|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
PS Czy TJ zakończył już cykl publikacji nt. pierwszeństwa historycznego Wisły?
Ostatnio edytowane przez czaro : 08.02.2022 o godz. 23:34.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Cykl publikacji został prawdopodobnie zakończony po tym jak pojawiło sie kilka publikacji ekspertów w tej dziedzinie którzy tą kwestię próbowali wyjaśniać, dlatego pewnie temat upadł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Najwyraźniej niektórym kibicom Wisły bliżej do strategii Cracovii, czyli do podejścia 'na .... ruszacie temat, przecież to zostało już wyjaśnione'. A celem marketingu Wisły w tym roku, powinien być jakiś nowy pomysł wizerunkowy. Myślę, że to cholernie trudne, zważywszy na to, że część kibiców przyjęła retorykę.'wynik sportowy, albo smierć', w której jakiekolwiek działania organizacyjne nie równoważą przeciętnego lub słabego wyniku sportowego ad hoc. Nic nie zmieni to, że klub może skończyć na 10 miejscu, albo tuż nad strefą spadkową, bo część kibiców uważa, że klubowi to 'nie przystoi'. I ani strategia promocyjna na 'ofensywną Wisłę', też nie podejście 'inteligentnego (AI) klubu', albo innych konceptów, które mogłyby być skuteczne, mogą nie zadziałać. Także ciekaw jestem w jakim kierunku to wszystko ruszy. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Bo niestety, PR i marketing są na wysokim poziomie ale żyjemy w tak dziwnym świecie, w którym klub piłkarski jest oceniany przede wszystkim - wiem że to niesprawiedliwe - z gry w piłkę nożną. I choćby z każdą sprowadzoną łamagą przeprowadzić po dwadzieścia zabawnych wywiadów, na koniec trzeba - znów, niestety dla nas - wyjść na boisko i zagrać mecz. I nawet jeśli sprowadzona ofiara poruszająco zaśpiewa "Despacito", to będzie jednak krytykowana za to że wy.......iła się na piłce w polu karnym przeciwnika. "Taki to Świat/ Niedobry Świat/ Czemu lepszego nie ma świata?". Ale fajnie przeczytać opinię kogoś tak kompletnie odklejonego jak Ty, zajrzeć w inny świat w którym nie liczy się rzeczywistość, tylko to jaki jej nadać spin żeby kibice jednak zjedli to gówno które im się serwuje. Żeby kupili koszulkę i kubek Klimenta. Naprawdę - bardzo pouczające. Tylko że zabierając się od sprawy od dupy strony nie zauważasz, że PR i marketing mogą wywindować średni produkt, ale ratować słaby - tylko przez bardzo ograniczony okres czasu. Na koniec trzeba wyjść na boisko.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.02.2022 o godz. 12:59.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Sam pomysł z ruszeniem tematu z okazji jubileuszu - fajny. Ale może wystarczyło opublikować na ten temat jeden artykuł, ewentualnie wydawnictwo zbiorowe i postawić fajną multimedialną stronę internetową, a nie wyskakiwać z tekstami co tydzień z każdej lodówki. I może więcej do powiedzenia mogliby mieć w tym zakresie historycy niż wiceprezes Wisły. A już na pewno wiceprezes zainteresowany historią klubu mógłby nie wdawać się w przepychanki słowne i uszczypliwości pod adresem Cracovii (to fajne, że podjął temat, że jest jego konikiem, ale trzeba to robić z klasą; zresztą najbardziej boli obojętność). A wisienką na torcie mojej irytacji było to, że wiceprezes zajmował się tym tematem, kiedy niespecjalnie idzie nam sportowo. Nie tylko dlatego, że mamy pecha, małe możliwości i co tam jeszcze (choć tak jest i to zrozumiałe), ale także dlatego, że można klubem od strony sportowej zarządzać trochę lepiej. Tak że pozwól, że już nie będę zaznaczał, że wspaniale, że ktoś klub uratował, że się nim zajmuje i co tam jeszcze, bo wiadomo, że tak; że nie będę podkreślał, że nikogo nie obrażam, bo parę osób zasługuje na szacunek. Wracam do życzliwej złośliwości (o, to fajne hehe) dotyczącej spraw bieżących. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|