The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2021, 17:15
Mówię o sytuacji jaka jest teraz. W sytuacji Hyballa vs Kuba większość odpuści temu drugiemu. I powiem szczerze ze tez mi się takie zachowanie nie podoba. Nawet jeśli ktoś był nie w porządku to Kuba powinien być ponad tym. Bez względu na to jaka role pełni.
Gdybys jednak zrobił ankietę: czy Kuba powinien się w tej sytuacji wytłumaczyć? Jakoś dziwnie pewien jestem ze byłoby 70 do 30 ze nie.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2021, 18:22
MMTS napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeśli ktoś był nie w porządku to Kuba powinien być ponad tym. Bez względu na to jaka role pełni.
A bo ja wiem? Zakładając(!), że Hyballa rzeczywiście sponiewierał Kmiecika, usiłuję sobie wyobrazić sytuację, w której nowy trener, jakie by nie miał nazwisko, wchodząc do Bayernu obrażał Beckanbauera, wchodząc do Realu gnoił di Stefano*, w Barcelonie Cruyffa itd., a w klubie doszliby do wniosku, że powinni być ponad tym.

*) Tak, wiem, że niektórzy nie żyją, chodzi o pokazanie skali. Nie chodzi o złe traktowanie Boguskiego czy Sadloka, aktywnych piłkarzy, tylko o Kmiecika, byłą prawdziwą gwiazdę i wieloletniego trenera/asystenta.

Jeśli klub nie szanuje swoich legend, to nie szanuje też siebie.

Pytanie brzmi - nie czy Kuba powinien być ponad tym, tylko czy powinien zareagować jako piłkarz czy od razu jako właściciel. Będąc w podwójnej roli, do końca jednak działał jako piłkarz, nie właściciel.

Czy - jak na piłkarza - to było smaczne czy niesmaczne? Nie wiem. Mam mieszane uczucia. Ale potępiać go nie będę.

Co piszę przy całej swojej rezerwie do obecnego sposobu zarządzania klubem, z bezsensowną, moim zdaniem, strategią prowadzenia klubu faktycznie bez pionu sportowego. Właściwie wszystkie nasze ostatnie błędy, wpadki i katastrofy są ciągle pokłosiem tego, że postanowili kiedyś tam "na chwilę" działać po partyzancku. I do dzisiaj tak ciągną, biorąc piłkarzy z przypadku i trenerów z przypadku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów