The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2021, 16:50
Śmieszą mnie te komentarze tych wszystkich kompleksiarzy ;-) No tak u nas kolesiostwo, brak profesjonalizmu, ubóstwo, żenua, tragedia, pomór, końska grypa i tyfus )))))))))))))))))

Żarty na bok.

Oczywiście, że większość trenerów z Ekstraklasy mocno by się pochyliła nad ofertą z Wisły Kraków. Plusy już wymieniałem.

Ogólny wpływ Kuby na szatnię / trenera jako właściciela jest na tym forum przeceniany. Poprzedni trener dostał bardzo dużo czasu na próbę poprawienia gry i został zwolniony praktycznie na koniec sezonu, mimo, że na Kubę stawiać nie chciał. Czego by ludzie chcieli? Żeby trener wyleciał dopiero w przypadku spadku z ligi? Ja nie rozumiem. Hyballa miał dużo gorsze wyniki od poprzedników, zarówno Skowronek, a już szczególnie Stolar mieli okresy bardzo dobrej gry w dłuższym okresie czasu. Dopiero później się wszystko sypało, a u Hyballi żarło raptem przez 2-3 mecze, a potem to była totalna klapa. Zasłużone zwolnienie i tyle - dorabianie do tego ideologii - kretynizm.

Co do poziomu sportowego Piasta. Jest to zasługa głównie trenera Fornalika. To on ułożył zespół, który rok w rok gra w czołówce ligi mając mocno przeciętny budżet finansowy. Jeżeli teraz budżet Piasta nas przerasta jest to również pokłosie pracy trenera. Jeżeli miałby on dobrą ofertę od nas (a nie wiadomo czy w ogóle taka była na poważnie) to na pewno nie odrzuciłby jej ze względu na obecność Kuby w szatni.

Ja rozumiem, że różne czynniki decydują przy wyborze klubu, ale malkontenci chyba nie.

Powiem tak. Wcale mnie nie dziwi jeśli trener wybiera posadę w takim Schalke 04 czy Werderze zamiast w Unionie Berlin. A te kluby dzieli liga. Nas z Piastem jedynie miejsce w tabeli.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.05.2021 o godz. 16:52.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów