The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2021, 08:23
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Lucjusz wrzuć jakieś hitowe wypowiedzi. chyba że wszystko jest hitowe
Niezawodny farciarz:
"Probierz ignorancie wynoś się z Cracovii! 6 przegrane derby z ubeckimi kolaborantami"

Na temat naszej oprawy derbowej:
"Pomijając debilizm towarzystwa w sprawie podpalenia, chciałbym zauważyć, że ta oprawa kwalifikuje się do Sądu. Ona obraża moje - i jestem przekonany, że nie tylko moje - uczucia religijne. Użycie symbolu Komunii Świętej w takim kontekście jest karygodne, a do tego dochodzi napis "wychowani w wiślackiej wierze" - Ok, wierzycie w ZOMO, MO, generała Grubę, waszych ubeckich prezesów itp - to o Was świadczy odpowiednio - ale nie mieszajcie do tego wizerunku Komunii Świętej.
Ja zdaję sobie sprawę, że przy tych ćwierćinteligentach kibicujących ubecko-milicyjnemu towarzystwu to nie jest takie duże zaskoczenie, ale za użycie tego symbolu należałoby ich sądzić i ukarać.
Podobno istnieją księżą im kibicujący. Chciałbym wiedzieć, co oni na to."

"Nie wiem, jaki jest Twój stosunek do wiary rzymskokatolickiej, ale myślę, że każdy normalnie myślący porządny człowiek - nawet niewierzący (z wyjątkiem tych wojujących antykościelnych typów płci obojga dewastujących kościoły itp.) - powinien być tą sektorówką co najmniej zbulwersowany. A dla mnie to jest po prostu profanacja. Z tego co wiem, zgodnie z prawem karalna."

Znów farciarz :
"Oczywiście Kolega ma absolutną rację. Abstrahując już od gts-u, które wraz ze swoimi ubeckimi prezesami walczyło z religią i wiarą katolicką po stronie komunistów i ZSRR a teraz udają patriotów i idealistów bo zmieniła się koniunktura. To niezależnie na jakim stadionie pojawiłaby się podobna oprawa jest ona profanacją i obrazą uczuć religijnych.
Pamiętajmy jedno, że od czasów stalinowskich czyli od chwili gdy gts w isła stała się klubem gwardyjskim i ubeckim jest ona stawiana ponad prawem. Dlatego nic jej nie zrobią."
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 10.11.2021, 12:56
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Niezawodny farciarz:
"Probierz ignorancie wynoś się z Cracovii! 6 przegrane derby z ubeckimi kolaborantami"

Na temat naszej oprawy derbowej:
"Pomijając debilizm towarzystwa w sprawie podpalenia, chciałbym zauważyć, że ta oprawa kwalifikuje się do Sądu. Ona obraża moje - i jestem przekonany, że nie tylko moje - uczucia religijne. Użycie symbolu Komunii Świętej w takim kontekście jest karygodne, a do tego dochodzi napis "wychowani w wiślackiej wierze" - Ok, wierzycie w ZOMO, MO, generała Grubę, waszych ubeckich prezesów itp - to o Was świadczy odpowiednio - ale nie mieszajcie do tego wizerunku Komunii Świętej.
Ja zdaję sobie sprawę, że przy tych ćwierćinteligentach kibicujących ubecko-milicyjnemu towarzystwu to nie jest takie duże zaskoczenie, ale za użycie tego symbolu należałoby ich sądzić i ukarać.
Podobno istnieją księżą im kibicujący. Chciałbym wiedzieć, co oni na to."

"Nie wiem, jaki jest Twój stosunek do wiary rzymskokatolickiej, ale myślę, że każdy normalnie myślący porządny człowiek - nawet niewierzący (z wyjątkiem tych wojujących antykościelnych typów płci obojga dewastujących kościoły itp.) - powinien być tą sektorówką co najmniej zbulwersowany. A dla mnie to jest po prostu profanacja. Z tego co wiem, zgodnie z prawem karalna."

