|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jak to co, nadzorował pracę Brożka, jak na szefa przystało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Na miejscu Pawła Brożka wysłałbym do pracy Piotra Brożka, odpalił mu połowę z tej umowy z klubem, a sam rozwalił się na kanapie z drineczkiem.
Głowacki parę lat ich już nie widział, pewnie by się nie połapał. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ludzie, oni chcieli - z całym szacunkiem dla Pana Andrzeja Iwana (bo przykro mi słuchać go, mającego świadomość swojej choroby, jednoczesnie nie umiejącego wygrać z nałogiem przez co sam siebie nie szanuje) - zatrudnić jako skauta, no bo to przecież legenda klubu, a Wisła to dobry przytułek dla ludzi z problemami.
Jak jesteś legendą to znaczy, że masz papiery na wszystko!!! ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Na cholerę dywagacje o trenerze, sprawa została już postawiona jasno. Brzęczek chce zostać, zarząd chce go zatrzymać.
Także witamy w nowym sezonie "Skazani na rodzinę" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Nikt tutaj chyba nie napisał, ale Brzęczek jednej rzeczy nie zawalił, tzn nie przegrał w derbach, utrzymaliśmy status PANY - to chyba jedyny plus.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i udowodniliśmy, że jesteśmy starsi.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bawienie się w pierwszeństwo to już nie rola Brzęczka, dyskusja o dokonaniach Brzęczka.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz rację.
![]()
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Brzęczek miał obowiązek, w tym składzie i w tym momencie w którym przejął drużyne,utrzymać Wisle Kraków w ekstraklasie...Złożenie dymisji po sezonie powinno być oczywiste...pewne rzeczy się nabywa a pewne dziedziczy...tyle w temacie
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z każdym kolejnym dniem dociera do mnie, co się stało i może zaciera mi się w głowie sytuacja z końca kadencji Guli, a może nabieram potrzebnego dystansu, ale oceniam pracę Brzęczka bardziej krytycznie. Doceniam, że podał drużynie tlen i że przejął ją w sytuacji naprawdę trudnej. Nie umiem ocenić, czy inny by tę ligę uratował. Przy kilku fartownych punktach więcej może i by uratował, choć może nie wynikałoby to z walorów czy pracy. Ale na koniec dnia dzielenie włosa na czworo musi skończyć się konstatacją, że nie uratował ligi, a to było jego celem.
Jeśli jednak dobrze życzy się Wiśle, to trzeba myśleć praktycznie. A praktyczny wniosek jest taki, że w tym układzie właścicielskim (a na zmianę się nie zanosi, a przynajmniej nie na taką, która eliminowałaby z układu Błaszczykowskiego) Brzęczek jest choćby i powiewem profesjonalizmu ze stabilną pozycją. Żeby w ogóle można było rozliczać czyjeś transfery albo sposób prowadzenia drużyny, musi on mieć autonomię działania w ramach powierzonych kompetencji. Obawiam się, że każdy inny trener/menedżer takiej autonomii w dłuższym czasie mieć nie będzie. To pisząc, chciałbym przesunięcia Brzęczka na dyrektora sportowego/wiceprezesa od spraw sportowych i innego trenera. Brzęczek jest, jaki jest, dyrektorem sportowym nigdy nie był, ale lepszy taki niż żaden. Nie skończyłoby się jak z Pasiecznym, a może dobrałby sobie ludzi do pracy, którzy by się na czymś znali. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez RAF : 18.05.2022 o godz. 21:32.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Muszę się zgodzić. Może i lepiej poukładał (przynajmniej w niektórych meczach) zespół od Guli, ale został tu zatrudniony z jednego powodu - aby utrzymać klub. Zadanie nie zostało wykonane. Równie dobrze Gula mógł zostać, zamiast płacić dwóm trenerom na raz.
Problem w tym, że zastępcy nie mamy i szybko mieć nie będziemy, bo nikt sensowny nie przyjdzie do klubu, gdzie rządzą układy rodzinne i towarzyskie. To jest sedno naszego problemu. Brzęczek będzie nas trenować przynajmniej do czasu, gdy pożegnamy się z nadziejami na awans do ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To jest dobry czas aby rozgonić te układy rodzinne i towarzyskie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Albo zakładamy, że Pasieczny i Gula oszukali Dawida, dał się im nabrać, ze są fachowcami - więc w sumie też powinien stracić posadę, i Brzęczek też powinien polecieć za brak utrzymania, blamaż w PP i 1 na 13. Brzęczek tu przyszedł po coś i na prawdę udało mu się wiele, bo odpaść z 4 ligowcem z PP i wygrać 1 na 13 meczów to już jest sztuka w ..... Ale u nas nic się nie stało, tzn no jest spadek ale na pewno nie jest to wina Brzęczka i Dawida, Kuby też nie. To się samo zrobiło i nie będziemy nikogo zwalniać. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nie sądzisz, że np dobre wyniki z Lechią, Lechem tzn remisy z czołowymi klubami, dobry mecz z Górnikiem albo 2:0 z Radomiakiem do pewnego momentu, wskazują, ze ci piłkarze nie tyle co nie mają umiejętności, a po prostu nie mają charakteru i odpowiedniego mentalu?
