|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
Za Stolarczyka tak po prostu było, wóz albo przewóz z 0-2 wyciagne na 5-2, strzele 3 ale strace 4 z Sosnowcem , strzele 4 ale stracę 5 z Miedzią , ale jak stracę 7 to nie uda mi się strzelić 8 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Owszem, liga startowała 20 lipca a Carillo zakończył prace 12 czerwca, ale liga zakończyła się 20 maja a pierwszy dzień przygotowań był 11 czerwca, dzień pozniej Carillo zrezygnował , więc jak mógł korzystać Stolarczyk na dobrym przygotowaniu przez Carillo jak mieli przerwe w rozgrywkach i jeden dzień przygotowań? A prym wiedli tacy zawodnicy jak Pietrzak czy Kostal którzy u Carillo nie grali .
Ostatnio edytowane przez wislak2214 : 19.09.2022 o godz. 09:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
pracy Stolarczyka nie da sie ocenić sensownie , bo w miedzyczasie została rozjebana cała struktura władzy w klubie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Stolarczyk to swego rodzaju zagadka, najpierw udany start sezonu, później czarna seria i 7-0 w Warszawie. Też upatrywałbym przyczyn tego zjazdu w sytuacji wewnętrznej, podobnie zresztą teraz. Wtedy szarakany, teraz przyzwolenie na sportowy minimalizm.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
1/3 sezonu za nami a My jesteśmy bardzo głęboko w czarnej dupie. Zawodnicy nie wiedzą co mają grać, przygotowanie fizyczne jest tragiczne, decyzje kadrowe fatalne. Trener na konferencji ani pół słowa, że odsunięcie Hugiego to Jego wina. Teraz kiedy jest przerwa na kadrę, trzeba dokonać tego czegoś- czyli wywalenia obecnego trenera. Z nim u steru nie osiągniemy nic , a widać z meczu na mecz , że staczamy się w otchłań bylejakości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakby miał jaja powiedziałby- jestem trenerem , mam tragedię na skrzydłach więc Hugi jest mi potrzebny. Ale nie ma jaj. Woli wstawić talara, który na skrzydle nie istniał albo marnować Żyrę na tej pozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To już inna historia. Każdy z nas zapewne podjąłby inną decyzję. Ale chciano niejako "twardo" zmusić go do odejścia, nawet kosztem braku skrzydłowych. Nie udało się jak widać.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A pisanie o "koncepcji Brzęczka" to już wyższy poziom absurdu, jego koncepcja to "dalej, dalej" albo bardziej wymagająca "jeszcze, jeszcze". Można ją określić też niewerbalnie, co uczynił Lewandowski zapytany o koncepcje Brzęczka. Taki to właśnie strateg z naszego miłościwie panującego wuja i choćby mu dać eony gówno z tego będzie. Tylko idiota jeszcze tego nie dostrzega, gdzie to zgranie którego niby nam brakowało? Brzęczek odejdź...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.09.2022 o godz. 22:01.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To jeszcze raz bo Karheroop się nie odniósł.Podajcie jakieś konkretne żródło że Hugi jest najlepiej opłacanym zawodnikiem w tej drużynie a jak takich info nie macie to przestańcie .......ić głupoty
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Został jako jeden z niewielu z czasów ESY z kontraktem na ekstraklasę 2. Przychodził bez odstępnego - wiec miał szanse na różne bonusy Tak, może Skvarka czy inny Kliment zarabiali lepiej od niego. Tylko ze ich już u nas nie ma. Myślę że zarabia tyle co Fernandez czy Rodado. A akurat ich chcieliśmy żeby grali u nas. Hugiego zresztą zweryfikował rynek. NIKT go nie chciał za taką kasę jak u nas ma. Po co kruszyć kopie. To oczywiste. Jakby zarabiał MAŁO - to dostałby sporo ofert i poszedłby tam gdzie może grać. Zatem musi zarabiać na tyle DUŻO że nikt nie był skory dać mu za jego grę podobnych pieniędzy co My. Czyli zarabia nieadekwatnie za dużo w stosunku do tego co daje. btw Teraz skoro nie udało się go pogonić to będzie grał do końca rundy przynajmniej.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 19.09.2022 o godz. 08:00.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ps:Zdecyduj się w końcu bo raz zastanawiasz się czy za pensję Hugiego nie byłoby dwóch Rodado by za chwile napisać że zarabia tyle co Fernandez czy Rodado.Osobną kwestią do przedyskutowania jest pytanie czy Hugi na skrzydle na pierwszoligowym poziomie nie dawałby drużynie tyle co odpalający się co kilka meczów Fernandez czy niezweryfikowany na poziomie ekstraklasy Rodado. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
I własnie od tego jest trio i nasz super meneger Jurek, żeby powiedzieć na czym stoimy. Wtedy kibice zrozumieliby pewne ruchy, a jeśli nie to chociaż by jakąś wiedzę mieli na temat tego co się dzieje.