Znów farciarz :
"Oczywiście Kolega ma absolutną rację. Abstrahując już od gts-u, które wraz ze swoimi ubeckimi prezesami walczyło z religią i wiarą katolicką po stronie komunistów i ZSRR a teraz udają patriotów i idealistów bo zmieniła się koniunktura. To niezależnie na jakim stadionie pojawiłaby się podobna oprawa jest ona profanacją i obrazą uczuć religijnych.
Pamiętajmy jedno, że od czasów stalinowskich czyli od chwili gdy gts w isła stała się klubem gwardyjskim i ubeckim jest ona stawiana ponad prawem. Dlatego nic jej nie zrobią."

U nich jest takie szambo w głowach, że cięzko sobie to uzmysłowić jak człowiek w 21 wieku może posiadać typowe cechy jaskiniowca.

Wszystko przekłada sie na ich niedolę. Najważniejszą sprawą są KIBICE czyli największy sponsor klubu, a tych po drugiej stroie Błoń BRAK. Są osobniki człekokształtne z inteligencją 10x mniejszą od szympansa z mentalnością pozostawioną w latach 70tych kiedy prosili o błogosławieństwo Cyrankiewicza. Nawet sam ich prezes pluje na tą hołotę , a pajac probierz pisał wielokrotnie na tłiterze, że tylko niszczą klub Szkoda ogrodnika bo idealnie wpisywal się w ten obraz cyrku, zazdrości, zawiści. Prezes mem, trener mega mem, "kibice" giga memy, historia godna splunięcia... Profanacja JP2 w postaci nazwy stadionu....

Najśmieszniejsze jest to, że klubik, który za wszelką cenę chciał bratać się ze stalinem, honorował Cyrankiewicza jako patronata przy aprobacie judowskiej widowni śmie wypominać czasy okupanta radzieckiego, kiedy cała wiślacka rodzinna mężnie walczyła z systemem. To jest hit, klub antypolski, bez historii, poddający się najpierw hitlerowi bez walki, a potem usilnie starający się o względy stalina ma czelność podważać patriotyczny wizerunek WIŚLACKOŚCI. Wychowani w WIŚLACKIEJ WIERZE to hasło, którego te bezmózgi nie są w stanie zrozumieć. Mamy wspniałą historię, wspaniałe postacie, wspaniałych kibiców, WIŚLACKOŚĆ jest owiana magią, która zawsze zwycięża z parchatym i przebiegłym antypolsim krętaczem. Klub, który winduje w dół Polskę, historię no i oczywiście piłkę nożną.

Ten cały farciarz to nie dość, że imbecyl, to jeszcze mentalny komuch, który zapomniał kartki w kalendarzu wyrwać - idealny pisowiec.

DUMA BYCIA WIŚLAKIEM to coś czego parchate nam zazdroszczą najbardziej, bo sami są ubabrani w łąjnie od 1907 roku...

Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.11.2021, 15:25
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Są osobniki człekokształtne z inteligencją 10x mniejszą od szympansa z mentalnością pozostawioną w latach 70tych kiedy prosili o błogosławieństwo Cyrankiewicza.
Ponoć już dawno się rozprawili z "kłamliwą propagandą":

Cytat:
Na niektórych forach internetowych (głównie onet.pl) uaktywniły się ataki na nasz klub ze strony jak mniemam środowisk pseudowiślackich, których celem jest znieważanie, oczernianie i ubliżanie Cracovii w oparciu o metodę manipulowania faktami co daje efekt tworzenia półprawd i wyrafinowanych kłamstw.
Jednym z przykładów na to jest próba podkreślania rzekomych związków Cracovii z osobą komunistycznego premiera Cyrankiewicza. Przytoczono poniższy cytat:

