|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jeśli zagramy z takim zaangażowaniem jak we wczorajszym meczu to powinno być dobrze. Jeśli chodzi o skład to zagrałbym Forbsem od początku i Kliment na zmianę. Dałbym znów szansę od pierwszej minuty Hugiemu i Savicowi.
Musimy wygrać, tak jak wyżej napisał Grisza1 - nie ważne jak. Walczymy o 3 punkty i w miarę spokojne zimowanie. A odnosząc się do dziecinnych płaczy niektórych użytkowników na forum. Pamiętajmy, że rok do roku klub wychodzi na prostą - zmniejszamy ilość wierzycieli, spłacamy dług. Pomimo tymczasowego (!) gorszego wyniku sportowego moim zdaniem idziemy w dobrym kierunku. Gdy klub będzie czysty łatwiej będzie nim zainteresować potencjalnych sponsorów. Rozumiem, że większość z Was oczekuje wyniku tu i teraz - jednak to w sporcie tak nie działa. Jesteśmy w trakcie procesu budowanie klubu na nowo od momentu gdy byliśmy o krok od likwidacji. Dlatego proszę o cierpliwość i po prostu o kibicowanie. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Wyniki mają być tu i teraz jak to forumowi klakierzy wymagają! Co roku mamy walczyć o mistrzostwo, co roku mamy je zdobywać, co roku mamy być w LM/LE, co roku mają być super transfery i co tydzień mamy klepać pozostałych w lidze po 5:0! Przecież jesteśmy ligową "potęgą" a wszystko co złe to zmowa Warszawy, pzpnu i złych ludzi! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tak tak ,niczego nie wymagajmy, odgladajmy od 4 lat jak leją nas Radomiaki i Stale Mielec ,przeciez nic na szybko ,tu sie wyklepie,tam dyktą przyłozy sprowadzi kolejnego Dora Hugiego i paaaanie jakos to bedzie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.12.2021 o godz. 20:31.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Natomiast "występy" takie jak z Wartą to skandal i niewiele zmieni że tego nie przegraliśmy. Z TBB liczą się tylko punkty, niech wcisną bramkę nawet dupa. Nie intereauje mnie jak. Jak ktoś nie ma zamiaru walczyć na boisku niech nawet nie wychodzi na murawę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiem jak Warta grała przed meczem z Lechem, bo nie oglądałem. Ale mecz z Lechem uświadomił mi, że od patrzenia na Wisłę w starciu z Wartą będą krwawiły oczy i jeśli ktoś popełni błąd, będziemy to my. I stało się. Wczorajsze starcie ze Śląskiem tylko potwierdziło te obserwacje. Śląsk przez większość meczu nie radził sobie z atakiem pozycyjnym i wymieniał mnóstwo bezproduktywnych podań, a Warta kontrowała. Gdyby miała troszkę lepszych wykonawców, mogła strzelić spokojnie jeszcze 2-3 bramki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co więcej, mieliśmy co najmniej 3 sezony gorsze od obecnego, w tym dwa ostatnie. Opisałem to w statystycznym. Kod:
# zespół mecze punkty bramki średnia 14 Wisła 18 18 -12 1,00 15 Warta 18 15 -10 0,83 16 Górnik Ł 18 15 -18 0,83 17 Bruk-Bet 17 12 -9 0,71 18 Legia 16 12 -12 0,75 ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Przed meczem z Zagłębiem na pytanie Wójtowicza w którym umieścił frazę "walczymy o utrzymanie" Gula się tylko ironicznie uśmiechnął. Facetowi wydaje się że sama nazwa Wisła nie pozwala jej spaść z ligi. Jeszcze niech tak w Warszawie pomyślą a będziemy mieć klasyk ligi w 1 lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Osobna kwestia zresztą, kto jest bardziej oderwany o rzeczywistości: Gula który .......i jak potłuczony na konferencjach i uważa że jest ponad tą ligę mimo nieustannych dotkliwych porażek czy trio które go zatrudniło żeby budował "krakowską piłkę" na bazie czechosłowackiego szrotu i średnio (delikatnie ujmując) uzdolnionych juniorów. Myślę że jednak to zarząd mocno odpłynął.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.12.2021 o godz. 17:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
12 Zagłębie Lubin 12 14 13 Górnik Łęczna 12 13 14 Piast Gliwice 11 11 15 Bruk-Bet Termalica 12 10 16 Warta Poznań 12 9 17 Wisła Kraków 12 8 18 Legia Warszawa 12 6 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
14 Śląsk - 7 pkt 15 Wisła - 7 pkt 16 BBT - 5 pkt 17 Zagłębie - 5 pkt 18 Legia - 3 pkt Jak będziemy manipulować zakresem meczów to dostaniemy gów***ne wyniki. kolejne gów***e wyniki. Jak wziąłem 8 meczów zamiast 7 to sytuacja się diametralnie zmieniła.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 14.12.2021 o godz. 18:18.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli dodamy do tego totalny brak ambicji, woli walki i ogólną ....owatość naszych piłkarzy - źle to wróży w kontekście walki na noże o utrzymanie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.12.2021 o godz. 20:47.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
tylko ja poprosze jakies twarde dane , na piśmie bo póki co jedynym potwierdzeniem tego sa jakieś mętne wywiady właścicieli , które sa potem kolportowane na forum w tkaich postach j/w ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Coraz mniej winię trenera.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|