The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2022, 20:12
Ja myśle ,że już za tydzien ( mimo ze pewnie matematycznie będą szanse) żydy nas spuszczą do 1 ligi. Już się nie podniesiemy.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.04.2022, 20:15
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ja myśle ,że już za tydzien ( mimo ze pewnie matematycznie będą szanse) żydy nas spuszczą do 1 ligi. Już się nie podniesiemy.
Niestety, w tym sezonie Twoj mokry sen sie nie spelni. Musialbys chciec jeszcze bardziej.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.04.2022, 20:53
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Niestety, w tym sezonie Twoj mokry sen sie nie spelni. Musialbys chciec jeszcze bardziej.
To nie moj " mokry sen" tylko zwieńczenie tego sezonu..
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.04.2022, 20:30
Ja mam nadzieję, że tak nie będzie, ale nie mam złudzeń, że Cracovia zrobi wszystko, żeby jednak to uczynić. A u nas Cisse z Szotem będą przewracać się o własne nogi i obrażać się o to, że jeden drugiemu nie dał wyrzucić z autu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.04.2022, 07:31
Cytat:
A u nas Cisse z Szotem będą przewracać się o własne nogi i obrażać się o to, że jeden drugiemu nie dał wyrzucić z autu.
Z tym Cisse przewracającym się o własne nogi to trochę przestrzelone. I nie dziwie się, że młody który ogarnia nie ma czasu na celebracje wyrzutu przez Szota, którego w porównaniu do niego piłkarzem ciężko nazwać.
Odpowiedz cytując
Uchodzca
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 26.04.2022, 12:58

"pewnie matematycznie beda szanse".........

Wg matematyki po derby stracimy szanse (zostaniemy zdegradowani) jezeli nastapi minimum 7 zdarzen z nizej wymienionych;

Gornik. Legia*, Warta*, Jaga* Lubin, Nieciecza, Leczna odjada nam na 13 pkt!

* z Warta i Jaga jeszcze gramy wiec mozemy byc lepsi w bezposrednich pojedynkach.
* nie wiem jak liczony bedzie bezposredni bilans z legia...bo mamy 2:2 chyba w daleszej kolejnosci roznica bramek

oraz;

Mielec, Slask odjada nam na minimum 12 pkt.....

Mozliwe?

Wiec dokpoki pilka w grze jestesmy druzyna ekstraklasowa

PS. Jezeli lubin nie wygra z Lechia to pewne utrzymanie pomimo porazki w derby!
Ostatnio edytowane przez Uchodzca : 26.04.2022 o godz. 13:09.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.04.2022, 16:21
Lech i Raków dziś prawie się nacięły myśląc, że wygrają na stojąco. BBT i Górnik Łęczna jeszcze walczą.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.04.2022, 22:28
jednakowoż BBT wygrywająca 4:0 we wroclawiu gdzie my sie nacielismy , to wyglada nieciekawie
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.04.2022, 00:14
Jak ktoś pisze,że liga jest chora to niech zainteresuje się np żużlem. Macedonia wygrywa z Włochami to dopiero jest chore , w meczu o najwyższą stawkę
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 25.04.2022, 10:17
a gdyby bylo dzielenie pkt tak jak pare sezonow temu to by sie dopiero w tym sezonie jaja działy w obu grupach.
Fajnie by się oglądało ten sezon w takiej formule
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.04.2022, 11:26
Cytat:
Personalnie w skali ligi Wisła Kraków wygląda solidnie. Gorzej jest z doborem charakterologicznym i odpowiadającym wymaganiom trenerów na dany moment. Poniekąd na tym poległ Adrian Gula. Teraz z tym musi też mierzyć się Brzęczek, który przejął po nim zespół i stara się coś rzeźbić.