Wspomina J. Pilch oddany kibic Cracovii,

"Wedle mojej osobistej pamięci największe ożywienie na stadionie wzbudziła obecność premiera Józefa Cyrankiewicza. Największe i najżyczliwsze. Zdarzyło się to w roku pańskim 1966 na stadionie Cracovii przy ulicy Puszkina (obecnie Focha). Cracovia obchodziła 60-lecie i z tej okazji grała z Wisłą. (Wygrała 2:1. Bramki zdobyli: Kowalik i Stokłosa). Cyrankiewicz był honorowym patronem jubileuszu, pojawił się tuż przed rozpoczęciem imprezy. Był upalny, wrześniowy dzień. Sławna łysina premiera świeciła z daleka. Łyyysyyy! Łyyysyyy! - ryknęły trybuny i po kilku sekundach zajęły się rzeczami naprawdę ważnymi."

Z cytatu tego ma wynikać z jakim wielkim entuzjazmem mieli witać tego komunistycznego wówczas protektora jubileuszu 60-lecia kibice Cracovii.
Jednak gdy się temu bliżej przyjrzeć nasuwają sie następujące wnioski:
1) NA TRYBUNACH SĄ OBECNI KIBICE WISŁY BO MAMY DO CZYNIENIA Z MECZEM CRACOVIA-WISŁA.
W tamtych czasach na takie mecze chodziło mniej więcej po 50% sympatyków obu klubów.
MOŻNA WIĘC ZAKŁADAĆ, ŻE KIBICE WISŁY UCZESTNICZYLI W TYM ENTUZJASTYCZNYM APLAUZIE na cześć premiera (a nie jak sugerują tylko Cracovii).
2) Należy też brać pod uwagę fakt, że w tamtych czasach gdziekolwiek by nie pojawił się premier to towarzyszyła mu wielka świta tajniaków, komunistycznych urzędników i wszelkiej maści aparatczyków (UB-eki z resortu i z Wisły też na pewno tam były).
Stanowili oni znakomitą grupę klakierów wywołujących sztuczny i głośny aplauz na jego cześć.
3) Istotnie Cyrankiewicz przed wojną jak zapewne większość mieszkańców Krakowa mógł być kibicem Cracovii i co z tego. Był nim również Karol Wojtyła, Józef Piłsudski, Jalu Kurek i wielu innych znanych ludzi. W końcu kibicować legendarnej Cracovii to był zaszczyt.
4) Fakt uczynienia Cyrankiewicza patronem jubileuszu Cracovii był niewątpliwie pomysłem któregoś z aparatczyków PZPR-owskich. W końcu komuniści pomimo swojej generalnej niechęci do "Pasów" dobrze wiedzieli jak niezwykle popularny jest to klub, jak bardzo wielu ma zwolenników. Cyrankiewicz też od czasu do czasu lubił przypodobać się ludziom i niestety wykorzystał do tego nasz wizerunek.
5) WRESZCIE OSTATNI, BYĆ MOŻE NAJWAŻNIEJSZY ARGUMENT.
RZEKOMA "MIŁOŚĆ" CYRANKIEWICZA DO CRACOVII BYŁA CHYBA BARDZO SŁABA BO DLA NASZEGO KLUBU NIE WYNIKAŁO Z NIEJ NIC.
Cyrankiewicz Cracovią najpewniej mało się interesował skoro nie znalazł dla niej żadnego liczącego się protektora w postaci bogatego i solidnego zakładu przemysłowego, huty czy jakiegoś resortu. Nie specjalnie poprawił bazę sportową i infrastrukturę klubu.
Słowem tak jak przed wizytą Cyrankiewicza klub był biedny, tak i po niej nim pozostał, bez szans na odnoszenie jakiś poważniejszych sukcesów sportowych.
Gdyby Cyrankiewicz wykazał choć niewielki procent troski o losy naszego klubu jak choćby Gierek w przypadku Zagłębia Sosnowiec to wtedy być może zmieniłaby się nasza sytuacja.
A tak cóż komunistyczny pan premier powycierał sobie gębę naszym wizerunkiem i potraktował nas jak zabawkę, która gdy tylko przestała mu być potrzebna zapomniał o niej, odsuwając w kąt.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów