|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Brakuje tylko tekstu " liga rządzi się swoimi prawami".
Przecież to nie stracone punkt dziś bolały najbardziej. Czy podejście piłkarzy do tego meczu było na równie wysokim poziomie co do Legii. Śmiem wątpić. Reszta statystyki biegowe powiedzą dużo, jak już się ukażą. Pan trener mówił niedawno że musimy grać ofensywnie bo tego oczekują kibice. Dzisiaj nie wiem co to było, bo na pewno nie ofensywa gra. Chociaż mam na to jedno słowo: gra pasywna. Bez kontaktu, bez prób, bez strzałów, bez werwy, dzida na Forbsa/Yeboaha i niech się coś dzieje. W nikłych przypadkach gry kombinacyjnej w zasadzie nie było widać żadnej współpracy między piłkarzami. I wcale nie doszukiwalbym się tutaj doskonałej postawy Pogoni dzisiaj. Nie wiem gdzie to przeczytałem, ale dziś w Pogoni zagralo od początku naszych byłych piłkarzy, którzy by u nas nie mieli na dzisiaj pewnego miejsca w 1 składzie. Gdzie więc tkwi nas problem? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Kurz : 26.09.2021 o godz. 21:51.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I rzeczywiście myślę, że jeszcze 12-15 punktów do przerwy zimowej jest jak najbardziej realne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jeżeli jesteś słabszy to starasz się bardziej walczyć, a tutaj od stracenia bramki spacer do końca meczu. Dlaczego nie ma środka? Bo ten kto wyjdzie po piłkę nie ma komu podać. A dlaczego nie ma komu podać? Bo wszyscy stoją albo chodzą. Więc żaden nie chce być frajerem zostając z piłką, to żaden nie wychodzi do grania. To jest proste jak konstrukcja cepa. I choćby przyszedł Messi to ch... zdziała jak mu nikt nie wyjdzie do gry. Teraz jest fajnie wszyscy h..zagrali nie ma konkretnych winnych i o to chodzi. Kasa się zgadza, a że 15 000 frajerów znowu się znalazło to tym lepiej. ps. Punkty to można liczyć jak się ich nie traci z Mielcem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.09.2021 o godz. 22:11.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To fajnie brzmi, ale nie zawsze wynika z braku chęci, tylko umiejętności. Pogoń tylko na tyle pozwoliła. Pisałem ci o tym po meczu z Legią. Że będą takie spotkania, w których przeciwnicy nie pozwolą nam na wiele. Teraz ciekaw jestem Piasta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Pogoń zagrała dno dna. Nie pokazała zupełnie nic. No chyba, że dla Ciebie oznaką tego, że przeciwnik nam na nic nie pozwoli jest to, że wychodzą w jedenastu na boisko i po prostu biegają. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Qrwa czy piłkarzom zacznie się chcieć? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Pogoń stosowała przez cały mecz bardzo agresywny i niegłupi pressing.
W dodatku, jak praktycznie w każdym meczu od początku tego sezonu mamy przysłowiowy lej po bombie w środku pola - ani nie zatrzymujemy tam akcji rywala, ani sami niczego przez środek nie rozgrywamy. No, ale chciałem tylko wskazać, co wbrew twojej opinii, pokazała Pogoń. Agresję, wybieganie, energię, podwajanie, dominację w walce o piłkę. Tylko tyle i aż tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To samo przy wznowieniach z autu na wysokości pola karnego Pogoni. Wszyscy nasi mieli wyjebane żeby się pokazać do zagrania.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 27.09.2021 o godz. 05:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Chyba nie do końca tak jest (ale przyznaję, że sporo w tym racji)
Mało kto się spodziewał, że my tą Pogoń stłamsimy. Natomiast mieliśmy prawo oczekiwać jakiejś większej ambicji, pressingu, odrobiny pomysłu - wtedy nikt by nie miał pretensji o porażkę. Ja na ten przykład zarzucam Guli, że jest potwornie nieelastyczny: on musi grać swoją tiki-takę nawet jak widać, że przeciwnik na to nie pozwala. W rezultacie mamy obcięte jaja w ofensywie, wymieniamy podania 50 metrów od bramki, a jak się do niej zbliżamy to jest strata. Dziś jak się piłkarze zorientowali, że tiki-taka się może skończyć jak w Poznaniu, to jedyne, co potrafili zrobić, to długie piłki - niedokładne, w krzaki... Brak jest tego planu "B." Może trener powinien dostosować taktykę do rywala? Zagrać bardziej bezpośrednio, prostszymi środkami, to jak gra 80% drużyn w naszej lidze? Nie jest normalne, że jesteśmy całkowicie bezbronni u siebie grając przeciw Pogoni.
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 26.09.2021 o godz. 21:30.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|