|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Adrian Gula już zrobił historyczną średnią. Ze średnią 1 pkt na mecz, jest w tej chwili najgorzej punktującym trenerem w historii Wisły Kraków w ligowych rozgrywkach (biorąc pod uwagę trenerów prowadzących drużynę przynajmniej w 5 meczach).
Tę niechlubną średnią wykręcił już w 18 kolejce, teraz utrzymuje ją na równym, haniebnym poziomie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
I tutaj dochodzimy do sedna problemu ze nie da się zbudować drużyny a pośrednio jej filaru bez kominów płacowych. Misi być trzon drużyny kojarzący i identyfikujacy się z klubem niestety za frytki i bez wizji rozwoju takich ludzi nie będzie. Misi być stały trzon drużyny i zawodnicy którzy przychodzą na chwile Ot zwykli wyrobnicy grający za przysłowiowe frytki którzy z różnych powodów sie u nas znajda a na których klub zarobi.
A teraz weźmy 5 zawodników jako trzon zarabiających po 1,5 banki za sezon co daje 7,5 banki co z kolei dzieląc na 600 tysi (ponoć 50 tysi średnio u nas zarabiają na m-c) wychodzi no w zaokrągleniu 12-13 zawodników, hujowych bo hujowych. Czyli jakieś polowe kadry co by się zgadzało z naszym budżetem. Szczerze ? Wole 5 kocurów niż 13 kalek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
W Ekstraklasie gra mnóstwo zawodników, którzy są wyrobnikami, totalna średnia, czasem jakiś wyskok i potem dalej co najwyżej przeciętność.
U nas i takich zawodników brakuje. Są młodzi, którzy muszą mieć obok siebie wyrobników, i się uczyć, aby wahania formy jakoś przeszły. Jeden-dwóch młodych, ew szybka zmiana, bo jak są bez formy to bez sensu trzymać na boisku, bo wtedy właśnie psychika siada, młody i nie tylko młody się zacina. Dać odpocząć odbudować się i powrót. U nas trzeba w kolejności : pewności siebie (tutaj niestety trzeba zmienić trenera, nowy impuls, rozdanie), 1-2 zawodników na JUŻ. Nowy Trener, nowy impuls na wczoraj. Niemożliwe, że Ci zawodnicy są tak słabi. Nie są. Po prostu prawie każdy jest w dole, brak pewności siebie, team spirit idp. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ja troll ? ić pan w hu...
po co mam sie powtarzać , widze że Drozdowi sie chce , to poczytaj jego bo dobrze pisze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Myślę, że sama w sobie cieszynka niczego istotnego nie spowodowała, jest natomiast przejawem patologii organizacyjnej i mentalnej, która Wisłę prowadzi na dno - pomimo zasług i walorów, które do klubu wnieśli BJK. Wszystko ma plusy i minusy. U nas obecnie minusy przeważają. Nie obraża się nikogo i nie neguje jego zasług, ani nie realizuje się warszawskiego/poznańskiego/zdrugiejstornybłoniowego spisku, kiedy się o tych minusach pisze. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Było brać Marcina Brosza wtedy a nie tego trenera. Powtarzam jeszcze raz czy opłaca się wlascielom krótkoterminowy zarobek sprzedając 3 zawodników którzy stanowili trzon drużyny kosztem spadku i utraty kasy z praw telewizyjnych, sponsorów itd. Mi to się nie kalkuluje bo zyski są mniejsze niż straty. Na moje oko to jakakolwiek zmiana trenera nadejdzie dopiero podczas przerwy na reprezantacje za miesiąc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przynajmniej zapisał się w historii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Nie żałuje Guli, ani stylu gry.Żałuję czegoś innego.
Wielu ludzi doradza nam, że powinniśmy zacząć od pogodzenia się ze swoją przeciętnością.Być może słusznie. Niestety z przeciętnością bardzo łatwo się pogodzić i do niej przystosować, ale wyjść z niej już bardzo ciężko. Dlatego uważam, że warto było jadąc na oparach Wielkiej Wisły oraz entuzjazmu akcji ratunkowej spróbować trochę oszukać i pójść na skróty.Szkoda, że się nie udało. W sumie niewiele się zmienia.Ciągle pozostaje wierzyć, że jakoś to będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Szkoda go, biorąc pod uwagę człowieka i szkoda, że mu w Wiśle nie wyszło. Bo zapowiadało się to na fajny projekt.