Citaiszwiliego stać na dobre dryblingi, niezły przegląd pola ma Luis Fernandez, który jeszcze kilka tygodni temu wyglądał jak półpiłkarz. Spore zamieszanie generuje Manu i przebłyski miewa Savić. Na innych pozycjach też nie jest tragicznie. Colley, który ostatnio wypadł z powodu kontuzji, pokazywał się z dobrej strony. Frydrych w poprzednim sezonie przez długi czas się wyróżniał i tak możemy wyliczać poszczególnych piłkarzy i dojść do wniosku, że w tej lidze znaleźlibyśmy wiele słabszych zespołów pod względem umiejętności poszczególnych piłkarzy.

Wisła Kraków powinna mierzyć zdecydowanie wyżej.

Blędy, błedami. Pech, pechem, ale Wisło Kraków, jeśli nas teraz czytasz i chcesz się utrzymać, wygraj dziś mecz z Płockiem, bo wasi rywale w walce o utrzymanie tak cieniują, że już bardziej nie da się do was wyciągać ręki.
Stanowski / Weszło
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.04.2022 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 25.04.2022, 12:29
A niejaki pepe72 trąbi o tym od kilku(nastu?) tygodni: mamy najłatwiejszy (teoretycznie) terminarz z wszystkich ekip tak zażarcie walczących o spadek. Temat statystyczny m.in. - matematyka nie boli aż tak bardzo
Oczywiście jak nie wygramy tych 2 czy 3 meczów to pewnie spadniemy, ale to nie jest tak, że jesteśmy już w I lidze ...
Zresztą, jeśli tego nie wykorzystamy to znaczy, że zasługujemy na odpoczynek od Ekstraklasy i tyle.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.04.2022, 13:56
tomytom napisał(a):
Zresztą, jeśli tego nie wykorzystamy to znaczy, że zasługujemy na odpoczynek od Ekstraklasy i tyle.
I dokładnie tak do tego podchodzę. Każdy z najbliższych meczów jest do wygrania, do tego rywale grają tak, jakby nam chcieli ułatwić utrzymanie, więc jeżeli tego nie wykorzystamy, to po prostu w 100% zasługujemy na spadek.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.04.2022, 16:40
tomytom napisał(a):Wyświetl post
A niejaki pepe72 trąbi o tym od kilku(nastu?) tygodni: mamy najłatwiejszy (teoretycznie) terminarz z wszystkich ekip tak zażarcie walczących o spadek. Temat statystyczny m.in. - matematyka nie boli aż tak bardzo
Oczywiście jak nie wygramy tych 2 czy 3 meczów to pewnie spadniemy, ale to nie jest tak, że jesteśmy już w I lidze ...
Od początku sezonu twierdzę, że 37 punktów powinno dawać utrzymanie.
A z tym terminarzem to mieliśmy cholernie ciężki marzec. Teraz ciężko mają pozostali.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.04.2022, 16:43
Cóż, wszystko zależy od gry naszych piłkarzy, ścisk w tabeli jest taki że dopiero Warta i Legia mogą się czuć w miarę bezpiecznie, przy założeniu że nie zaliczą jakiejś serii porażek. Pozytywne jest to na tle drużyn z którymi rywalizujemy wyglądamy bardzo dobrze. Byle tylko przekuć to na punkty.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.04.2022, 18:56
Juz tylko jakims cudem mozemy sie utrzymać.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.04.2022, 18:56
Chyba walka o spadek
Pierwszoligowi piłkarze
Pierwszoligowy trener (8 pkt w 11 meczach, )
Prezes to chyba bardziej trzecioligowy...
Pressing tak nieskładny ostatni raz widziałem na orliku
Takie krycie i odpuszczanie w obronie to w bklasie się kończy zje.bka
Żal na to patrzeć
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.04.2022, 18:57
A jednak...kolejny, bardzo poważny krok do 1 ligi. Z taką postawa nie zasługujemy na utrzymanie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.04.2022, 19:04
Z taką obroną ,ło panie nie mamy czego szukać w Ekstraklapie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 25.04.2022, 20:07
Wiedziałem, że lecimy z ligi już od dłuższego czasu, ale trzeba przyznać chłopakom punkty za styl
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 25.04.2022, 20:08
Ale mamy pecha w tym sezonie. Spadamy tego jestem pewien. Dlaczego?
Bo nie potrafimy wygrać decydujących meczów. Mamy do tego kurewskiego pecha. Przykre, ale prawdziwe.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 25.04.2022, 20:09
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Bo nie potrafimy wygrać decydujących meczów. Mamy do tego kurewskiego pecha. Przykre, ale prawdziwe.
Nie mamy pecha jesteśmy denni i nawet w 1 lidze będzie problem z utrzymaniem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.04.2022, 20:11
To nie był pech, tylko głupota.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 25.04.2022, 20:12
Spadamy tego jestem pewien. Dlaczego?
Bo nie potrafimy wygrać decydujących meczów.
Chyba chciałeś napisać: "Bo nie potrafimy wygrać meczów." Żadnych meczów. To nie pech, to brak umiejętności. Tak, bawienie się w siatkarza na własnym polu karnym do też kwestia umiejętności i opanowania. O takich czarodziejskich sztuczkach jak celne podania, strzały i przyjęcia nie wspomnę.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 25.04.2022, 20:09
moje małe marzenie: spuścić z ligi zespoły od 13 w dół, do tego zespoły 10-12 grają baraże z 1-3 z 1 ligi. Ekstraklasa na 12 zespołów, bo więcej drużyn w Polsce na tym poziomie i tak nie mamy.