Przecież każdy wie, że oni potrafią, a po prostu się spalają, nie podejmują walki. Skoro umieli zjebać z takim Radomiakiem z 2:0 na 2:4, stracić w drugiej połowie wszystkie 4 bramki, to jednak o czymś świadczy. CI ludzie są mierni ale mogli dać radę, tylko, że przede wszystkim ich głowa zawodzi, a patrząc na burdel jaki jest w klubie tym bardziej im to psychiki nie buduje, wręcz dokłada kolejną cegiełkę do złych wyników. Mental i tylko mental, przewinęło się przez 3 lata przez ten klub wielu kopaczy, ba, nawet wielu trenerów. W każdym momencie zawodziłą psychika. Najlepszy piłkarz w Wiśle to taki, który przyjdzie, nie wie jeszcze jak ten klub funkcjonuje - wtedy gra dobrze, ale jak się dowie jakie to bagno to staje się cieniutki - Żukov, Frydrych itp itd Niby piłkarze, którymi się z początku zachwycaliśmy. Założyłbym się, że tak samo loty obniżą Poletanovic, Gio, Fernandez itp czyli ci, którzy teraz to ciągnęli i byli chwaleni. Myślę, że to normalna reakcja na pracę w firmie gdzie samemu się jest za wszystko odpowiedzialnym, szefostwo zawsze umywa ręce, są układy rodzinne, z tego zawsze jakieś kwasy wychodzą, a jak przychodzi co do czego to nie ma komu wziąć odpowiedzialności za wyniki i chowa się do nory. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jerzy Brzęczek przed meczem Wisła vs Warta:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
- Zarząd, a razem z nim Rada Nadzorcza muszą pochylić się nad tym problemem.
- Co ty, wujek. Weź się, wujek, nie wygłupiaj. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co trzeba zrobic zeby tego pajace wy.......ić ze stanowiska
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Brzęczek s.......i Wisłe tak jak Raków do trzeciej ligi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od.......cie się od Pana Brzęczka, sami byście nie wygrali nawet 1 na 14 meczów
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brzeczek wypierdalaj sialala
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W każdym normalnym klubie przy takiej statystyce wygranych 1 na 14, już dawno by go pogonili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
1 wygrana w rundzie na 14 prób w tej buraczanej Ekstraklasie. Ktoś na poważnie myśli, że z tym trenerem awansujemy w przyszłym roku?
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brzęczek na konferencji właśnie powiedział, że on pracował, tylko zawodnicy słabi.
W kolejnej wypowiedzi powiedział, że część zawodników musi z tego klubu odejść (ergo część zostanie). Polityka transferowa musi się zmienić, bo jest całkowitą porażką. Brzęczek przygotowywał transfery pod ekstraklasę w nowym sezonie, teraz mógłby/chciałby przygotować inne. No mówię Wam, zróbmy go dyrektorem sportowym.
Ostatnio edytowane przez czaro : 21.05.2022 o godz. 19:10.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ja śmiem twierdzić ze zawodnicy słabi a trener to pier do lony amator który nie wiem czy nawet nadaje się do tarcia chrzanu. Brzeczek bierz rodzinkę i wypierdalaj
|
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Tory były złe, szyny były złe a podwozie też było złe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tej rodziny Brzęczykrętaczy nie da się słuchać i oglądać. Niestety ale poziom intelektualny tych Panów nie uprawnia do pełnienia żadnych funkcji w klubie. Jakby był Cupiał to już tych kolesi by nie było. To całe Trio to jest tragedia dla Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie "już", tylko by ich nie było. No, chyba że do momentu, w którym Cupiał chciał się pozbyć zabawki, wtedy może by ich wybrał na następców, albo i nie, bo mądrzejsi od Meresińskiego.
Takie to blaski i cienie Cupiała. Tymczasem Brzęczek w lidze plus ekstra powiedział, że Wisła powinna była wygrać 3:0 po 30 minutach. Ktoś chyba za bardzo chwyta się argumentu, że Wisła poprawiła grę. Bo aż tak jej nie poprawiła. Przy okazji: czy ktoś może znaleźć statystyki expected goals za Guli i Brzęczka? Ależ ta liga plus ekstra fatalna, non stop mowa trawa.
Ostatnio edytowane przez czaro : 21.05.2022 o godz. 21:00.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jakbysmy w 2018 r zaczynali od 4 ligi,to dzis najpewniej bylibysmy juz w 1 ,z stabilnym zarzadem,i ludzimi ktorzy wiedzą co maja robic na swoich stanowiskach.
czyli grunt to Ekstraklase juz byłby zrobiony a tak lecimy z hukiem i wstydem z triem jedynym co potrafiacy to pierdziec smutki na twiterze i wujkiem co wygra 1 mecz na 15. No nie powiem ,jest perspektywa na lepsze jutro.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.05.2022 o godz. 19:41.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|