Aktualnie w Wiśle nie ma nic. Nie ma nawet komunikacji między klubem a kibicami. Po spadku Wisły zrobiono konferencję, na której wszyscy właściciele powiedzieli, że spadliśmy bo Kuba zajebał bo miał kontuzję i tyle się dowiedzieliśmy na temat przyczyn spadku i tego co dalej. Żenada Zwykły kibic Wisły obecnie o klubie nie wie nic. Może sobie tylko spekulować. Tu nawet nie wiadomo kto jaką i jak długo będzie miał kontuzję. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro się chcą pozbyć Hugiego to po co gra? Chyba tym bardziej jak go przytrzymają poza składem kolejne miesiące to prędzej sam odejdzie, nie?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale że się nie udało, bo gość za dobrze u nas ma, to żeby całkiem nie było straty na nim DLATEGO gra. Od początku było wiadomo, że jak go się nie uda wypchnąć to będzie grał. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Ale już się nad tym doktoryzowaliśmy na tym forum. Praktyka pokazała kto miał rację. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Btw Potencjalni kupcy znają go dobrze, grał "walecznie" zlatujac do I ligi w zeszłym sezonie jak inne "Klimenty" i "Skvarki". ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I z tego strachu przed połamaniem Brzęczek grał nim chyba w każdym sparingu.Wisła Kraków wprowadza nowe standardy w polityce transferowej.Niech sie od nas uczą.Chodzi o program"Piłkarz z gabloty" Już słyszę te teksty Brzęczka-szanowany,nieprzetrenowany,kupuj pan,austryjaki do granicy za nami lecieli bo się rozmyślili
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
To miało sens do tej 6-7 kolejki, zresztą Brzęczek miał wyniki wiec i to go broniło. Naprawdę dziwne jednak że przed Tychami mu się nie zapaliła czerwona lampka zabierając na mecz ławkę ze średnia wieku 19 lat. Od meczu z Puszczą było wiadomo że Hugi i tak nie odejdzie. Brzęczek zdecydowanej za rzadko przyznaje się do błędu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Myślę, że decyzję o przywróceniu Hugiego do pierwszej drużyny można było podjąć dobre 2 tygodnie temu, kiedy okienko było już zamknięte. Pewnie dostali jasny sygnał, że nie ma ofert z innych klubów i Hugi nigdzie się nie wybiera.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie tu 1906
Ostatnio edytowane przez aNouc : 19.09.2022 o godz. 10:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Różnie mogło byc. ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tzn co trener ma ch u ja do gadania? Jeśli tak jest to powinien o tym głośno mówić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Brzęczek jedzie na farmazonie jednego dobrego sezonu w Płocku i wypromowaniu miernoty o nazwisku Reca. Szkoda, że my jak frajerzy dalej wierzymy w Trenera Brzęczka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Ja od początku sceptycznie do tego podchodziłem,Brzęczek był przeciętnym piłkarzem,a potem trenerem nawet nie i nie wiem na jakiej zasadzie załapał się do trenowania reprezentacji nie osiągając żadnych spektakularnych wyników(nawet w Płocku). Potem reprezentacja zweryfikowała Jego osobę ,a podsumował to Lewandowski w wywiadzie. Trafił do nas ,bo na ten moment było to chyba optymalne rozwiązanie,ale po 10-ciu meczach w ESA już widać było,że nie ma żadnych postępów ,a na 14-cie meczy wygrał tylko jeden.... M.in. dzięki Niemu zliczamy spadek do I ligi,gdzie wszystko miało być doskonałe. Początek był jaki był,niektórzy powiedzą ,że super,inni że farciarski,ja powiem,że nie widziałem żadnych przebłysków ,a teraz po 11 meczach w I lidze dalej nie widzę ,a bardziej upodobnianie się do tego co było w ESA ,tylko poziom niżej. Także tego.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Kto wierzy, ten wierzy.