Jak dla mnie to równie dobrze maszyna losująca mogła by wybierać 3 spadkowiczów. Tu jest tyle koszmarnych drużyn, że oglądać się tego nie da.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.04.2022, 20:48
Powinniśmy dostac nagrodę fair play. Wszyscy rywale w tej kolejce zagrali pod nas ale my, jako ze jestesmy świeżo po świętach nie mogliśmy zrobić im przykrości i zagrslismy pod rywali. Mozna by powiedzieć ze w tej lidze frajer, frajera, frajerem pogania. Dramat. I tylko ratuje nas jeszcze frajerskosc tej ligi bo gdyby Śląsk i Lubin nie dali dupy w tej kolejce to już moglibyśmy pakować walizki. A tak to dalej mozemy sie oszukiwać. Chociaz z taka gra to bedzie oszukiwanie sie do ostatniej kolejki ze wygramy jeszcze 9 na 10 meczów, juz teraz to na 100 procent i ze terminarz gra hehehe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.04.2022, 20:52
Drużyna po dzisiejszym meczu jest rozbita psychicznie.
Kartki, kontuzje, zadyma z Fernandezem...
Gdzie tutaj powody do optymizmu?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 25.04.2022, 21:03
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Drużyna po dzisiejszym meczu jest rozbita psychicznie.
Kartki, kontuzje, zadyma z Fernandezem...
Gdzie tutaj powody do optymizmu?
ja widzę tylko jeden: że ZL przegra wszystko do końca, a my uciułamy jakoś te 2-3 punkty. Bo większość naszej kadry to jest dramat, zarówno w obronie, jak i ataku (poza Gruzinem, który jednak gra bardzo samolubnie).
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.04.2022, 21:16
Chyba, że drużyny pod nami - o dziwo są jeszcze takie, nadal będą punktować, to ZL nam nie pomoże.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 25.04.2022, 21:22
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Chyba, że drużyny pod nami - o dziwo są jeszcze takie, nadal będą punktować, to ZL nam nie pomoże.
Fakt.

No to: że ZL będzie przegrywać wszystko, z Łęczna i BBT co najwyżej remisować.

Choć pewnie nawet jak się utrzymamy, to za rok będziemy powtarzać ten sam scenariusz. I tak aż do skutku...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów