyniki mniej więcej w połowie tabeli conajmniej. Dopóki za wymagające rzeczy będą odpowiadać "legendy" to nic.sie nie.zmieni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie popadajmy że skrajności w skrajność - legendy mogą odpowiadać za "wymagające rzeczy" pod warunkiem, że mają do tego predyspozycje. Dla przykładu Paolo Maldini jest legenda sportowa i obecnym dyrektorem sportowym Milanu i wywindowal ten klub z powrotem praktycznie na szczyt ligowy w nowej roli. Problem w tym, że nie każdy jest Maldinim.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
TS Legendy - Ludwik Miętta-Mikołajewicz i Tadeusz Czerwiński (od tego wszystko się zaczęło) = Odnowiony TS - Marzena Sarapata i środowiska kibicowskie = Jakub Meresiński = Stechert Grouppe = Vanna Ly z ekipą = Święty Jakub z bratem i wujkiem + Jarek i Tomek = Socios = odnowiony TS - Dorota Gburczyk = klakierzy, obrońcy Sarapaty i braci, usłużni dziennikarze.
To lista hańby. Ludzi, którzy doprowadzili z pełną premedytacją do coraz bardziej realnego spadku. Dla mnie ostatecznym potwierdzeniem było zatrudnienie mema na stanowisko udającego trenera. Pisałem wielokrotnie - z odpadami z Rakowa nie da się naprawić klubu. Dla mnie to będzie spadek zasłużony. Za niesamowitą pogardę, za robienie sobie żartów z klubu, za stworzenie jednego wielkiego burdelu w klubie. Jakub Błaszczykowski to symbol tego wszystkiego. Nie Sarapata, nie środowiska kibicowskie. Miałeś gwiazdeczko z Dortmundu, bileterze, wiecznie obrażona primadonno ponad trzy lata na stworzenie podstaw normalności i to nie w Bundeslidze. Tylko w naszej amatorskiej lidze, która jest trzydziesta w Europie, a za nami w rankingach praktycznie są same pastuchy. I co? Zakpiłeś sobie z klubu. Za zatrudnienie brata i wujka nie może być najmniejszego szacunku... Dziwił mnie ten wieloletni kult Świętego Jakuba (jeszcze z lat gry w Dortmundzie). W Wiśle grał krótko, był dodatkiem do prawdziwych piłkarzy. Co sukcesy w Dortmundzie mają wspólnego z byciem legendą Wisły? Byłem jednym z niewielu osób na tym forum, który od wielu miesięcy krytykował obecną sytuację i co? Wiadomo, byłem atakowany przez różnych szkodników i ludzi odpowiedzialnych za prawdopodobny spadek. Polityka: zero krytyki i ciągłego klakierstwa nie sprawdziła się. Aktywiści Socios cały czas twierdzili, że wszystko jest super. Dzisiaj widzimy. Pytanie co dalej? Trio powinno w trybie natychmiastowym odejść z klubu. I tu dochodzimy do sedna. Co dalej? Wisła i jej marka zostały strasznie zniszczone w latach 16-18, więc można być pesymistą. A pisałem, że Wisły już nie ma, kiedy mem zostawał udającym trenerem. Coście zrobili z Wisłą, to nie ma słów. Zniszczyliście taki klub. Jakub Błaszczykowski grabarzem Wisły.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 14.05.2022 o godz. 19:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Weź pod uwagę że ludzie ignorują go właśnie po to żeby tych wysrywów nie czytać.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Potrzebne są zmiany w zarządzie i radzie nadzorczej. Na pewno należy odwołać Dawida Błaszczykowskiego z funkcji prezesa, no chyba że naprawdę weźmie spadek na klatę i sam zrezygnuje. Na pewno z rady nadzorczej powinni odejść właściciele, zwłaszcza bezpośrednio odpowiadający za politykę sportową Jakub Błaszczykowski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale ilu jest takich Maldinich
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie no co dk zasady się zgadzam, że kółko wzajemnej adoracji z profesjonalizmem wiele wspólnego nie ma nigdy, ale nie zrzucałbym wszystkiego na "legendy" bo to wielopoziomowa klęska, a ci na których w teorii liczyliśmy delikatnie mówiąc mocno zawiedli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jeszcze nie spadliśmy i nadzieję umiera ostatnia;-)
Jak myślicie, jakie rozstrzygnięcie w jutrzejszym meczu Stali ze Śląskiem byłoby dla nas najlepsze. Chyba jednak zwycięstwo gospodarzy lub remis. |
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Wygrana Stali i Śląska - sytuacja s.......ona.
Remis - Sytuacja skrajnie s.......ona |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie rob ....y z logiki ![]()
|
|
|