Ja Brzęczka uważam za średniej klasy trenera, który ma swoje ograniczenia. Wuja dostał fuchę selekcjonera trochę przez wzgląd na przeszłość reprezentacyjną i trochę przez udany manewr z Nawałką (który tak jak Jurek z Wisłą Płock robił wyniki ponad stan z Górnikiem). Nie będę tutaj pisał jak niektórzy, że do niczego się nie nadaje, jest tragiczny itp. Są gorsi trenerzy od niego, są lepsi. Ja go odbieram raczej jako gościa, który potrafi zbudować drużynę z trochę słabszych piłkarzy, którzy będą mu pasować pod koncepcje w dłuższym fragmencie czasu. Pokazał dobitnie w ESA, że na strażaka się zupełnie nie nadaje. Jako trener, który ma do dyspozycji budżet przewyższający ligę i przyklejoną łatkę faworyta jest... średnio. Jak na razie jego Wisła spisuje się trochę poniżej oczekiwań (szczególnie tych kibicowskich), chociaż trzeba wziąć poprawkę na okoliczności łagodzące - młoda, nowa drużyna. Oczywiście, że jest wielu lepszych trenerów od niego, ale jest też multum trenerów którzy by z obecną drużyną zrobili gorszy wynik. Mając na uwadze, że jest to jego autorski projekt i piastuje on u nas pozycję menadżera pełną gębą przynajmniej będziemy mogli go pełnoprawnie rozliczyć jak minie większa część sezonu. Podejrzewam, że przy wielu menadżerach w drużynie by zostało więcej spadachroniarzy z ESA, którzy nas spuścili z ligi w zeszłym roku i niekoniecznie by nam to wyszło na zdrowie. Dla Brzęczka to jest teraz być albo nie być. Nie tylko w Wiśle, ale w ogóle w piłce. Spuścił nas spektakularnie z ESA, za co samo w sobie należał mu się siarczysty kop w dupę. Skoro się na to nie zdecydowano (co było dla mnie co najmniej dziwne) to nie zamierzam wystawiać mu pełnej oceny w po 11 kolejkach przy pierwszym lepszym kryzysie drużyny. My możemy bić się o miejsca 1-2 w lidze, możemy ją wygrać w cuglach, możemy walczyć o miejsca 3-6 gwarantujące baraże i możemy również znowu bronić się przed spadkiem. Pozycja wyjściowa na tą chwile niczego nie gwarantuje, ani niczego nie uniemożliwia - jest po prostu przyzwoita i nic więcej. Tylko czas pokaże czy danie chłopu drugiej szansy miało jakikolwiek sens. Ja mam swoje obiekcje, ale wstrzymam się z werdyktem, bo mnie piłka nie jeden raz w życiu zaskoczyła. Skoro chłop ma budować drużynę na lata, zdecydowano się dać mu zaufanie w 1 lidze, to nie będę go oceniał przez pryzmat tego niesamowitego wyczynu jakim było spi.erdolenie się z hukiem z Ekstraklasy. Odcinam to grubą kreską, a o pierwsze wstępne przewidywania pokuszę się w przerwie zimowej. No chyba, że nas będą lali wszyscy od lewej do prawej to wcześniej |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
- czy my naprawdę jesteśmy w tym momencie, w którym naszym priorytetem jest budowanie drużyny na lata? Bo w naszej sytuacji sportowo-ekonomiczno-finansowej naszym priorytetem powinno być tylko i wyłącznie zbudowanie drużyny, która będzie walczyła (tak na serio) o awans do ekstraklasy, i to w tym sezonie. To jest zadanie, od powodzenia którego zależy faktyczny los klubu w perspektywie najbliższych kilku lat. W praktyce - czy awansujemy, czy nie, obecna kadra i tak będzie musiała przejść po tym sezonie kolejną przebudowę. Albo (daj Boże!) w kierunku wzmocnień na ekstraklasę, albo będziemy musieli kolejny raz ciąć budżet i pozbywać się lepszych graczy. Drużynę na lata można było budować siedząc sobie na bezpiecznym miejscu w ekstraklasie. Jeśli więc ktokolwiek w tym klubie podchodzi do obecnej sytuacji na tej zasadzie, że teraz na spokojnie sobie budujemy na bliżej nieokreśloną przyszłość, to znaczy, że niczego się nie nauczył. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tak szczerze mowiac to samo gadanie o budowie druzyny na lata, z dlugami, w 1 lidze, brzmi absurdalnie. Chyba, ze chodzi o budowe druzyny na 1 lige
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 19.09.2022 o godz. 16:07.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|