|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Bez paniki. Nie spadniemy.
Nasza gra na pewno się też poprawi. Ale nie opanujemy całkowicie problemów z defensywą (nie udało nam się to w ciągu ostatnich 6-7 lat). Nie w tym składzie osobowym. i żeby nie było, nie uważam, ze nasi zawodnicy nie wkładają w to co robią serca, wisi im wynik, czy też przechodzą obok meczów. Problemem jest to, ze staramy się odtwarzać dawną Wisłę w oderwaniu od realiów. Ktoś zapomniał, że przed laty mieliśmy zawodników, którzy przeszastali ligę, a teraz mamy takich, na jakich może sobie pozwolić drużyna z 2 połówki tabeli. Oglądacie niby puchary, ale nie potraficie wyciągnąć prostego wniosku. Skoro Legii udało się niemal rozbroić dużo, dużo lepsze Dinamo, Rakowowi lepszy Kazań, to tym bardziej Stal może zrobić to z Wisłą. Tym bardziej, że różnice w ekstraklasie nie są tak duże, jak pomiędzy Legią a Chorwatami. Na koniec, choć pisałem to wiele razy. To co próbujemy grać nie jest optymalnym wyborem dla drużyny z możliwościami finansowymi jak nasza (od dawna powinniśmy sprowadzać zawodników o innych cechach i realizować inną filozofię gry). Najzabawniejsze jest to, ze rozumieją to wszyscy lub niemal wszyscy w ekstraklasie, tylko nie nasze władze. A może rozumieją, tylko waga naszej historii i dokonań są silniejsze. W końcu jesteśmy Wisłą i musimy klepać, jak z Szymkowiakiem, Żurawskim czy Frankowskim w składzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Schemat od lat powtarza się nowi trenerzy, nowi zawodnicy chwila nadziei, jakaś passa bez porażki i kibic myśli, że wracamy na szczyt... i jest świecie przekonany, że tak będzie... A teraz to już w ogóle była parodia.... Ograliśmy w pierwszym meczu Zagłębie Lubin i byliśmy na pierwszym miejscu... Większość jednak przeoczyła fakt, że Zagłębie Lubin postanowiła przygotowywać się bez trenera i z dziwnymi wytycznymi zarządu... trener trafił do klubu w ostatniej chwili... i oczywiście wygrać, wygraliśmy, wynik prezentował się ładnie ale ten kto oglądał mecz wiedział, że mieliśmy jako Wisła masę szczęścia... Uważam, że trzeba czasu aby Gula i zawodnicy zgrali się... wymieniamy trenerów i zawodników jak rękawiczki a dalej gramy totalne dno... i co Biegańskiego nie było w bramce... a i tak przegraliśmy mecz... już widzę jazdę po młodym gdyby to on wpuścił strzał życia zawodnika ze Stali... Hejterzy wyciągnęliby mu, że za niski i inne podobne brednie... Niestety nie ogladałem meczu a widziałem tylko bramki... jak rozumiem u nas w środku pola dalej hulał wiatr?
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 14.08.2021 o godz. 12:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Bo ja tu widzę tylko w....ienie i krytykę za ten mecz, który był po prostu beznadziejny. I to jest fakt. Skończcie już z tym Cupialem bo to się naprawdę żenujące robi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I co z tego, że przegraliśmy mecz ze Stalą Mielec?! Od lat przegrywamy z każdym w tej śmiesznej lidze... dwa razy pod rząd 13 miejsce nie wzięło się z znikąd. Kto oglądał sparingi przed tym sezonem wiedział, że tak będzie wyglądała nasza gra! Teraz wielkie zdziwienie i wielka krytyka... Tej drużynie trzeba mimo wszystko czasu, zgrania i kogoś do środka pomocy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Gdzie te wpisy z przerośniętym ego Oczywiście najlepiej powiedzieć, że nic się nie stało i udawać że wszystko jest klawo. Skoro jesteśmy słabi to właśnie przegraliśmy mecz z kluczowym rywalem w walce o utrzymanie. Jedyny który pisał tu coś o pucharach to Drozd w zeszłym sezonie i całe forum oraz drużyna szybko sprowadziło jego oczekiwania na ziemie. Ty rzuciłeś jakąś tezę z dupy i nawet jej nie potrafisz uargumentować.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 14.08.2021 o godz. 15:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Meczu nie widziałem wiec ciężko mi go skomentować ale nie ukrywam, że nie mogłem uwierzyć, że jednak przegraliśmy nawet ze Stalą Mielec.... Eklapa to taka liga gdzie każdy z każdym może wygrać... ale niestety kibicując Wiśle Kraków nauczyłem się, że to liga w której nasz klub może z każdym przegrać, w każdych możliwych okolicznościach... Tak czy inaczej nie pozostaje mi nic innego jak kibicować dalej naszemu klubowi... i wierzyć, że drużyna prędzej czy później zatrybi, w tym składzie osobowym... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Największym problemem jest fakt że nasi gracze do 80 minuty przemieszczali się w tempie odpustowym. Nawet kiedy była szansa strzelić bramkę albo stworzyć jakąś sytuację, żaden się nie spieszył. Powoli, nonszalancko, bez żadnego zacięcia. W obronie jeden gracz Stali potrafił wywalczyć piłkę przeciwko trzem naszym. Aspekt wolicjonalny -10. Podobnie było w Niecieczy i po zejściu za kartkę gracza Rakowa. Dlatego pretensje do trenera przynajmniej z mojej strony nie są o to że taktycznie czy personalnie coś zawalił. A o to że jak po Rakowie należała się kopaczom gruba zjeba w mediach za postawę, to on winę wziął na siebie. Teraz zaczyna zbierać owoce cackania się z leniwymi, minimalistycznymi cipami jakimi są nasi piłkarze. Kibicowanie nie polega na tym że się każde boiskowe kurestwo nagradza brawami. Ktoś przecież stworzył okrzyk zaczynający się od mobilizującego "....A MAĆ... I stawiam że zrobili to kibice, a nie Mikołaj Rej. Pewnie że pisałem i w tym sezonie również stać nas na puchary. Czasem w pucharach nie grał Śląsk z którym we Wrocławiu nie wygraliśmy tylko dlatego, że nasz najlepszy strzelec nie potrafił wykorzystać karnego? Żeby z naszej ligi dostać się do pucharów wystarczy jedno. ODPOWIEDNI POZIOM ZAANGAŻOWANIA. Czyli wystarczy zapieprz
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.08.2021 o godz. 17:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To piłka nożna. Nie zawsze chodzi o proste przełożenie słabsi-lepsi. Napisałbym, ze chcemy grać bardziej wyrafinowaną wersję futbolu, niż większość drużyn ekstraklasy, a to wymaga i więcej czasu i umiejętności, niż prosty "reaktywny" styl Polskich klubów. Płacimy za to cenę, bo przy takiej filozofii gry i wielu błędach, które popełniamy, łatwiej o poważne konsekwencje.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 14.08.2021 o godz. 16:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mnie raczej martwi, że teraz nie ma podziału na grupy i bezpośrednie mecze mogą mieć znaczenie. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|