The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2021, 17:41
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Drozd :

Jeślibym miał stawiać tak wygórowane kryteria oceny trenerom jak Ty, to po swojej pierwszej rundzie w Wiśle Skowronek jawiłby mi się jako cudotwórca, a Stolar jako prawdziwy mesjasz futbolu - przyszły następca Guardioli w Manchesterze City.
Trzy kwestie...

- po przegranej z Płockiem 3:0 u siebie, przestałem oceniać drużynę przez pryzmat wyników, istotne dla mnie było czy sposób gry rokuje na poprawę. Z każdym kolejnym meczem coraz mniej graliśmy w piłkę, coraz bardziej "walczyliśmy o punkty" a punktów i tak nie było. Oczekiwałem od trenera że skoro i tak sezon już stracony to trzeba uczyć się grania w piłkę najlepiej młodymi. Coś drgnęło dopiero po zmianie trenera i to porządnie drgnęło, bo z drużyny przegrywającej z Wartą Poznań w tydzień brakło nam 6 minut żeby wygrać z Legią. I to nie murując bramkę. To dowodzi umiejętności trenera? Czy to przypadek ze trzy ostatnie mecze rundy zagraliśmy jak inny zespół...

-Na wiosnę kryteria się nie zmieniły dalej wynik nie był dla mnie decydujący. Gra była odważna, agresywna zbudowana na odpowiednim przygotowaniu motorycznym, jak ktoś sprawdził poprawiły się wszystkie wskaźniki drużyny w porównaniu do poprzedniej rundy. A wyniki? Były takie, że mimo zdobycia dwóch punktów w ostatnich sześciu meczach spokojnie się utrzymaliśmy. Ostatecznie gdyby nie przekręt w pierwszym meczu z Piastem, utrzymanie mieliśmy na 7 kolejek do końca sezonu. Wydaje mi się, że jak na moment w którym Hyballa przejął drużynę wynik rewelacyjny.

-Wszystko to przy usunięciu z drużyny drogich w utrzymaniu, a niewiele wnoszących zawodników, wprowadzeniu do pierwszego składu dwóch juniorów i pladze kontuzji, która uniemożliwiła stabilizację składu. W mojej ocenie wszystkie zadania postawione przed trenerem zostały zrealizowane w 100

Epilog.

Dla niektórych lepiej chu...owo, byle stabilnie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów