|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Piknik1906,
Nie tylko Ty. Po prostu zdecydowana większość merytorycznych osób dała już sobie spokój z dyskutowaniem tutaj, bo to walka z wiatrakami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Jak ktoś chce się zacząć uczyć to na południowy wschód od Amsterdamu dzień dobry to "goeiemorgen". Fonetycznie wymawia się "huiemorhe". Czasami mówią tylko "huie". ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Cele Wisły na sezon 2026/27 1. Utrzymać się ... 2. ... w lutym |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Powstaje pytanie: czy jacyś tam mówią tylko: "huie", czy też czasami mówią tylko huie (to znaczy ci, na których tak wołamy), czy też czasami huie (ci, których określamy tym mianem) mówią tylko: "huie".
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
https://weszlo.com/2022/01/14/pogon-...-skorza-17-18/ Dużo ludzi twierdzi, że jesteśmy w podobnym miejscu jak Pogoń 5 lat temu.Jest sporo podobieństw.Zarząd uczący się na błędach.Pewne analogie między osobami Adamczuka i Błaszczykowskiego, ale większość bardzo ciekawego tekstu jest o problemie przeciętności w szatni Pogoni.W Szczecinie poległo na nim kilkunastu trenerów z krajowej karuzeli.Dokładnie przeanalizowany jest przypadek Skorży, który co ciekawe sam nie uważa, że problemem byli piłkarze tylko jego złe podejście do tematu.Gdzie próbował przeprowadzić w szatni rewolucje z dnia na dzień, zamiast rozłożyć ten proces bardziej w czasie na zasadzie ewolucji.Nie jestem pewien, że nasz zarząd nie rozumie problemu.Ich próby z Hyballą i Gulą bardzo przypominają to co Pogoń zrobiła z Runjaiciem - człowiekiem z zewnątrz polskiego środowiska.Z PH nie wypaliło bo popełnił błędy podobne do Skorży.Gula, sądząc po niektórych wywiadach, dość dobrze zdaje sobie sprawę z problemu i stara się działać w bardziej wyważony sposób, żeby cały cyrk nie zawalił mu się na głowę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Znacznie mniej odważna niż to co sugerujesz. Porównujesz euro ze złotymi, dziesiątki milionów z dziesiątkami tysięcy, wybitne jednostki z podrzędnymi wyrobnikami.
Wiesz jak się mają Ibrahimović albo Ronaldo do Ondraszka? Nijak, inny świat, inna skala talentu, inna opieka medyczna, inny futbol. Co nie zmienia faktu, że większość spada z topu o wiele wcześniej, a piszemy tu o wybitnych jednostkach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2022 o godz. 18:52.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Cymes, też właśnie czytając ten tekst na weszło doszukiwałem się analogi do naszego położenia. Pasieczny też zresztą mówił, że nie jest fanem radykalnych zmian i rewolucji, że jego założeniem jest ewolucja i chłodna ocena każdego z zawodników.
I oby tak bylo faktycznie, co ocenimy po kolejnych ruchach w trakcie tego okienka transferowego jak i tego letniego. Mam jedynie obawy czy Gula nie wymaga zbyt ambitnego sposobu gry co do materiału jaki posiada, tzn. na jesień tsk właśnie było, mam nadzieję, że wyciągnie trochu z tego na wiosnę i bardziej dostosuje taktykę pod graczy których ma. Wtedy będzie mógł jego docelowy pomysł na grę ewoluować, zmieniając co okienko po 1-2graczy, którzy nie są w stanie wykonać kolejnego kroku do przodu.... Ach rozmarzylem się na chwilę, że jesteśmy już ułożonym klubem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Joseph Colley - witamy
(ciekawe czy teraz tez zginie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
To że Gula ma takie problemy z motywacją piłkarzyków to właśnie pokłosie historii z ostatniego sezonu i potraktowanie trenera jak szmaty. Teraz w niektórych główkach Gula jest kolejną szmatą, a po nim przyjdzie następna. Dokąd piłkarzyki będą przekonane, że to oni rządzą i że za każde ich kure.....o wina i tak spadnie na trenera do niczego nie dojdziemy. To zarząd musi jasno i wyraźnie określić kompetencje, obowiązki i oczekiwania, razem z konsekwencjami przekroczenia, niewypełnienia i niesprostania. Dla każdego z osobna i zespołu jako całości. Trzeba skończyć z założeniem, że jak wygramy derby i z Legią to reszta jest mało ważna, bo to prowadzi do miejsca w którym jesteśmy obecnie. Czy należy to zrobić rewolucyjnie czy ewolucyjnie moim zdaniem jest drugorzędne. Istotą jest ambicja zarządu, przejrzysta i jasno określona na poziomie powyżej aktualnych możliwości... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Analogia jest i szkoda że jej nie dostrzegasz (nie chcesz przyznać racji koledze wyżej). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Zaglądamy do drugiej ligi a tam co? Praktycznie cała czołówka strzelców 30+ Już dawno zatarły się te granice między poszczególnymi pozycjami na boisku jeśli chodzi o wiek.To że Niektórzy nie mają talentu jak Ronaldo czy Lewandowski i nie chce się im samodoskonalić nie znaczy że nie mają dostępu do dobrej opieki medycznej ,odpowiedniego dietetyka i nie mogą długo grać w piłkę.Ba myślę że są na tyle mało wyeksploatowani względem gwiazd europejskiej i światowej piłki że mogli by nawet-gdyby im sie chciało pociągnąć kariery jeszcze dłużej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Zrobił mi wtedy dzień. Więcej o "goeie" nie będę pisał ![]()
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.01.2022 o godz. 00:20.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Cele Wisły na sezon 2026/27 1. Utrzymać się ... 2. ... w lutym |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Każdy piłkarz który do nas trafia jest wkładem do koszulek. To czy będzie kimś więcej to się okaże za 1,2,5 lat lub w przypadku wychowanków: na ile będzie chciał u nas grać dłużej niż do pierwszej lepszej oferty. Co więcej, uważam że już zawsze co okno będzie u nas wymiana 5-6 piłkarzy w obie strony. Biznes się musi kręcić. Niezadowoleni powinni odchodzić, a młodzi muszą być wypożyczani, a klub musi zarabiać jednocześnie szukając wzmocnień kadry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
Nie ma zajęcia, to nie wiem kurierką niech się zajmie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo dobra oferta za Aschrafa wplynela do klubu. Mowi sie o 2-3 mln euro plus bonusy. Wszystko wskazuje na to, ze nie dolaczy juz do druzyny w Turcji.
