|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wydaje mi się że każdy kibic, a już szczególnie akcjonariusz, ma prawo oczekiwać od Zarządu profesjonalnego kierowania Spółką.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Klub Wisła Kraków płynie prosto na zderzenie z górą lodową (jakim będzie spadek) i de facto jesteśmy bez kapitana, prezesa, który ma doświadczenie w piłkarskim biznesie. Który umiałby nakreślić, przygotować jakiś plan i potem, po zgodzie właścicieli, wdrożyć go w życie. W mojej ocenie robienie prezesem brata właściciela nie ma nic wspólnego z profesjonalnym prowadzeniem klubu. Przecież ten człowiek zanim trafił do Wisły nie miał żadnego doświadczenia w prowadzeniu piłkarskiego klubu kalibru Wisły. To czego my oczekujemy? A jak przeczytałem 13 października że prezes powiedział ze wielu prezesów Ekstraklasy zazdrości nam napastników to już chyba nie mamy wątpliwości czemu jesteśmy tu gdzie jesteśmy.
Ostatnio edytowane przez RAF : 27.11.2021 o godz. 21:47.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W jednym z wywiadów przeczytałem że nasz dług topnieje co jest oczywiście pozytywnym sygnałem. Jednakże, zaznaczam że nie znam szczegółów, zastanawiam się czy to jest aby najlepsza droga aby wszystkie pieniądze jakie są w Klubie przeznaczać na spłatę długu. Zastanawiam się czy nie dało się tak ułożyć z wierzycielami aby ten dług spłacać trochę w mniejszym tempie a pieniądze przeznaczyć na wzmocnienie drużyny co wydaje mi się przyniosłoby wymierne korzyści i Klubowi i wierzycielom. Jeżeli spadniemy, a jest to coraz bardziej realne, to najprawdopodobniej Klubowi grozi bankructwo i wierzyciele nie odzyskają swoich pieniędzy. Podwyższenie jakości sportowej spowodowałoby większe dochody od Ekstraklasy, większą ilość kibiców na trybunach co ma bezpośrednie przełożenie na dochody z dnia meczowego a także możliwość wypromowania i sprzedaży zawodnika z zyskiem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Kołowrotek trenerski to jest absolutnie najgorsze co się nam przytrafiło i wydaje mi się, że dopóki nas BBT nie przeskoczy w tabeli to następna zmiana się wydarzy. Miejmy nadzieję, że 19 grudnia nadal będziemy przed Słonikami.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 28.11.2021 o godz. 11:54.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|