Niestety totalnie nie wyszło i nie szkoda go w tym momencie, biorąc pod uwagę to, że musimy ratować ligę. Dlaczego nie wyszło? Wisła leżała mentalnie i dużą odpowiedzialność za to ponosi trener, ale trochę też zarząd. Bo trenerowi należało pomóc, skoro drużyna potrzebowała podbudowy psychicznej. Bo nad trenerem nie powinien w szatni wisieć współwłaściciel. Bo trener potrzebował określonych zawodników, aby swoja wizję zrealizować. Dostał jednego - Aschrafa. Ale znów - trener powinien sam reagować, a najlepiej samemu tych zawodników mentalnie budować. To jego sztab nie poradził sobie też najlepiej z przygotowaniem fizycznym. I wreszcie to trener powinien był dostosować taktykę do składu, a nie oczekiwać, że Patryk Plewka po covidzie będzie drugim Lampardem. Tak że bez większego żalu. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Dla mnie najwiekszym grzechem jest to, ze po ogarnieciu, ze ma nieudacznikow - nie umial sie nic skorygowac. Moim zdaniem ten projekt (nie trener) to zdecydowaniej najgorszy z wszystkich ktore mielismy od odejscie Cupiala. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Skoro nawet Skowronek że słabsza kadra wykręcił 1.33 pkt na mecz przy 1.00 Guli to może po prostu przestanmy widzieć w nim cudotwórcę któremu przypadkowo nie wyszło? Sam jest sobie winien. Gorszy skład miał Hyballa i wykręcał lepsze wyniki. A też nie miał Aschrafa. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|||||
|
http://futbolfejs.pl/ekstraklasa/gul...AHEPNr4RsZQg70
Polceam bardzo artykuł, szczególnie, że jest z czerwca zeszłego roku Normalnie jakby podmienić w zdaniach "Victoria" na "Wisła" to równie dobrze można byłoby powiedzieć, że powstał dzisiaj Kilka przykładów Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Cos sie nie zgadza. 4 cytat xD ze niby duzo strzalow? Hahahhahahahah
Chyba strzalow w kolano |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
No waidomo, że tam miał 100x lepszą pakę niż u nas a i tak ją skopał XD a, że teraz pracuje z (podobno) imprezowym i mało kompetentnym szrotem, to nawet tych strzałów prosto w bramkarza nie ma xd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mozna prownac Gule z WIsly i Gule z Victori Pilzno. Oto srednia ruchoma punktow z 5 meczy (tylko liga)
![]() Mozna powiedziec, ze zblizylamy sie to znizki formy... Bedziemy zdobywac ujemne bramki (samobojcze Niestety ten patalach dzisiaj dalej jest trenerem. Te wykresy sa podobne ksztalem do siebie. Tylko nasz przesuniety w dol Ten spadek w Victorii spowodowany jest taka wspaniala seria(ale w srodku nagle 7:0) ![]()
Ostatnio edytowane przez bódyń : 13.02.2022 o godz. 17:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...Rd7H7cavfPfqN8
Nieodpowiedni czas i nieodpowiedni ludzie do trenowania, powodzenia! ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Projekt długofalowy, zbieżność wizji i pełne zaufanie...wszystko szlak trafił
![]() ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zarządu. Tak w 80%.
Nie dali mu narzędzi. Kazali grać młodzieżą. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Niestety ale zarządu.
Zobaczymy co dalej. Mam nadzieję, że zarząd i właściciel się ogarną. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No kto teraz ?
byle byl to rozsadny wybór ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Dobrze, że odszedł, właściwie nie było już innej możliwości. Szkoda, kompletnie u nas nie dał rady, a wydawał się dobrym szkoleniowcem i fajnym człowiekiem.
Sobolewski? Brzęczek? Wojciech Łazarek ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
oczywiście ze zarządu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Pasieczny to się skompromitował tymi gadkami sprzed dwóch dni. Niech odchodzi razem z Gulą, bo to jakiś bajkopisarz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Z komunikatu klubu chyba wynika, że decyzję podjęła Wisła, bez porozumienia z Gulą. Oby nie skończyło się odszkodowaniem i wypłacaniem pensji do końca umowy.
Wielka szkoda, że nie można piłkarzy zwalniać z klubu w trakcie rundy i sezonu bez większych konsekwencji, wówczas byłoby idealnie. A tak, po raz kolejny trener wszystkiemu winien, a piłkarze w dalszym ciągu mają wyjebane, bo są nietykalni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Byłem za tym, żeby dać trenerowi czas, żeby było normalnie, ale kiedy zaczęto dawać Guli czas, jak to powinno być w normalnym klubie, złapałem się na tym, że można dałoby mu dawać czas, gdybyśmy teraz byli 5-6 miejscu z co najmniej 35 punktami.
Kamień spadł mi z serca, choć nie znaczy, że kolejny kamień jeszcze czeka, aż się utrzymamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Albo Wiślak typu Sobol albo wuja. Myślę, że opcja zagraniczna po ostatnich rozczarowaniach nie jest brana pod uwagę. Z wolnych trenerów doktorat w bronieniu się przed spadkiem ma Ojrzyński, a poza tym:
https://www.transfermarkt.pl/trainer...iner/statistik ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Z Guli jest fajny człowiek, ale tu z jakiegoś powodu nie dał sobie rady. Niestety duża w tym zasługa Zarządu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|