Ma go zastapic ten Fazgilac czy jak mu tam. Podobno ma kosztowac ostatecznie 500k euro + bonusy (w sumie jakies 800 k euro). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Jeśli Aschraf odejdzie, to przyszły transfer za niego musi być strzałem w dziesiątkę i to od pierwszego meczu, bo będzie źle.
Przydałoby się też trochę przeczyścić szatnie, żeby nie było, że Mehremić czy Forbes zostaną a już sprowadzili ludzi na ich miejsce, tak jak to było z Buchalem pół roku temu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jedno trzeba przyznać. To już 3 transfer gotówkowy z Wisły w krótkim czasie. Oby był to dobry znak. I początek lepszego okresu dla naszego klubu.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Trzeba też pamiętać jedno - z niewolnika nie ma pracownika. A kontrakt w arabi to milion-dwa dolarów za sezon dla Aschrafa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mehremic do Maccabi Tikva czy cos takiego. Wypozyczenie do konca sezonu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gula straci najważniejszy element swojej układanki taktycznej, której nie udało mu się wdrożyć w poprzedniej rundzie. Czy rozwaza zmianę taktyki?
Bo jakoś nie wierzę, że od ręki uda się znaleźć zastępstwo za Ashrafa, tym bardziej, że bardzo ważne mecze z Mielcem i Leczna już za 3-4 tygodnie.Jezeli dalej będzie usiłował grać to samo, z dużym prawdopodobieństwem spadniemy. Co.do samego transferu Ashrafa: 1. Tak jak napisał jeden z przedmowcow: jezeli to faktycznie oferta z Arabii- to sam zawodnik mógł na klubie wymóc transfer... 2. Wisła musi sprzedawać, żeby pokazywać tego rodzaju zawodnikom, że moze byc trampoliną do lepszej kariery i.wiekszych pieniędzy 3. W tym artykule Zmietego o klubowej wigilijce mogło być trochę prawdy...i potrzebujemy każdego grosza... W każdym razie Wisła na wiosnę to będzie wielka niewiadoma... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1,5 mln za Yawa teraz powiedzmy od bidy 2 mln za Aschrafa.
To sa pieniadze ktore przewyzszaja nasze dlugi zewnetrzne. Gdyby je w calosci przeznaczyc na splate. Wiadomo, ze troche kupujemy, wiec raczej nie bedzie splaty calosci zadluzenia, ale takie transfery out pozwola nam wzmocnic zespol na wielu pozycjach. I to sie dzieje: Fernandez, Coley, Momo. Ten Fazgilac tez pewnie przyjdzie i moze jeszcze jeden zawodnik. I jak przedmowca napisal - pokazujemy graczom, ktorym gdzies nie idzie, ze jak do nas przyjda to maja szanse na na prawde dobre transfery. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Zacznijmy od tego, że z Aschrafem czy bez i tak dostawaliśmy oklep, bez większej różnicy czy grał czy nie... W poprzednim sezonie utrzymaliśmy się z Savicem, może Plewka z Zukovem odzyskają częśc formy plus ktoś przyjdzie i jakoś doczłapiemy.
90% moich komentarzy była nieprzychylna dla marokańskiego holendra z prostej przyczyny - nie widziałem w nim zbawiciela , poza człapaniem i oddawaniem piłki na boki do tyłu (wielu ślepców nazywało to regulowaniem tempa gry lol). Niemniej jednak potrafił zagrać z pierwszej piłki nieszablonowo i szybko, z drugiej strony mało z tego wynikało. Yaw jest dla mnie większą stratą, ale tak czy siak strata dwóch podstawowych zawodników w sytuacji, kiedy bronimy się przed spadkiem nie napawa optymizmem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Tak płaczecie jakby w ten weekend zaczynała się liga i kończyło okienko transferowe. Tak mi się wydaje że spodziewali się że wpadnie oferta za aschrafa i zastępstwo już dla niego mają.......nie srać żarem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Płacz o Aschrafa jakby był co najmniej na poziomie Iniesty z najlepszych lat. Bożeeee i kto teraz będzie klepał piłeczkę z naszymi stoperami. Solidny grajek ale bez przesad żeby tak płakać.
![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak odejdzie Aschraaf to będzie skandal ! My na serio spadniemy w tym sezonie
![]() Najpierw odszedł Yeboah , OK tobyło raczej pewne, ale teraz drugi najlepszy piłkarz w składzie odejdzei , z drużyny która się broni przed spadkiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Super. Niech jeszcze Frydrycha sprzedadzą, mamy przecież Szota i Sadloka. Zresztą - nie gra. Ma ofertę?
Coraz bardziej śmierdzi spadkiem. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Głupotą by było nie mieć za niego zastępstwa, a z tym się na pewno liczyli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Nikt nie porównuje Aschrafa do Iniesty, nikt nie sra żarem, ale pewnie każdy ma obawy o zastępstwo, bo z tymi nowymi truskawkami, to prawie zawsze jest niesmacznie
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|